|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
![]() http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ycie,id,t.html Poza tym miał długi staż w Wiśle. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6879 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O jego motoryce było wiadomo zanim przyszedł, wystarczyło pooglądać skróty z jego występami - to statyczny piłkarz, bazujący na dobrej grze na jeden, dwa kontakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Krasić w Lechii czy Covilo u żydów to kolejne z przykładów. Niektorzy to by chyba jakiegoś "młodego Polaka" na kapitana widzieli.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
U nas był kapitanem Cleber, chyba też Cantoro. Może się mylę, ale jak raz Wisła wyszła bez Polaka w składzie to bodajże Pareiko miał opaskę. Pewnie jeszcze by się jakieś przykłady znalazło.
Ale fakt, jak Głowa/Brozio i Dziki odejdą to będzie tylko Sadlok. Bo Małecki jest w kolejce ostatni po masażyście, a więcej polskich kandydatów do jedenastki nie ma... No bo Cywka? Litości... Wtedy w przypadku absencji Sadloka już lepiej Lloncha, Veleza czy kto tam ma najwięcej do gadania w szatni z obcokrajowców.
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 27.03.2018 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nom, jest jeszcze Buchalik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Buchalik nie potrafi krzyknąć taka piszcząca myszka ^^
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie no na sparingu z Piastem krzyczał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co do Mitrovicia to jakby tak z piątaka zrzucił to byłby świetny grajek. Trochę zbyt ociężały jest w tej chwili i wątpię, żeby w tym wieku miał wystarczającą motywację by nad tym popracować. Podejrzewam, że u Carillo raczej będzie grać, ale szału nie przewiduję. Conajwyżej solidność.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
jeśli ktoś kopał w dwumeczu z Chelsea to raczej miał do czynienia z poważnym futbolem Liga Mistrzów: 4 spotkania kwalifikacje LM: 7 spotkań Liga Europy:15 spotkań kwalifikacje LE:4 spotkania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Hmmm... Więcej tych meczy w pucharach, niż połowa naszej drużyny razem wzięta... ?!
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Boniek to ma takie CV, że uciekł jak szczur będąc trenerem reprezentacji i telefonów nie odbierał
![]() ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, ale wiesz, o co mi chodzi. Jeżeli w jednym temacie Małecki jest krytykowany, bo "za zasługi nie ma granka", a w drugim temacie kolejne szanse dla Mitrovica są uzasadniane CV (a więc także przeszłością), to ja tu dostrzegam niespójność. Trener odpowiada za wyniki i trener sobie dobiera zawodników, ale moja opinia względem Mitrovica jest jak dotychczas krytyczna.
I żeby nie było - naprawdę trzymam kciuki, naprawdę chcę zobaczyć świetnego Mitrovica i Carillo triumfatora. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Nigdzie nie napisałem że warto na niego stawiać bo ma dobre cv.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.03.2018 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz rozumiem Twoje intencje!
Nawiązując do nich: nawet jeżeli ma lepsze CV, to tak samo jak tamci nie pokazuje nic wielkiego, a miejsce dostał na dzień dobry. Jeśli wypali, to super. Na dziś jeszcze wiele mu brakuje. Pytanie, czy nowi zawodnicy powinni odbudowywać się od razu w pierwszym składzie, czy może na treningach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Podczas meczu ze Śląskiem pierwszy rwalem się do gwizdow gdy schodził z murawy.
Jak to jednak powiedział Carrillo to on ma 30 letnie doświadczenie w trenerce i firmuje swoim nazwiskiem wszystkie wybory, by brać za to odpowiedzialnośc. Oby wiedział co robi. Jesli w meczu z Lechem pojdziemy za ciosem to idę o zakład że wszyscy wyrzuca z głowy fatalne poczatki Mitrovicia. Tak jak wyrzucono fatalne poczatki Brleka i paru innych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
ujebaliście się Mitrovicia a wystarczyło, żeby Carlitos wykorzystał 2 piłki w Białymstoku i byłyby dwie asysty. który drugi piłkarz potrafi tak zagrać? uważam, że gość jest na tyle dobry, że plac ma pewny w Wiśle i jeszcze nie raz pokaże, że w pełni na to zasługuje
to człowiek Carrillo ale nie jest to Ze Manuel... pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ryzykowne co teraz napisze bo na razie w oczach gro forumowiczów Mitro jest bee , ale jak już się wajcha odwróci (a wiem że tak będzie) , to prawilnie przypominam , że już po pierwszych sparingach , jako PIERWSZY na tym forum , pisałem w superlatywach o tym piłkarzu , i postawiłem tezę , że da nam więcej niz Brlek
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@Karheroop
Oczywiście - trener ma doświadczenie i wie czego chce od drużyny jak i poszczególnych zawodników. Co do wartości CV rozegranie kilkunastu meczów w europucharach a kilkudziesięciu meczy w silnej lidze hiszpańskiej (tak się składa, że oglądam od dawna mecze tej i Perez w barwach Valladolid nie odstawał w żadnym względzie od dobrych zawodników, ba strzelił gola wielkiej Barcy) nie musimy się zgadzać - jak dla mnie Perez miał niezłe CV i Mitrović ma niezłe CV jak na naszą ligę. Mitrović podobał mi sie w tych meczach przedsezonowych ,które oglądałem, ale na razie poza "dwoma prawie asystami" z Jagą oraz dobrym występem z Legią niczego wielkiego nie pokazał. Jeżeli w kolejnych meczach zagra na tym samym poziomie co z Legią - nie bedę miał zastrzeżeń. @Arkadiusz.Czerepach Po wygranej z Legią napisałeś, że graliśmy w tym meczu stylem Ramireza, o co Cię tutaj chciano zajechać. A tak naprawdę to chciałeś powiedzieć, że graliśmy USTAWIENIEM preferowanym przez Ramireza (styl Carillo - silny pressing na połowie rywala i wybieganie to całkowite przeciwieństwo stylu Ramireza). Natomiast co do Mitrovicia powtarzam, w sparingach prezentował się dobrze, jak doznał przed startem ligi kontuzji to część forum zaczynała płakać. Jak będzie powtarzalność w poziomie gry jak w meczu z Legią, to będzie super...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mitrović miał kiepski początek ale od przynajmniej trzech meczów gra już na bardzo dobrym poziomie. Nie rozumiem trochę dyskusji na jego temat.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Dla mnie on jest rozwiązaniem tylko tymczasowym na tą pozycje. Przydałby się ktoś lepszy (nawet nie chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, co motoryczne). Utrwalił mi się obraz jak, dość często, przy obronie 2 na 2 w bocznym sektorze notorycznie odpuszcza krycie za wbiegającym przeciwnikiem i stoi bez celu. Ogólnie mistrzem krycia i ambicji w obronie to Mitro na pewno nie jest.
Poza mądrym staniem i próbami otwierających podań nie robi wiele. Przy stylu opierającym się na pressingu, agresywnej obronie jakoś mi się on nie widzi. Z całej układanki Carillo on mi najmniej do niej pasuje. Przy zdrowym Bashy spróbowałbym grać Llonch-Basha-Brlek(Cywka). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Oglądałem Mitrovicia z odległości dosłownie kilkunastu metrów na Legii tydzień temu i koleś jest dramatyczny. Widać, że technikę jakąś tam ma (takie piłkarskie minimum), ale typ cały mecz truchta przyspawany do swoich pozycji. NIGDY nie podbiega do przeciwnika, odpuszcza większość zadań obronnych, zero sprintów. Naprawdę, wyglądało to, jakby na boisko wpuścić emeryta. Kompletnie nie rozumiem, co Carillo w nim widzi poza tym, że raz na kilkadziesiąt minut zagra jakieś OK podanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cicho bo ciebie czerepach zje za krytykę!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać