|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie stać nas ..
A laskos odszedł na wypożyczenie czy definitywny? Dostaliśmy cokolwiek za niego? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Milion to miał być za plewke. Za Laskosia to pewnie dostaliśmy grosze albo nic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale tego Plewke to ktoś sensowny potwierdził?
Bo ja jedynie pamiętam, że było że "chłopak z akademii" oraz "nie Buksa ani Hoyo". ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak 90minut.pl trzeba czasami śledzić takie portale
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To do mnie?
Jeżeli tak to jakiś link czy coś? Chyba, że piszesz o sekcji transfery i informacji "Patryk Plewka (P - ?)". To bądźmy poważni. To żadne potwierdzenie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panowie ale serio się zastanawiacie, czy Tychy zapłaciły milion złotych za Laskosia?!
Milion może tak ale chyba forintów albo w najlepszym razie czeskich koron ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
To ze chodzilo milion o Plewke potwierdzilo sporo osob.Choc teraz to pewnie kupiec sie nei znajdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle. Głośno myśle po prostu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A wiadomo ile wzięliśmy za Laskosia?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą bardzo logiczny ruch klubu w przypadku Laskosia, wpisujący się w nurt restrukturyzacji.
Na środku obrony wyżej stoją akcje Hoyo-Kowalskiego, który będzie grał regularnie w CLJ i trenował z "1". Jest też dużo bardziej perspektywiczny. W środku pomocy przed nim nie tylko Plewka ale i po okresie przygotowawczym także Szot. Generalnie Laskoś był bez szans na grę w "1" a w CLJ jego miejsce zajmuje Hoyo. A co do Plewki i rzekomej oferty za milion - jeżeli ten milion nie był nam bezwzględnie potrzebny to oczywiście nie sprzedawać. Skoro taki Walukiewicz odchodzi za 2 mln euro to szkoda teraz sprzedawać chłopaka za 0,25 mln... Zwłaszcza, że na wiosnę będzie łapał minuty i to w dużej ilości.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 13.02.2019 o godz. 19:44.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Poza tym 100% racji. Widziałem pare razy Laskosia w CLJ i według mnie jest zbyt ociężały na profesjonalny futbol. Może to zmieni, ale na ten moment nie widzę tego zbytnio. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Miedź rozwiązała kontrakt z Mateuszem Piątkowskim Kiedyś wymiatał Co się stało ,że go Miedź nie chce? Przydałby się jakikolwiek napastnik w obliczu kontuzji Brożka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tak jak piszę od lat - z naszej ligi statystycznie najwięcej zarabia się na młodym polskim "drewnie". Pora żebyśmy i my zaczęli zarabiać. A nie jakieś "ochłapy i grosze" jak za cwelitosa czy Imaza z Kostalem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czy to jest lekarstwo na nasze problemy. Dla mnie typowy jednosezonowiec, których wielu w naszej lidze. Jedynie na jego plus przemawia styl gry. Podobny do Ondraska. Ale jeżeli jest dogadany ze Stalą to niestety (śmiesznie to brzmi, ale prawdziwie) nie przebijemy ich oferty. Nie stać nas.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.02.2019 o godz. 00:02.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Koleżka jest kibolem Miedzi. Powiedział że nie pasuje do koncepcji trenera to raz a dwa że był drewniany. Trzy stawiają na Piaseckiego ewentualnie na Forssela z przodu. Ja osobiście uważam że do nas w obecnej sytuacji Piątkowski pasowałby. Typ atlety jak Ondrasek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Piątkowski ma już 35 lat, miał jeden sezon konia w Jagielloni i nigdy nie zbliżył się już do tego poziomu (zresztą wcześniej też się nie zbliżał do tego poziomu)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dajcie spokój z nowym napastnikiem jest Kolar,Drzazga,Brożek,młody Buksa a że my raczej 1 napastnikiem gramy to po kiego nam 5 ? Nawet jeśli ten Brożek 6 tyg nie zagra
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
no i własnie dlatego szukamy napastnika. Brożek to może nie zagrać w ogóle.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem, jeśli Brożek po operacji dojdzie do siebie to powinien dostać jakieś minuty i definitywnie po rundzie zakończyć karierę.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kiedy Wiśle potrzeba jakości a nie ilości. Oczywiście przy całym szacunku dla wszystkich, których wymieniłeś. A w przypadku Pawła olbrzymim wręcz.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Wyjaśniło się coś z tymi dwoma młodymi ofensywnymi pomocnikami których do nas przymierzali?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nic. Mamy procent od ew. sprzedaży (czyli pewnie też nic).
Z wywiadu Trelli z Wisłockim. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
My go skreśliliśmy, dlatego odszedł. Mamy lepiej rokujących piłkarzy na jego miejsce. Nie chcieliśmy mu robić pod górkę. Jak mamy 30-50% od sprzedaży to gdyby jego talent eksplodował i poszedł do Bundesligi dostaniemy kilkaset tys. euro. Szanse takie jak na mistrzostwo Polski dla nas. Jak dobrze pójdzie to dostaniemy równowartość ekw. za wyszkolenie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia z młodymi. Może warto byłoby powalczyć w przyszłych sezonach o mistrzostwo CLJ? To jest droga do Ligi Młodzieżowej UEFA. O Lidze Mistrzów to my sobie możemy pomarzyć, ale w tej Lidze Młodzieżowej jest szansa pojedynków z najlepiej rokującymi młodymi piłkarzami a także wypatrzenia naszych przez inne kluby. Koszt inwestycji aby zdobyć mistrzostwo znacznie niższy niż mistrzostwo w piłce seniorskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
https://zagranie.com/janekx89-miedzi...uje-wzmocnien/
Ciekawe fragment o Wisle W najbliższym tygodniu do drużyny Białej Gwiazdy powinien dołączyć awizowany wcześniej 19-letni Emmanuel Kumah. Młodzieżowy reprezentant Ghany, ostatnio występował w turnieju eliminacyjnym do MŚ do lat 20 rozgrywanych w Polsce. Reprezentacji nowego pomocnika Wisły zabraknie na tym turnieju. Nowi włodarze klubu z Krakowa usilnie poszukują napastnika w miejsce Pawła Brożka, a także środkowego obrońcy. Jak ustaliłem podpisano kontrakt z zagranicznym defensorem ważny od 1 lipca, trwają usilnie starania, żeby dołączył do drużyny jeszcze w tym miesiącu. Jeden ze sponsorów klubu planował transfer zawodnika do środkowej strefy boiska, jednak sztab szkoleniowy storpedował ten pomysł sugerując, że wzmocnień zdecydowanie potrzebuje defensywa i atak. |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
2 napastnikow najlepiej bo granie 1 atakujacym jest dobre tylko w przypadku bardzo dobrych zespolow.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|