The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2018, 12:04
Cytat:
Jeden mecz nic nie znaczy - pamiętam, że część kolegów po meczu z Sandecją mówiło o Perezie Pan Piłkarz... niestety po tym meczu wrócił do pierwotnego poziomu grania....

Oby mecz z Legią był początkiem wielkiego grania w Wiśle Serba - też bym sobie tego życzył. Natomiast odnoszę na tę chwilę wrażenie, że Legioniści nie grali mocnym pressingiem i stąd Mitrović zagrał dobre zawody. Zobaczymy jak będzie wyglądał w kolejnych meczach....
Niby tak, ale kilka patelni w poprzednich meczach też dał. Dużym minusem jest jego motoryka, której już raczej nie poprawi.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.03.2018, 12:11
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Obcokrajowiec jako kapitan kompletnie mi nie przeszkadza, liczy się to jaki ma charakter i wpływ na drużynę. Natomiast na obecną chwilę oczywistym wyborem wydaje się Sadlok.

Jezus maria, obcokrajowiec był kapitanem, w dodatku murzyn!
Jakoś Clebera nie uważałem za obcokrajowca
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ycie,id,t.html

Poza tym miał długi staż w Wiśle.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6879
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.03.2018, 12:12
O jego motoryce było wiadomo zanim przyszedł, wystarczyło pooglądać skróty z jego występami - to statyczny piłkarz, bazujący na dobrej grze na jeden, dwa kontakty.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.03.2018, 12:26
Krasić w Lechii czy Covilo u żydów to kolejne z przykładów. Niektorzy to by chyba jakiegoś "młodego Polaka" na kapitana widzieli.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 27.03.2018, 13:25
U nas był kapitanem Cleber, chyba też Cantoro. Może się mylę, ale jak raz Wisła wyszła bez Polaka w składzie to bodajże Pareiko miał opaskę. Pewnie jeszcze by się jakieś przykłady znalazło.

Ale fakt, jak Głowa/Brozio i Dziki odejdą to będzie tylko Sadlok. Bo Małecki jest w kolejce ostatni po masażyście, a więcej polskich kandydatów do jedenastki nie ma... No bo Cywka? Litości... Wtedy w przypadku absencji Sadloka już lepiej Lloncha, Veleza czy kto tam ma najwięcej do gadania w szatni z obcokrajowców.
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 27.03.2018 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.03.2018, 13:57
Nom, jest jeszcze Buchalik
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2018, 14:24
Buchalik nie potrafi krzyknąć taka piszcząca myszka ^^
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.03.2018, 15:25
Nie no na sparingu z Piastem krzyczał
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.03.2018, 17:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nom, jest jeszcze Buchalik
przestraszony i czerwony
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.03.2018, 17:23
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Buchalik nie potrafi krzyknąć taka piszcząca myszka ^^
To ty chyba nie slyszales jak kur**ł jeszcze jak grał w Ruchu np. jak nie obronił karnego
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.03.2018, 17:52
Co do Mitrovicia to jakby tak z piątaka zrzucił to byłby świetny grajek. Trochę zbyt ociężały jest w tej chwili i wątpię, żeby w tym wieku miał wystarczającą motywację by nad tym popracować. Podejrzewam, że u Carillo raczej będzie grać, ale szału nie przewiduję. Conajwyżej solidność.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.03.2018, 18:14
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Tak żaden z nich nie zdobył mistrzostwa kraju, ale z drugiej strony w jakiej mocnej lidze grał Mitrović ?

Jeden mecz nic nie znaczy - pamiętam, że część kolegów po meczu z Sandecją mówiło o Perezie Pan Piłkarz... niestety po tym meczu wrócił do pierwotnego poziomu grania....
Widzę, że nie chcesz przyznać, że Mitrović ma większe doświadczenie od w/w dwójki więc niech za mnie odpowie statystyka:

jeśli ktoś kopał w dwumeczu z Chelsea to raczej miał do czynienia z poważnym futbolem

Liga Mistrzów: 4 spotkania
kwalifikacje LM: 7 spotkań
Liga Europy:15 spotkań
kwalifikacje LE:4 spotkania
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.03.2018, 18:37
Hmmm... Więcej tych meczy w pucharach, niż połowa naszej drużyny razem wzięta... ?!
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.03.2018, 18:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że nie chcesz przyznać, że Mitrović ma większe doświadczenie od w/w dwójki więc niech za mnie odpowie statystyka:

jeśli ktoś kopał w dwumeczu z Chelsea to raczej miał do czynienia z poważnym futbolem

Liga Mistrzów: 4 spotkania
kwalifikacje LM: 7 spotkań
Liga Europy:15 spotkań
kwalifikacje LE:4 spotkania
Boniek ma jeszcze lepsze CV, a bez klubu. Weźmy Bońka, razem z Mitrovicem opędzlują ligę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2018, 20:11
czaro napisał(a):Wyświetl post
Boniek ma jeszcze lepsze CV, a bez klubu. Weźmy Bońka, razem z Mitrovicem opędzlują ligę.
Z takimi argumentami nie można dystkutować
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.03.2018, 20:38
Boniek to ma takie CV, że uciekł jak szczur będąc trenerem reprezentacji i telefonów nie odbierał
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.03.2018, 20:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Z takimi argumentami nie można dystkutować
No, ale wiesz, o co mi chodzi. Jeżeli w jednym temacie Małecki jest krytykowany, bo "za zasługi nie ma granka", a w drugim temacie kolejne szanse dla Mitrovica są uzasadniane CV (a więc także przeszłością), to ja tu dostrzegam niespójność. Trener odpowiada za wyniki i trener sobie dobiera zawodników, ale moja opinia względem Mitrovica jest jak dotychczas krytyczna.

I żeby nie było - naprawdę trzymam kciuki, naprawdę chcę zobaczyć świetnego Mitrovica i Carillo triumfatora.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2018, 21:10
No, ale wiesz, o co mi chodzi. Jeżeli w jednym temacie Małecki jest krytykowany, bo "za zasługi nie ma granka", a w drugim temacie kolejne szanse dla Mitrovica są uzasadniane CV (a więc także przeszłością), to ja tu dostrzegam niespójność. Trener odpowiada za wyniki i trener sobie dobiera zawodników, ale moja opinia względem Mitrovica jest jak dotychczas krytyczna.

I żeby nie było - naprawdę trzymam kciuki, naprawdę chcę zobaczyć świetnego Mitrovica i Carillo triumfatora.
Chyba jednak nie czytasz ze zrozumieniem, bo moja wrzutka ze statystykami Mitrovicia była tylko w związku z porównaniem jego doświadczenia na tle Pereza i Ze Manuela. To sa fakty a nie moje opinie.

Nigdzie nie napisałem że warto na niego stawiać bo ma dobre cv.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.03.2018 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.03.2018, 21:17
Teraz rozumiem Twoje intencje!

Nawiązując do nich: nawet jeżeli ma lepsze CV, to tak samo jak tamci nie pokazuje nic wielkiego, a miejsce dostał na dzień dobry. Jeśli wypali, to super. Na dziś jeszcze wiele mu brakuje. Pytanie, czy nowi zawodnicy powinni odbudowywać się od razu w pierwszym składzie, czy może na treningach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.03.2018, 22:06
Teraz rozumiem Twoje intencje!

Nawiązując do nich: nawet jeżeli ma lepsze CV, to tak samo jak tamci nie pokazuje nic wielkiego, a miejsce dostał na dzień dobry. Jeśli wypali, to super. Na dziś jeszcze wiele mu brakuje. Pytanie, czy nowi zawodnicy powinni odbudowywać się od razu w pierwszym składzie, czy może na treningach.
Ogólnie chyba najistotniejsze jest to, że trener potrzebuje na boisku zawodników o konkretnych cechach. Rozumiem, że Mitrović je ma, ale być może nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji. Za to Mały w formie czy bez na pewno nie nadaje się do takiego grania jak Imaz czy nawet Boguski. Wymienność pozycji, wszechstronność, gra kombinacyjna to, niestety, nie są jego najmocniejsze strony. Jeśli więc to one głównie decydują, a nie indywidualne wyczyny w stylu Patryka, nie dziwi mnie, że nie ma go zwykle na boisku. Z podobnego powodu Lech niedawno pozbył się Pawłowskiego. Choć tam akurat chodziło o to, że Szymon zamiast grać szeroko, schodzi wbrew oczekiwaniom Bjelicy do środka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2018, 22:06
Podczas meczu ze Śląskiem pierwszy rwalem się do gwizdow gdy schodził z murawy.
Jak to jednak powiedział Carrillo to on ma 30 letnie doświadczenie w trenerce i firmuje swoim nazwiskiem wszystkie wybory, by brać za to odpowiedzialnośc. Oby wiedział co robi.

Jesli w meczu z Lechem pojdziemy za ciosem to idę o zakład że wszyscy wyrzuca z głowy fatalne poczatki Mitrovicia. Tak jak wyrzucono fatalne poczatki Brleka i paru innych.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 28.03.2018, 06:33
ujebaliście się Mitrovicia a wystarczyło, żeby Carlitos wykorzystał 2 piłki w Białymstoku i byłyby dwie asysty. który drugi piłkarz potrafi tak zagrać? uważam, że gość jest na tyle dobry, że plac ma pewny w Wiśle i jeszcze nie raz pokaże, że w pełni na to zasługuje to człowiek Carrillo ale nie jest to Ze Manuel... pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.03.2018, 07:31
ryzykowne co teraz napisze bo na razie w oczach gro forumowiczów Mitro jest bee , ale jak już się wajcha odwróci (a wiem że tak będzie) , to prawilnie przypominam , że już po pierwszych sparingach , jako PIERWSZY na tym forum , pisałem w superlatywach o tym piłkarzu , i postawiłem tezę , że da nam więcej niz Brlek
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.03.2018, 10:26
@Karheroop
Oczywiście - trener ma doświadczenie i wie czego chce od drużyny jak i poszczególnych zawodników. Co do wartości CV rozegranie kilkunastu meczów w europucharach a kilkudziesięciu meczy w silnej lidze hiszpańskiej (tak się składa, że oglądam od dawna mecze tej i Perez w barwach Valladolid nie odstawał w żadnym względzie od dobrych zawodników, ba strzelił gola wielkiej Barcy) nie musimy się zgadzać - jak dla mnie Perez miał niezłe CV i Mitrović ma niezłe CV jak na naszą ligę.
Mitrović podobał mi sie w tych meczach przedsezonowych ,które oglądałem, ale na razie poza "dwoma prawie asystami" z Jagą oraz dobrym występem z Legią niczego wielkiego nie pokazał. Jeżeli w kolejnych meczach zagra na tym samym poziomie co z Legią - nie bedę miał zastrzeżeń.
@Arkadiusz.Czerepach
Po wygranej z Legią napisałeś, że graliśmy w tym meczu stylem Ramireza, o co Cię tutaj chciano zajechać. A tak naprawdę to chciałeś powiedzieć, że graliśmy USTAWIENIEM preferowanym przez Ramireza (styl Carillo - silny pressing na połowie rywala i wybieganie to całkowite przeciwieństwo stylu Ramireza).
Natomiast co do Mitrovicia powtarzam, w sparingach prezentował się dobrze, jak doznał przed startem ligi kontuzji to część forum zaczynała płakać. Jak będzie powtarzalność w poziomie gry jak w meczu z Legią, to będzie super......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.03.2018, 10:52
Mitrović miał kiepski początek ale od przynajmniej trzech meczów gra już na bardzo dobrym poziomie. Nie rozumiem trochę dyskusji na jego temat.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Azmo
Junior Member

Od: 09.2013

Stary 28.03.2018, 11:29
Dla mnie on jest rozwiązaniem tylko tymczasowym na tą pozycje. Przydałby się ktoś lepszy (nawet nie chodzi o umiejętności czysto piłkarskie, co motoryczne). Utrwalił mi się obraz jak, dość często, przy obronie 2 na 2 w bocznym sektorze notorycznie odpuszcza krycie za wbiegającym przeciwnikiem i stoi bez celu. Ogólnie mistrzem krycia i ambicji w obronie to Mitro na pewno nie jest.
Poza mądrym staniem i próbami otwierających podań nie robi wiele. Przy stylu opierającym się na pressingu, agresywnej obronie jakoś mi się on nie widzi. Z całej układanki Carillo on mi najmniej do niej pasuje. Przy zdrowym Bashy spróbowałbym grać Llonch-Basha-Brlek(Cywka).
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.03.2018, 12:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ryzykowne co teraz napisze bo na razie w oczach gro forumowiczów Mitro jest bee , ale jak już się wajcha odwróci (a wiem że tak będzie) , to prawilnie przypominam , że już po pierwszych sparingach , jako PIERWSZY na tym forum , pisałem w superlatywach o tym piłkarzu , i postawiłem tezę , że da nam więcej niz Brlek
Ustalmy co to jest więcej? Więcej niż 2,2mln euro zarobku czy więcej niż 8 bramek w sezonie?
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 28.03.2018, 15:59
Oglądałem Mitrovicia z odległości dosłownie kilkunastu metrów na Legii tydzień temu i koleś jest dramatyczny. Widać, że technikę jakąś tam ma (takie piłkarskie minimum), ale typ cały mecz truchta przyspawany do swoich pozycji. NIGDY nie podbiega do przeciwnika, odpuszcza większość zadań obronnych, zero sprintów. Naprawdę, wyglądało to, jakby na boisko wpuścić emeryta. Kompletnie nie rozumiem, co Carillo w nim widzi poza tym, że raz na kilkadziesiąt minut zagra jakieś OK podanie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.03.2018, 16:08
Cicho bo ciebie czerepach zje za krytykę!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.03.2018, 20:26
Lepiej mądrze stać niż głupio biegać
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź