|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dobrze panie Markus, mam nadzieję, ze w takim razie w przyszłości nie będziesz farmazonił i z klawiatury nie zrobisz znowu dupy.
PS Udzielanie się pod nic nieznaczącym nickiem, na nic nieznaczącym forum, w nic nieznaczących tematach na nic nieznaczące tematy, też raczej jest stratą czasu. Także dziwi mnie, że na to Ci czasu nie szkoda. Chociażby na to odmienianie Hiszpan, trener i lepszy przez wszystkie przypadki PS 2 Niezłej sraczki dostałeś. Jak pasowało pod tezę, że ja to jakiś obrońca polskiego bagna, PMS i wszystkiego co z Polską związane to mówiłeś o Rude i Hyballi, ze ich nie trawię. Jak się okazało, ze z tym Hyballą było zupełnie inaczej to juz tak trochę ta teza siadła więc lepiej napisać, ze szkoda czasu bronić swojego zdania Żenada, tak to jest powtarzać coś po debilu drozdzie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Decyzją sztabów szkoleniowych obu zespołów nie będzie prowadzona transmisja z sobotniego sparingu
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...92317132816854
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.02.2024 o godz. 16:26.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak jak pisałem wcześniej, potwierdza się, że Broda jest zawodnikiem bardzo podatnym na urazy i kontuzje. A S1meone tak o niego walczył…
To rozstrzyga sprawę obsady bramki w rundzie wiosennej, chyba że Wisła zdecyduje się - co oczywiście byłoby najlepszym rozwiązaniem - na zakup nowego bramkarza, naturalnie lepszego niż Raton. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Gdyby to był incydentalny przypadek dotyczący jednego piłkarza, to co innego. Nawet biorąc poprawkę na to, że mamy dziwną politykę zatrudniania pół-inwalidów piłkarskich, to coś, co tak często powtarza się w od niesieniu do wszystkich grup piłkarzy - w tym nie tylko ludzi po przejściach, ale także tych, którzy albo wcześniej słynęli z braku kontuzji (np. Uryga), albo są najzwyczajniej w świecie młodzi i powinni cieszyć się zdrowiem - nie może być przypadkiem. Może da się ten algorytm jakoś skalibrować na to, żeby wybrał też medyków, którzy choć trochę ogarniają... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Urban to prawie jak Kmiecik.
Jeżeli to plecy padły Brodzie dzisiaj cały sztab medyczny powinien pakować manatki natychmiast. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, że sztab medyczny Wisły od dawna jest do wymiany i tu również potrzebne byłyby jakieś inwestycje na wczoraj. Nie zmienia to faktu, że Broda jest nie tylko bardzo słabym bramkarzem, ale i bardzo podatnym na kontuzje, a z takimi zawodnikami nasz sztab medyczny sobie już kompletnie nie radzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co pokazuje, że nadal Krolewski nic nie robi i uja się zna. Bo tylko przypudrował Sobola algorytmem i Rude'm. Po drodze trafił się świeży Jop. Generalnie klub jak funkcjonował, tak funkcjonuje, a mankamenty, które powinny zostać zmienione w 2019, max 2020 roku, nadal sobie w najlepsze trwają.
Wszyscy wiedzą z pozycji fotela/tv/laptopa co jest grane, tylko ludzie w samym klubie nic nie widzą, specjaliści Stąd moje wnioski, że Rude moze nic nie zmienić bo Królewski nic nie zmienia, on tylko gra cwaniaka. Ciekawe jak to wpłynie na Ratona, czy w ogóle wpłynie, czy się jakoś za bardzo rozluźni bo nagle się okazało przed startem rundy, ze ma zero rywali w walce o pozycje w bramce, czy go stres zje bo teraz w sumie odpowiedzialnosć na nim jeszcze większa. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to się akurat koledze udało
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Raton łapać piłki nie umie, nie widziałem nigdy na takim poziomie sportowym takiego gościa ktory wszystko wypiąstkowuje , jest tak niepewny. Jeśli nie będzie alternatywy to nie mam złudzeń ,s.......imy ten sezon jak poprzedni
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic mu się nie udało. Przykład jedynie obrazowo pokazywał dlaczego Hiszpanie wyciągnięci z niższych lig zwykle są dużo lepsi niż polscy zawodnicy w zasięgu dzisiejszej Wisły lub z jej obecnej kadry. Zarówno Carbo, Villar, Goku, Baena czy Rodado nie ma obecnie w polskiej pierwszej lidze równie dobrze wyszkolonego polskiego odpowiednika na swojej pozycji.
A Raton będzie bronić dlatego, że Wisła nie ma nikogo innego lepszego w kadrze. Broda też takim bramkarzem nigdy nie był. Od niego akurat nie byłoby trudno znaleźć nawet w pierwszej lidze lepszych bramkarzy i żałuję, że takowych w Wiśle nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dlaczego Wisła zawsze po macoszemu traktuje pozycje bramkarza i transfery? Tak jest od lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mam znacznie lepsze rzeczy do roboty niż wykłócać się z Tobą na temat Królewskiego czy Rude lub tego co pisałeś kilka lat temu. Sraczka, którą dostałeś na wieść o podpisaniu Rude zamiast jakiegoś polskiego szkoleniowca typu Moskala zamyka temat Twoich obecnych poglądów na tą sprawę. Moje są jasne: wyżej cenię hiszpańskich zawodników z niższych lig niż większość dostępnych obecnie dla Wisły polskich pierwszoligowców. Nie dlatego, że są Hiszpanami, lecz dlatego, że uważam, iż są generalnie lepiej wyszkoleni, a i mentalnie oraz zaangażowaniem przewyższają tych polskich zawodników, nawet wychowanków, co najlepiej pokazał Baena w meczu z Katowicami. Dziś najlepszymi piłkarzami Wisły i jej liderami są Carbo, Goku, Villar i Rodado, a nie Sapała, Żyro, Szot, Jaroch czy nawet Uryga. Mam znów wyjaśniać czemu tak uważam i czemu widzę, że Hiszpanie potrafią więcej nie tylko technicznie? W każdym z możliwych tematów atakujesz Królewskiego za złe zarządzanie, bez względu na to co zrobi - i nawet wtedy, jeśli coś mu się udaje lub podejmuje dobre decyzje, tak jak promocja Wisły w Hiszpanii pod pozorem stawiania na sztuczną inteligencję. Akurat ta sprawa nie jest niczym złym z punktu widzenia interesu Wisły, ale dla Ciebie nie ma to znaczenia, dla Ciebie liczy się tylko dowalenie Królewskiemu i wszystkiemu, co zrobił lub robi. Dla mnie to nie jest poziom dyskusji, rozmawiaj sobie w ten sposób z innymi fanatykami nienawidzącymi Królewskiego typu Koalika. Skończyłem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus, w sedno. Im bardziej będziemy olewać trolla i nie wdawać się z nim w dyskusję tym szybciej mu się znudzi, jak Koalikowi, ktory ograniczył aktywność do minimum, jak się ludzie poznali na nim. W dodatku Jaroo1 wyzywa wszystkich od debili, idiotów, psów, itp... a olać jego wypowiedzi ciepłym moczem. Rude i Hiszpanie się sami obronią, wynikami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hiszpanie koniec końców tak się obronili wynikami w tamtym sezonie, że mając lepszą ekipę niz teraz, wyłożyliśmy się na finiszu rozgrywek dwa razy.
Odeszli od nas dobrzy zawodnicy w tym sezonie. Doszedł słaby Raton i tragiczny Eneko - tak się broni obecny rzut Hiszpanów. Goku można zaliczać jako nabytek z polskich podwórek, bo był już zweryfikowany w I lidze. Od psów to wyzywam takich śmieci jak drozd, którzy pomawiają, kłamią na mój temat. Markus to kolejny niepełnosprytny medrzec, który powiedział a i nie umie powiedzieć b. Od idiotów czy debili, to mnie nauczył sam Jarosław Królewski, ze tutaj jest forum dla takich osobników więc to chyba nic strasznego, że po nim powtarzam? Zobaczymy na koniec sezonu kto się okaże trollem. Obym to ja nim został. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wygraliśmy sparing (po babolu Gostomskiego), ale z opisu na Wisła Portal nic nowego: przeważaliśmy i nic z tego nie wynikało. Niedobrze. Za "przewagę" punktów nie przyznają.
Trener będzie miał masę roboty, ale w sumie to już wiedzieliśmy. Nasz sztab medyczny nie potrafi ocenić kontuzji ani właściwie przywrócić piłkarza do gry? Nowe, nie znałem... 4-6 tygodni, to pewnie będzie minimum dwa miesiące do roku jak znam efekty naszej rehabilitacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2024 o godz. 16:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z trenerem Rude podsumowujący przygotowania do rundy:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18302359 Podoba mi się sposób w jaki opowiada o sytuacji w Wiśle, podchodzi do zespołu, jakie widzi problemy do pokonania oraz jaką ma filozofię pracy. Dobrze, że chce "dociskać" zawodników i cały czas wymuszać u nich postępy. Oby udało mu się to zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W koncu trener, który z sensem prawi, a nie pierdzieli jak Sobol
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Po tym wywiadzie to obawiam się czy Rude umie w taktyke tak dobrze jak poprzednik xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oczywiście że nie. Sobolewski to genialny taktyk.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od lat mącisz swoimi urojeniami, a sraczka której dostałeś po bardzo dobrym wyborze Królewskiego jest najlepszym dowodem jak masz popieprzone w pustej pale.Obym to ja nim został ? No debil. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czy klub w ogóle wypuścił info kiedy zespół wraca po urlopach? Na dobra sprawę to w okolicach 10 czerwca powinni zacząć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bywały już starty przygotowań w wąskim gronie, ale tym razem nie będzie aż tak źle.
Jednak i wypożyczeni (Łeczna, Stal Stalowa Wola) będą później i rezerwy jeszcze grają, zapewne max 20 piłkarzy zbierze się na 1 trening. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poprzedni post się źle zestarzał.
Kadra na obóz to jakaś kpina. Już nawet pomine wzięcie tego Niemcaz choć żeby chociaż to miało jakąś newralgiczna pozycję obstawić. Żal. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bez lewego obrońcy z jednym środkowym obrońcą (bo Uryga jest p.o., Łasicki kulawy a Skrobański ostatnio grał w II lidze ) bez kogokolwiek kto umie grać na lewym skrzydle z jednym napastnikiem ![]() ps. Chełmecki chyba idzie na kolejne wypo, albo nie przedłużają z nim kontraktu, Ziarko ma niby rok jeszcze kontraktu, ale co z nim ps. 2 a ten od roku bezrobotny to niby po uj tam jedzie
Ostatnio edytowane przez emjot : 20.06.2024 o godz. 12:52.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
patrząc się na tą parodię zastanawiam się tak po ludzku, czy jest sens? Tego klubu w tej formie sie nie da uratować, przecież to jest jakaś żenada. W Lechii rok temu wiedzieli na początku sezonu ze jest bieda ze skladem, ale przynajmniej mieli świadomość, że to przez zawirowania właścicielskie i było światło w tunelu.
A my tak po prostu mamy zamiar się stać klubem który będzie sobie przez najbliższe 10 lat balansowal miedzy 1 a 3 ligą? Nie wiem na ile to ma sens, będzie coraz gorzej. Od 4 ligi przynajmniej wziąłby to ktoś z hajsem. W aktualnej sytuacji z Królewskim i tak tam zmierzamy tylko ścieżką sportową a nie organizacyjną... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całkowita kompromitacja Wisły zarządzanej nowocześnie przez Jarosława Królewskiego.
4 bramkarzy, w tym żadnego, gwarantującego jakieś ekstra punkty. 1 zdrowy boczny obrońca, w osobie Kuby Wiśniewskiego z rezerw. 3 zdrowych skrzydłowych 1 zdrowy ofensywny pomocnik w osobie Dawida Olejarki z rezerw. 1 napastnik w osobie Angela Rodado, który zapewne zostanie sprzedany. No i jeden testowany Niemiec, z galerii bezrobotnych. To jest wręcz nieprawdopodobne co się dzieje w tym klubie....Choć z drugiej strony - czy to powinno jeszcze dziwić... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
z tą kadrą i idiotą ze sztuczną inteligencją lecimy w szonie 2024/25 z 1 ligi z hukiem
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|