The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2012, 22:17. Ze stolicy dzisiejszych zwycięzców
Za oknem trąbią wniebogłosy, strzelają i jeżdżą jak wariaci, flagi i śpiewy... Tak się cieszy stolica makaroniarzy, że daleko na północy, w innej stolicy, drużyna azzuri nakopała dumnym Niemcom

Cieszę się, że awansowali właśnie Włosi, prezentując ciekawą piłkę. Inna sprawa, to zdziwiłem się sporą ilością zmarnowanych dogodnych okazji z obu stron. Kroos i Oezil chyba założyli się, kto więcej zestrzeli samolotów na Okęciu , a z drugiej strony - to co zrobił di Natale w 100 % sytuacji 10 minut przed końcem nadaje się do rubryki "sierota meczu". Gdyby wówczas Włosi prowadzili tylko 1:0, wówczas pudło di Natale miałoby dla nich bardzo wielkie konsekwencje.

Trzy do zera, Italia żegna frajera - wyglądałoby znacznie okazalej, ale nie ma co narzekać. "Cierpienie w końcówce, potem wielka radość" - napisali po meczu dziennikarze z Corriere della Sera.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.06.2012, 22:19
http://www.youtube.com/watch?v=-8RR-vqNqBU
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.06.2012, 23:22
Naprawde nie sadzilem ze kiedys bede chwalił makaroniarzy za gre i w dodatku im kibicował

swiat oszalał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.06.2012, 07:29
Oj będzie się działo w niedzielę
Jako że defensywa Włochów nie jest monolitem może u Hiszpanów zagra(ją) od początku Torres/Navas/Pedro? Wtedy atak za atak i niezapomniany mecz.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.06.2012, 16:18
Jestem bardzo ciekawa składu jaki wystawi jutro del Bosque... Oczywiście chodzi mi o atak. Na pewno Negredo nie zobaczymy, ostatnio się nie popisał. Stawiałabym jednak na Torresa. A może Llorente dostanie swoją szansę na mistrzostwach? Możliwe, ale raczej nie od pierwszych minut
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.06.2012, 17:49
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...9,artykul.html

Mam jeszcze lepszy pomysł. Skoro pod UEFA podlega pięćdziesiąt trzy państwa, a spotkań na EURO 2020 ma być pięćdziesiąt jeden, to można zrobić jeden mecz w jednym kraju. Dwa najgorsze kraje z rankingu nie miałyby tej przyjemności. Wówczas byłoby świętowanie na całego.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.07.2012, 20:35
No to jedziemy z makaronem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.07.2012, 21:41
No niestety Hiszpania zagrała dzisiaj tak jak powinna grac od poczatku Euro 2012 i zdecydowanie zasłuzyla na Mistrzostwo Europy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.07.2012, 21:46
Futbol totalny, pilka nozna wszechczasow. Bajka, miazga, lepiej grac nie mozna. Nikt i nigdy nie wymysli juz niczego rownie wspanialego.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.07.2012, 22:00
Taka drużyna + 5cm wyższi przy zachowaniu ich techniki, sprawności i szybkości to będzie apogeum piłki nożnej.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.07.2012, 22:04
Gracias!!!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2012, 22:31
Ale pech z tą kontuzją Włocha.
Za łatwó później się grało Hiszpanom, no ale z drugiej strony - stara piłkarska prawda mówi, że niewykorzystane sytuacje się mszczą.
A Włosi maścili pod bramką Hiszpanów, aż się cisnęły przekleństwa na usta.
Troche wię wkurzyłem tym meczem.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.07.2012, 23:02
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Taka drużyna + 5cm wyższi przy zachowaniu ich techniki, sprawności i szybkości to będzie apogeum piłki nożnej.
Taki Libor Pala by zrobił z Hiszpanii drużynę totalną...
A na poważnie, to jest drużyna która tworzy legendę. Czapki z głów. Oni by Argentynie z 3 gole wbili na luzie.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.07.2012, 23:30
Dobrze, że wygrali Hiszpanie, bo wprawdzie Włosi na tych mistrzostwach grali "jak nie Włosi", niemniej wyższość "klepanej" nie podlegała dyskusji.

W finale LM triumfował fuks i kunktatorstwo, a tutaj nie było "ale".
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2012, 06:22
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Futbol totalny, pilka nozna wszechczasow. Bajka, miazga, lepiej grac nie mozna. Nikt i nigdy nie wymysli juz niczego rownie wspanialego.
a kraj bankrut.
Hiszpania zaczyna być nudna. Fakt byli najlepsi - nie ma co.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2012, 12:45
e tam przecież kolega nie dawno głosił tutaj taką teorie
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Wspaniała era Hiszpanii skończyła się z wczorajszym meczem. Portugalia pokazała jak się powinno z nimi grać szczególnie w pierwszej połowie a biorąc pod uwagę, że Xavi coraz starszy i coraz słabszy i to, że szkopy mają o wiele lepszy kolektyw od Portugalii to przez najbliższe 5-10 lat wszystko zgarną niemiaszki aczkolwiek jak najlepiej życzę Włochom
także już po Hiszpania... skonczyli się

Takiego wyniku się nie spodziewałem, ale byłem pewny że hiszpanie do tej pory grali na połgwizdka. gdy przyśpieszą nikt im nie może dorównać Brawo Hiszpania
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.07.2012, 12:55
Podczas wczorajszego finału patrzyłem tylko na gre Xavi'ego. Co zauważyłem. Gośc nie ma lewej nogi, dośc rzadko sie przepycha, często robi kółeczka. Wiem że ameryki nie odkryłem ale to co on gra jest po prostu bardzio solidne i dokładne. Ale bez rzadnej magii. Dodam że nie jestem fanem ani Portugalii ani Włoch czy Niemiec. Jestem po prostu fanem futbolu.. A Sorry. O Wiśle bym zapomniał ; )
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.07.2012, 14:33
Bez przesady z tym zachwytem . Włochom się mecz nie ułożył. Sposób na Hiszpanię jest banalny... jak na każdą drużynę. Mieć piłkę. Są niscy można się zastawić. Ale jak na dzisiaj u nas są najlepsi.

Z tego można wywnioskować, że tajemnica wygrywania to potrafić utrzymać się przy piłce zawsze kiedy się ma ochotę. Ponura konkluzja patrząc na wyczyny ekipy Smu y.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.07.2012, 14:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Z tego można wywnioskować, że tajemnica wygrywania to potrafić utrzymać się przy piłce zawsze kiedy się ma ochotę. Ponura konkluzja patrząc na wyczyny ekipy Smu y.

Z taką średnią ilością podań jakie nasi mieli to nie wiem czy wystarczy rok czasu na 8 godzinne ćwiczenia dzień w dzień pod tytułem "jak podać i odebrać piłkę" ...

Oglądnąłem sobie fragmenty naszych popisów i np. te łajzy specjalnie się ustawiali tak żeby nie dostać piłki, no masakra jakaś, jakby się bali że ktoś podbiegnie i będzie chciał ją odebrać...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.07.2012, 18:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
....

Oglądnąłem sobie fragmenty naszych popisów i np. te łajzy specjalnie się ustawiali tak żeby nie dostać piłki, no masakra jakaś, jakby się bali że ktoś podbiegnie i będzie chciał ją odebrać...
Niestety jest to globalny, polski problem od C klasy do najwyższego szczebla rozgrywek włącznie. Gra na "alibi"...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2012, 19:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Z taką średnią ilością podań jakie nasi mieli to nie wiem czy wystarczy rok czasu na 8 godzinne ćwiczenia dzień w dzień pod tytułem "jak podać i odebrać piłkę" ...

Ale przed chwilą w Wiadomościach pokazywali jak Gajowy i Słońce Peru w otoczeniu dzieci przekonywali, że nasi kopacze zasłużyli na brawa bo ma być curva sukces ! Sukces i jeszcze raz sukces. Ani słowa o beznadziejnym występie kopaczy. Czyli : Nic się nie stało .....
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.12.2012, 14:12
http://pilka-nozna.przegladsportowy....426,1,279.html
Cytat:
Stadion Narodowy?
Zbigniew Boniek: On jest nie tylko najpiękniejszy, ale i największy. Mówimy o stolicy Polski, co też jest atutem. Jeżeli w Polsce odbędą się mistrzostwa Europy w 2020 roku, to mecze powinny być na Stadionie Narodowym. Tak to widzę.

Odbyłyby się tam cztery mecze?
Zbigniew Boniek: Będziemy szczęśliwi, jeżeli w Polsce odbyłyby się dwa a choćby i jedno spotkanie. Proszę popatrzeć, jakich mamy konkurentów – cała Europa chce organizować mistrzostwa. Załóżmy, że kwalifikujemy się do EURO 2020 i mamy w grupie Niemców, Holendrów i Danię. Przecież każdy z tych krajów mecze swojej drużyny chciałby rozgrywać u siebie, a to nie jest możliwe. Musiałyby więc być jakieś kompromisy, jakiś klucz, którego teraz jeszcze nikt nie zna.
EURO 2012 w Polsce już dawno za nami... ale EURO 2020 w Warszawie przed nami ?

Jak dla mnie ten cały pomysł z graniem w kilku krajach bardzo nie trafiony.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów