|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
No ale wiesz, Skowronek im obiecał w zeszłym tygodniu napastnika.....no i nima
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Spoko, oby tylko 2 marca nie było już za późno
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Głupotą to jest czekanie na transfer do ostatniej chwili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Miga napisał, że Peszko trafi do Wisły, ale Płock:
https://sport.tvp.pl/46192022/peszko...ka-wisla-plock Coś musiało być na rzeczy, że do nas nie przyjdzie, Królewski strasznie się wczoraj zdenerwował odnośnie tekstu Hanejko, ale w każdej plotce jest ziarno prawdy: https://transfery.info/aktualnosci/w...-peszki/132513 Szkoda, bo Peszko byłby wzmocnieniem składu, a nie uzupełnieniem jak Hołownia czy Tupta.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 15.01.2020 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Oprócz tego oprócz Szoty (zupełnie póki co niesprawdzonego) stanowi alternatywę dla Pawłowskiego jako młodzieżowca, bo na Kamilę już raczej Skowronek nie liczy. Hebert to gość w miejsce Janickiego i też gorszy być nie może a wręcz daje duże nadzieje na to, że będzie lepszy. Widać było pod koniec rundy, że Skowronek mocno pracuje nad SF a tutaj Hebert może być wartością dodaną. Co do Tupty nie mam pojęcia - ale jeżeli faktycznie może pograć coś na skrzydle jako zmiennik to czemu nie? Część kontraktu będzie pewnie płacić Werona. W każdym razie jako napastnika bym go nie liczył. Jeszcze ten napastnik jest konieczny...Tyle że jak sobie przypomnę w jaki sposób trafiali do nas w ostatnim czasie napastnicy, którzy strzelali bramki to tak: -Ondraszek - zachęcony kominową pensją w końcówce ery Cupiała, zaczął strzelać pół roku przed odejściem. - Carlitos - przyszedł do nas tylko dlatego, że Mallorca spadła (tam miał już dograne sprawy) - Kolar - znajomy chorwacki menago, odpalił też po roku i na pół roku ![]() Dlatego w tym przypadku pewnie nie ma wyjścia i trzeba czekać na zamknięcie okienka "europejskiego" o czym pisze Królewski. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tyle że nic nie da podpisanie umowy między SA a TS jak się nie utrzymamy. Wiem że to było konieczne do funkcjonowania klubu, ale utrzymanie to priorytet i wiadomo o tym nie od dziś. Transfery powinny być dopięte najszybciej jak to możliwe. To że nie mamy kasy teraz oznacza że będziemy mieć ją za 2 miesiące? My musimy punktować od 1 meczu w rundzie a nie od marca czy kwietnia bo może być za późno. Chyba że liczymy na cud.
Kasy to nie będzie dopiero jak polecimy. W zasadzie to nic nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Tupta z tego co wyczytałem to jakieś sporadyczne występy ma na boku, nie wiem co to za alternatywa? Łapać minuty to może i powinien Buksa, nawet z boku, bo szybkość ma a nie wypożyczony Słowak który ostatni mecz rozegrał w maju. Nie ten czas na takie eksperymenty pod tytułem "może zatrybi" Z tym zamknięciem okienka to tez tak nie do końca, jeżeli celujemy w darmowych graczy to tacy takze mogą podpisywać umowy po okienku, co najwyzjen bez zgłoszenia do pucharów ale z drużynami grającym w pucharach na wiosnę raczej o zawodników nie rywalizujemy Zamiana Grabowskiego na Hołownia to klasyczne zamienił stryjek... W razie czego to prędzej tam Bury pójdzie więc po co wydawać na jego pensje? Kluczowy jest czas, moim zdaniem sens maja tylko transfery zrobione przed obozem, najłatwiejsze mecze do ugrania punktow są na początku, w lutym, jak ktoś przyjdzie 3.02 to raczej Skowronek go po 2-3 treningach nie wystawi W ogóle to ciekawi mnie sprawa młodzieżowca, Zukov na ławkę nie przyszedł, liczę że do formy wróci Vukan, Basha to nasz najlepszy zawodnik, w odwodzie jeszcze jest Chuca który zaczynał przypominać piłkarza grając w srodku Szkoda sadzac 2 z 4 takich graczy na ławie kosztem Pawłowskiego (który z mlodziezowcow fakt faktem wyglądał najlepiej)
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 15.01.2020 o godz. 15:32.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak nie Peszko, to może Makuszewski? Lech podobno go odpalił. Gdyby zszedł ze swoich wygórowanych oczekiwań, to chętnie zobaczyłbym go w koszulce z białą gwiazdą na piersi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Buksa - kompletna niewiadoma
Brozio i jego zdrowie - kompletna niewiadoma Vukan - fatalna forma w zeszłej rundzie - kompletna niewiadoma Basha - słaba runda - niewiadoma. Zukov - kompletna niewiadoma Chuca - jak na razie dziad. Błaszczu - zdrowy...heh Mak - coś tam powinien namiszać na skrzydle. No i brak obrony.Jak do tego dodamy kartki, kontuzje...Tak że... ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4-4-2 z Buksa i Broziem na szpicy , chwilowy problem z mlodziezowcem zazegnany , druga opcja myslalem ze bedzie Grabowski za Sadloka, no ale niestety nic z tego nie wyjdzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale inteligencja , doswiadczenie i technika Brozia + mlodziencza fantazja Buksy , hhhmmm , czemu nie sprobowac ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie ma opcji, Skowronek będzie grał trójka w środku z 1 napastnikiem. Sadlok - Herbert - Klemenz - Burliga/Szota mak - Pawłowski - Basha/Serb - na 10 Żukow - Blaszczu - nowa 11 która dopiero przyjdzie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ten co Tupta widzę, że grał ostatnio w systemie 4-3-3 również często (skrzydłowego) bocznego napastnika, wiec pewnie i na pomoc boczną będzie się nadawał jakby co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli jakimś cudem mielibyśmy grać na 2 napastników to jednym z nich musi być Buksa.
Kilka bramek i może go ktoś weźmie za dobry pieniądz. Skoro taki Klimała (wg wiki raptem 8 goli w ekstraklapie) mógł pójść za 4mln to czemu nie Buksa? To może być nasza jedyna opcja na wyjście z długów, a jeżeli nie dostanie szansy to za chwilę go tu nie będzie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
nero napisał(a):
Potem musiałem jednak łopatologicznie, bo niektórzy nie zrozumieli kontekstu. Nie sądziłem jednak, że ktoś mnie będzie prowokował do napisania wersji dla IQ<60.... Chyba sobie daruje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.01.2020 o godz. 00:31.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
słowo klucz TYLKO a wymienionych zostało 4 zawodników. Czyli mamy nasprowadzać nową jedenastkę, a potem będzie płacz, że nie są zgrani czy jak?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a Kuveljic ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
i jeszcze napastnik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Skowronek nie zniszczy dzieciaka obciążając go jak seniora. Będzie grał na ile mu organizm i forma pozwoli. Pomijam że kończy mu się kontrakt... Lodu na głowę polecam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2020 o godz. 11:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mówię, że ma grać od deski do deski. Zdaję sobie sprawę, że to młody chłopak.
Ale musi dostawać zdecydowanie więcej minut. Przedłuży kontrakt jak nie dostanie szansy? Na kim innym mamy perspektywę dobrych pieniędzy? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no wlasnie dlatego ze konczu mu sie kontrakt to trzeba chlopakowi pokazac ze sie na niego liczy i stawia i wierzy - a nie odsyla na lawe i rezerwy - potem bedzie placz ze kolejny mlody zawodnik uciekl gdziekolwiek - zeby tylko grac
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|