The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2010, 14:53
No raczej na stałe będą. Raczej nie będą wprowadzać dźwigów na stadion i montować i demontować ich na nowa za każdym razem gdy trzeba będzie sprawdzić stan techniczny, coś naprawić, wymienić.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.03.2010, 15:46
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Moze zalozyc nowy temat o rozgrywkach politycznych wokol stadionu? Bo tutaj rozmowa sie rozmywa na dwa frotny. Budowa vs polityka.
Chyba kiepski pomysł, ewentualnie mógłbyś założyć temat z 1 postem i go zamknąć. Post powinien zawierać zwrot- kto przeciw stadionowi Wisły- wypierdalać.

A tak na poważnie, to trzeba właśnie podkreślać te związki budowy stadionu z krakowską polityką, żeby ludzie wiedzieli, że niektórzy politycy (reprezentujący w końcu swoich wyborców i dbający o ich dobro) i tak mają gdzieś to, czy 500 baniek z miejskiej kasy pójdzie się paść, czy będzie przez lata służyć tysiącom kibiców. Najważniejsze dla nich i tak jest dojebanie drugiej opcji politycznej. W tym przypadku idzie o radnych PiS, na którą to partię miałem głosować w najbliższych wyborach, ale po wczorajszym występie Batora mam ich głęboko w dupie i mojego głosu na pewno nie dostanie banda egoistów, dla których liczy się tylko interes własnej partii. Może jak zaczną panie i panowie "politycy", "reprezentanci ludu" dostawać maile informujące ich, że przez swój egoizm i, tak jak w przypadku Batora, ignorancję przenikającą się z głupotą, tracą głosy ludzi, to może poczują, że stołki im się palą i zechcą zrobić coś dla ludzi, a nie partii/ układów.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.03.2010, 16:15
Problem jest w tym że tak na prawdę sabotując stadion(w sensie dodatkowych kosztów) taki radny ugra więcej niż będąc za jedyną racjonalną opcją czyli dokończeniem go jak najszybciej.
Nie czarujmy - zdecydowana większość mieszkańców Krakowa ma głęboko w dupie czy będą stadiony czy nie - co więcej, taka obrona miejskich pieniędzy jaką zaprezentował Bator -większości się spodoba więc koleś jedzie po całości.

Jedyna(złudna) nadzieje że jeśli przyjdzie co do czego to zwycięży rozsądek, tyle że rozsądek w polityce rzadko zwycięża a już przed wyborami to praktycznie nigdy -stąd rzucony pomysł - chcecie stadionu to sobie zbierzcie na niego pieniądze, całkiem możliwe że wygra.

Mi tylko przykro że ze strony klubu jest taka bryndza
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2010, 16:51
1q2 nie do końca się z Tobą zgodzę- sprawdziłem dokładnie na stronie miasta w biuletynie informacji publicznej ile potrzeba głosów żeby trafic do rady miasta. Taki Bator dostał 1775 głosów z okręgu nr 6, już mi się nie chce szukać jakie dzielnice on obejmuje, ale jeśli przyjęlibyśmy że Kibice Wisły kierowali się tylko i wyłącznie tym kto jak działał na rzecz stadionu, to sory ale koleś nie ma szans. Bo z tego wynika, że strata kilkuset głosów to jest dla polityka śmierć.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.03.2010, 16:55
Ze strony klubu nie ma kto reagować.RN - to nie klub - to goście pilnujacy kasy Bossa i tyle.Prezesa nie ma, a Ochalik i Jarosz wykonuja co kaze RN - jak nie to jest to co w listopadzie z Flakiem.
Ja się tylko dziwie że żydy jeszcze nie są daleko przed nami .Taki marketing polityczny jaki uprawiaja w Krk musi przynieśc im korzyści.Ale widocznie to przychodzi z czasem.
Baza treningowa też jest u nich lepsza a ma być jeszcze rozbudowana.Oni teraz zaczynają walkę o tereny Hutnika i Cichy Kącik, Hale - a efekty będą dopiero za 4-5 lat.Filipiak to taki typ ze podjarał się zabawą w klub piłkarski i robi wszystko żeby wygryźc Cupiala z roli lidera.Gdyby nie zrypał sprawy ze Stawowym, wczesniej zaczął starania o bazę treningową i kupił lepszych grajków to oni byliby liderem.
Przesadzam?
Zobaczymy.Pisałem rok temu że będą jaja ze stadionem to mnie to zjechaliście jak burą sukę.
Mamy totalną indolecję w dzialaniu.Zaczynając od działaczy SSA , TS ,SKWK i reszty kibiców. My - kibice- we własnym gronie nie umiemy sie dogadać i zorganizować.Jak w takim razie wymagać tego od najemników w SSA.Każdy ciągnie w swoja strone my troche poklepiemy przed monitorem co by tu niby nie zrobić, co powinni inni zrobić,a to ,a tamto.
I co z tego?Nic.Wśród nas kibiców-jedni nie działają- bo maja za daleko do Krakowa , inni -bo nie będa rozmawiać z kimś tam bo maja jakieś zaszłości, innym się nie chce, jeszcze inni są za młodzi a nastepni są za starzy.Ogólne dobro Wielkiej Wisły kończy się przed monitorem albo na jakimś tam działaniu kiedy są mecze.A niedlugo nastanie czas kiedy Boss się wkurzy a wtedy.....no cóż może będzie lepiej bo 3/4 userów zniknie z tego forum
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.03.2010, 17:23
Żeby ruszyć machinę w postaci Akcja Kibiców Wisły na rzecz stadionu musiałoby zacząć działać :
SKWK, Ultra Wisła, Wisła Graffiti, fan-cluby... Nagłośnić akcję, plakaty, malunki na murach. Osoby mające poważanie na trybunach i osiedlach, nakręcają całość. Napinka na forum jak przed derbami. Akcję potraktować priorytetowo, gdyż chodziłoby o sprawę ważniejszą niż wyjazd do Poznania, czy D na czerwono. Takie działania z miesięcznym wyprzedzeniem, poprzedzającym np. demonstrację pod UM i zesrają się wszystkie Batory, czy Majchrowskie. A jak Cracovii wybudują stadion, a my będziemy się tułać po Sosnowcach, czy Hutniku to radni mają jak w banku pokojową i spokojną manifestację.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.03.2010, 17:28
Najważniejsza jest kasa!!!!Spokojnie nie ma co sie podniecać tu starozakonnymi sa w strefie spadkowej
Lenczyk już nas trenował ...W ogole nie dramatyzujmy jest zle ale poczejkajmy na jakieś fakty ,
jasne powinnismy zapobiegac ale patrzac na to wszystko teraz to jestesmy na pierwszym miejscu
mamy wyrobiona marke (przynajmniej w Polsce ),buduje sie nam stadion , kibiców mamy sporo,
dosyc bogaty własciciel który mam nadziej ze choc troche tak jak ja kocha ten klub.Polacy maja
słonosci do przesady i ogromnych lamentów
derr
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.03.2010, 18:00
Też jestem za jakąś akcją, ale do tego niezbędne jest SKWK.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.03.2010, 18:00
derr prosze ci ę obudz sie. Popatrz dalej niż dziś, tu i teraz .na jakie jeszcze fakty czekasz?czy fakty w postaci - braku min.50-75 mln to nie fakt?czy to że większośc w Radzie Miasta jest przeciwko daniu kasy to nie fakt? Czy to że stadion na bank nie będzie na lipiec to nie fakt?czy to że nie mamy żadnego zaplecza treningowego to nie fakt?czy to że w klubie nie ma kasy na wiele rzeczy a z kazdym meczem poza R22 tej kasy jest mniej to nie fakt?czy to ze chyba z miesiąc nie ma SSA prezesa to nie fakt?
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2010, 18:05
Podstawa jest dzialanie wspolne wszystkich kibicow Wisly. Slowa swoje kieruje otwarcie do SKWK i zwiazanych z nim ludzmi ze wzgledu na ich sile i przewodnictwo kibicom Wisły na stadionie i poza nim oraz wislakrakow.com, wislaportal.pl i innych zwiazanych z Wisla ludzi, ktorzy dzialaja medialnie i maja wplyw na odbior nas w mediach. Zakopcie row miedzy Wami, wrog jest gdzie indziej. Wszyscy chcemy dobra Wisły, nawet jesli czasem rozumiemy je w inny sposob.
SKWK i ludzie zwiazani z Wisła w internecie i mediach - razem macie gigantyczna sile i za Wami pojda wszyscy jesli tylko wspolnie obierzecie jeden cel.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 10.03.2010, 18:13
joshi napisał(a):Wyświetl post
Taki Bator dostał 1775 głosów z okręgu nr 6, już mi się nie chce szukać jakie dzielnice on obejmuje
Dzielnica XIV Czyżyny, Dzielnica XV Mistrzejowice i Dzielnica XVII Wzgórza Krzesławickie, więc bez szału wielkiego.

Poza tym przypuszczam że z tych jego głosów, kibiców zdeklarowanych i świadomych, było bardzo mało.
Ale nawet jakby coś tam stracił to można założyc ze w nagrode za postawe kibice sasiadki by go wsparli i wyszłoby na 0.

Wg mnie ma racje 1q2, większość ludzi w tym mieście, kwestia stadionów wali z góry na dół.

Druga sprawa to kwestia mieszania polityki partyjnej do spraw pojedynczych radnych.
Bo to nie PiS jest antystadionowy, tylko Bator i jedzie na tym wózku juz ho ho ho, liczy że coś nabije, a dodatkowo może się pokazać w mediach jako ten skrajny przeciwnik.

Panie Dudi, wybory samorządowe mają to do siebie, że jest dość spora szansa znać mniej lub bardziej kandydatów, lub poszukać coś na ich temat, popytać i głosować wg tego co dana osoba sobą reprezentuje, więc ja na Batorów ani na Stawowych nie zagłosuje na pewno (zresztą i tak bym nie mógł) ale to nie powód żeby omijać innych ludzi z ich partii.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.03.2010, 18:15
Przyłaczam sie do orzeu - razem jesteśmy siłą- osobno jesteśmy jak rozgonione stado lwów atakowane przez hieny.
Musi dojśc do spotkania wszystkich Wisłackich siłl pod przewodnictwem SKWK i wypracowanie wspólnej strategii.Osobiste urazy, osobiste ambicje nie są ważne,bo do niczego nie prowadzą.Jeśli Wisła nas wszystkich łączy to ten kto nie dązy do jej dobra nie jest wart być Wiślakiem.
Jest dobra wola czy nie!Jeśli nie to zamykajmy ten bajzel i czekajmy co za nas zdecydują inni.Szkoda czasu na pier...nie na forum
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.03.2010, 18:51
Jakby była jakaś manifestacja organizowana przez SKWK i np w porze gdzie większość kibiców mogłaby się stawić (w tym ja) , pierwszy będę szedł z szalikiem i domagał się stadionu.

Jeśli robić akcję, to jakąś skoordynowaną. Inaczej reszta przyniesie marny skutek i hasło "wyjazd, rzecz święta" zmieni znaczenie.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 10.03.2010 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.03.2010, 19:24
Manifestacja czy "Druga Basztowa" to według mnie całkiem chybiony pomysł. Wtedy były inne realia i nna sprawa, w tym momencie postrzegane by to było jako " dajcie albo spalimy miasto" bądź "nam się należy i koniec, albo zablokujemy miasto".

Natomiast, podniesienie wrzawy medialnej jest całkiem wskazane. A dlatego, że miałoby to pogłos ogólnopolski, można by przytoczyć wiele przykładów i argumentów, trwałoby to więcej niż jeden dzień czy 3 godziny i istnieje wtedy możliwość swobodniejszego dialogu, w porównaniu do pochodów itp.

Swoją drogą, na R22 panowie się rozpędzają, jest 19.20 a tam dalej się świeci, coś się rusza, coś się kręci. Chyba te 3 zmiany pracowników w końcu ruszyły.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 10.03.2010, 20:36
Sinoos to ze na R22 cos sie teraz dzieje nie znaczy ze zmierza w kierunku oddania kompletnego stadionu w lipcu.
Po raz kolejny powtorzyc chyba trzeba ze to co teraz sie dzieje w przyspieszonym tempie to budowa NIEKOMPLETNEGO stadionu i to tylko dlatego ze wczesniej przespano kilka miesiecy wiec tak na dobra sprawe przyspieszenie prac choc samo w sobie na pewno mile dla oka nie daje tego co jest nam potrzebne do zycia. A potrzebne sa nam pieniadze na dokonczenie CALEGO stadionu i na tym sie skupmy a nie cieszmy tym ze w ogole cos sie dzieje bo to za malo.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.03.2010, 21:28
Ale już w sobotę po południu wszystko stoi i wiatr robi wiekszy ruch na budowie niż robotnicy w ciągu tygodnia .
Wszystkie te opóźnienia i źle planowane etapy budowy to od początku wina złego planowania i podejścia do inwestycji a już sam czas trwania budowy to ewenement na skalę światowa , więc nie ma się co dziwic że ludziom ceirpliwości już brak przez ciagłe przesiadki z c na d lub Sosnowiec albo Suche Stawy .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 10.03.2010, 22:19
to już nie chodzi o nas - damy radę nawet jakby grali w bełchatowie te mecze.Trzeba zrozumieć że każdy miesiąc klubu poza R22 to potężna strata finansowa.A Cupiał nic na Wisłę juz nie da. Koniec końców - nie będzie kasy i plajta.Wiem ze to trudno sobie wyobrazić ale biznes is biznes nikt do niego nie bedzie wiecznie dokladał
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.03.2010, 22:32
Nawiazujac do postu Sinnosa to dobrze by bylo zainteresowac sprawa ktoras telewizje. Moglby powstac naprawde niezly reportaz o tej nieprawdopodobnie nieudolnie prowadzonej inwestycji, z takimi hitami jak np. budowa trybuny D bez wnetrza .. ciekawostki typu, ze jeszcze rok temu Krakow byl ponoc najlepiej przygotowanym miastem do EURO 2012, a teraz okazuje sie, ze nie ma zabezpieczonych funduszy na stadion (proponowany wczesniej jako arena mistrzostw), itd., itp. ..

Pokazac sprawe poczawszy od architekta-amatora, poprzez urzednikow odpowiedzialnych (glowni winowajcy razem z prezydentem "trwajacym" przy panu O.) poprzez radnych (gdzie byli wczesniej, dlaczego dopiero teraz sie obudzili, hello?) do wykonawcow - czy ktoras czesc stadionu byla/bedzie oddana na czas?

Ciekawi mnie tez bardzo co mieliby do powiedzenia przedstawiciele Wisly SA, co robia, jak sie zachowuja w sprawie stadionu, za ktory przeciez klub bedzie slono placic co roku... W koncu, jak miasto wspolpracuje z kibicami Wisly dla ktorych w glownej mierze ten obiekt jest budowany. Czy przynajmniej w niektorych aspektach ich zdanie brane jest pod uwage? - ot taka mala sciagawka ode mnie na zawartosc reportazu
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 10.03.2010, 23:22
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sinoos to ze na R22 cos sie teraz dzieje nie znaczy ze zmierza w kierunku oddania kompletnego stadionu w lipcu.
Po raz kolejny powtorzyc chyba trzeba ze to co teraz sie dzieje w przyspieszonym tempie to budowa NIEKOMPLETNEGO stadionu i to tylko dlatego ze wczesniej przespano kilka miesiecy wiec tak na dobra sprawe przyspieszenie prac choc samo w sobie na pewno mile dla oka nie daje tego co jest nam potrzebne do zycia. A potrzebne sa nam pieniadze na dokonczenie CALEGO stadionu i na tym sie skupmy a nie cieszmy tym ze w ogole cos sie dzieje bo to za malo.
jesli chodzi o budowe stadionu to nie przespano, opoznienia wynikaja z mroznej zimy, natomiast przespano sprawy dotyczace wykonczenia, takie jak murawy, kolowroty czy operatora stadionu, oraz czesciowo z winy tfu...obtulowicza.

ja jestem za tym aby rozmawiac z politykami, mediami i naciskac ich aby dotrzymali te swoje obietnice, natomiast przeciw jakimkolwiek manifestacjom, takie manifestacje czesto są zle odbierane przez spolecznosc, nie mówiąc ze zle sie konczą. no i poczekac takze na rostrzygniecia 16 marca
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 11.03.2010, 10:13
Bator atakuje:
"Krakowianie będą decydować o miejskim budżecie?

Czy o tym, jakie inwestycje są dla Krakowa najważniejsze i na co w pierwszej kolejności wydawać pieniądze, powinni decydować także mieszkańcy? Powstał pomysł, aby głosy krakowian były brane pod uwagę przy ustalaniu planów budżetowych.

- Teraz często jest tak, że w budżecie miasta znajdują się inwestycje dzięki uzgodnieniom w gabinetach urzędników albo działaniom lobby niektórych radnych. Tak było przykładowo z bardzo kosztownymi stadionami piłkarskimi. Budżetowe wydatki są także rozdrobnione poprzez wiele mniejszych inwestycji zgłaszanych przez poszczególnych radnych, dbających przede wszystkim o rejon, z którego zostali wybrani, a nie o dobro całego miasta - mówi radny Jakub Bator (PiS)..."

calosc - http://polskalokalna.pl/news/krakow-...kancow,1450466
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2010, 11:13
Tak jest!! Cała władza w ręce ludu!! Idiota...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 11.03.2010, 11:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Problem jest w tym że tak na prawdę sabotując stadion(w sensie dodatkowych kosztów) taki radny ugra więcej niż będąc za jedyną racjonalną opcją czyli dokończeniem go jak najszybciej.
Nie czarujmy - zdecydowana większość mieszkańców Krakowa ma głęboko w dupie czy będą stadiony czy nie - co więcej, taka obrona miejskich pieniędzy jaką zaprezentował Bator -większości się spodoba więc koleś jedzie po całości.

Jedyna(złudna) nadzieje że jeśli przyjdzie co do czego to zwycięży rozsądek, tyle że rozsądek w polityce rzadko zwycięża a już przed wyborami to praktycznie nigdy -stąd rzucony pomysł - chcecie stadionu to sobie zbierzcie na niego pieniądze, całkiem możliwe że wygra.

Mi tylko przykro że ze strony klubu jest taka bryndza
Niby tak, ale z drugiej strony joshi też ma dużo racji. To nie jest tak, że zwycięstwo w wyborach na radnego w Krakowie ktoś osiąga mając dziesiątki tysięcy głosów- tu idzie o setki, a patrząc na rejon Batora, to widać, że głosy Wiślaków tam na pewno stanowią dużą część głosujących. Wystarczy uświadomić, cytując znanego dziennikarza, tym ****a biednym ludziom, o jaką ilość głosów toczy się gra i to na pewno da im sporo do myślenia. Tak jak pisałem- miałem głosować na PiS, ale teraz tego nie zrobię, a już na pewno nie zagłosuję na radnego z tej partii, skoro widzę jakie kierują nimi pobudki- radzę zastanowić się nad tym samym, a ja tymczasem napiszę do pana Batora kilka ciepłych słów na temat jego ostatniego występu i jego całościowego podejścia do sprawy. Zgadzam się też co do tego, że czas odsunąć wszelkie niesnaski i zacząć działać wspólnie, bo czasu jest coraz mniej. Co do działania SKWK w temacie stadionu, to kto był na walnym zgromadzeniu, ten wie jak wygląda sprawa i to nie jest tak, że oni nie chcą. Ale nie jestem osobą kompetentną, żeby przekazywać ich (bo członkiem SKWK nie jestem) stanowisko.

Jakaś akcja na mieście? Nie wiem, czy da to inny skutek niż pretekst dla policji do przeprowadzenia jakiejś prowokacji, a potem już Wyborcza i ci radni będący przeciw stadionowi nas zjedzą. Traktowałbym to raczej jako ostateczność. Powinno się raczej zainteresować tych dziennikarzy, którzy przecież tak bardzo walczą o dobro całego świata, sprawą naszego stadionu, przy którego budowie ilość wałków i przekrętów mnoży się z każdym dniem; wskazać radnych, którzy zamiast działać dla dobra swojego miasta wolą prowadzić polityczne gierki za nic mając już wydane setki milionów złotych itd. Ja się na tym nie znam, ale myślę, że to naprawdę nośny temat. W końcu mogą zostać zmarnotrawione publiczne pieniądze w ogromnych ilościach.

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.03.2010, 11:32
Bartii napisał(a):Wyświetl post
jesli chodzi o budowe stadionu to nie przespano, opoznienia wynikaja z mroznej zimy, natomiast przespano sprawy dotyczace wykonczenia, takie jak murawy, kolowroty czy operatora stadionu, oraz czesciowo z winy tfu...obtulowicza.

ja jestem za tym aby rozmawiac z politykami, mediami i naciskac ich aby dotrzymali te swoje obietnice, natomiast przeciw jakimkolwiek manifestacjom, takie manifestacje czesto są zle odbierane przez spolecznosc, nie mówiąc ze zle sie konczą. no i poczekac takze na rostrzygniecia 16 marca

Nie wynikaja z mroznej zimy. Teraz masz w nocy temperatury ujemne a w listopadzie warunki byly lepsze i sam sobie odpowiedz na pytanie kiedy na budowie cos sie dzialo a kiedy nie.

No to rozmawiaj, naciskaj i informuj.
Mowie o dzialaniu w ktore zaangazowac moga sie wszyscy, Ty mowisz o "niech ktos cos zrobi".
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 11.03.2010, 11:37
Też mi się wydaje, że najlepiej sprawie stadionu zrobił długotrwały nacisk dziennikarski. Bo co by o nich nie mówić, jak mało większość dziennikarzy cenię, to potrafią oni swoim działaniem zrobić taki szum, że szkoda gadać. Jeśli udałoby się go wykorzystać w wiślackiej sprawie byłoby super.

Zatem Panowie, czy nikt logujący się na tym forum nie ma znajomego dziennikarza, który chciałby się zająć tą sprawą?
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 11.03.2010, 12:05
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Zatem Panowie, czy nikt logujący się na tym forum nie ma znajomego dziennikarza, który chciałby się zająć tą sprawą?

Ja myślę, że dziennikarze sportowi dobrze znają temat. Nie widzieć tego problemu to tak jakby nie widzieć wielkiej bryły stadionu Widać jest powód dla którego jeszcze nikt się sprawą nie zajął. Może z punktu widzenia wydawców lepiej jest poruszyć temat w lipcu jak wszystkie plany już wezmą totalnie w łeb i wtedy to będzie najbardziej chodliwy temat i towar.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.03.2010, 12:35
QBAS napisał(a):Wyświetl post

Mateusz Miga piszący w "fakcie".oni potrafią z "igły zrobic widły",więc z tej sprawy mogliby zrobic niezłą aferę.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 11.03.2010, 12:54
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że dziennikarze sportowi dobrze znają temat.

Właśnie dlatego lepiej, żeby sprawą zainteresować nie dziennikarzy sportowych, a tych zajmujących się problemami miasta, że tak to ujmę. Najlepiej właśnie, żeby uświadomić wyborców, że radni chcą ich pieniądze wywalić w błoto ze względu na swoje gierki, przywołać przykład szkieletora i zapytać, czy chcą kolejnej spektakularnej klapy w tym mieście- tym razem znacznie droższej, a także bardziej absurdalnej, gdyż do końca inwestycji przy R22 nie trzeba wcale tak dużo. Tak poprowadzić sprawę, aby ludzie zrozumieli, że tu nie tylko o dobro Wisły toczy się gra, a o dobro miasta. Wiadomo, łatwo się mówi, ale głośno myślę, żeby może komuś podsunąć jakiś pomysł na działanie.

Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.03.2010, 13:21
Kiedy według harmonogramu prac mają kłaść krzesełka? Ktoś wie?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 11.03.2010, 15:53
No to jak umiecie zainteresować tym dziennikarzy to ich zainteresujcie.
Moim zdaniem nikt tu nie ma takich możliwośc więc jak sie nie zbierzemy razem w formie grupy to nic z tego nie będzie
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 11.03.2010, 16:24
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
No to jak umiecie zainteresować tym dziennikarzy to ich zainteresujcie.
Moim zdaniem nikt tu nie ma takich możliwośc więc jak sie nie zbierzemy razem w formie grupy to nic z tego nie będzie
Gratuluję podejścia. Jak umiecie zainteresować, to zainteresujcie, a ja sobie pogadam, że trzeba zrobić coś innego. Pisałem kilka dni temu w sprawie stadionu do pewnego portalu, który zajmuje się tematyką piłkarską, ale niestety, mail pozostał bez odpowiedzi. Trzeba próbować dalej.Wiadomo, że odpadają media typu GW i tvn, bo z tymi chujami żaden szanujący się kibic nie zamieni słowa za te wszystkie brednie, które o nas piszą/ mówią. Niemniej na nich świat się nie kończy. Trzeba próbować.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów