|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pisanie że dzisiejszy mecz to obrona Częstochowy to grube nadużycie. To my kontrolowaliśmy mecz to my mogliśmy strzelić więcej bramek więc przestańcie pi.o.l..ić głupoty.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Fulham moze odpuscilo ,moze cos tam chcieli
nie nasza sprawa fakt ze wygralismy z bylo nie bylo cos znaczaca w Premiership druzynie musi budzic szacunek. Brawa dla pilkarzy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chwilami Wisła rzeczywiście broniła się dosyć nerwowo. Należy się cieszyć ze zwycięstwa, ale po prawdzie, styl gry zespołu niespecjalnie różnił się od poprzednich meczów. Tyle, że rywal grał w "10", a i dość lekko potraktował dzisiejsze spotkanie. Jak już napisałem, trzeba się cieszyć, ale nie ma co się niepotrzebnie "grzać".
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sorki, nadupcamy na Lameya i Jaliensa? Bo nie jestem w temacie. Dopiero wróciłem z meczu i nie ogarnąłem tematu i do konca nie wiem co pisać.
Wpuszczenie Bruda i Czekaja było fajne, szkoda tylko że Robert jest taki małostkowy i mam jakieś .......one wrażenie że zrobił to celowo, i gdybysmy stracili bramkę wypomniałby te zmiany. Brawo dla wszystkich grających naszych piłkarzy bez wyjątku, szkoda że nie zawsze tak samo im się chce jak dzisiaj. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Oj tam Jaliens i Lamey dobrze zagrali. Zdarza się. Oby jak najdłużej.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jest całkiem spora szansa, że osiem punktów wystarczy do awansu. Do tego potrzebne są dwa ważne rozstrzygnięcia: brak porażki w Londynie oraz wygrana Twente z Fulham.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ej, co by nie mówić o Maaskancie to nie to że jest małostkowy.Nigdy nikomu nic nie wypominał - w sensie piłkarzy, oprócz oczywistości że ktoś zagrał lepiej czy gorzej ale to oczywiste - natomiast to jest trener który oficjalnie zawsze broni piłkarzy.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A to,że Fulham odpuściło,bo im się nie chciało,bo przyjechali osłabieni itd. To ich problem, a my co, mielismy się połozyć,najlepiej nie wychodzić na mecz?Wiadomym,że w pewnych elementach nas przewyższali o lata świetlne. Ale muszę niektórych uspokoić, nie tylko nas w pewnych kwestiach zostawiliby w polu, ale wszystie polskie kluby z reprezentacją włącznie. Gdyby się spieli i zagrali na 100 procent to zamietli by ligę po jednej rundzie. Inny, piłkarski, świat.
Sam ze zgrozą myślałem o tym co się dziś może wydarzyć. Czułem szansę ale nie do końca wierzyłem,że ją wykorzystamy,bo zwyczajnie słabi jesteśmy. Chwała wygranym. I tyle. Udało się i jest fajnie. A tym co podważają nasze zwycięstwo pragnę przypomnieć,że żaden polski zespół nie ma szans w starciu z Juve czy City oraz Fulham gdy te grają na 100 procent swoich możliwości. Trzeba się cieszyć tym co jest,a to że te kluby tak podchodzą do tego typu rozgrywek to nie nasz problem. Niech zrezygnują z udziału w LE na rzecz innych krajów. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
[QUOTE=wolfy;1179344]Napierdalaj na Diaza. To zawsze jest bezpieczne
Dobre |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Fulham - Wisła X Twente - Odense 1 Odense - Wisła 2 Twente - Fulham 1 Wisła - Twente X Fulham - Odense 1 Tabela: 1) Twente 14 pkt. 2) Wisła 8 pkt. 3) Fulham 8 pkt. Gorszy bilans spotkań bezpośrednich. 4) Odense 3 pkt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bardzo mi się podobali : Iliev, Nunez, Wilk, Jaliens oraz Biton (szczególnie jak strzelał bramkę, bo tak to jak zwykle niewidoczny - ale taki jego styl, trzeba się cieszyć).
Słabo zagrali : Diaz, Chavez - dawali się równo objeżdżać - a to, że Osman dostanie czerwoną kartkę było już wiadomo dużo wcześniej ![]() Co do komentarza : ten cały Koźmiński to jeden wielki syf. Pierwszy raz mi podpadł, gdy Jaliens popisał się znakomitą interwencją jakoś na początku a on mówi, że zagrał niepewnie i zaczął powtarzać znaną już śpiewkę, że ostatnio gra słabo. Drugi raz jak jakiś Wiślak zdecydował się na uderzenie to od razu mówi coś w stylu - "beznadziejna decyzja" blablabla, a akurat decyzja była nawet niezła tylko wykonanie nie do końca. Wiele takich kwiatków i ogólnie jak zaczynał mielić ozorem 3 po 3 to się słabo robiło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() poza tym Odense z Fulham też może zremisować , anglicy mogą olać całą LE ciepłym moczem tak naprawde do końca mamy 3 spotkania , każdy wynik jest możliwy , zarówno 0 jak i 9 punktów w tych spotkaniach |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dobry mecz, trochę z pomocą sędziego, ale sam się nie wygrał. Fulham praktycznie przez całe spotkanie nie miał żadnej setki, a rozgrywanie piłki 40-50 metrów od bramki gdy się przegrywa, to żadna sztuka - a to anglikom wychodziło najlepiej. Gdyby dzisiaj była wtopa to bym się nie zdziwił z 0 punktów po 6 meczach, a tak ciągle tkwi nadzieja na awans - trzeba wygrać z Odense (jak najbardziej możliwe) i zdobyć 4 punkty z Twente i Fulham (o to już trudniej)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przepraszam ,że remis brałbym przed meczem w ciemno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zapowiada sie rywalizacja do konca,o dziwo
![]() Co do meczu w Londynie- wdg mnie nie mamy tam czego szukac,Jol juz zapowiada rewanz wiec wyjda pewnie w podstawowym składzie,z Zamorą itp. Z odensie na wyjedzie- ak sie sprezymy maksymalnie to mozemy tam wygrac,zakladajac dzien konia Bitona i Ilieva Z Twente u siebie-jak ktos juz napisal,grudzien,snieg,Twente bedzie grac juz o pietruszke to remis wydaje mi sie ze przynajmniej ugramy jak to odpusza ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Podobnie to wygląda, jak pięć lat temu. Po dwóch pierwszych meczach tylko niepoprawni optymiści wierzą w awans. I wtedy przychodzi zwycięstwo, które zupełnie zmienia nastroje i wywołuje dziesiątki analiz, jakie komplety wyników dają nam awans
Oby tym razem zakończenie tej historii było inne.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
taa, czekałem właśnie jak wejdę na forum i zobaczę wysyp pokemońskich wypowiedzi, że "fart", "zwycięstwo z dupy" itd. Ja pierd..e to forum przekracza granice absurdu. Zamiast się cieszyć, to znów narzekanie. Mnie osobiście na prawdę spadł duży kamień z serca. Wiadomo jak nasza gra wygląda(ła?), zwłaszcza w obronie, a tu całkiem przyjemny mecz, z perspektywy trybun oglądało się go w miarę przyjemnie (bez szału, ale w porównaniu do poprzednich miód. A przyznam, że nie bardzo wierzyłem w dobry wynik, myślałem że po prostu dostaniemy oklep. Ale na prawdę bardzo się cieszę, bo takie zwycięstwa wpływają też bardzo pozytywnie na drużynę, morale wzrasta, skład konsoliduje się.
Jest zwycięstwo nad angielską drużyną (ktoś przypomni ile to w ogóle razy pokonaliśmy KOGOKOLWIEK z premier league ?Mnie przypomina się tylko Groclin z MC kilka lat temu, ale to i tak po 2 remisach). I zamiast się cieszyć to znów niektórzy wietrzą spiski, że fart, że im się nie chciało, że graliśmy w przewadze 2/3 meczu, że murawa nierówna.Strasznie mnie wkur..a ta polska mentalność - jak się uda to fart, jak się nie uda, to jasne, bo się udać nie mogło. A i obrona Częstochowy Zgodzę się, że od 85 min., a wcześniej ?Może ja na jakimś innym meczu byłem ?Fajnie, że jest zwycięstwo, ale na miły Bóg, zlitujcie się z tymi przewidywaniami odnośnie tego co będzie...wygraliśmy jeden mecz, a wy już wymyślacie, co trzeba zrobić, żeby z grupy wejść. Przykro to mówić, ale w takie dywagacje póki co może ew. Legia bawić. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dobra, taka ocena już na zimno
Jako zespół - 10/10 - indywidualnie różnie.Taka kopia meczu z Litexem , gdzie przeciwnik był o 2 klasy lepszy a i nasz skład był sporo przetrzebiony, jak i u Angoli. Czerwona kartka - zbyt pochopna ale tylko wedle standardów które w piłce są -dla mnie każde kontakty(jak w tym przypadku odepchnięcie) poza grą powinny być kwitowane czerwienią.Sędzia powinien być tak samo traktowany jak grajek - wiadome co się dzieje jak się sędziego odepchnie. Grajki są od grania a nie od wymierzania sprawiedliwości. Co ważniejsze, do tej 30 minuty nie mieliśmy się czego wstydzić - tak na prawdę ta kartka nam średnio pomogła, bo Angole zwarli szyki i przedrzeć się graniczyło z cudem a jednak się udało Ogólnie mądra gra i zasłużona wygrana.To też mecz z tych gdzie statystyki kłamią. 16-12 z naszej strony, jeśli chodzi o strzały/cenle 5-2 ze strony Londyńczyków Można by stwierdzić że demolowaliśmy ich a tak nie było Gracz meczu - jak dla mnie...Jaliens.Oby to poskutkowało podobną grą w lidze ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zagralismy niezly mecz, bez szalenstw ale bylo niezle. Fulham okazalo sie nie takie grozne jak poczatkowo sie wydawalo. Powiem wiecej. Dzisiaj Fulham bylo obowiazkowo do ojebania jesli wciaz tlily sie w nas jakies nadzieje na wyjscie z grupy. I boisko to pokazalo. Fulham totalnie przecietne, nawet do momentu czerwonej kartki od nich nie odstawalismy. Zwyciestwo cieszy bo przeciez przed meczem obawialismy sie ostrego w.......u, styl byl taki sobie ale w naszej sytuacji wazne bylo zwyciestwo. Dzieki temu kolejne mecze w LE nie sa o nic i jeszcze mamy sie czym emocjonowac choc.... bez hurraoptymizmu. Uwazam, ze w Londynie czeka nas ciezka przeprawa i jesli Fulham w 100% zalezy na LE to bedzie tam cholernie ciezko o remis a ten jest niezbedny jesli marzymy jeszcze o wyjsciu z grupy. Choc ja osobiscie nie wybiegam tak daleko i skupiam sie na kolejnym meczu w LE. Na koniec rozgrywek okaze sie co nam te 6 spotkan dalo. Jakby nie patrzec to jednak duzo stracilismy na starcie i teraz praktycznie kazda nasza porazka konczy zabawe...
Fajnie, ze dzis obrona grala na niezlym poziomie. Nie spodziewalem sie, ze bedzie to pod tym wzgledem tak dobrze wygladac. Uniknelismy baboli, ktore staly sie juz nasza specjalnoscia zakladu. Jaliens wreszcie porzadny mecz. Szkoda Chaveza ale niestety w tym meczu zapracowal na czerwien. Diaz na swoim poziomie czyli maksymalnie wkrecony w murawe ![]() Iliev chyba pilkarz meczu. Widac bylo jego europejskie doswiadczenie. Biton znow klasa, Kirm niestety znow irytowal, chyba taki ma styl Cieszy nasze podejscie taktyczne w tym meczu. Po czerwonej kartce nie rzucilismy sie na Fulham tylko gralismy cierpliwie i czekalismy na okazje. Oczywiscie wg "red" Kowalczyka powinnismy atakowac bo przeciez gralismy w przewadze. Jak sie okazalo nie potrzebne byly frontalne ataki by wygrac mecz. Jeszcze garsc statystyk: strzaly celne 10-3 strzaly niecelne 5-2 rzuty rozne 4-3 I tak apropo Polszmatu i calej tej ekipy. Prowadzacy studio, p. Feddek poraz kolejny pokazal jaki jest zielony w wiedzy o pilce noznej, kolejny raz jak go slucham to podaje bzdurne informacje i nawet nieraz ci co sa w studio to go poprawiaja. Prolegijny Kowalczyk, ktory dzis pewnie liczyl na sromotna kleske Wisly mocno sie zawiodl. Red. Kolton, ktory ....a kiedy sie da to wtraca do dyskusji Amice i caly zastep "gwiazd" z tego prawie klubu. Gosc jest nawiedzony Tylko Waldemar Prusik byl dzis milym akcentem tego studia, gosc obiektywny, bez jadu, dalo sie faceta sluchac.Komentatorzy. Borek to chyba juz tak ma, ze zaa kazdym razem jak komentuje z R22 to musi wrzucic swoje 3 gr odnosnie stadionu i ten swoj niesmiertelny pas startowy dla samolotow. Kozminski - tragedia. Dzis jakby Wisla wygrala z Barca 3-0 to by .......il, ze zle bo powinni 5-0. Wszystko bylo zle, gosc jest dramatem i sluchac go to prawdziwa meka. Takie mamy media, ze jak gra Wisla to komentuje Lechita Juskowiak, Legionista Kowalczyk a jak juz jest Krakus Kozminski to jest to chyba Krakus z drugiej strony Blon... Wisla niestety w mediach nie ma lekko i tylko sepy czekaja by wyszydzic, skrytykowac co sie da i ile razy sie da bo to Wisla. Chyba jedyny komentator tv, ktory jest przychylny Wisle to Laskowski. Przynajmniej ja odnosze takie wrazenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ile było ludzi na meczu? Oficjalna podaje 16,5 ale mi coś wydawało się że więcej, na TWSD pisze:
Cytat:
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/po-meczu-wisla-fulham/ - komentarze po meczowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdyby mecz współkomentował Wiślak z krwi i kości Andrzej Iwan, to też być się prawdopodobnie "nasłuchał" ![]() Edit: My sami, Kibice jesteśmy też temu współwinni ... Sami jako środowisko potrafimy nap ... dalać ile wlezie i bez opamiętania. Płakać, przypominać i nap ... dalać. To nasze zachowanie (części kibiców), publiczne przecież zachowanie, jest czynnikiem pozwalającym, przyzwalającym na miażdżenie Wisły w mediach. Jeśli sami jeździmy po sobie, nie szanujemy się, to nie dziwmy się, że inni nas nie szanują. -------------- post edit: ... Aha, Angole (a bardziej precyzyjnie: kibice Fulham) są wku ... ni do czerwonoaści na swoim forum (www.fulhamfc.com a konkretnie znajdziecie gdzieś tutaj http://cc.fulhamfc.com/forum/categor...istForCategory) w kwestii czerwonej kartki (faul na Nunezie) i "skkrzykują się" jak Gervasia "dotkliwie" powitać w Londynie. Ponadto, piszą dużo o ewentualności odwolywania się od decyzji w spr. czerwonej kartki.
Ostatnio edytowane przez yarow : 21.10.2011 o godz. 01:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wisła wygrała mecz z Fulham i Jagiellonią dlatego że była poprostu lepsza. Zrozumcież to w końcu. Fulham Londyn nie istnieje a Wisła szaleje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kurde nie mogło tak byc juz z Odense :/ Super, ze wygralismy - moze w koncu w mediach z Nas zejdą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z resztą, co się czyta te angielskie fora, to pełne frustratów rodem z onetu i tylko "cunt" i "cunt". Co nie zmienia faktu, że Nunez jest frajerem... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zwycięstwo w pełni zasłużone Iliev i Wilku pozytywnie zdominowali mecz z naszej strony.
Natomiast generalnie odnosiłem wrażenie że oglądam podkolorowany mecz z lat 60-tych- dostojnie przemieszczających się po boisku eleganckich gentlemanów, którym coś takiego jak walka ciałem jest z gruntu obca, o takich wybrykach jak wślizgi już nie wspominając Szczególnie dziwnie się coś takiego ogląda w przypadku ekipy z Wysp ale to już ich problem. W sumie Ruch czy Jaga zaprezentowały się u nas bez porównania lepiej niż Fulham ale nie umniejsza to rangi wyniku bo Wisła też zagrała klasę lepiej niż 80 minut z Jagiellonią i była wczoraj po prostu lepsza, I wcale nie jestem przekonany że czerwona kartka coś tu zmieniła bo przez te pół godziny kiedy anglicy grali w 11 tez nie za wiele pokazali, chociaż niewątpliwie grali bardziej otwartą piłkę![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|