The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2011, 08:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Bardzo bym chciał żeby był niewiany ale to że był bramkarzem nic nie zaznaczy - to On mógł inicjować to On mógł zbierać pieniądze to On mógł wręczać. W tej chwili mamy tylko oświadczenie naszego trenera, który mówi że jest niewinny. Jemu wierzymy, Łobodzińskiemu który też mówi że jest niewinny nie wierzymy. Powtarzam bardzo bym chciał ale na razie jest 50 na 50
Różnica jest znaczna. Słyszałeś kiedyś, żeby Łobodziński powiedział, że jest niewinny? Schował głowę w piasek, nie mówi na ten temat, zasłania się śledztwem. Czerwiec też się schował. Blacha opowiadał, że został we wszystko wciągnięty. Natomiast Kurdziel wyszedł ze sprawą do ludzi, wysłał swoje oświadczenie gdzie tylko się dało, ostro się postawił, zaprotestował.
Nie przesądzam o jego niewinności. Albo jest świetnym graczem (w negatywnym sensie tego słowa), albo jest ofiarą = postawił się kolegom, to znaleźli sobie kozła ofiarnego.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 12.06.2011, 11:36
nowy trener bramkarzy Wisły Kraków: http://tsw.com.pl/news/Mucharski-tre...bramkarzy-1027
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.06.2011, 11:55
ardem99 napisał(a):Wyświetl post
nowy trener bramkarzy Wisły Kraków: http://tsw.com.pl/news/Mucharski-tre...bramkarzy-1027
http://www.youtube.com/watch?v=lSbo4QzzINw

Z Pawełkiem napewno dogadałby się doskonale. Czy bramkarze tak mają że muszą się upodobnić do spedalonego teletubisia ?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.06.2011, 12:35
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=lSbo4QzzINw

Z Pawełkiem napewno dogadałby się doskonale. Czy bramkarze tak mają że muszą się upodobnić do spedalonego teletubisia ?
Kurcze, pamiętam chłopa jak bronił w Wiśle, niezły wariat był... Widzę, że się troszkę "zmetroseksualnił". I do tego ma serce "zółto-czerwone". Do Wisły pasuje jak ulał...
Odpowiedz cytując
ronin_
Member

Od: 01.2005

Stary 12.06.2011, 17:46
Kibice korony sa zajebisci...
C.Ż.N.M
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 12.06.2011, 22:36
A to nie jest ten sam pan co tak ochoczo śpiewał piosenkę (1:15)?
http://www.youtube.com/watch?v=q3LvF...eature=related
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.06.2011, 22:47
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest ten sam pan co tak ochoczo śpiewał piosenkę (1:15)?
http://www.youtube.com/watch?v=q3LvF...eature=related
a co niby miał robić w sztabie Sasala, będąc trenerem w Niecieczy? dwa etaty? po co szukać sensacji...
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.06.2011, 00:38
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
a co niby miał robić w sztabie Sasala, będąc trenerem w Niecieczy? dwa etaty? po co szukać sensacji...
Mógł ....a nie spiewac.....a, ale się dorobiliśmy kibiców .

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
hcgn
Junior Member

Stary 13.06.2011, 01:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mógł ....a nie spiewac.....a, ale się dorobiliśmy kibiców .
Szczególnie jednego - Pablo84 który nie przyswoił umiejętności czytania ze zrozumieniem
Specjalnie dla Ciebie - Bąbel powątpiewa że koleś z filmiku to Mucharski, bo był wtedy trenerem w Niecieczy.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 13.06.2011, 08:57
hcgn napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie jednego - Pablo84 który nie przyswoił umiejętności czytania ze zrozumieniem
Specjalnie dla Ciebie - Bąbel powątpiewa że koleś z filmiku to Mucharski, bo był wtedy trenerem w Niecieczy.
wszystkie braki w edukacji można nadrobić, dla nikogo nie jest za późno
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.06.2011, 09:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_bramkarzami/
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 13.06.2011, 21:14
http://www.weszlo.com/news/7060

Cleber szybko zakończył współpracę z Wisłą Kraków, woli działać na własny rachunek

Najciekawsze ....

Dlaczego odszedłeś z Wisły?
Wydarzyło się kilka spraw, o których nie chcę publicznie mówić. I nie mogę. To zostanie między mną a Basałajem.

Jak podsumujesz te kilka miesięcy w roli skauta?
Odwiedziłem kilka krajów, nawiązałem sporo kontaktów, widziałem wielu ciekawych piłkarzy. Wiśle poleciłem dwóch - 21-letniego stopera z Izraela i lewego obrońcę z Brazylii w tym samym wieku, który jeszcze w tamtym roku grał w reprezentacji U-20. Włożyłbym za niego ręce w ogień. Wisła uznała, że nie jest zainteresowana. Ok, nie ma sprawy. Ale chłopak poszedł do Anderlechtu.

Pojechało ci to po ambicji?
Nawet nie. Płacili mi za obserwowanie i wydawanie opinii, więc to robiłem. Decyzja należy do Valckxa. Jeśli on i Maaskant nie potrzebują zawodnika tego typu, to ich sprawa. Nie rozumiem tylko, dlaczego młodzieżowy reprezentant Brazylii nie nadaje się do Wisły, a do Anderlechtu tak. Jestem trochę rozczarowany, ale spokojnie. Życie toczy się dalej.

Czyżby znowu nasze holendersko-krakowskie bagno dało znać o sobie i układy ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.06.2011, 21:22
Powiem bez ogródek - nie podoba mi się to, a transfer Lameya jest wynikiem znajomości Stana Valcxa ze zawodnikiem, a nie jego obserwacji - bo i kiedy miałby go obserwować skoro nie grał. Nie podoba mi się załatwianie swoim byłym zawodnikom, będącym teraz w tragicznej formie ciepłej posadki w Wiśle. Pan Lamey kontrakt dostał zapewne na poziomie kwoty wykupu Cikosa. Wypowiedź Clebera i jego wywiad tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że ten transfer miał drugie dno.

Szkoda, bo straciliśmy pracownika z perfekcyjnym rozeznaniem na rynku brazylijskim i tym samym szansę na perełkę w stylu Marcelo. Cóż, przypomnijcie mi hołubiciele Stana z wytatuowany na czole "In Stan we trust", za co wywalili go z PSV? Czy nie czasami za załatwianie własnych interesów?

Jestem strasznie rozgoryczony po transferze Lameya i informacji o Clebim.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.06.2011, 21:30
Nie robiłbym tragedii, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby reprezentant młodzieżowy Brazylii, ktory trafil do Anderlechtu kosztowal grosze.
Sam Cleber.. mimo bardzo duzej sympatii, jaka go darze - od dziesieciu lat tuła sie po europie - kogo on ma znac, zeby sciagac co pol roku pilkarza typu Marcelo?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 13.06.2011, 21:35
A skąd my możemy wiedzieć jak było? Cleber może np. chciał dużej kasy dla siebie za pośrednictwo, albo klub brazylijski wycenił gościa np. na 2 mln - Clebi się obraził, wziął swoje zabawki i sobie poszedł... Dla mnie to bardzo niepofesjonalne ze strony Clebera że udziela takich wywiadów...
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 13.06.2011, 21:48
mhm bo Cleber byl bogiem skautingu... i slepiej kurze ziarno sie czasem trafi...
A moze to zagrywka Clebera, zeby po zapewnieniach ze che zostac w wisle i sprowadzic im perelek jak marcelo, chcial przejsc na wlasny rachunek i wyjsc z tyego z twarza, ze niby to Wisla be a on cacy. Nikt nie wie co sie tam podzialo.
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.06.2011, 21:51
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
A skąd my możemy wiedzieć jak było? Cleber może np. chciał dużej kasy dla siebie za pośrednictwo, albo klub brazylijski wycenił gościa np. na 2 mln - Clebi się obraził, wziął swoje zabawki i sobie poszedł... Dla mnie to bardzo niepofesjonalne ze strony Clebera że udziela takich wywiadów...
Diogo został wypozyczony do Anderlechtu za darmo.Naprawdę myślisz,że Cleber jest taki głupi,że nie wiedział,ze nas nie stac i chciał nam wcisnąc zawodnika za pare milionówChyba spędził w Wiśle pare ładnych lat i orientuje się w wydatkach klubu.Poza tym teraz będzie chciał transferowac innych zawodników brazylijskich do Polski,i myślisz,że będzie dawał ceny z kosmosuPrzecież chłop orientuje się dośc o wydatkach klubów ekstraklasy.

Poza tym:
Cytat:
-Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Wspomniałeś, że zostajesz w Polsce. To jak chcesz szukać talentów w Brazylii?
-Wielu moich kolegów z boiska jest dziś dyrektorami sportowymi i trenerami. Jeden znajomy pracuje w Santosie jako skaut. On kilkanaście lat temu odkrył Diego, Robinho i Elano. Chcę go zatrudnić w mojej agencji. Będę mu płacił za odkrywanie 16-17-latków, którzy po dwóch-trzech latach mogliby przyjechać do Polski. Bo ten rynek potrzebuje młodych zawodników. A w Brazylii, w wielkich klubach jak Corinthians czy Palmeiras, jest wielu młodych piłkarzy, którzy nie mogą się przebić, a do polskich drużyn wnieśliby jakość, jak Marcelo. Ale za nich trzeba zapłacić kilkaset tysięcy euro. Potem można ich sprzedać za dwa miliony. Tylko trzeba być odważnym, żeby na nich postawić.
Jeżeli nas nie stac na drobne ryzyko i wydatek kiluset tysięcy euro,a wolimy ściągac po znajomości szrot za darmo z kontraktem na poziomie 200 tysięcy euro,to jak my chcemy awansowac do LM
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 13.06.2011, 21:58
Wolalbym, zeby Cleber wynajdywal utalentowanych 16-17 latkow POLAKOW.
Sciaganie i upychanie 20-letnich nBrazylijczykow w polskich klubach to wyrok na naszej pilce. Zostana po nich tylko pieniadze - ktore i tak sie przeje, i czarna dziura w selekcji Polakow do gry w kadrze.

Ciao Cleber.
Dzieki za 1:0 z BArca i dwie siaty z bydlem w paski.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.06.2011, 22:04
blanco napisał(a):Wyświetl post
Nieprofesjonalne to jest wg mnie załatwianie roboty przez Valckxa swoim znajomym w Wiśle , wszyscy marzymy o poważnych celach, widzimy się w LM a dyrektor zatrudnia emeryta , który nie będzie u nas robił nic, prócz pobierania pensji i siedzenia na ławce! Tysiąc razy bardziej wolę oglądać młodego cieniasa z ME , który będzie zapierdalał ku chwale macierzystego klubu , a nie obcucha sztucznie uśmiechającego się do obiektywu za ogromną kasę..
To znaczy tutaj się zgodzę...
Wiem, że nie powinienem oceniać zawodnika jeszcze przed tym jak zdążył po raz pierwszy raz założyć koszulkę Wisły Kraków, ale...gość rozegrał zaledwie 5 meczów w tym sezonie - słownie pięć!
Na forum Leicester też nie oceniają jego osoby pozytywnie - traktują go trochę jak my Branco na tym forum
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 13.06.2011, 22:08
Bo sie im zepsul.

Lamey zly byc nie moze skoro gral w PSV i to gral z powodzeniem. Duisburg to tez nie ogorki.
Opinia jakiegos zafajdanego brytola z Leicester mnie gowno obchodzi. W doataku totalnego anonima.
Przypomne, ze smiechem Chorwaci pozegnali Vrdoljaka.

Podpisal na rok.
Nie jak ogorki KAsperczaka kilkuletnie kontrakty.

Spokojnie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 13.06.2011, 22:12
wreszcie jakaś sensowna opinia
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.06.2011, 22:16
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Bo sie im zepsul.

Lamey zly byc nie moze skoro gral w PSV i to gral z powodzeniem. Duisburg to tez nie ogorki.
Opinia jakiegos zafajdanego brytola z Leicester mnie gowno obchodzi. W doataku totalnego anonima.

Podpisal na rok.

Spokojnie.
Bardzo dobre podsumowanie calej sytuacji
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.06.2011, 22:28
I gdzie jest teraz Rada Nadzorcza żeby zablokować ten transfer Lameya:/
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.06.2011, 22:28
Bo sie im zepsul.

Podpisal na rok.

Spokojnie.
Ta, tylko to było lata temu. Rzeczywiście, zafajdany brytol może się mylić , ale setki tych brytoli i eksperci Kicker'a już raczej nie.
To,że Chorwaci ze śmiechem żegnali Vrdoljaka to ściema, artykuł z którego wszyscy czerpią to info był tendencyjny , komentarze z tamtejszego onetu.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.06.2011, 22:31
Bo sie im zepsul.

Podpisal na rok.

Spokojnie.
Branco przecież też grał w Niemczech (i to z powodzeniem - jak ładnie napisałeś) i co z tego?
Lamey ostatni 'w miarę' dobry sezon rozegrał 6 lat temu...

Co do Vrdoljaka to na forach Dinama generalnie nie byli zadowoleni z jego odejścia...
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.06.2011, 23:23
O ile dobrze pamiętam to tez sezon Lameya nie byl w miare dobry, tylko bardzo dobry a psv grało wtedy konkretną piłkę. Tylko, że to było 6 lat temu i może nie mieć nic wspólnego z jego aktualną formą.
Co do Clebera, dobrze że ujawnił jak funkcjonuje u nas skauting i że jest on praktycznie niepotrzebny, jeśli jedna osoba w zasadzie decyduje o transferach. Podzielam w tej kwestii zdanie blanco, bo wynika z tego, że zamiast budować zespół przyszłościowy, budujemy go na jeden sezon, czyli zgoła odmiennie niż robią to profesjonalne kluby.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2011, 00:43
Taaa bo Wy wszystko wiecie...
Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę ,ale scouci jeśli zespół sprowadzi poleconego przez nich zawodnika i ten zawodnik zagra w pierwszym zespole dostają premie , dostają często też premię od następnego transferu. Często jest tak ,że scouci odgrywają rolę wolnych menadżerów ,którzy się znajdują bardzo blisko zespołu. Więc radziłbym tak łatwo nie ferować wyroków. Jak nie wiadomo o co poszło to poszło najpewniej o pieniądze.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.06.2011, 00:55
koniak napisał(a):Wyświetl post
Podzielam w tej kwestii zdanie blanco, bo wynika z tego, że zamiast budować zespół przyszłościowy, budujemy go na jeden sezon, czyli zgoła odmiennie niż robią to profesjonalne kluby.
Na tym okienku transferowym budowa zespołu się nie kończy... Teraz jest ważna LM i tylko to. Z jednego powodu. Wygląda na to, że B. Cupiał odzyskał trochę zapału i znowu chce coś robić z Wisłą. Problem polega na tym, że w przypadku kolejnego rozczarowania może mu się odmienić, co jest dosyć prawdopodobne. Dlatego musimy awansować za wszelką cenę. I budować drużynę dalej. W przerwie zimowej i kolejnej za rok latem.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2011, 08:15
LM i LM. Pewnie, że chciałbym abyśmy w końcu się tam dostali, ale prawda jest taka, że i faza grupowa PE też byłaby dobra a jakby się z grupy wyszło to byłoby też już pięknie. Tyle, że przy Naszej obecnej liczbie (nie mówię już o jakości) kadry będzie bardzo ciężko pociągnąć grę w Europie i lidze i możemy zanotować taki sezon jak Amica. Obym się tylko mylił.....
Odpowiedz cytując
pibitox
Member

Od: 02.2009

Stary 14.06.2011, 08:38
Odnośnie sprawy między Cleberem i Basałajem. Moim zdaniem Basałaj po dobrych wynikach współpracy z Valckxem i dobrej opini poczynań Holendra u kibiców i w mediach postanowił zostawić wybór w jego rękach w sprawie zawodników polecanych przez Clebera. Valckx uznał jednak, że na tą chwile potrzebni są nam doświadczeni piłkarze bo tylko dzięki nim mamy szanse na ChL. Cleber niezadowolony z braku siły przebicia uniósł się honorem i woli pracować dla siebie. Tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów