|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chyba nadałaś Małemu nową ksywkę - Hegemon hehe |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Hegemon ahahahahaaha, dobre!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeśli porównujemy oba obrazki to co najwyżej Kapral ;-)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Cię ja kręce na tym zdjeciu przedstawiony jest hmm wyimaginowany obraz buca. Wybaczcie ale takim go teraz widzę. Mógłby stać się kimś w polskiej piłce ale niestety z tego co czytam chłopaczyna otacza się niewłaściwymi ludźmi. I m. in. z takich ludzi biorą przykład chłopaki z zespołów młodzieżowych... eh aż szkoda o tym pisać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
kim jest zawodnik za Małeckim?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Sk...wiadomosc.html nie wiem czy było, jeśli tak to do usunięcia..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Czy naprawdę potrzeba tekstu na Weszło, żeby niektórzy odkryli drugą stronę medalu? Małecki ma swoje plusy, ale ma też ogromne minusy. Dyskusja powinna się toczyć nie na temat jakie to minusy, ale czy trener potrafi je zniwelować. Jeżeli nie, to do widzenia. Na tym polega budowanie drużyn takich, jak Wisła. My nie możemy sobie pozwolić na kontraktowanie zawodników idealnych pod każdym względem, więc musimy dobierać piłkarzy z charakterem i umiejętnościami, jakich akurat nam potrzeba. A wydawałoby się, że waleczność, buta i oddanie to właśnie to, czego Wiśle potrzeba teraz pod każdym względem. Jak się okazuje - niekoniecznie, bo te zalety nie tylko nie niwelują piłkarskiego egoizmu, ale i przegrywają z toksycznością psychologiczną zawodnika w szatni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Fajnie że wkońcu trenuje z pierwszym zespołem . Już zreszta pokazał się jakis czas temu w sparingu strzelając ładna bramke głową . Powinien się przygotowywać do rundy wiosennej z pierwszym zespołem i na stałe zadomowić sie w szerokiej kadrze . Widziałbym go na boku obrony lub na srodku prędzej niż takiego Kowalskiego czy Burlige . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A Chrapek albo Papież też trenują z 1 zespołem ? przyznam szczerze że nie jestem na bieżąco ostatnio.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie uważacie że Wisła powinna Małeckiego gdzies wypozyczyć tak na rok? Dla oczyszczenia atmosfery utemperowania
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo uważam. Sprzedać z zastrzeżeniem procentu od kolejnej sprzedaży albo wypożyczyć do Niemiec lub II ligi angielskiej. Niech chłopak zobaczy co to znaczy zap*** na treningach.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Gdzieś wyczytałem, że interesuje się nim Maciej Skorża który w tym zimowym okienku chciałby sprowadzić Arboledę, Mierzejewskiego i właśnie Małeckiego.
![]()
Częstochowa, Częstochowa - WISEŁKA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Skorza malego chcial juz w lecie i nawet do niego dzwonili z Legi ale Maly powiedzial ze nie interesuje go gra w Legi. Ale wiadomo ze milosc mogla by przegrac z $ choc Maly akurat moze zostalby konsekwentny. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Inna sprawa,że Skorża jako jedyny chyba z trenerów ma jakiś sposób na Małego. Ani Kasperczak, ani Maaskant czy Smuda nie potrafili okiełznąć Małeckiego,a Skorża potrafił. I to z korzyścią dla samego zawodnika jaki i drużyny.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
po co sprzedawac wypozyczyc na rok do silniejszej ligi albo chociaz gdzies do szwajcarii ale zeby zobaczyl jak jest na zachodzie spokornieje niech wroci a jak nie to sprzedac bo to nie ma sensu tak jak ten człowiek rozwala atmosferze jest poprostu niebywałę..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Czy Ja wiem czy mial sposob, u Skorzy jak gral to jeszcze mial stary kontrakt i wlaczyl o nowy wiec siedzial cicho zeby nie podpasc i dostac nowy. Zaczelo mu tak w pelni odwalac odkad ma nowa umowe wiec chyba nie do konca tak jest jak piszesz. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ktoś w Canal+ musiał przyjarać, na Chaveza wołać Chavi [czawi]? Chyba tylko Cleber mógłby do niego tak mówić
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
- Rozpieszczamy ostatnio kibiców. Pięć goli z Lechią, teraz cztery z Legią, oby takich meczów więcej. Tabela robi się płaska, mamy jeszcze trzy spotkania i chcemy zdobyć w nich całą pulę. Od poniedziałku jesteśmy myślami już przy Zagłębiu Lubin - powiedział pomocnik Wisły.
Szkoda że nie wspomniał o 4 bramkach Amiki Mam tylko nadzieję że nasi piłkarze nie popadną w samozachwyt po tym meczu i że Zagłębie nie sprowadzi nas na ziemie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Eh, pamiętam jak już media trąbiły o tym że Bożok podpisze kontrakt z Wisłą i jest to niemal pewne i szczere gratulacje dla działaczy, że zdecydowali się na Kirma który jest ostatnio naszym motorem napędowym. Ten Bożok jest po prostu tragiczny.
E: P.S coś czuje, że będzie dużo Wiślaków w jedenastce kolejki. Zdecydowanie część zasłużyła na to Paweł Brożek, Chavez, Cikos (Pawełek, Małecki (?))
Ostatnio edytowane przez Titto : 13.11.2010 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jedna rzecz mnie zaciekawiła podczas meczu Wisła - Legia. Mianowicie komentator C+ powiedział, że podczas przygotowań do meczu z Legią Maaskant przeprowadził mecz pomiędzy jedenastką która wystąpi z Legią a drugą 11. musiał przerwać zawody gdyż drugi garnitur prowadził 4:0. pewnie stąd w pierwszym składzie pojawił się Jirsak.
/EDIT chciałbym zobaczyć mecz podstawowy skład vs. MESA ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem o ktorej gierce mowili w c+ ale w środe na gierce wygral ,, drugi garnitur" , było 2:1 . Maaskant wściekał sie bo bramki padały z kontr , glownie dlatego ze Chavez i Bunoza zostawiali zbyt duzo miejsca z tyłu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() wejdzie czy nie? do teraz nie wiem jak to Pawełek wybronił ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pamiętam dyskusje jak przepuścił gola po długim i tą bombe z Amiką....Niektórzy go winili, ja bardziej widziałem pecha ale też tak myślałem że może jednak on już taki jest że nie jest w stanie wybronić piłek które są bardzo ciężkie do wybronienia ale jednak są.
A tu interwencja(jak dla mnie) życia z murzinosem na kałuży, wcześniej ratuje nas z Lechią, w piątek wygrywa sam na sam z Manu a przy 2-0(czyli jeszcze do nadrobienia) w nieprawdopodobny sposób broni.Ta interwencja to była taka odwrotność tego co pisałem na początku.Kontroli zero, po prostu rzucił się i trafił tą piłkę ręką idealnie. Do tego kolejny świetny mecz dolnymi kończynami.Tego nie jestem w stanie zrozumieć bo jak przez długi czas każde podanie do niego, każda próba kopnięcia to był zawał, to teraz gra nogami jak zawodnik z pola. Szkoda że tak późno ale z drugiej strony, lepiej późno niż wcale. ps. w ogóle coś nam się ekipa rozkręca.Wiadomo że to jeszcze baaardzo daleko by stwierdzić że gramy dobrze i solidnie ale Kirm - w kilka meczy zrobił więcej niż przez cały ubiegły sezon Mały - oprócz derbów które mu wybitnie nie wyszły, bardzo solidna gra Paweł Brożek - też się rozkręca, tak jak i Cikos z Chavezem, gdzie temu ostatniemu krzywdę zrobiono wypuszczając 'od kopa' na tak głęboką wodę. Garguła już wytrzymuje 90 minut.To nie jest jeszcze to ale walczy,stara się i jest nadzieja że nie podzieli losu Dawidowskiego a wydawało się że jest to całkiem możliwe. Reasumując - jest jeszcze bardzo nierówno ale mamy w końcu jakieś jasne strony i w miarę dobry prognostyk na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.11.2010 o godz. 23:27.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|