|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Arti - Ale czemu tym im odbierasz ambicję? Nie zastanawiałeś się czasem, że po prostu na więcej ich nie stać, że tyle potrafią i nic z tym nie jesteśmy w stanie zrobić?
Ale ok. Ja mam dla ciebie propozycje... wyjdź na boisko zagraj 7 meczy, a my hejterzy czy bardziej powściągliwi będziemy cię rozliczać Tylko trochę to będzie nie fair, ale dobra skoro uważacie, że to ok... ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 16.09.2016 o godz. 22:48.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Gnojenie kogokolwiek tylko dlatego że jest słaby bardzo często przynosi odwrotny skutek do zamierzonego. Ten #hejtnaout jest jak wolanie o pooc. Dramat. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chwila, bo zaczyna się jakaś paranoja. W granicach swobody wypowiedzi mieści się komentowanie popisów piłkarzy.
Zwłaszcza, że przeciętny kibic dokłada się do ich pensji - nawet jeśli nie chodzi na mecze, nie kupuje pamiątek, to płaci abonament w c+, albo chociaż ogląda reklamy na onecie, czytając relację z meczu i w jakiś sposób ten biznes nakręca i do pensji piłkarzy się dokłada. Jest klientem, który komentuje oferowany mu produkt. Jak pójdziecie do kina na fatalny film, to też nie można powiedzieć o nim złego słowa, bo aktorzy się starali, ale więcej zagrać nie potrafili? Bo producent nie miał większego budżetu? Bo reżyser zaczął wprowadzać zmiany w scenariuszu na kilka tygodni przed rozpoczęciem zdjęć, a potem okazało się, że brakuje mu obsady do dopisanych ról, albo że obsada nie nadaje się do przepisanych ról? Zwłaszcza, że komentujemy popisy 30-letnich mężczyzn biegających w krótkich majtkach za piłką, a nie encyklikę papieską. Piłka to super sport, ale bądźmy poważni, nie ma nic nieetycznego w komentowaniu tej żenady, którą tu większość naszych kopaczy odstawia. Zwłaszcza, że jak nie ma umiejętności, to trzeba jeździć na dupie i grać z serca - a ja tego nie widzę. Nie widzę tej ambicji, o której piszecie. Chyba, że to taka ambicja na zasadzie: usiądę na dupsku i pomyślę, że ja też chciałbym wygrać. Naprawdę bym chciał, ale co zrobić, jak nie dają wygrać. Na taryfę ulgową zapracowali Małecki i Mączyński. Pierwszy jedyny tu coś gra i się stara, drugi gra z kontuzją. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Guest
|
|
Oglądam mecze od kilkudziesięciu lat, generalnie widzę z kim mam do czynienia i na ogół macham na to wszystko ręką bo cóż mi pozostało.Niniejszym przepraszam piłkarzy za moje hejterskie (a dotąd wydawało mi się,że dość merytoryczne wpisy) typu: może sześciu nadaje się do grania w Wiśle, x nie ma szybkości,zwrotności itp. itd. i zaprzestaję ich.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.09.2016 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Klient? ![]() To ja Ci powiem jaki jestes klient...hujowy! Otrzymujesz produkt adekwatny do tego, ile za niego placisz i jeszcze potrafisz mieć pretensje. Ty myslisz, że klikajac w relacje na jakims zjebanym onecie dokladasz się do pensji pilkarzy? Śmiech na sali! Nic z tego klub nie ma. A jak ma to jakies gówniane pieniadze ktore nawet nie pokrywaja treningowych napojow. Mozesz sobie tlumaczyc, ze niby nakrecasz ten biznes ale prawda jest troszkę odmienna. Nasz klub nie zarabia dzieki waszym wykupionym pakietom w nc+. Dla Wisły jest bez znaczenia czy przybedzie 10 000 nowych klientow nc+ lub nawet czy ostanie sie tylko jeden. Te pieniadze są nam zagwarantowane tytułem przetargu za prawa telewizyjne. Więc reasumując, jedyne pensje do jakich się dokładasz to są pensje ludzi zwiazanych z holdingiem ITI Ale jak masz problem z produktem to prosze bardzo. Wez poszukaj sobie infolini do nc+ i zadzwon do nich. Powiedz im, ze ....a placisz i tym samym wymagasz fajnych meczów, ze za ta cene spodziewales się większej ilosci goli...a tam taka s.......ina idzie. Pewnie Cie zleja śmiechem i karza regulowac platnosci na biezaco. Taki z Ciebie wielki klient a nawet nie wiesz co za gówno kupujesz? Czego ty sie więc chłopie spodziewaleś. Popatrz na klientow na zachodzie. Tam tez placa za platformy sportowe...i tłumami wala na mecze swoich druzyn. Takich klientow sie szanuje, bo sa realnym wkladem w budowanie druzyny. Tych bym jeszcze zrozumial, jak by sie odwracali gdy ich klub pikuje w tabeli...ale jednak dalej swoich wspierają! Dziwne? Niepojęte? A teraz to się ciesz, ze reklam podczas fauli mie ogladasz! I hejtuj dalej, przeciez masz tego prawo.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.09.2016 o godz. 23:38.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najwyraźniej ktoś zauważył, że nasi piłkarze ostatnimi czasy wykopują piłkę głównie na aut, więc zamiast piłki niech lepiej wykopią jakiś "hejt". Popieram to podejście w 100%!
W klipie brakowało jeszcze tylko Maćka Sadloka. Po meczu z Jagiellonią należało o nim pisać: "świetnie Maćku, tak bardzo się starałeś, żeby ci ten wślizg wyszedł. a poza tym Michał i tak obronił, więc nic się nie stało". Panowie piłkarze od początku sezonu kopią się po czołach i nagle po ośmiu meczach i bilansie 1-0-7 okazuje się, że głównym problemem jest zjawisko zwane "hejtem". Noż ja p.... Wyśmienite wyczucie czasu. Polecam obejrzenie tego hejtowego filmiku i przeczytanie tych niby hejtowych wypowiedzi. Wśród nich m.in. taka: "Co wy robicie, wy naszą Wisłę hańbicie". Oby cała trybuna północna nie była dzisiaj zmuszona do bycia hejterami wyśpiewującymi to hasło po meczu. Wiśle potrzebne jest wsparcie na każdym froncie: kibice na stadionie, doping przez 90 minut, kasa z biletów i od sponsorów. Oraz dobra gra piłkarzy i dobre wyniki. Niech oni się zajmą wykonaniem swojego zadania, to wtedy mogą domagać się czegoś od kibiców. To jest sposób, w jaki mogą wesprzeć klub. Póki co są głównym powodem, dla którego frekwencja na stadionie jest jaka jest, a na forach sączy się hejt. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Filmik może i ma potencjał. Ale należało go zrobić w innym tonie. Np. apelu o zaprzestanie hejtowania całego klubu, sytuacji, W TYM piłkarzy. Bo takie wylewanie żali faktycznie nie jest fair.
Ale wyszło trochę tak, że mamy ....owatych piłkarzy, którzy płaczą, żeby na nich nie krzyczeć. Generalnie skutek mógłby być ten sam, ale forma - wybitnie nie trafiona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
sorry, jestem nie na bieżąco. O jakim filmiku rozmawiamy?
edit... oki znalazłem
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.09.2016 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zażenował mnie ten filmik... Grać ....a pi.zdusie, a nie płakać że po 7 w.......ach z rzędu ktoś śmiał napisać w internecie o was złe słowa...
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Drodzy panowie piłkarze! Jestem kibicem Wisły. Daje mi to prawo do formułowania opinii na temat sportowców reprezentujących Jej barwy. Uważam, że:
1. Alan Uryga nie nadaje się do gry w ekstraklasie, a zapewne również w I lidze. 2. Michał Miśkiewicz jest bardzo słabym bramkarzem - gra na linii jest jedynym elementem bramkarskiego fachu, w którym reprezentuje poziom ekstraklasowy. 3. Michał Buchalik jest jeszcze słabszym bramkarzem. 4. Miejsce Arkadiusza Głowackiego jest od dawna wśród legend klubu w galerii sław, nie w pierwszej jedenastce. 5. To samo z Pawłem Brożkiem. 6. Petar Brlek jest transferową porażką. 7. Adam Mójta jest transferową porażką. Dobre rzuty karne to za mało. 8. Rafał Pietrzak jest transferową porażką. Dobre rzuty wolne to za mało. 9. Rafał Boguski zaprzepaścił swój ogromny talent (z wydatną pomocą pewnego drwala w białej koszulce, przyznaję). 10. Richard Guzmics gra poniżej swoich możliwości. 11. Maciej Sadlokgra poniżej swoich możliwości. Itd. Jeśli uważacie, że to jest hejt, to mam dla Was złe wieści. Nie umiecie odróżniać hejtu od krytyki. To zapewne dlatego, że żyjecie pod kloszem, w cieplarnianych warunkach, z dala od prawdziwych życiowych problemów, wynagradzani niewspółmiernie do swojej klasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ten filmik to dno i kilometr mułu...Temat był już poruszany w 19 sezonie South Parku, jak widać problem dotarł do Polski po roku... Dożyliśmy czasów gdzie osób publicznych nie można nawet krytykować (nie mylić z obrażaniem), tak ich bolą te komentarze? Zamiast wziąć to sobie do serca i zapi....lać na treningach, lepiej zwalić winę na kibiców, że przecież się staramy ale nie idzie... pokazać walkę, pokazać ambicję, gryźć trawę, a nie płakać po internatach...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
To za mało. Jedyne z czym się zgodzę to płakanie po internetach. Tego samego życzyłbym jednak kibicom.
Mamy drużynę jaką mamy. 5 lat zaniedbywania i nieinwestowania w poziom sportowy zespołu w końcu dają o sobie znać. Obecna Wisła to zespół emerytów, przeciętniaków i zawodników chimerycznych, na których nie można polegać. Jedyna nadzieja w tym, że wg mnie nie jesteśmy jednak najgorsi w Ekstraklasie i powinniśmy odbić się od dna. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Najwyraźniej nie można naszych piłkarzy krytykować, tylko trzeba ich na rękach nosić,dać cyca i podetrzeć dupę jak się zesra ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Granica między racjonalną krytyką a hejtem nawet jeśli nie jest zawsze ostra, to jednak da się wyznaczyć. Skoro mamy słabych (w większości) piłkarzy - to ja nie oczekuję od nich ładnej, barcelońśkiej gry. Wiedząc że są słabi technicznie nie ma pretensji że odskakuje im piłka na 2 metry. Oceniam zaangażowanie i inteligencje zachowań na boisku. Punktem do oceny tych piłkarzy nie może być Barcelona a inne zespołu z dolnej 8. Dla tego nie mam pretensji do Boguskiego że odskakuje mu piłka, skoro widzę że chłop biega cały czas na boisku. Cóż - nie ma lepszych - to po co bezsensownie 127 raz wypominać mu braki techniczne? Gdy widzę że człapie po boisku - nie mam litości. Pisanie i "ku.rw.owanie" po Boguskim że znowu mu piłka odskoczyła to dla mnie hejt. Boguski to nie Fabregas. A dla odmiany inny przykład - Sadlok robi wślizg i fauluje bezmyślnie w polu karnym. Zamiast pozwolić wykazać się bramkarzowi. Jeszcze gorzej było w meczy z Amicą - gdzie zrobił karnego i zarobił czerwień zaraz na początku meczu. A lepiej w Poznaniu było nawet dać sobie strzelić gola na 1-0 i grać w 11. niż przegrywać 1-0 i grać w 10. Krytyka Sadloka za bezmyślny faul to nie hejt. Urygi nie krytykuje ze gra to co gra - nie pisze po raz 67 że powinien grać w okręgówce jak co niektórzy - (pomimo tego że w młodzieżowych reprezentacjach widzą go trenerzy) - ale krytykuje poszczególne zagrania. Krytyka, racjonalna ocena gry piłkarza w meczu a tzw jechanie po piłkarzach (często nawet przez tych co meczu nie widzieli) to różnica. To pierwsze jest potrzebne i wskazane. To drugie to przejaw frustracji piszących. Dlatego lubię oceny piłkarzy po meczu przez niektórych kolegów (np. Karherop) ale nie tylko jego. A niektóre wpisy to niestety poziom onetu. BTW Oczywiście nie pisze o shoutboxie - tu jest miejsce gdzie można pofolgować emocjom. I dobrze że nie ma po nich śladu za jakiś czas ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 17.09.2016 o godz. 16:26.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Widze ze polowa tutaj ma problem ze zwyklym czytaniem ze zrozumieniem, oraz prosta interpretacja przekazu... albo moze wykazuja sie tutaj czystą ignorancją... nie wiem.
Moze wyjasnie: Klubowi nie chodzi o przeciwstawienie sie jakiejkolwiek krytyki pilkarzy, tylko o chamskie obrazanie, stygmatyzowanie czy jechanie pilkarzy za to ze nie maja lepszych umiejetnosci. Nikt nikomu krytykowac nie zabrania. Tez uwazam ze Alan czy Misiek nie nadaja sie do Wisly ale nie bede im cisnął od ch*ujow peda*łów, przerabial ich imiona na Anal-e, Baweły itd. Takim zachowaniem nieszanujecie Wiślaka. To jest bezczelne i to jest wstyd. Skonczcie te bzdury pisać, że nie wolno krytykowac. Wolno tylko jak ludzie a nie jak banda meneli i dzikusow wypuszczonych z dzungli...
Ostatnio edytowane przez regan : 17.09.2016 o godz. 17:21.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się. Jest to rynsztokowa "krytyka" na poziomie... sektora pikników (czyli gówno warty potok bluzgów). Myślę, że zbyt głęboko siedzi w naturze niektórych ludzi żeby ją wytępić.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A to inna sprawa. W profesjonalnym klubie takie cos nie powinno mieć miejsca.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
można się domyśleć kto na tak wspaniałą akcje wpadł, przecież już na konferencji podczas przejęcia przez TS wypowiadali się w tym tonie.
może pracownicy z marketu którzy robią za minimalną albo i nie też powinni nakręcić filmik żeby ich ludzie nie hejtowali ![]() tu info które może nam nie jako pomóc: http://www.gazetakrakowska.pl/wiadom...akow,10641609/ ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Odnośnie artykułu z GK, warto zwrócić uwagę panu Rąpalskiemu i radnym, że sprawa z halą Wisły z 2011 roku nie była tak prosta jak to przedstawiają. Hala miała powstać ze środków unijnych+ miejskich, ale to Majcher wycofał się z danej obietnicy i całą kasę, z której miała powstać hala u nas przesunął na halę w Czyżynach. To nie było tak, że od początku TS miał szukać sponsora, ale go nie znalazł. Władze Towarzystwa popełniły po prostu błąd ufając Majchrowskiemu.
Zachęcam do wysyłania maili w sprawie tego typu przekłamań do osób głoszących i/lub powielających nieprawdę nt Wisły. Patrząc dziennikarzom i radnym na ręce możemy tylko zyskać. Tutaj jest artykuł sprzed lat na ten temat: http://krakow.tvp.pl/3977915/beda-pi...wa-hale-wisly/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
władze TS popelnily bład ufajac Majchrowskiemu...
czyli gdybyśmy mu nie zafuali to: a)mielibysmy swoja nowa hale b)mielibysmy swoj mniejszy stadion c)inne mniejsze pierdoły brawo. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Nigdy nie hejtowałem naszych piłkarzy za np. wygląd, posturę, rasę, wyznanie i żaden inny powód nie związany z ich grą. Dlatego ten filmik #hejtnaaut jest dla mnie śmieszno-żałosny. Jak ktoś podaje 2-3 poprawne proste podania na 10 możliwych (Uryga), albo gra jak c*pa (Boguski, to zdanie wielu z nas), albo np. przegrywa większość pojedynków w obronie i tylko dzięki innym okolicznościom nie padają z tego gole (Mójta), to narzekanie na nich to nie jest hejt. To są wymagania wobec ZAWODOWYCH piłkarzy.
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Nowy sponsor dodany, po 3 tyg. ale jest.
))![]() Teraz czas na sponsora strategicznego, obyśmy się go doczekali. ps wybaczcie za rozmiar |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czy zmieni się herb klubu po odejściu TF ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W najbliższym czasie zapewne nie, bo są ważniejsze sprawy. Ewentualna zmiana od razu zrodzi dyskusje, czemu? a po co? ten ładniejszy/a nie bo tamten lepszy... szkoda na razie na to czasu.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.09.2016 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
poki nie ma sponsora głównego na koszulki to mogliby dac logo TS
+5 do umiejętności zapewnione. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wiem jak to zabrzmi ale podobno rozmowy są na ostatniej prostej. Oby tym razem wypaliły.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Oby był szybko ten sponsor główny.Do tego jeszcze na spodenki i może na tył albo inne miejsce koszulki im więcej tym lepiej. Money ,money
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
@konik28. byłeś na meczu? kupiłeś jakiś gadżet? jak nie, to się nie odzywaj.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja byłem na meczu, dość regularnie wspieram klub (koszulka meczowa, kubek, szaliczek) i uważam że kibic to najlepszy sponsor klubu. Ba gdyby na każdym meczu była taka frekwencja jak wczoraj, to musielibyśmy wybierać pomiędzy sponsorami na koszulkę, spodenki, plecy itd. Dla sponsora równie ważny jak wynik drużyny którą wssiera jest liczba osób przed którą może się pokazać, zarówno na stadionie jak i przed TV. Wisła cały czas cieszy się dobrą oglądalnością, szkoda tylko że w C+, musimy liczniej odwiedzać stadion.
Z drugiej strony partner/sponsor strategiczny na koszulkę, czy nawet na plecy, pod numer wlałby nadzieje w serca kibiców, że będzie lepiej, że powoli finanse przestają być naszym zmartwieniem. Bardzo czekam na tego sponsora, bardzo, jednak cały czas aktywnie wspieram tak jak potrafię, w WŚ, czy na stadionie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|