|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kapka SB-ku wont z Wisły!!!
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powrót Kapki oznacza, że trawiące klub i "górę" patologie nie tylko nadal mają się świetnie, ale rozkwitają coraz weselej.
Idę się napić. Na trzeźwo nie da się tego ogarnąć. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do przyszłości ja po prostu nie wykluczam żadnego z wariantów, choć trzymam kciuki za ten najlepszy dla klubu czyli wychodzenie z dołka i obrona mistrza - jeśli chodzi o te najkrótsze cele. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do meczu: gratuluje pomysłu by po utracie bramki skandować Maciek Skorża. Bo to przecież wina Kasperczaka, że nasi grają taki piach i koniecznie należy wspomnieć trenera, który nic z obecnym syfem nie ma wspólnego i z którym tylko sukcesy odnosiliśmy.
I jeszcze jedno takie małe wspomnienie kiedyś, gdy Wisłę prowadził Liczka bo utracie bramki było skandowane Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kominek, wg mnie to byla po prostu ironia, a Wy to odbieracie jakbysmy go ubostwiali. Tam gdzie ja siedzialem to bylo odebrane jako szydera ze Skorzy, nie wiem dlaczego robicie o to takie halo...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Niestety co poniektórzy nie potrafią ogarnąć tego wszystkiego i wołają to, co " góra " im każe wołać.
Gdybyście ku*wa za przeproszeniem nie zauważyli, to Wisła grała wczoraj mimo wszystko ładną, jak na jej obecne możliwości piłkę i starała się rozgrywać wszystkie akcje szybko i bez zbędnych ceregieli. Jeszcze zacznijcie pisać, że brakuje wam M. Skorży i słynnego " angielskiego " stylu. Taa.. piłka w przód i o zgrozo P.Brożek usiłujący ją zastawić i odegrać do nadbiegającego bocznego pomocnika, ot cała filozofia Skorży była. A to, że Kasperczak próbuje wykrzesać resztki zmarnowanego talentu z kilku zawodników, to wam już przeszkadza. Że wprowadził Burligę, który zapie*dala jak dziki koń po boisku, to też źle. Chłop może i nie jest tak dobry technicznie, jak pozostali obrońcy, ale zapiep*za, że aż miło patrzeć na jego grę. Weźcie się ku*wa wszyscy anty Kasperczakowie ogarnijcie, bo to się już zaczyna śmieszne robić. Co, za Maćka poszłaby ta akcja inaczej ? Inaczej by się losy meczu potoczyły, jak naszym się biegać nie chciało, nogi dostawić ? Niektórzy piszą, jakby im klapki na oczy wpieprzył, stopery na uszy i siedzą w tym swoim przekonaniu z przed dwóch lat. Idę się zrelaksować -.- ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po prostu Skorza zawsze ukladal sie z kibicami, cieplo o nich mowil, chodzil na te wszystkie spotkania, niczym sobie w tych kwestiach nie podpadl to ma teraz poparcie. Co jest dla mnie smieszne, bo trener powinien je sobie zdobyc na boisku. A tu z jednej strony przegral pierwszy raz od dawna derby, a z drugiej ma dziwne "plecy" wsrod niektorych kibicow. Nie wiem czy pili razem wodke czy co, ale dla mnie to jest troche dziwne podejscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Napiszę od siebie coś, czego chyba niektórtym tutaj brakuje.
Jak do Wisły przeychodził Skorża to byłem jego najwierniejszym fanem. Byłem pewien ze odmini oblicze Wisły, tej Wisły. Ustawiłem sobie nawet podpis o bezgranicznym zaufaniu do niego. Jednak ludzie, to nie trener ma być fajny i miły, tylko drużyna ma dobrze grać! Mimo wielkiej sympatii do Maćka nie broniłem go i nawet ucieszyłem sie ze go zwolnili, bo trzeźwo spojrzałem na postawę zespołu. A ta była przerażająco słaba. Nie może być tak ze Skorża klepnął Cie w plecy i juz bedziesz go bronił do końca życia. Sympatia do trenera sympatią, ale to drużyna ma grać ładnie i osiągać wyniki. Dlatego wiążę z Kasperczakiem spore nadzieje i licze, że zespoł "zatrybi" i zacznie ladnie grac, czego przeplyski mielismy juz wczoraj. Póki nie dzieje sie nic niepokojącego daje trenerowi kredyt zaufania... mam nadzieje ze Prezes tez takowy dał. ![]() |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/GW/1,75693,73369...as=1&startsz=x
Panie Bogusiu. A może zamiast w Kapkę, to w takiego gościa zainwestować ? ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czyli Zdzisław Kapka zawstydził TiTanica - jak gdzieś to w komentarzach widziałem - faktycznie - niezatapialny. Ciekawe, czy znowu będzie regularnie jeździł do Brazylii i przywiezie kogoś w rodzaju Deciego czy Brasilii - poziom skautingu mniej więcej - D. Ptak - czyli każdy Brazylijczyk ma zadatki na Pelego ....
Zaczynam się coraz poważniej obawiać. O Basałaju też już mówili, że wraca........ Teraz już tylko pozostaje Adam Mandziara...... Bosko PS: Moze Zdzich z Adasiem będą próbowali wcisnąć kogoś z graczy Avancesport Np Kukiełkę albo Krzynówka
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 24.03.2010 o godz. 17:03.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ironia mogła by być raczej wtedy gdybyśmy prowadzili z 3_0,a stadion by wołał M Skorża (z ironia) , a nie w sytuacji odwrotnej kiedy przegrywamy a Kasperczak słucha przywoływań poprzednika przy ewidentnie lepszej grze-co wszyscy widzieli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
przy 3-0 z Lechią było Maciej Skorża
i tak samo było przy przegranej.. tak wiec nie wiem po co sie doszukiwac jakiejs ironii....po prostu wielu dalej go popiera, i dla nich bylo bledem wymiany trenerow...co zreszta pokazuja sondy.. i nalezy to zrozumiec.. natomiast watpie czy przy dzisiejszej sytuacji kiedy to wielu probuja namieszac w Wisle, dodajac przy tym kibicow ktorzy dokladaja po cegielke obrazajac pilkarza jest najlepszym pomyslem.. za duzo zlej atmosfery, zgrzytow, klotni miedzy sobą .. spokoj przede wszystkim.. nie dac sie omotac.. i dac Kasprowi spokojnie pracowac.. musimy wygrac wojne z tymi ktorzy zle nam zycza. a czy Kasper sie okaze lepszym trenerem czas pokaze.. jesli zdobedzie zdobedzie wiecej niz Skorza (jesli bedzie mu dane tyle pracowac) uznam go za lepszego trenera.. oczywiscie majac na uwadze jak potocza sie losy z transferami, a raczej pieniedzmi na nich.. jesli za jego kadencji Boss rzuci szmalem nie bedzie mozna tych dwoch prac do konca porownac.. tak wiec nie oczekuje juz wygranej z FCB.. oczekuje minimum 2 mistrzostwa Polski, styl i jakosc nie gral roli, za to punktow nie daja.. o pucharach nie mysle.. za duzo zlego w Wisle na dzis dzien.. jak na razie to trudno bedzie o mistrza, a gdzie tam puchary (mowa o tym sezonie).. od nowego (daj Boze) wrocimy na stadion, ustabilizuje sie sytuacja, polepszy sie atmosfera, pilkarze wyksztusza z siebie cos wiecej to bedziemy myslec
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.03.2010 o godz. 18:11.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam Kasperczak powiedział że on będzie grał do końca sezonu "tym" co ma,czyli według mnie po pierwsze piłkarze jakich aktualnie posiadamy a po drugie ich forma z jaką M Skorża ich pozostawił.Więc jeśli (mam nadzieję że tak się nie stanie) nie zdobędziemy MP będzie to wina Macieja Skorży ( czy jak kto woli "król Maciuś 1"-(Levadia& Derby&Legia&Lech) .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
idac dalej mozna stwerdziv ze jak nie awansujemy do LM to bedzie wina Skorzy.. bezsens? a no tak wina bedzie trenera ktory objal druzyne.. chcial? to mial, wiedzial na co sie pisze i co musi zdobyc, przyjal wyzwanie.. .. choc ja tak uparcie winy nie doszukuje sie w trenerach, to raczej widzimisie pilkarzy.. tak wiec nie bede winil Kaspra jak nie zdobedzie w tym sezonie MP idac dalej mozna stwerdziv ze jak nie awansujemy do LM to bedzie wina Skorzy.. bezsens? a no tak niechec, niechecia itd.. ale obiektywizmu nigdy za malo .. i przy okazji Cytat:
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.03.2010 o godz. 18:32.
![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie jak będzie Mistrz Polski to zasługa czyja-Skorży
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten sezon
20 kolejek (1 miejsce) - Maciej Skorża 10 - Kasperczaka wniosek chyba jasny.. no ale niech Tobiei innym bedzie.. zasluga bedzie i Skorzy i Kaspra.. i od podejscia do swojej pracy przez pilkarzy... bo troszke sie zapominamy myslac ze trener za wszystko odpowiada.. a co by bylo gdyby zostal nie wiem, Ty tez tego nie wiesz.. inaczej bylibysmy milionerami w totka
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.03.2010 o godz. 18:38.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Rozumiem zeby 8-10 niemialo sily biegac to bym powiedzial ze to wina zawodnikow ale jak 95% pilkarzy przestaje cokolwiek grac to wiadomo ze winny jest trener, W TYM WYPADKU SKORZA i jego przydupasy... argumenty prosze ze Maciek obronilby mistrza jakby zostal bo ja takich nie widze...
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W każdym razie po przyjściu H K widać więcej pomysłu na grę , więcej chęci i zaangażowania a niżeli wcześniej ,a jaki będzie finał... jak sam napisałeś nie wie nikt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ktos tutaj pisal ze miara warsztatu trenerskiego styl gry klubu. To ciekawe na ktorym miejscu sa teraz Lechici i na ktorym miejscu byli w poprzendim sezonie kiedy to ladnie grali ubustwianego na tym forum forum Smudy i teraz Zielinskiego. Wpadki ze slabeuszami - Wisla w poprzedniej rundzie tych wpadek ze slabeuszami nie miala(poza parchami i Levadia...). Warsztat trenerski pokazuje miejsce w tabeli a nie pojedyncze mecze. I dla coponiektorych radze uwaznie przeczytac sobie post 7 kotow. P.S.Nie twierdze ze Skorza byl bogiem, ale na litosc boska, zanim cos napiszecie to stuknijcie sie w glowe porzadnie. Przyszedl nowy trener, niby rozgrywamy lepiej akcje w ofensywie(tylko obrona zaczyna coraz bardziej sie gubic...), tylko ze to i tak gowno daje. Ciekawe, czy to tez wina trenerow.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 24.03.2010 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Właśnie tak grała nasza obrona bez Głowy i Marcelo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boze, za Kasperczaka 3 mecze i 3 bramki stracone na sklejonej na szybkosci obronie bez Marcelo i Glowy, faktycznie w ofensywie cos sie zaczyna dziac ale ta obrona jest coraz gorsza, Skorza wroc
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Lechista obejrzyj JAK grala obrona w ligowym meczu z Lechia na Suchych Stawach. Tu wcale nie chodzi o ilosc tych bramek straconych. Ale ja sie obawiam ze pod tym wzgledem bedzie tylko gorzej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
koyoot a pokaż mi jednego kopacza który jest w jakiejkolwiek sensownej formie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Grała wysoko (Burliga - dopóki miał siły zaiwaniał od jednego pola karnego do drugiego), ponieważ szybko stracone bramki nie pozwalały na nic innego. W pewnym momencie ostatni obrońca Wisły był 35 metrów od bramki Lechii. Lechia pykała nas z kontry, a my musieliśmy ryzykować. Ogólnie - słowo klucz do tego meczu to "przygotowanie fizyczne", a raczej jego brak. Sił starczyło na pressing przez może 20 minut i wówczas to jakoś wyglądało. Miarą warsztatu Skorzy, jeżeli chcesz koniecznie wiedzieć, jest to jak przygotowywał drużynę do poszczególnych rund. Teraz to już kompletnie przegiął pałę, ale wcześniej też było z tym bardzo nieciekawie. I do tego to chrzanienie o "szczytach formy" przy dwudziestu meczach w lidze... EDIT: Nie doczytałem, że ligowych...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2010 o godz. 20:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w lidze na stawach Lechia nie stworzyla ANI JEDNEJ klarownej sytlacji do strzelenia gola, moze wynikalo to z tego ze Kafarski dal zagrac rezerwowym ale jednak... wiadomo ze przy ofensywnym nastawieniu trzeba sie liczyc ze obrona nie bedzie taka szczelna ale przeciez Kasperczak stara sie uratowac ten sezon, ja niemam watpliwosci ze jakby zostal Skorza to ten sezon moglibysmy spisac na straty a tak moze Heniu jeszcze uratuje mistrza a potem przypomni grajkom jak sie gra w pilke i kolejne podejscie do LM ! Oby z siankiem Cupiala
!![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tzw. 'Kumaci kibice' to śpiewali, bo kto inny. Widać że Skorża im głęboko w poślady wlazł przez te prawie 3 sezony w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Widocznie to było podziękowanie dla Skorży za to jak przygotował zespół
|
|