|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
tymczasem Probeiro u braci z Gdańska zaczyna swoje:
"PS": Jak będzie grać Lechia Michała Probierza? MICHAŁ PROBIERZ: Chcę przyspieszyć grę, aby była ona szybsza, następowała płynniejsze przechodzenie do ofensywy. Ponadto mam koncepcje, aby cztery zespoły Lechii, od juniora młodszego, trenowały tak jak pierwsza drużyna, aby obowiązywały wszędzie te same schematy gry, czy rozegrania stałych fragmentów. Dzięki temu piłkarzy, który będzie dołączany do pierwszej drużyn, od razu będzie przygotowany, aby w niej dobrze funkcjonować. W skrocie dzida i jedziemy na dupie (od juniora po seniora). |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Mam świetny pomysł dla asystenta dla Smudy
Kazimierz Moskal odchodzi z Termaliki Bruk-Betu Info z forum na nafalisportu(http://...................../viewforum.php?f=45) Wiec może zrobimy go asystentem Smudy a potem on po 3 latach przejmie pałeczke by był to super krok do ustabilizowania klubu by było coraz lepiej. Tylko czuje że Moskal już chyba nie zgodzi się być asystentem. Bo będzie chaił pracować samodzielnie. Ale życze mu powodzenia i powrotu do Wisły za pare lat |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
bo ja bym jednak powiedział, że masz głupi pomysł i w miarę dobre czucie. Kazimierz Moskal już jest samodzielnym trenerem o w miarę wyrobionym nazwisku i marce - głównie dzięki Termalice.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.06.2013 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant prowadzi negocjacje z Dinamo Mińsk http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws...-dinamo-minsk/
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na jednej z białoruskich stron:
- Czy zdajesz sobie sprawę, że w ciągu ostatnich 14 lat w Dinamo zmieniono 26 trenerów? R.Maaskant: -Ha, wiem o tym, ale moim zdanie w Europie Wschodniej wszędzie jest tak samo. Czy to w Polsce, czy w Rosji.Wiąże się z tym pewne niebezpieczeństwo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czyli ze Maszkant będzie pracował w Mińsku lub Brześciu ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Trochę się "Piękny Robert" zdziwi jak zobaczy życie na Białorusi. Póki co, wydaje mu się, że na Białorusi jest tak samo jak w Polsce.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W sumie jestem w lekkim szoku. Ostatnio coś wspominał o Anglii , że minimum Chelsea...
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie nie nie, on do Realu miał iść.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
wis.la/cx5r9 Na Białorusi nie jest tak źle, jak to jest przedstawiane w polskich mediach
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 12.06.2013 o godz. 23:23.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
18 boisk treningowych...
![]() a w europejskiej piłce gówno tak naprawdę znaczą. Nie wspominając o braku milionowych transferów z klubu. Gdzie w tym jakikolwiek sens oraz rentowność takiego przedsięwzięcia? Podsumowując. Piękne boiska są, tylko piłkarzy ....a brak !
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.06.2013 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Za główną sportową areną kraju długo uważano miński stadion „Dynamo” (34 tys. miejsc). Na nim przeprowadza swoje mecze narodowa reprezentacja w piłce nożnej, grają pojedynki Pucharu Europy mińskie drużyny piłkarskie, jak również borysowski „BATE”. Stadion nie jest wyłącznie piłkarskim: jest to wielofunkcyjny kompleks, na którym mogą odbywać się zawody w innych dyscyplinach sportowych." http://belarusfacts.mfa.gov.by/pl/be...nfrastructure/
BATE kilka sezonów już gra w europejskich pucharach w fazach grupowych LM czy LE także na coś ta baza jednak się przydaje. Co do rentowności - jak tam trenuje powiedzmy kilka drużyn z Mińska czy okolic to chyba też nie jest najgorzej ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nierozumiem.
Chcesz powiedzieć że z tego kompleksu korzystają wszystkie Białoruskie drużyny? Przykład BATE rozważał bym w sferach innych niżeli umiejętnościach sportowych. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mińskie a nie białoruskie + BATE przygotowujące się do potyczek w europejskich pucharach.
Dlaczego BATE rozważałbyś w innych sferach niż umiejętności sportowe? W ostatnich 5 latach grali 3 razy w fazie grupowej LM i 2 razy w fazie grupowej LE. ![]()
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Postawmy sprawę jasno zeby się nie rozpisywac.
To ze Bate istnieje w rozgrywkach grupowych nie jest zasługa tych kompleksow treningowych. Po pierwsze ze nie naleza do nich a po drugie, nie przeklada sie to na Minskie druzyny. I jeszcze jedno. To co dla Ciebie jest sukcesem dla innych jest norma. Jezeli polskie kluby nie istnieja w LM od nastu lat a w Uefa/LE przechodzą eliminacje raz na ruski rok, wcale nie oznacza, ze obecność innych równieź graniczy z cudem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.06.2013 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem, można się zastanawiać czy im ta baza jednak nie pomaga. Nie ma znaczenia, czy baza formalnie do nich należy - ważne, że właśnie tam się przygotowują. Drużynę mają mocną (opartą na piłkarzach tylko z Białorusi) i choć ogólnie białoruski futbol dupy nie urywa to jednak sukcesy mają (rąbnąć Bayern czy Lille to nie jest takie proste). Sportowe i co za tym idzie finansowe.
Dla białoruskiej piłki poziom fazy grupowej LM czy LE to jest sukces - nie mają wsparcia finansowego takiego jak Ukraińcy czy Rosjanie, poziom ligi taki sobie, reprezentacja podobnie. Nie ma co oczekiwać, że od razu wygrają np. LE ale nazwa "BATE" w Europie już coś znaczy. A nie jest to norma dla drużyn z tej części Europy czy Skandynawii. Rzeczywiście jest zastanawiające, dlaczego ostatnio nie wytransferowali kogoś za poważne pieniądze. ![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jakub Błaszczykowski został sklasyfikowany na piątym miejscu w gronie najlepszych skrzydłowych w prestiżowym zestawieniu niemieckiego magazynu "Kicker". Polak znalazł się na pierwszym miejscu w kategorii "klasa międzynarodowa".
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Dla Jakuba gratulacje za super emocje jakie nam dał w Finale LM nie sądziłem, że Wiślak zagra w finale LM za mojego życia. Może kiedyś Wisły doczekam się w LM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Pawełek wraca do SuperLigi (ponoć do beniaminka)
![]()
Ostatnio edytowane przez panowie : 13.06.2013 o godz. 21:23.
![]()
A
T A K |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chciałbym przeczytać jego książkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Z tego wywiadu wynika, ze Kosowski zarabial 1,5 tysiaca miesiecznie? Az nie chce mi sie wierzyc. Watpie ze to prawda ale jesli tak to z perspektywy pilkarza rzeczywiscie moglo brakowac mu na pampersy.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie przecież on miał kontrakt motywacyjny i na taki się zgodził tzn to co powiedział to była podstawa reszta zależała od ilości minut na boisku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, wywalili Kazka Moskala z Termalicy i nikt go już do nas na asystenta nie przymierza
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A po co na asystenta, jak facet już teraz jest jednym z najlepszych trenerów na polskim rynku?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hola hola, z całym szacunkiem do Kazika. On na razie jeszcze nic nie osiągnął, a nawet przegrał prawie pewny awans do E-klasy (chociaż w mocno podejrzanych okolicznościach).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |