The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 20:31
http://www.pilka.pl/zawodnik,felix-dja,ettien
według tej strony Ettien ma 41 lat. Może dlatego nie było klubu który by go zatrudnił

I ciekawi mnie jak to sie stało, że jest on bez klubu skoro w 2006 roku podpisał kontrakt do 2011.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.02.2009, 20:37
radekogi napisał(a):Wyświetl post
http://www.pilka.pl/zawodnik,felix-dja,ettien
według tej strony Ettien ma 41 lat. Może dlatego nie było klubu który by go zatrudnił

I ciekawi mnie jak to sie stało, że jest on bez klubu skoro w 2006 roku podpisał kontrakt do 2011.
Levante ma problemy finansowe i rozwiązali z nim kontrakt.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.02.2009, 20:44
Jeżeli to jest tylko prawda, gośc nie jest kulawy albo coś, dobrze zagra jutro w spraingu to go brać natychmiast - może z Tomašem Jiršakiem tworzyć zabójczy duet środkowych pomocników, a jakby się jeszcze udało Gargułę ściągnąc na wiosnę to już w ogóle
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 13.02.2009, 20:46
Dobra dobra panowie zeby nie okazalo sie ze Ettien okaze sie dobrym ale to bedzie koniec transferow...

Silanpaa, Gargula(byc moze jeszcze teraz, ale lepiej nie zapeszac) i Ettien ktory mimo 30 lat na karku to wyszkoleniem technicznym przebijal wielu pilkarzy ktorzy tutaj wystepowali. Przypomina mi Uche pod wzgledem umiejetnosci tlyko troszke szybszy od niego. Teraz tylko lewoskrzydlowy i ja jestem naprawde szczesliwym czlowiekiem na ziemi...
Odpowiedz cytując
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.02.2009, 21:05
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 ciąg dalszy serialu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2009, 21:11
Bogowie. Tyle stron tekstu, tylu ekspertów i w znaczącej większości wypisywanie głupot.

To może wytłumaczmy, co stało się w Levante.
Klub Levante był ofiarą tragicznego zarządzania, został koszmarnie zadłużony i w efekcie latem roku 2008 klub de facto zbankrutował. Większość zawodników rozwiązało kontrakty z winy klubu. Ale problemy piłkarzy Levante były poważne już rok wcześniej. Klub będąc w tragicznej sytuacji finansowej nie płacił zawodnikom i zapewniał warunki do treningu gorsze niż np. w ŁKS-ie. Piłkarze mieli zaimprowizowaną( bez prawdziwych przyrządów) siłownię w jakiejś klitce, a posiłki klubowe dla oszczędności odbywały się w... McDonaldzie. To wszystko spowodowało, że wielu czołowych piłkarzy Levante odmówiło treningów już w trakcie rundy jesiennej sezonu 2007/2008, co więcej część piłkarzy zwyczajnie uciekła z klubu, jednakże z nadal ważnymi kontraktami nie mogli podjąć pracy w innym klubie. Piłkarze którzy w klubie pozostali również strajkowali, m.in. nie chcieli rozegrać spotkania z Realem Madryt( nie pamiętam, czy spotkanie ostatecznie doszło do skutku). Efektem tego wszystkiego były tragiczne wyniki sportowe klubu i zajęcie ostatniej lokaty w tabeli.

Właśnie z takiego klubu przyszedł Descarga i to w pełni tłumaczy czemu nie może dojść do formy. Po prostu jest to zawodnik diablo zaniedbany i podobnie musi się przedstawiać sytuacja Ettiena i dlatego testy tego zawodnika są konieczne. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie zna się na piłce.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 13.02.2009, 21:20
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258
Jacek niczym guru...
Widziałem go ostatnio na Armii Krajowej po sparingu ze słowakami..
albo jest przepity, albo przepalony...kumpel z Bydgoszczy, z którym szedłem, nie mógł uwierzyć, że to trener bramkarzy Wisły Kraków
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.02.2009, 21:29
jgw napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258 ciąg dalszy serialu
czyli tak naprawdę to oni nic nie wiedzą o tych bramkarzach
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 13.02.2009, 21:44
mysle ze to juz ostatni gwizdek na dopięcie trasferów, decyzja o zatrudnieniu bramkarza powinna sie rozstrzygnąc w najblizszych dniach. Osobiscie jestem ciekaw tego pana z Levante...swoje lata ma, ale wydaje mi sie ( o ile wszystko sie dobrze potoczy) ze moze byc wzmocnieniem
What's new?

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2009, 21:47
CV porównując z ostatnio testowanymi graczami wręcz imponujące.Zwłaszcza te 25 meczów w kadrze WKS.Tylko niestety to co pisze Uran jest prawdą a fakt że jak dobrze wyczytałem był testowany w OFI Kreta i oblał? nie napawa optymizmem.Jeżeli natomiast jest chociażby w przyzwoitej formie fizycznej,zdrowy i w naszym zasiegu finansowym to ja jestem jak najbardziej na tak.
A tak na marginesie to Boateng już nie gra w Beitarze tylko w FC Koeln.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 13.02.2009, 21:48
Cytat:
Jak pan ocenia testowanego Jessa Vanstrattana po czwartkowym sparingu?
Nie miał za dużo roboty w tym meczu. Przy bramce trochę się pospieszył z wyjściem do przodu. W drugiej połowie miał tylko jeden strzał, który był bardzo łatwy, i jedno nieudane wyjście. Tyle o nim mogę powiedzieć, nic więcej. Nie spodziewałem się po nim nic wielkiego, bo to jest zawodnik, który szuka klubu.
to po kiego czorta testujemy tych bramkarzy, po których nie można się nic spodziewać?!
z tymi bramkarzami to już żenada. niech przyjdzie Silanpaa, pokaże się, jak nie to Hajduch i skończmy już z tym.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 13.02.2009 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.02.2009, 22:12
Gdy czytam wywiad z Kazimierskim zamieszczony na stronie oficjalnej to.....cierpnie mi skóra. Wrażenie jest takie że nad tematem wybór bramkarza nikt nie panuje. Trener bramkarzy (czyli jako rozumiem główny decydent w tej sprawie) mówi że od poczatku wiedział że Australijczyk jest słaby (bo szuka klubu), Hajducha którego ma pod nosem widział pierwszy raz dopiero w ostatnim sparingu i nie potrafi na jego temat powiedzieć nic wiecej ponad to co widział w tym meczu, Fina trzeba testować. Za co on kurna bierze kasę? Za to że psuje Pawełka?
Nie chciałbym spekulować ale wygląda na to że Kazimierski prowadzi jakąś wojenkę z Bednarzem (trudno powiedzieć gdzie w tym wszystkim sytuuje się Skorża). Obyśmy tylko nie beknęli za konflikty obu panów w nadchodzącej rundzie.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 13.02.2009, 22:23
Jakby przyszedł Fin i ten Ettien to okienko transferowe można by uznać za w miarę udane. Szkoda tylko że do tej pory Ćwielong wydaje się być większym wzmcocnieniem niż Beto...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2009, 22:29
Ettien to prawy pomocnik a ta pozycja jest całkiem nieźle obsadzona w Wiśle (Boguski,Łobo,Mały).No ale jakby miał grac jak inny ciemnoskóry prawy pomocnik co kiedyś był w Wiśle Kalu Uche to jestem jak najbardziej za !!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2009 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.02.2009, 22:32
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Jakby przyszedł Fin i ten Ettien to okienko transferowe można by uznać za w miarę udane. Szkoda tylko że do tej pory Ćwielong wydaje się być większym wzmcocnieniem niż Beto...
a ja się akurat z tego ciesze, bo może ktoś w końcu zrozumie że sprowadzanie jakiś wynalazków Bóg wie skąd nie ma sensu, lepiej dać szanse jakiemuś Polakowi .
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.02.2009, 22:35
Ważne jest żeby wszystko równoważyć. Do drużyny powoli wprowadza się młodych chłopaków jak Chrapek czy Leszczak. Na razie to są tylko testy więc nic jescze przesządzony więc poczekajmy będzie kontrakt będzie można dyskutować o formie Ettiena.
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Stary 13.02.2009, 23:04
Prezydent TS napisał(a):Wyświetl post
A co to za różnica który z nich lepszy ? Ważne że ma kto szczelac gole
szczel se w łep
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.02.2009, 23:09
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Gdy czytam wywiad z Kazimierskim zamieszczony na stronie oficjalnej to.....cierpnie mi skóra. Wrażenie jest takie że nad tematem wybór bramkarza nikt nie panuje. Trener bramkarzy (czyli jako rozumiem główny decydent w tej sprawie) mówi że od poczatku wiedział że Australijczyk jest słaby (bo szuka klubu), Hajducha którego ma pod nosem widział pierwszy raz dopiero w ostatnim sparingu i nie potrafi na jego temat powiedzieć nic wiecej ponad to co widział w tym meczu, Fina trzeba testować. Za co on kurna bierze kasę? Za to że psuje Pawełka?
Nie chciałbym spekulować ale wygląda na to że Kazimierski prowadzi jakąś wojenkę z Bednarzem (trudno powiedzieć gdzie w tym wszystkim sytuuje się Skorża). Obyśmy tylko nie beknęli za konflikty obu panów w nadchodzącej rundzie.
A mi się wydaje, że nadinterpretowujesz fakty. Jedna gazeta napisała jakiś czas temu niepochlebnie o Kaźmierskim i teraz wielu znalazło sobie kozła ofiarnego a wcale to nie trener bramkarzy musi być słabszym ogniwem w zespole. Trener bramkarzy jest od tego żeby testować, to on jest specjalistą w tej dziedzinie i wydaje swoją opinię a Bednarz jest od tego ,żeby organizować testy. Tu wg. mnie nie ma działania przeciwko sobie ale wspólnie, kolegialnie, jeden słucha uwag drugiego. A że testują... Dobrze, niech testują. Lepiej się dobrze zastanowić nad wyborem "tego pierwszego" niż strzelać na pałę. Dobrze, że testują bo mogą potwierdzić lub nie swoje pierwsze odczucia na temat bramkarza.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 13.02.2009, 23:13
Proximus napisał(a):Wyświetl post
O tym kto bedzie wzmocnieniem,a kto nie to pokaze runda wiosenna,a nie czyjes widzimisie
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.02.2009, 23:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, czy on jest taki dobry, jakim widzą go na tym forum. Podobnie ma się zresztą sprawa z Silampą.

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, zagra zle i wylatuje a my dalej bawimy sie w szopke?

Niestety ale poziom absurdu jesli chodzi o bramkarza, przekroczyl granice, ktorej wydaje sie ze przekroczyc nie mozna.

Co do pierwszego cytatu - jasne , to czy Fin czy Slowak sa lepsi od Pawelka - ani po statystykach, ani po skrotach ktore byly wrzucane, ani tym bardziej po 1 sparingu stwierdzic nie mozna.

I tu przechodzimy do drugiego cytatu - ja co prawda nie widze najmniejszego sensu sprawdzania przynajmniej polowy bramkarzy , ktorych 'testowalismy' ,bo wystarczy zobaczyc gdzie i ile grali a raczej, to ze w ogole praktycznie nie grali, zeby wyrobic sobie o nich opinie - ale ok.Bierzemy takiego cholera wi kogo , kto jest niby za darmo , trza go sprawdzic na zywo bo innej mozliwosci by sie przekonac ze jest slaby - nie ma.

Jednak jesli chodzi o Fina i Slowaka to przeciez jest to jakies gigantycznie nieporozumienie by uzalezniac ich transfer od jakiegos nic niewaznego jednego sparingu.
Obaj graja w podstawowych skladach 1 ligowych europejskich klubow - ja juz pomijam ze bylo kupe czasu by ich poogladac na zywo(bo jak wiadomo bramkarza szukamy od przynajmniej pol roku) ,ale przeciez do cholery jasnej chyba nie ma problemu by zdobyc plyty DVD z calymi meczami z ostatniej rundy czy nawet calego sezonu ,tak jednego bramkarza jak i drugiego.

Usiasc - stracic te 2, 3 , 4 czy 5 dni i je po prostu dokladnie przegladnac.Przeciez wtedy trener posiada pelna wiedze co do wszystkiego co dany bramkarz prezentuje.

Po obserwacji jedno meczowej a z tego linka
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258
wynika ze nikomu w klubie nie chcialo sie niczego ogladac, to jest zwykla zenada do kwadratu a nie profesjonalne podejscie do tematu.

Jak czytam jeszcze takiego kwiatka ktory pojawil sie po sparingu Slowaka

" W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza.

to choc ze mnie w miare spokojny czlowiek, to normalnie we mnie gotuje.
Ja .......e....oni zamiast sprawdzic jak bronil Slowak w lidze, beda sobie powtarzac na video jedna sytuacje ze sparingu czy aby nie popelnil bledu i debatowac o tym - rozumiem ze uzalezniajac od tego czy warto go kupic czy nie.

Ja wiem ze nasz klub(jak i wszystkie w naszej lidze) zawsze byl troche ułomny, jesli chodzi o profesjonalne podejscie do biznesu jakim jest pilka nozna, ale przyznam sie bez bicia ze ten cyrk i ta totalna amatorszczyzna, jesli chodzi o zakup bramkarza ,jak dla mnie - nie ma po prostu precedensu.

Wytyczylismy zupelnie nowe standardy i nie chodzi mi tu oczywiscie o kwestie finansowe.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2009, 23:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
...
Mam bardzo podobne odczucia - to jest jakaś porażka. Czy tylko mnie zdawało się, że ktoś w klubie mówił (Bednarz?), iż mają bramkarza z którym mogą podpisać kontrakt bez testów, gdyż od dłuższego czasu go obserwują? Myślałem, że tu idzie o Hajducha a teraz z wywiadu dowiaduje się, że szanowny pan Kazimierski go na oczy w meczu pierwszy raz widzi... Podobnie jeśli chodzi o Sillanpee - interesujemy się nim od pół roku i w tym czasie nikt nie pofatygował się zobaczyć go w akcji w meczu ligowym? Mam rozumieć, że jutro w sparingu zdarzy mu się klops i na tej podstwie zostanie skreślony? PARODIA

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie z takiego klubu przyszedł Descarga i to w pełni tłumaczy czemu nie może dojść do formy. Po prostu jest to zawodnik diablo zaniedbany i podobnie musi się przedstawiać sytuacja Ettiena i dlatego testy tego zawodnika są konieczne. Każdy kto twierdzi inaczej zwyczajnie nie zna się na piłce.
Aby stwierdzić, że ten zawodnik fizycznie będzie zaniedbany nie trzeba się silić na testy, w zasadzie jest to pewne. Ja jednak rozumiem te testy jako sprawdzenie nie tyle atrybutów czysto fizycznych ile atutów typowo piłkarskich. Te zawodnik ma naprawdę spore i nikt nie wmówi mi, że zapomniał w pół roku grać w piłkę. Piłkarz za darmo o takim potencjale nie trafia się często, czasem trzeba zaryzykować i w tym wypadku to ryzyko jest naprawdę niewielkie. Poza tym ile te testy będą trwały? Dwa, trzy dni? Zagra w jednym sparingu i nasi nieomylni trenerzy wyrobią sobie o nim zdanie? Skoro nie stać nas na transfery gotówkowe trzeba szukać okazji. Właśnie nam się trafiła. Stać nas by ją zmarnować? Kontrakt półroczny z możliwością przedłużenia i wtedy mamy prawdziwy test.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 14.02.2009 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2009, 23:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mam rozumieć, że jutro w sparingu zdarzy mu się klops i na tej podstwie zostanie skreślony? PARODIA
Rownie dobrze moze mu wyjsc mecz zycia a jest do kitu - tym bardziej moze sie zdarzyc to co ze Spartakiem - ze wlasciwie nie bedzie mial szans sie w ogole wykazac...
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2009, 00:17
Do Hajducha zapewne zaczeto miec watpliwosci po nie do konca udanym meczu z Wisla. Tylko, ze przeciez chyba po to obserwuje sie kogos kilka miesiecy zeby miec generalna opinie na temat jego umiejetnosci, ktora nie bylaby zalezna od jego super meczu w Krakowie czy tez od slabszej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.02.2009, 00:21
Dobra, co do tego murzyna, którego mamy zamiar testować - jeżeli faktycznie nie dogadał się z Energie Cottbus w kwestiach finansowych, to z nami też się nie dogada.

Ja wiem, że tu zaraz wpadnie nesta i zacznie nam udowadniać, że powinniśmy mu dać nawet i milion euro jeżeli sobie tego zażyczy, ale...
Sugeruję nie grzać się specjalnie tą informacją.

A tak w ogóle, to gość ma za dobre CV, żeby przychodzić na testy do jakiejkolwiek drużyny polskiej ekstraklasy. Coś jest ewidentnie nie tak. No chyba, że jest on kolejną - po Darku Dudce - ofiarą kryzysu finansowego.

nesta napisał(a):
Do Hajducha zapewne zaczeto miec watpliwosci po nie do konca udanym meczu z Wisla. Tylko, ze przeciez chyba po to obserwuje sie kogos kilka miesiecy zeby miec generalna opinie na temat jego umiejetnosci, ktora nie bylaby zalezna od jego super meczu w Krakowie czy tez od slabszej dyspozycji.
Mógł też zażyczyć sobie zbyt wysokiego kontraktu. "Life is brutal", a budżet nie jest z gumy. Może Fin kosztuje nieco więcej, ale chce zarabiać znacznie mniej?
Tak tylko gdybam sobie, ale wygląda na to, że to po negocjacjach(a raczej nie po meczu)entuzjazm co do sprowadzenia Słowaka znacznie zmalał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.02.2009 o godz. 00:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.02.2009, 01:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Mógł też zażyczyć sobie zbyt wysokiego kontraktu. "Life is brutal", a budżet nie jest z gumy. Może Fin kosztuje nieco więcej, ale chce zarabiać znacznie mniej?
Tak tylko gdybam sobie, ale wygląda na to, że to po negocjacjach(a raczej nie po meczu)entuzjazm co do sprowadzenia Słowaka znacznie zmalał.
Prawda jest taka, że klubu nie stać płacić pensji bramkarzowi powyżej 200 tys euro za sezon i dlatego Hajducha przy Reymonta nie będzie - my nie tylko nie mamy pieniędzy na transfery ale problemem jest kontrakt powyżej 150 tys euro. Z tego też względu testowany pomocnik Ettien z pewnością do nas nie trafi, wpisuje się to niestety w naszą politykę transferową- sprowadzamy na testy odpady którym w razie czego będzie można zaproponować niskie kontrakty.

A z drugiej strony przepłacamy za polskich zawodników pieniądze, choćby ostatnio Garguła, który w formie z ostatnich dwóch lat nie jest wart 350 tys euro rocznie, ostatnie spotkania w reprezentacji to pokazały

Dziwne jest to parcie na to co polskie Łobodziński, Graguła, Niedzielan- za takie pieniądze można by spokojnie sprowadzić zawodników średniej klasy potrafiących grać w piłkę itd...

Zobaczcie na czolowe kluby rumuńskie, bułgarskie, ukraińskie...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 14.02.2009 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 14.02.2009, 01:22
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że klubu nie stać płacić pensji bramkarzowi powyżej 200 tys euro za sezon i dlatego Hajducha przy Reymonta nie będzie - my nie tylko nie mamy pieniędzy na transfery ale problemem jest kontrakt powyżej 150 tys euro. Z tego też względu testowany pomocnik Ettien z pewnością do nas nie trafi, wpisuje się to niestety w naszą politykę transferową- sprowadzamy na testy odpady którym w razie czego będzie można zaproponować niskie kontrakty.

A z drugiej strony przepłacamy za polskich zawodników pieniądze, choćby ostatnio Garguła, który w formie z ostatnich dwóch lat nie jest wart 350 tys euro rocznie, ostatnie spotkania w reprezentacji to pokazały

Dziwne jest to parcie na to co polskie Łobodziński, Graguła, Niedzielan- za takie pieniądze można by spokojnie sprowadzić zawodników średniej klasy potrafiących grać w piłkę itd...

Zobaczcie na czolowe kluby rumuńskie, bułgarskie, ukraińskie...
To jest Polska,ktora sie cofa,a nie prze do przodu. Niestety nasza Wiselka rownierz zmierza w tym kierunku. Smutne,ale prawdziwe.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2009, 01:34
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post

Cos w tym jest i pewnie moze nie jest az tak jak pisze wolfy - ze po prostu nie stac nas na kontrakt, tylko po wtopach ktorych na dzien dzisiejszy na prawde jest sporo czyli Matusiak,Lobo,Niedzielan - w klubie panuje strach ze kolejna wtopa transferowa moze byc tragiczna w skutkach.
Tyle ze jak pisalem wczesniej - gdyby to wynikalo z gruntownej obserwacji - ja nie mam nic przeciwko by ani Fin ani Slowak nas nie zasilil , bo nie potrzeba nam kolejnego zawodnika z wysokim kontraktem , ktory nie spelni oczekiwan - tyle ze wyglada na to ze to kolejne kupowanie kota w worku gdzie 1 sparing ma decydowac czy ktos sie nadaje czy nie.

W przypadku tego Ettiena to akurat golym okiem widac ze to takie last minute - propozycja ktora pojaiwla sie 'znikad'.Papiery do gry ma - nic tylko dac mu szanse w sparingu, na kilku treniengach i moze , moze uda nam sie za niewielki pieniadz pozyskac na prawde bardzo wartosciowego gracza a moze to podobna 'okazja' , jaka przerobili Legionisci.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 14.02.2009 o godz. 01:37.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.02.2009, 04:53
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Cos w tym jest i pewnie moze nie jest az tak jak pisze wolfy - ze po prostu nie stac nas na kontrakt, tylko po wtopach ktorych na dzien dzisiejszy na prawde jest sporo czyli Matusiak,Lobo,Niedzielan - w klubie panuje strach ze kolejna wtopa transferowa moze byc tragiczna w skutkach.
zamiast oferowac zawodnikom wysokie jak na polskie warunki kontrakty , to częśc tych pieniedzy powinno sie przeznaczyc na transfery gotówkowe wyróżniajacych sie grajków.Zawodnicy za free są zazwyczaj w nie najwyższej formie,często po bardzo poważnych kontuzjach (Wtorek,Matusiak) a kontrakty maja bardzo wysokie.Już sie nie chce pastwic nad Bednarzem dlaczego nie kupił w lecie Lewandowskiego ale takimi zawodnikami w formie ( nawet w 1 lidze grajacymi) powinna sie Biała Gwiazda wzmacniac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.02.2009 o godz. 04:56.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 14.02.2009, 07:20
A ja niedawno wspominałem żebyśmy pozyskali kogoś z Wybrzeża Kości Słoniowej bo to świetni technicznie piłkarze, afrykańska Brazylia. Oby się sprawdziło bo czuję że po wystawieniu tego Ettiena w środku pomocy moglibyśmy znowu grać bardzo widowiskowo.

Zebrałem mały wywiad i sądzę że Ettien pewnie będzie chciał coś na naszym poziomie płacowym. Jeżeli się zgodzi na motywację to myślę ze jest szansa.

Oczywiście może być to zwykły chwyt marketingowy. Najpierw testy znanego gracza, a potem smieszna oferta. Później powiedzą że był dobry ale nie ta półka płacowa
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 14.02.2009 o godz. 07:53.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.02.2009, 07:56
Pogadal Skorza z Bossem i cos sie ruszylo...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów