|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że przejdą pomysły Bońka z ograniczeniem piłkarzy spoza UE oraz z możliwością podpisywania kontraktów z młodymi piłkarzami. Co do selekcjonera to musi dostać kontrakt jeszcze w tym tygodniu a najpóźniej 1 listopada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Glik moim zdaniem byłby idealny wprost do grania trójką środkowych obrońców w ustawieniu - Jędrzejczyk, Glik, Kamiński. Takie 3-4-3 przechodzące w 5-4-1 w defensywie. Wtedy nasi skrzydłowi Błaszczykowski i Sobota byliby w końcu nieco zwolnieni z obowiązku gry defensywnej, ustawieni "pod kontrę". A Glik grałby "lepa" na rywala grającego jednym napastnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze? Nie. W mojej opinii wszystkie osoby związane z piłką w naszym kraju są w mniejszym, bądź większym stopniu umoczone w tym procederze i dzielą się na złapanych i niezłapanych. Jeśli mielibyśmy postawić na kogoś "czystego" z naszej piłki, to trzeba by było wybrać chyba Dornę. A i tu nie byłbym w stu procentach pewien. A czy widzę Wdowczyka w tej roli? Również nie.
Tego nie wiadomo. Był okres trwonienia niezłego potencjału od 1992 do gdzieś 2000 roku przez polskich trenerów, przyszedł totalny anonim Engel i pozamiatał, właściwie od Engela zaczął się ośmioletni pomysł na drużynę narodową, Janas i Beenhakker w jakiejś tam mierze korzystali z wypracowanego przez Engela stylu gry. Teraz mamy innych piłkarzy, zawodników słabszych fizycznie, a lepszych technicznie, niezłych w grze kombinacyjnej i potrzebujemy trenera, który to pojmie, który zrobi taktyczną rewolucję na miarę Engela i dobierze do swojej koncepcji odpowiednich wykonawców.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.10.2013 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No to jest dobry pomysl. Dzisiaj na silce jakis koles mowil, ze jego syn mial isc do Wisly zamiast Jovanica (podobno ten sam wiek i te same parametry) tylko, ze mial przyjsc za darmo wiec znalezli Jovanica za 400 tys. euro. Cupial zalacil, a wszyscy wokol zarobili wlacznie z obecnym szefem scoutingu.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak Wdowczyk będzie trenerem przestaje oglądać tą kadrę.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To może Fryzjera na selekcjonera?
Jak nie będzie mógł wygrać to przynajmniej kupi ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja już dawno przestałem.
Ale spokojnie: Dario jeszcze poczeka. "Weszło" wczoraj i dziś robi laurkę Nawałce, a to znaczy, że sprawa jest raczej przesądzona. Kolejny po Fornaliku geniusz PMS. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na razie nikt. Trza poczekać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Fornalik był dobrym selekcjonerem - końcu koszty funkcjonowania reprezentacji ściął znacznie. Zobaczysz, na dobre nam kibicom to wyjdzie.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kilka razy już padł argument że nie stać nas na selekcjonera z zagranicy. Panowie to nie płka klubowa PZPN ma w ch... kasy, myślę że stać nas na średnią opcję międzynarodową spokojnie.
Ale trener będzie z naszego bagienka po to żeby promował określonych grajków, zupełnie jak robił Waldek on nie ma zrobić porządnej selekcji, ma być po prostu grzeczny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtarzam, to, że Fornalik i Smuda się nie nadawali nie oznacza, że tak samo będzie z Nawałką. Równie dobrze może z Nawałką być tak jak z Janasem i Engelem, czyli awans i 3 miejsce w grupie, a więc wyniki na miarę aktualnego stanu polskiego futbolu. Albo raczej to na co nas maksymalnie w tym momencie stać. Czas pokaże, czy Boniek dobrze wybierze, ale wysłuchawszy dzisiejszej konferencji i wypowiedzi Zibiego na temat pożądanych cech kandydata jestem pełen optymizmu co do kryteriów wyboru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
cytuję :
Kto mógłby być w przyszłości następcą Fornalika? - Zapytałem Bońka - dodał Godlewski. - Powiedział, że w tej chwili PZPN stać nawet na zatrudnienie Mourinho. Tylko pytanie, czy Mourinho też nie będzie potrzebował co najmniej pół roku, żeby wgryźć się w nasze realia. Dosłownie za 9 miesięcy zaczynają się kwalifikacje do kolejnej imprezy. Odnoszę wrażenie, a dosć często rozmawiam z prezesem, że nie jest wcale przekonany do opcji zagranicznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wiem,ze nie w tym temacie ,ale poniekąd związane:
Reprezentanci Polski są jak jaja....uczestniczą ,ale nie wchodzą ![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kolejny geniusz PMS oznacza znów neolit taktyczny i kompromitujące wyniki. I zdziwionego rw88, ale to akurat niezmiennik. Zadam Ci bardzo proste pytanie: jakie kompetencje aby prowadzić reprezentację w eliminacjach Euro 2016 ma Nawałka? Retoryczne. Faktem jest, że ma takie sam jak Fornalik, a o wiele mniejsze niż Smuda. W skrócie: żadne. Twój argument brzmi "może ich zmotywuje i się uda". Rodem z "weszło". Jest jeden problem - futbol poszedł do przodu, również reprezentacyjny. Trzeba być kompletnym ignorantem żeby nie rozumieć, jak ważne jest taktyczne ustawienie zespołu, schemat gry. Inaczej na ostatnim Euro grali Niemcy, inaczej Włosi, inaczej Grecy czy Rosjanie. Wszyscy jednak mieli schematy dostosowane pod możliwości kadrowe. Wszyscy, poza Polską. Nie będę ukrywał, że mam dość chłopków roztropków takich jak Ty. Kompleksy wobec zachodu? Trzeba być skończonym idiotą, żeby nie zauważać przepaści taktycznej miedzy drużynami krajowymi, a tymi z zachodniej czy wschodniej europy. Kompleksy? Nie. Po prostu na pewnym etapie trzeba zauważyć, że mamy problem i zacząć uczyć się od lepszych. To żaden wstyd. W naszym wypadku to i tak będzie jakieś 20 lat za późno. Ale szczerze - od dawna mam na to wywalone. Ich cyrk, ich małpy, niech tylko wreszcie usuną orzełka z koszulek i zastąpią hymn jakimś utworem wschodzącej gwiazdy z "Jak oni śpiewają?". Odrobina szacunku dla kraju, nawet nie dla obecnie zamieszkującą go hołoty robiącej za murzynów Europy, ale poprzez wzgląd na dawne czasy. Na ludzi, którzy faktycznie w nią wierzyli i za to umierali. Chociaż może właśnie to jest reprezentacja na jaką zasługujemy? Ogólny burdel organizacyjny (urocze sceny wczoraj na spotkaniu reprezentantów w dziećmi), wiara w cuda połączona z kompletną nieudolnością oraz brakiem elementarnej wiedzy stojących na czele tego cyrku. Mimo że olałem sprawę przed Euro 2012 toprzyznaję, że akcja z Nawałką obudziła stare demony. Jest taka definicja szaleństwa: "robić ciągle to samo oczekując innych rezultatów". - No to może teraz się uda? - Ale co, ma doświadczenie, wiedzę, sukcesy? - Nie, ale może teraz się uda? Albo to ja pomijam coś kluczowego, co wszyscy wokół mnie rozumieją instynktownie, albo otaczają mnie kompletni debile.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2013 o godz. 16:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy popatrzeć na przykłady reprezentacji Rosji, Irlandii czy chociażby Korei Południowej , które za sprawą trenerów zagranicznych zaczęły coś znaczyć w futbolu . Dziwię się Bońkowi jeżeli forsował kandydaturę Nawałki. Natomiast mówienie ,że polski trener jest najlepszy bo się orientuje w sytuacji w polskiej piłki kopanej to żaden argument. Trener spoza środowiska nie będzie przywiązany do nazwisk i może wreszcie wprowadzi normalność - nie grasz w klubie - nie masz prawa liczyć na powołanie, bo niby jakim cudem trener zza granicy ma powoływać Salomonów czy innych Zielińskich skoro nigdy ich nie widział ani prędko nie zobaczy w akcji .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czyzby niemiecka (tym razem prawdziwa) mysl szkoleniowa nadchodzila wielkimi krokami ...?
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z polskich pożal się Boże trenerów przebolałbym jedynie Engela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wolfy, czy naprawdę sądzisz, że trener z zagranicy zmieni coś w naszym bagienku? Pamiętam, że byłeś kiedyś zwolennikiem Petrescu, czy Maaskant, którzy delikatnie mówiąc szału w naszej (słabej) lidze nie zrobili. Wiemy też co stało się z Leo kiedy media oraz beton zrobił taką nagonkę, że jakiś młodzieniaszek z Niemiec, czy Holandii zawinąłby się po 24 godzinach, a on jeszcze dzielnie wytrzymał kilka miesięcy.
Moim zdaniem wariant zagraniczny będzie błędem i nie mam na myśli tego, że nasza myśl szkoleniowa jest jakaś genialna, ale my nie mamy podstaw (organizacyjnych i szkoleniowych), aby wpuścić tutaj takiego magika. Potrzebna praca u podstaw i wejście Holendrów, albo innej zdolnej piłkarsko nacji na parę lat. Od U-12 do reprezentacji seniorskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie nie ulega wątpliwości że trener będzie Polakiem. Boniek wyraźnie na dzisejszej konferencji zasugerował że opcja zagraniczna mu się nie widzi.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla mnie to jest nieporozumienie że w PZPN boją się zagranicznych trenerów. Mamy kasę ale polski trener lepiej zna polskie realia....
Przecież mamy jakieś 250 potencjalnych reprezentantów do ogarnięcia, kto temu podoła jeśli nie Polak ![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oglądałem konferencje Bońka, moim zdaniem trenerem będzie Skorża, dobrze się wpisuje w ton wypowiedzi prezesa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Polski trener, bo zna już piłkarzy?
To bzdura a nie argument. Jak Adwokkat szedł do Korei to znał wszystkich piłkarzy koreańskich? Jak Hiddink szedł do Rosji to znał wszystkich rosyjskich piłkarzy? Jak Kasperczak szedł do Tunezji to znal wszystkich potencjalnych reprezentantów Tunezji? O... Kasper to niezły kandydat... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przeciez te 2 tygodnie jasno sugeruja, ze jest to trener zwiazany kontraktem klubowym(daja sobie czas na dogadanie pewnych kwestii). Trener niezatrudniony moglby objac reprezentacje chocby jutro. Odpadaja Skorża, Engel i Kasperczak. Zostaje tak naprawde Nawałka i pewnie umowa jest taka, ze poprowadzi jeszcze przez 3 kolejki Górnika. Dla mnie dziwna sprawa, bo już wszyscy wiedzą co i jak, a bedzie to trzymane w pseudotajemnicy. A najwazniejsze...tracimy czas, bo zaraz mamy spotkania towarzyskie. Chyba, ze Boniek tak wierzy w wiedze Nawałki, ze przez tydzien czy dwa pouklada juz te klocki. Nie chce sie powtarzac, ale czekaja nas znowu kompromitujace eliminacje. Nie dosc, ze mamy slaba druzyne, to dostajemy tez slabego trenera/selekcjonera(bo kim sa trenerzy polscy na arenie miedzynarodowej? co znacza?), wiec potem nie dziwota, ze taktycznie odstajemy.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Mnie ciekawi czy Białoński, który hejtował Fornalika i Piechniczka za Polską myśl szkoleniową też będzie hejtował Bońka za wybór polskiej myśli a się kolegują i biegają ze sobą. Ciekawe jak ziomale Bońka zareagują na polską myśl ci co hejtowali Piechniczka i Fornalika.
Jeżeli ci co krytykowali Latę i Piechniczka za Polską myśl szkoleniową a nie będa krytykowac Bońka to będzie znaczyło, że to lizodupy a nie obiektywni dziennikarze. A Weszlo to też żaden obiektywny portal tylko niektórych ZAWSZE chwalą a po niektórych zawsze jeżdżą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja jestem skłonny obstawić,że chyba zostanie Kasprerczak.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Opowieści Bońka o wyższości polskich trenerów w kwestii jakoby lepszego znawstwa polskich kopaczy są zwykłą bzdura. czasami własnie ktos z zewnątrz ma lepsze spojrzenie od tego co od lat patrzy na to samo i nie widzi. Na tej podstawie Hiddink przed objęciem posady w Korei Płd. znał niby ligę i kopaczy koreańskich lepiej niż miejscowi ?
To zwykłe pie.....e, które ma uzasadnić objęcie kadry przez PMS, a raczej konserwacje układzików menadżersko-pzpnwskich przy handlu żywym kopanym towarem. Na całe szczęście od dłuższego czasu nie emocjonuję się tym cyrkiem ale przykro się robi jak się widzi ciagłe robienie z ludzi błaznów, poprzez podgrzewanie nastrojów, żeby po raz n-ty powiedzieć "nic się nie stało ...." i "gramy dalej". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zawsze mnie zastanawiało skąd bierze się wiara w to, że gdyby to nie Fornalik, a jakiś inny, najlepiej zagraniczny, selekcjoner stał przy linii to Lewandowski wykorzystałby na Wembley jedną z tych dwóch patelni, które miał. Albo Klich trafił przy słupku, a nie w obrońcę.
Mamy słabych piłkarzy to i wyniki są słabe. Moim skromnym zdaniem Fornalik zrobił wynik na miarę materiału, który mu został dostarczony i nie potrafię zrozumieć tej całej nagonki na niego. Przynajmniej "udało" (cudzysłów bo więcej tutaj przypadku niż chęci) stworzyć znowu reprezentacje Polski, a nie sztuczny twór zwany reprezentacją PZPN.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.10.2013 o godz. 07:43.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czarnogóra ma zdecydowanie słabszy materiał ludzki, a w tabeli nad nami. Ukraina też nie ma na tyle lepszych zawodników, żeby ograć nas dwa razy. Fornalik popełnił mnóstwo błędów, nie stworzył drużyny. Cały czas grało inne zestawienie obrony albo pomocy (głównie z wyboru Fornalika, jedynymi sprawami losowymi była operacja Piszczka i kartki Polańskiego). Jedyny plus to debiut Zielińskiego i sprawdzenie Klicha.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|