|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Na papierze okienko zdecydowanie na plus, trudno było oczekiwać więcej po zarządzie. Miejmy nadzieję, że chociaż 2/3 z tych transferów pozytywnie odpali to będzie naprawdę dobrze.
Ciekawa analiza naszego nowego napastnika w weszlo: http://weszlo.com/2020/02/04/alon-tu...w-taka-szansa/ No i ciekawy fragment wypowiedzi Pawła Brożka na temat nowych zawodników w wywiadzie dla GK: - Jak patrzy pan na nowych piłkarzy, kto robi na panu największe wrażenie? - Podoba mi się bardzo Nikola Kuveljić. To naprawdę jest chłopak, który może nam bardzo pomóc w środkowej strefie. Uważam też, że dużo wniesie do naszej gry Hebert. Daje spokój w tyłach, a przy tym potrafi wejść na stały fragment gry i skutecznie go wykończyć. Mam nadzieję, że swoim doświadczeniem z ekstraklasy bardzo nam pomoże. Jego gra głową to może być nasz dodatkowy atut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym Tupty na starcie nie skreślał.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nikt Tupty nie skreśla, ale fizycznie nie ma siły żeby chłop który od sierpnia nie grał, nagle w miesiąc złapał formę i był wiodącym piłkarzem, nawet w tej naszej buraczanej lidze to nie przejdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak naprawdę to nieraz goście wyglądający na mocnych na papierze nic nie grali i na odwrót. Np. Perez vs Kuba z Truskolasów
Tupta będzie na zmianę tuptał i w trakcie się rozrusza. Transfery wyglądają naprawdę dobrze i tylko życzyć wszystkim zdrowia, reszta w nogach i głowach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Oczywiście patrząc na kadre dzisiaj można stwierdzić: po co nam Tupta? Jednak przyjdą kontuzje, kartki i owy Tupta może być kluczowym zmiennikiem w walce o utrzymanie. A jak wiemy to ławka rezerwowych często się wygrywa mecze
.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
póki co wyglada na to że wszsytko odpaliło , łyżka dziegciu tylko taka że jak sie utrzymamy (z taka gra jak wczoraj nie powinno byc problemu) , to w lecie budowa drużyny od nowa
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Być może są zapisane kwoty wypuku zawodników jak w przypadku Serba. Hebert jeszcze pół roku kontraktu jak u nas skończy się wypożyczenie jedynie Turgemana będzie ciężko wyciągnąć bo zapewne kwota będzie dla nas nierealna(chyba ze jakiś dobry wujek za sponsoruje).
No i druga sprawa to Obi przed meczem jak i w wywiadzie którego udzielił razem z Chodorowskim mówili, ze już pracują nad letnim okienkiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzięki Bogu za trio właścicieli... Jeszcze nie pamiętam, żeby Wisła miała tak dobrych zarządców. Albo był Cupiał, który rzucał kasą i jedyny pomysł to było wywalić kasy aby coś polepszyć, zero myślenia o przyszłości, albo dyletanci z TS i WSH, którzy mieli zerowe kompetencje a i nieczyste zamiary.
A teraz? Teraz mamy ludzi, którzy realnie patrzą na budzet i możliwości finansowe Wisły, rzeźbią z tego co mają i generalnie wychodzi im to. Transfery zrobione takie na jakie nas stać a o dziwo jakościowo piłkarze dobrzy. Pamiętajcie, że Wisła nie ma ani kasy ani obecnie ambicji sportowej, jestesmy przedostatnią druzyną w tabeli i kandydatem do spadku, a tu proszę, bardzo sensowne transfery. I kit, ze ot był jeden mecz, nieważne, widać, że Żukow to ambitny i waleczny chłop, Turgeman ma ciąg na bramkę, potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, a Hebert w defensywie wypadł dobrze. Jestem ciekaw jak to się dalej ułoży, tylko szkoda, ze TS rzuca klody pod nogi bo już dawno powinni odda klub trio i jeszcze ich w rękę pocałować za to. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Żukow - 90 min.
Turgeman - 70 min. Hebert - 45 min. Kuveljić - 0 min. Hołownia - 0 min. Tupta - 0 min. To tyle odnośnie oceniania transferów. Oczywiście sam jestem zadowolony z tego jak to wygląda na ,,papierze" bo piłkarze wydają się bardzo dobry jak na nasze możliwości (przynajmniej większość). Jednak ile to już razy było wałkowane odnośnie nie tylko piłkarzy którzy mieli pojedyncze mecze dobre przykładowo żeby daleko nie szukać: Drzazga z jego serią 3-ech meczów tamtej wiosny (choć on jeszcze ma ważny kontrakt), Crivellaro z jego golem z prawie połowy boiska w debiucie. O takich którzy na papierze ligię mieli roznieść to nawet mi się nie chce wspominać (jedne z takich największych niewypałów to na szybko mi przychodzą - Bałaniuk, Perez, Ze Manuel, Valencia). Trenerów - Stolarczyka z którego chciano robić trenera kadry, Maaskanta o którym się pisało, że niedługo całej lidze odjedziemy. W końcu działaczy - cudotwórcy Valckxu, Junco którego wydawało nam się, że lepsze kluby z ligi nam podkupią. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie ma ale podobno 50 procent kwoty za niego idzie do jego menedzera i pilkarza, takie plotki chodzily na tt ale czy to prawda to nie wiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Raczej nie ma, na oficjalnej nic nie podali,a z tego co pamiętam to zawsze podawano ,,w kontrakcie została zawarta klauzula odstępnego".
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...bialej-gwiazdy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
6 transferów, myslę, że sensownych, trójka się już pokazała w grze, reszta myslę, że jest bardziej na rezerwę aby wnieść też jakoś na lawkę, stąd pozbycie sie kilku piłkarzy i poszerzenie tejże ławki, żeby nie musieć płakac przy 1-2 kontuzji w zespole lub dlatego, że jedyną alternatywa na daną pozycję jest mlody chlopak, który niekoniecznie ogarnia. Także jak dla mnie wszystko zrobione z głową, piłkarze jak na mozliwości obecnej Wisły sensowni, trzech już pokazało, że mogą być wzmocnieniem i znają się na grze na swoich pozycjach. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zukow,Tugerman,Hebert ....wystaczyło mi 15 minut zeby powiedziec ze to były dobre transfery.
Jak z Meliksonem kiedys ,popatrzyłem jak gra 10 minut wtedy w Gdyni i juz sie wiedziało ze to jest to. Brawa za to trio!Bo mam wrazenie ze oni juz sa dla tego zespołu bezcenni. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Każdy kto ma pojęcie o piłce musiał zauważyć po kwadransie, że ta nowa trójka to piłkarze podnoszący poziom a nie uzupełnienie składu. Ciekawe jak wypadnie Kuveljić, bo podobno dobrze jest oceniany na treningach. Gdyby 4 z tych 6 transferów wypaliło to byłoby naprawdę dobrze. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2020
Offline |
|
|
Niby tak, ale z drugiej strony po jednym meczu transferów nie można ani krytykować, ani też specjalnie zachwalać. Już teraz można powiedzieć, że nie ma co się przyzwyczajać co do Buksy. https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...czech/136533-n
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
A do kiedy buksa ma kontrakt?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2019
Offline |
|
|
Grudzień 2020
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
^ Niedobrze, jeśli nie przedłuży w tej rundzie to nikt za niego dobrego hajsu w lecie nie da, co gorsza może nam zrobić psikus i sobie za plecami w lecie podpisać umowę z jakimkolwiek klubem i po pół roku elo. Już nam nie raz nasi kochani wychowankowie takie numery wycinali...
A znajac naszego pecha tym klubem będzie legia |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Zukow, Hebert, Turgeman - transfery fantastyczne.
Nikola Kuvejlic na treningach ponoc jeszcze lepszy od nich. Do tego dwa uzupelnienia skladu na czarna godzine Tupta i Holownia... Trio spisalo sie jak niegdys Kiko Teraz tylko za wszelka cene przedluzyc Bukse i bedzie "miodzio" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Buksa jest bardzo uważnie prowadzony przez ojca. Jego celem jest wyjazd za granicę, ale po ukończeniu liceum. W dodatku to bardzo majętni ludzie, więc wątpliwe że nagla perspektywa kasy miałaby im uderzyć do głowy. Że starszym bratem popełnili bledy i pewnie też przez to dopiero zaczął robić karierę w wieku 24 lat. Po co miałby teraz odchodzić do Legii by za rok znowu zmieniać klub na zagraniczny? Tu ma dobre warunki, perspektywy gry, czego chcieć więcej?
Najbardziej prawdopodobny scenariusz: jak już Wisła się utrzyma, w czerwcu 2020 podpiszemy z Buksa 3 letni kontrakt, tymczasem pogra u nas do czerwca 2022 i skończenia liceum. Choć nie zdziwię się jak też spełnili się scenariusz rysowany przez Włodarczyka, że ktoś Bukse od nas kupi i wypożyczy na rok do nas. Z perspektywy finansowej to byłby pewnie dla nas najlepszy ruch, a dla młodego szansa aby wyjechać będąc w pełni gotowy (językowo i sportowo). A wyjazd w wieku 19 lat da mu więcej, niżeli w wieku 17 i treningu w 2 zespole europejskiego średniaka, ew. tulanie się na wypożyczeniach po serie B. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
troche wishfull thinking
![]()
|
|