|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Niestety pierwsza "8" nie jest dla nas
![]() Miejsce 9-11 to nasz cel na ten sezon |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
...........no cóż
jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
Kadra nie wygląda źle, a pewnie ktoś się jeszcze pojawi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Kiedy byliśmy głęboko w dupie każdy mówił o tym żeby pospłacać co się da, posprzedawać kogo się da i grac juniorami jak przetrwamy. Przetrwaliśmy, licencja jest na wyciągnięcie ręki, klub jest teraz zarządzany przyzwoicie, wygląda na to, że utrzymamy kadrę na dość dobrym poziomie(jak na nasze możliwości obecne) i uzupełnimy ja juniorami bądź kimś kto przyjdzie sie wypromować za frytki,a tu lament i płacze. Najważniejsze utrzymanie i tyle w temacie.
btw jakoś w innych klubach potrafią promować młodych, dajmy więc i my szanse Buksie, Hoyo-Kowalskiemu, Szotowi czy chociażby młodym którzy już ocierali się o kadrę meczową(Plewka, Laskoś, Bartosz). Może z tego że musimy kadrę uzupełnić juniorami wyjdzie coś pożytecznego, bo w ostatnim czasie na młodych polaków jest bum... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Bardzo dobre informacje w piątkowy wieczór.
Imaz i Kostal w Jagielloni. W drugą stronę wędrują Burliga i Klemenz. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Imaz odchodzi.
Kto będzie strzelał gole Cracovii? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeśli zostanie Basha i dojdzie Kuba nie będzie tragedii.
W przypadku wykurowania się Rafała : Atak : Kolar (Drzazga/Brożek) Dycha : Boguski (Wojtkowski) Pomoc : Wojtkowski (Boguski) - Halilovic? (Plewka), Basha - Błaszczykowski Obrona : Pietrzak - Sadlok, Wasyl - Palcic (Burliga) Bramka : Lis Kolar też może grać na skrzydle i wtedy zwalnia miejsce w ataku, gdzie mamy najwięcej chętnych do gry. Jak dla mnie spokojnie można o ósemkę zawalczyć. Jedyny problem to za krótka ławka, bo tam prawie nikogo oprócz Juniorów już nie ma. Tego Klemensa to ja bym sobie darował, wolałbym znowu poszukać wyprzedaży z Hiszpanii albo jakiegoś nonejma co dobrze rokuje. Patrząc na nasze transfery przychodzące za ostatni rok to mamy dobre rozeznanie i potrafimy wyłowić perełkę do oszlifowania za grosze. Generalnie oceniam, że jeśliby nie było problemów finansowych to walczylibyśmy o czołowe lokaty (póki była kasa to graliśmy najlepszy futbol w Polsce). Jeżeli Kostal i Imaz by zostali to moglibyśmy się bić o coś więcej, a tak to będzie ciężko. Nie siejcie defetyzmu i paniki. Nigdzie nie spadamy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.01.2019 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma szans, żeby Wisła spadła sportowo, jak w najgorszym przypadku potrzebuje 0.5 pkt na mecz. Przy tym składzie, który po dzisiejszym dniu został nadal to jest jakieś science fiction zdobyć mniej niż 8-10 punktów. Ja myślę, że spokojnie zdobędziemy koło 20 pkt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czemu wszyscy tego Klemenza skreślają? Nie poradził sobie w Jadze, ale nie oznacza to od razu, że szrot. Iluż to już graczy przewinęło się przez tę ligę i po zmianie klubuczy systemu nagle się.okazywało, że jakoś.tę piłkę potrafią.kopać? Z tego co pisali to chłopak całkiem sprawnie grał w lidze niżej, więc może jak będzie miał obok siebie naszych starszych to się okaże poprawnym grajkiem?
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
cóż nie ma co rozpaczać, kilku grajków odeszło i czas na nowy połów. Z połowu sprzed 2 lat najbardziej żal Arsenicia. Żal także Korta bo świetnie rozgrywał i dobrze rokował - szkoda że z nim się nie dogadano na zasadzie, że go puszczą do tej Grecji ale za 2 tygodnie po spłaceniu kontraktu, oraz jak jego agent ustali z tamtym klubem zapłatę choćby 150-200 tyś Euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Wiadomo było, że w obecnej sytuacji Wisła nie utrzyma kadry. Powinniśmy się cieszyć, e zostaje kilku podstawowych graczy i nie będzie potrzeby gry wyłącznie juniorami. Może pierwsze mecze dostaniemy, ale w dalszej perspektywie gra juniorów z doświadczonymi zawodnikami może przynieść fajne efekty. O pieniądzach z ewentualnych transferów nie wspominając.
Cel na ten moment, to otrzymać licencję i sportowo utrzymać się w lidze. Tylko tyle i aż tyle. Osoby szukające wzmocnień niech sobie odpalą FM czy Fifę i tam sobie zrobią zakupy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skreslaja go te same osoby które skreślamy Uryge po to by 3 miesiące po jego odejściu już za nim płakać. Takie zwyczaje kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Ktoś tu za Urygą płacze? proszę Was...
Strata Imaza będzie widoczna najbardziej moim zdaniem - dużo Nam dawał w zeszłej rundzie. Dobrze żeby Kolar został bo według mnie solidnie się prezentował kiedy dostawał szansę gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na tą chwilę prawdopodobnie nikt, poza byłymi zawodnikami i wyjątkowymi przypadkami, nie chce u nas grać. Więc i za Urygą możemy niedługo zatęsknić. Klemenza bierzmy z pocałowaniem ręki bo na pewno lepiej rokuje od naszych juniorów.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Uryga dostał w Wiśle aż nadto czasu, aby pokazać co potrafi i nic nie pokazał. Dopiero jak zmienił miejscówkę coś na chwilę ruszyło. Kto wie, może podobnie będzie z Kelemenzem.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kolar oficlanie wraca do Wisły.
No to chociaż z obsada ataku nie mamy problemu. Kolar, Drzazga, Brożek i w obwodzie młody Buksa w zupełności wystarcza . Pora szukać obrońców i kogoś do środka pola... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Także bramka, obrona i atak mamy obsadzony, teraz pomoc, bo tutaj potrzebujemy 2 gości do gry, zwłaszcza że Boguski nie wiadomo, kiedy wznowi treningi a ze zdrowiem Kuby różnie bywa. Póki co mamy tutaj Kubę, Bashę, Plewkę, Wojtkowskiego i Słomkę. Ten młody Szot ładnie się pokazuje więc pewnie będzie trenował z drużyną. No i pozostaje Bartosz ale to nie jest poziom Ekstaklapy, może wejść na ostatnie 10-15 minut. 2 grajków do środka potrzebujemy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mnie zastanawia zakontraktowanie Burligi. Oczywiscie , im wieksza kadra tym lepiej ale akuat na prawa obrone mamy Palcica , ktory nei dostal do tej pory szansy i Bartosza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A jak myślisz, czemu Palcić nie "dostał szansy" (czyt. "przegrał rywalizację o miejsce w składzie z każdym"). Bartosz jest jako obrońca słaby, nadaje się bardziej do pomocy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Bury grał w Wiśle na każdej pozycji oprócz bramki, nie będzie źle. Pamiętam, jak z Jagą zagrał na lewej pomocy i to były świetne zawody w jego wykonaniu. Łukasz jest zawodnikiem do bólu przeciętnym, ale ambicji i chęci walki nie można mu odmówić, a tego teraz będziemy bardzo potrzebować.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Ale chociaż w końcu będziemy mieć swojego murzyna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Według mnie skład będziemy mieli znacznie słabszy, niż mieliśmy... Jednak według mnie jesteśmy wstanie się utrzymać. Mamy już sporo pkt i nie trzeba ich aż tak wiele aby się utrzymać na koniec sezonu. Mnie jednak martwi inna rzecz, a mianowicie, czy po tej parodii ostatnich tygodni, a także po wybiciu szamba (nie płacenie zawodnikom, pracownikom, miastu, odwiedzinach policji na stadionie) komisja ligi nie ukarze nas ujemnymi pkt... i to może zmienić optykę...
Korona Kielce pokazuje, że słabym składem można walczyć o pierwszą ósemkę... trener z 3 ligi niemieckiej, zawodnicy no-name a wyniki przyzwoite... Wierzę, że tym tropem pójdziemy... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|