|
|||||||
| Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
if You only knew the power of the Dark Side
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wiesz ile ludzi nawet nie ma pojęcia, że za tydzień mamy Wielkie Derby Krakowa? Skąd według Ciebie jeden z drugim ma się dowiedzieć? Samymi fanatykami, stadionu nie zapełnisz Stara śpiewka, bo pieprzeniem na forum nic nie załatwimy. Jako ciekawostkę podałem jak wyglądają plakaty na tak ważny mecz, choć SKWK już dawno apelowała by reklamy choć w małym ułamku oddawały klimat meczu, jak widać klub ma inną koncepcję.
Z mojej strony EOT Powód: TSW
Ostatnio edytowane przez wislacki : 23.04.2012 o godz. 20:33.
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
P.s Tak jeszcze nawiązując do twojej teorii...Jeśli ludzie nie wiedzą, że są derby(o których mówi się non-stop w mediach, wśród znajomych etc etc.) to chyba można logicznie i łatwo wywnioskować, że problem jednak leży gdzieś indziej niż w plakatach. Mam takie zadanie dla ciebie: Podejdź pod pierwszy lepszy słup, albo włącz telewizje poczekaj na reklamy i jak zobaczysz najbardziej "oczojebny" plakat to leć i skonsumuj to co przedstawia owa reklama P.s2 W dziale promocji faktycznie pracują mariany, (albo nie mają kasy) ale tutaj wypowiedzi są na nie wiele ciekawszym poziomie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.04.2012 o godz. 20:52.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
najpierw należałoby sprawdzić co jest na plakacie a dopiero potem komentować . Studzienka kanalizacyjna ? Żenada po prostu . Dzieci w podstawówce wiedzą gdzie jest i czym jest dla Krakowa ów studzienka kanalizacyjna . Zresztą nick - wislacki powinien zobowiązywać także do chociaż podstawowej wiedzy o Krakowie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie róbcie jaj. O tym, że są derby wie każdy kibic Wisły niezależnie od tego, czy na plakacie jest smok wawelski czy ku... wieloryb. Większość tych osób na pewno bilety już kupiła. Natomiast dla pikników mecz 7 drużyny z 16 nie jest aż tak atrakcyjny, żeby wydać 50-65 złotych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
ostatnio spotkałem się z takim fajnym wyrażeniem określających ludzi, dla których ważne jest miejsce w tabeli, gra, aktualna forma itd. Są to McKibice(od McDonald's) czyli popularni konsumenci wyjęci z kultury masowej, kibice sukcesu, przyjaznej atmosfery,wielkiego wydarzenia, raczej konsumenci dobrej gry niż normalni kibice utożsamiający się z klubem. Ich nie uświadczymy 30 kwietnia, ale jeśli już robić jakieś plakaty, to skierowane do nich. Jednak oferta sprzedaży owego produktu jakim są derby ma niski poziom kapitału społeczno-symbolicznego (nie jest przyjaźnie, chorda żulii stadionowej + mały poziom lansu wśród znajomych, że doświadczyli wielkiej chwili, nie gra też u nas Messi wiec nie mogą się pochwalić, że cykneli mu fote, albo co zgroza, przybili piątke) wiec liczenie, że oni przyjdą jest naiwne. Obiecuje ci wislacki, że oni będą, w III lub IV rundzie kwalifikacji ligi mistrzów z Apoelem za rok, ale nie teraz. Wiec odpuście rozkminy z plakatami, bo to .......enie równe na poziomie basałojowskich 23 tys na mecz. Jedynie w czym oni są potrzebni to tylko i wyłącznie w $$ niczym więcej. Ważna jest teraz mobilizacja naszego elektoratu Wszystkich pikników, chuliganów, starych co kiedyś jeździli, i tych, co jeszcze ich na świecie wtedy nie było, aby zrobić coś fajnego
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.04.2012 o godz. 23:05.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W dupie mam takich co przyjda na mecz dzieki plakatowi,bez jaj
![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kibic Wisly ktory nie wie ze sa derby? no bez jaj ,ktos taki wogole nie powinien nazywac sie kibicem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie jest tak źle w tymi biletami. Zostało jeszcze 6 dni. Przy odpowiednim zachęcaniu przez znajomych , te 22000 (może nawet 25k) powinno być.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.04.2012 o godz. 07:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A mógłby być komplet, gdyby klub zrobił odpowiednią akcję. Na takim meczu jak ktoś pójdzie poraz pierwszy to może się zarazić tą atmosferę i wracać na R22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Musielibyśmy wszystkich równo golić 5-0, a Cracovia walczyć z nami o mistrzostwo. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Spokojnie przed meczami z amicą, standardem i legią największe kolejki były na 3 dni przed meczem także spokojnie zejdzie jeszcze kilka tys biletów. Im bliżej meczu tym więcej mówi się w mediach i też jest pewna reklama.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak ktoś ma iść po raz pierwszy na mecz, to na pewno nie wybierze derbów. Wiadomo jak ludzie wyobrażają sobie takie mecze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
jak już musicie wklejcie tekst. EDIT: koło godz. 18.00 cały czas ludzie - kilkanaście osób, działają dwie kasy. Ważne, że coś się dzieje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.04.2012 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
--- Po ostatnim meczu można było wyjść z sektora A przez dawne boiska kortowe, nie wiecie czy brama od tamtej strony będzie otwarta przed meczem z Cracovią? ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mecz promuje studzienka kanalizacyjna
Wislacki Ty sie zastanów skąd jesteś, bo ja aż poczerwieniałem wstydząc się za Ciebie. A chwilę później wyśmiała Cie moja rodzina. Ciekawe, czy ktoś jeszcze z Krakowa nie wie, co za motyw jest na plakatach (i na początku Kroniki) ![]() Już widzę reakcje przechodniów "o patrz, pomarańczowy plakat z derbami, no to pójdę na mecz! " |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie jest zle na meczu Lechem 18 tyś. było na dwa dni przed meczem a tu jeszcze cały tydzien.
![]() ![]() ![]() AVE WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dobra, dajcie już chłopakowi spokój
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
macie jakies info o sektorze G1 poszly bilety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O to chodziło, żeby zapamiętał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
no tyle to wiem chodzilo mi o jakies sprawdzone info
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przejeżdzałem wieczorem obok stadionu i ludzi w .........
Lepiej się pospieszcie, ten kto nie ma biletu.... ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak abstrahując nieco od biletów na derby, choć wiadomo, świetna sprawa że będzie coś koło kompletu. Mianowicie wiele ludzi tutaj narzeka, jak to w tym sezonie mało kibiców Wisły na mecze chodzi, że nawet na Legię kompletu nie ma i tak dalej.
Pierwsza sprawa: zobaczcie na zakazanej, ile w ostatnich latach na derbach było kibiców. 11,13,15,17.5 tyś. Oczywiście, stadion był mniejszy, ale czy sądzicie, że kiedykolwiek wcześniej, gdybyśmy mieli stadion na 33 tysiące, to tyle biletów by zeszło na derby? Bo ja sadze, że byłoby to ok 20 tys. max. Druga: porównajmy frekwencje do dwóch naszych najliczniejszych kibicowsko rywali w starciach między nami. - Lech Poznań - Wisła Kraków 9 września, 20:30 (18 200) - Wisła Kraków - Lech Poznań 9 marca, 20:30 (21 046) Czyli było nas więcej o 3 tysiące, mimo że Amika jest hegemonem w całym licznym województwie. Nie ma tam nawet rywala. - Legia Warszawa - Wisła Kraków 2 października, 17:00 (25 165) - Wisła Kraków - Legia Warszawa 30 marca, 20:30 (24 010) Było nas o tysiąc mniej. A teraz sprawdźmy ile ludzi żyje w aglomeracji Warszawskiej, a ile w Krakowskiej. Nie wspominając, że Polonii w Wawie (średnio 4 tyś. na meczu) jest mniej niż żydków w Krakowie (średnio 7,5 tyś na mecz) Czy naprawdę jest o co tak rzucać się z zębami na marketing i wyzywać od najgorszych? Tak, czasem mogli by robić więcej akcji, ale bez jaj panowie - gdy Wisła gra przeciętnie, jak w tym sezonie, to właśnie tyle będzie kibiców na meczu, czyli średnio 14-15 tyś. Co i tak jest bardzo dobrym wynikiem patrząc na poprzednie lata. Niektórzy myślą chyba, że jak mamy już stadion na 34 tyś, to będzie przynajmniej w 3/4 wypełniony co mecz. Po pierwsze: nawet najliczniejsza pod względem kibiców Legia nie potrafi tego dokonać, po drugie: nie żyjemy w Niemczech, gdzie co tydzień na meczu jest 40-50 tyś. nawet gdy drużyna jest w strefie spadkowej. Stadion był budowany z myślą o Euro2012. Jestem pewien, że gdyby nie ta impreza to jego pojemność wynosiła by ok 26 tyś. I tak naprawdę to była by optymalna ilość.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 25.04.2012 o godz. 00:01.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Według mnie kompletu na derbach nie będzie z kilku powodów: 1. mecz w poniedziałek, 2. słaba postawa drużyny w lidze, 3. zbyt drogie bilety, 4. brak sprzedaży biletów przez internet.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
..Bilety za drogie, już nie przesadzaj człowieku. Najtańszy bilet równowarty wejściówce do kina czy teatru i ciągle źle. Ty chciałbyś bilety na derby po 5 zł?...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
......Mecz w poniedziałek, a we wtorek wolne. Owszem lepiej robić derby w sobotę, tyle tylko że saturday night fever nie sprzyja tego typu wydarzeniom/
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
To jest moim zdaniem podstawowy problem hamujacy sprzedaż biletów, szczególnie na derbach.
Tylko trzeba wziąśc pod uwagę, że to długi weekend, stąd wiele osób moze byc wówczas poza Krakowem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 25.04.2012 o godz. 07:01.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wczoraj w okolicach godziny 18 do 19 przy kasach puściutko
![]()
|
|