The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąku1983
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 20:30
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Akurat reklamy na mieście są - widzę je często na uczelni, na basenie i tablicach ogłoszeniowych. Ich problem polega na tym, że w ogóle nie rzucają się w oczy nic dziwnego, skoro plakaty są z motywem studzienki kanalizacyjnej...:
akurat to motyw z drzwi do katedry na Wawelu (http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier..._Wawelu_01.JPG ), wg mnie pomysł trafiony. Mogłoby być tylko tego trochę więcej na mieście. Poza tym dziwi mnie, że kogokolwiek trzeba na taki mecz zapraszać.
if You only knew the power of the Dark Side
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2012, 20:32
palikot napisał(a):Wyświetl post
widziałem fajny plakat na słupie obok przystanku tramwajowego... chyba wybiorę się z tego powodu na mecz...

skończcie .......ić !!!!!!!!
No rzeczywiście 'HA HA HA' boki zrywać! Żebyś ku.rwa wiedział ile daje taki oczojebny plakat na mieście!
Wiesz ile ludzi nawet nie ma pojęcia, że za tydzień mamy Wielkie Derby Krakowa? Skąd według Ciebie jeden z drugim ma się dowiedzieć? Samymi fanatykami, stadionu nie zapełnisz
Stara śpiewka, bo pieprzeniem na forum nic nie załatwimy. Jako ciekawostkę podałem jak wyglądają plakaty na tak ważny mecz, choć SKWK już dawno apelowała by reklamy choć w małym ułamku oddawały klimat meczu, jak widać klub ma inną koncepcję.

Bąku1983 napisał(a):Wyświetl post
akurat to motyw z drzwi do katedry na Wawelu (http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Krak%C3%B3w_-_Drzwi_do_Katedry_na_Wawelu_01.JPG ), wg mnie pomysł trafiony. Mogłoby być tylko tego trochę więcej na mieście. Poza tym dziwi mnie, że kogokolwiek trzeba na taki mecz zapraszać.
Mój błąd w takim razie. Motyw również mi się podoba, ale na stronie głównej, a nie na plakacie reklamującym mecz.

Z mojej strony EOT
Powód: TSW
Ostatnio edytowane przez wislacki : 23.04.2012 o godz. 20:33.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.04.2012, 20:44
No rzeczywiście 'HA HA HA' boki zrywać! Żebyś ku.rwa wiedział ile daje taki oczojebny plakat na mieście!
Wiesz ile ludzi nawet nie ma pojęcia, że za tydzień mamy Wielkie Derby Krakowa? Skąd według Ciebie jeden z drugim ma się dowiedzieć? Samymi fanatykami, stadionu nie zapełnisz
Stara śpiewka, bo pieprzeniem na forum nic nie załatwimy. Jako ciekawostkę podałem jak wyglądają plakaty na tak ważny mecz, choć SKWK już dawno apelowała by reklamy choć w małym ułamku oddawały klimat meczu, jak widać klub ma inną koncepcję.

Mój błąd w takim razie. Motyw również mi się podoba, ale na stronie głównej, a nie na plakacie reklamującym mecz.

Z mojej strony EOT
No ile? Mój post wyżej skwitował to dosadnie.

P.s Tak jeszcze nawiązując do twojej teorii...Jeśli ludzie nie wiedzą, że są derby(o których mówi się non-stop w mediach, wśród znajomych etc etc.) to chyba można logicznie i łatwo wywnioskować, że problem jednak leży gdzieś indziej niż w plakatach.

Mam takie zadanie dla ciebie: Podejdź pod pierwszy lepszy słup, albo włącz telewizje poczekaj na reklamy i jak zobaczysz najbardziej "oczojebny" plakat to leć i skonsumuj to co przedstawia owa reklama Ja myśle, że ludzie mają takie hobby, szukają tego co najbardziej oczojebne, a potem realizują w nagrodę, że "marketing" miał dobry pomysł

P.s2 W dziale promocji faktycznie pracują mariany, (albo nie mają kasy) ale tutaj wypowiedzi są na nie wiele ciekawszym poziomie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.04.2012 o godz. 20:52.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2012, 21:00
Akurat reklamy na mieście są - widzę je często na uczelni, na basenie i tablicach ogłoszeniowych. Ich problem polega na tym, że w ogóle nie rzucają się w oczy nic dziwnego, skoro plakaty są z motywem studzienki kanalizacyjnej...

kogoś chyba kompletnie poje***
najpierw należałoby sprawdzić co jest na plakacie a dopiero potem komentować . Studzienka kanalizacyjna ? Żenada po prostu . Dzieci w podstawówce wiedzą gdzie jest i czym jest dla Krakowa ów studzienka kanalizacyjna . Zresztą nick - wislacki powinien zobowiązywać także do chociaż podstawowej wiedzy o Krakowie .
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.04.2012, 21:08
Nie róbcie jaj. O tym, że są derby wie każdy kibic Wisły niezależnie od tego, czy na plakacie jest smok wawelski czy ku... wieloryb. Większość tych osób na pewno bilety już kupiła. Natomiast dla pikników mecz 7 drużyny z 16 nie jest aż tak atrakcyjny, żeby wydać 50-65 złotych
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.04.2012, 21:21
koniak napisał(a):Wyświetl post
Nie róbcie jaj. O tym, że są derby wie każdy kibic Wisły niezależnie od tego, czy na plakacie jest smok wawelski czy ku... wieloryb. Większość tych osób na pewno bilety już kupiła. Natomiast dla pikników mecz 7 drużyny z 16 nie jest aż tak atrakcyjny, żeby wydać 50-65 złotych
Nie generalizuj, bo nie każdy piknik jest kibicem sukcesu.

ostatnio spotkałem się z takim fajnym wyrażeniem określających ludzi, dla których ważne jest miejsce w tabeli, gra, aktualna forma itd. Są to McKibice(od McDonald's) czyli popularni konsumenci wyjęci z kultury masowej, kibice sukcesu, przyjaznej atmosfery,wielkiego wydarzenia, raczej konsumenci dobrej gry niż normalni kibice utożsamiający się z klubem. Ich nie uświadczymy 30 kwietnia, ale jeśli już robić jakieś plakaty, to skierowane do nich. Jednak oferta sprzedaży owego produktu jakim są derby ma niski poziom kapitału społeczno-symbolicznego (nie jest przyjaźnie, chorda żulii stadionowej + mały poziom lansu wśród znajomych, że doświadczyli wielkiej chwili, nie gra też u nas Messi wiec nie mogą się pochwalić, że cykneli mu fote, albo co zgroza, przybili piątke) wiec liczenie, że oni przyjdą jest naiwne. Obiecuje ci wislacki, że oni będą, w III lub IV rundzie kwalifikacji ligi mistrzów z Apoelem za rok, ale nie teraz. Wiec odpuście rozkminy z plakatami, bo to .......enie równe na poziomie basałojowskich 23 tys na mecz. Jedynie w czym oni są potrzebni to tylko i wyłącznie w $$ niczym więcej.

Ważna jest teraz mobilizacja naszego elektoratu Wszystkich pikników, chuliganów, starych co kiedyś jeździli, i tych, co jeszcze ich na świecie wtedy nie było, aby zrobić coś fajnego
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.04.2012 o godz. 23:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.04.2012, 21:32
W dupie mam takich co przyjda na mecz dzieki plakatowi,bez jaj
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2012, 22:46
palikot napisał(a):Wyświetl post
P.s Tak jeszcze nawiązując do twojej teorii...Jeśli ludzie nie wiedzą, że są derby(o których mówi się non-stop w mediach, wśród znajomych etc etc.) to chyba można logicznie i łatwo wywnioskować, że problem jednak leży gdzieś indziej niż w plakatach.

Kibic Wisly ktory nie wie ze sa derby?

no bez jaj ,ktos taki wogole nie powinien nazywac sie kibicem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2012, 07:15
Nie jest tak źle w tymi biletami. Zostało jeszcze 6 dni. Przy odpowiednim zachęcaniu przez znajomych , te 22000 (może nawet 25k) powinno być.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 24.04.2012 o godz. 07:17.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.04.2012, 08:50
A mógłby być komplet, gdyby klub zrobił odpowiednią akcję. Na takim meczu jak ktoś pójdzie poraz pierwszy to może się zarazić tą atmosferę i wracać na R22.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.04.2012, 08:54
licoo napisał(a):Wyświetl post
A mógłby być komplet, gdyby klub zrobił odpowiednią akcję. Na takim meczu jak ktoś pójdzie poraz pierwszy to może się zarazić tą atmosferę i wracać na R22.
bez przesady, klub wiele razy obrywał ode mnie, ale nie tym razem. Komplet na lidze to w naszym przypadku sprawa (aktualnie?) niemożliwa.
Musielibyśmy wszystkich równo golić 5-0, a Cracovia walczyć z nami o mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
wojteks
Member

Od: 04.2011

Stary 24.04.2012, 08:57
Spokojnie przed meczami z amicą, standardem i legią największe kolejki były na 3 dni przed meczem także spokojnie zejdzie jeszcze kilka tys biletów. Im bliżej meczu tym więcej mówi się w mediach i też jest pewna reklama.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2012, 09:01
licoo napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś ma iść po raz pierwszy na mecz, to na pewno nie wybierze derbów. Wiadomo jak ludzie wyobrażają sobie takie mecze...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.04.2012, 10:08
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...stadionie.html

17 tys osób na wejściówki
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.04.2012, 11:33
Pero napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...stadionie.html

17 tys osób na wejściówki
ILE RAZY MOŻNA PROSIĆ, NIE WKLEJAĆ LINKÓW DO GÓWNA WYBIÓRCZEGO.

jak już musicie wklejcie tekst.

EDIT: koło godz. 18.00 cały czas ludzie - kilkanaście osób, działają dwie kasy. Ważne, że coś się dzieje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.04.2012 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.04.2012, 11:55
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ILE RAZY MOŻNA PROSIĆ, NIE WKLEJAĆ LINKÓW DO GÓWNA WYBIÓRCZEGO.

jak już musicie wklejcie tekst.
Oj tam, nie płacz. Teraz Tyskie im płaci za bycie "against modern football", więc zmieniają front.

---

Po ostatnim meczu można było wyjść z sektora A przez dawne boiska kortowe, nie wiecie czy brama od tamtej strony będzie otwarta przed meczem z Cracovią?
.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2012, 17:54
Mecz promuje studzienka kanalizacyjna

Wislacki Ty sie zastanów skąd jesteś, bo ja aż poczerwieniałem wstydząc się za Ciebie. A chwilę później wyśmiała Cie moja rodzina.

Ciekawe, czy ktoś jeszcze z Krakowa nie wie, co za motyw jest na plakatach (i na początku Kroniki)

Już widzę reakcje przechodniów "o patrz, pomarańczowy plakat z derbami, no to pójdę na mecz! "
Odpowiedz cytując
ABGowiec
Member

Od: 10.2011

Stary 24.04.2012, 18:18
Nie jest zle na meczu Lechem 18 tyś. było na dwa dni przed meczem a tu jeszcze cały tydzien.
AVE WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.04.2012, 18:22
Dobra, dajcie już chłopakowi spokój Nie jest z Krakowa, mógł nie wiedzieć- teraz zapamięta na pewno

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2012, 18:47
macie jakies info o sektorze G1 poszly bilety?
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2012, 18:54
O to chodziło, żeby zapamiętał
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 24.04.2012, 19:01
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
macie jakies info o sektorze G1 poszly bilety?

pewnie już nie ma albo zostało bardzo, bardzo mało. Ludzie cały czas się kręcą przy kasach.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2012, 19:04
no tyle to wiem chodzilo mi o jakies sprawdzone info
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.04.2012, 23:09
Przejeżdzałem wieczorem obok stadionu i ludzi w .........
Lepiej się pospieszcie, ten kto nie ma biletu....

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2012, 23:54
Tak abstrahując nieco od biletów na derby, choć wiadomo, świetna sprawa że będzie coś koło kompletu. Mianowicie wiele ludzi tutaj narzeka, jak to w tym sezonie mało kibiców Wisły na mecze chodzi, że nawet na Legię kompletu nie ma i tak dalej.

Pierwsza sprawa: zobaczcie na zakazanej, ile w ostatnich latach na derbach było kibiców. 11,13,15,17.5 tyś. Oczywiście, stadion był mniejszy, ale czy sądzicie, że kiedykolwiek wcześniej, gdybyśmy mieli stadion na 33 tysiące, to tyle biletów by zeszło na derby? Bo ja sadze, że byłoby to ok 20 tys. max.

Druga: porównajmy frekwencje do dwóch naszych najliczniejszych kibicowsko rywali w starciach między nami.
- Lech Poznań - Wisła Kraków 9 września, 20:30 (18 200)
- Wisła Kraków - Lech Poznań 9 marca, 20:30 (21 046)
Czyli było nas więcej o 3 tysiące, mimo że Amika jest hegemonem w całym licznym województwie. Nie ma tam nawet rywala.

- Legia Warszawa - Wisła Kraków 2 października, 17:00 (25 165)
- Wisła Kraków - Legia Warszawa 30 marca, 20:30 (24 010)

Było nas o tysiąc mniej. A teraz sprawdźmy ile ludzi żyje w aglomeracji Warszawskiej, a ile w Krakowskiej. Nie wspominając, że Polonii w Wawie (średnio 4 tyś. na meczu) jest mniej niż żydków w Krakowie (średnio 7,5 tyś na mecz)

Czy naprawdę jest o co tak rzucać się z zębami na marketing i wyzywać od najgorszych? Tak, czasem mogli by robić więcej akcji, ale bez jaj panowie - gdy Wisła gra przeciętnie, jak w tym sezonie, to właśnie tyle będzie kibiców na meczu, czyli średnio 14-15 tyś. Co i tak jest bardzo dobrym wynikiem patrząc na poprzednie lata.

Niektórzy myślą chyba, że jak mamy już stadion na 34 tyś, to będzie przynajmniej w 3/4 wypełniony co mecz. Po pierwsze: nawet najliczniejsza pod względem kibiców Legia nie potrafi tego dokonać, po drugie: nie żyjemy w Niemczech, gdzie co tydzień na meczu jest 40-50 tyś. nawet gdy drużyna jest w strefie spadkowej.

Stadion był budowany z myślą o Euro2012. Jestem pewien, że gdyby nie ta impreza to jego pojemność wynosiła by ok 26 tyś. I tak naprawdę to była by optymalna ilość.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 25.04.2012 o godz. 00:01.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Mario26
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 25.04.2012, 00:23
Według mnie kompletu na derbach nie będzie z kilku powodów: 1. mecz w poniedziałek, 2. słaba postawa drużyny w lidze, 3. zbyt drogie bilety, 4. brak sprzedaży biletów przez internet.
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2012, 06:33
..Bilety za drogie, już nie przesadzaj człowieku. Najtańszy bilet równowarty wejściówce do kina czy teatru i ciągle źle. Ty chciałbyś bilety na derby po 5 zł?...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.04.2012, 06:43
......Mecz w poniedziałek, a we wtorek wolne. Owszem lepiej robić derby w sobotę, tyle tylko że saturday night fever nie sprzyja tego typu wydarzeniom/
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.04.2012, 06:51
Mario26 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie kompletu na derbach nie będzie z kilku powodów: 1. mecz w poniedziałek, 2. słaba postawa drużyny w lidze, 3. zbyt drogie bilety, 4. brak sprzedaży biletów przez internet.
5. "Zwyczajni" kibice boją się iśc na derby / puścic małolata.

To jest moim zdaniem podstawowy problem hamujacy sprzedaż biletów, szczególnie na derbach.

szamik napisał(a):Wyświetl post
..Bilety za drogie, już nie przesadzaj człowieku. Najtańszy bilet równowarty wejściówce do kina czy teatru i ciągle źle. Ty chciałbyś bilety na derby po 5 zł?...
Chodzi o ceny biletów spoza C i G gdzie towarzystwo pewnie by chętnie usiadło.

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
......Mecz w poniedziałek, a we wtorek wolne. Owszem lepiej robić derby w sobotę, tyle tylko że saturday night fever nie sprzyja tego typu wydarzeniom/
Tylko trzeba wziąśc pod uwagę, że to długi weekend, stąd wiele osób moze byc wówczas poza Krakowem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 25.04.2012 o godz. 07:01.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.04.2012, 08:10
Wczoraj w okolicach godziny 18 do 19 przy kasach puściutko
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów