|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kolejna marna prowokacja. Ale rozumiem, że masz przynajmniej jakieś zajęcie: jebanie Dudy, czyli ruch ***** ****
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca. To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć. Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej. W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej. A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać. Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie ja mam obsesję tylko Wy. Jak poszukasz to znajdziesz co myślę o Urydze, Biedrzyckim, Jarochu, Sukiennickim, Sapale, Alfaro itd. Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna. Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji. Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2025 o godz. 15:33.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi... A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo. Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym... Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca. Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem. Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy. Czy to wina Dudy? Na pewno nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2024
Offline |
|
|
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ani dzisiaj, ani w tym sezonie, ani w poprzednich. Patrzenie na niego przez różowe okulary i ocenianie przez pryzmat swoich nadziei na jego rozwój zamiast tego, co sobą naprawdę prezentuje tym bardziej. A to jest klu problemu, na co zwraca uwagę Wolfy. Natomiast stawianie go obok Cantoro to jednak niesmaczny żart. Nie ma między nimi żadnych punktów styczności: ani w postawie w destrukcji, ani w konstrukcji, ani w zaangażowaniu i cechach wolicjonalnych. I być może nigdy nie będzie. Patrząc na historię i na to, jak kończyło w Wiśle 99% rzekomych wunderkindów i wielkich talentów, doradzałbym więcej powściągliwości. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro. Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubię, kiedy piszesz z sensem i merytorycznie.
To chyba jednak nie był ten przypadek. A przecież już dawno na tym forum ("Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna") proszono: https://forumwisly.pl/showpost.php?p=910943&postcount=1 Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Racja, jest do cna zepsuta od celowego olewania meczów żeby był pretekst do zwolnienia Hyballi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kotwica -> Warta -> Chrobry.
Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bardziej mi chodzi o naszą sytuację wewnętrzną.
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwalnianie po ogłoszeniu pełnego poparcia to uświęcona tradycja polskiej piłki.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro. Może. A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie. Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie. Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty Cantoro, ja przebijam - Messi! Podobne warunki fizyczne, ma jeszcze czas żeby dobić do wieku w którym Leo osiągnął szczyt. Źródło? To samo co Twoje - tak mi się pierdzielnęło. Nie licz że ktoś będzie się poważnie do czegoś takiego odnosił. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Opanowane to on akurat ma trzymanie trenerow bez perspektyw. Na razie 2 zwolnilo sie samych, 1 zwolnil.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co znaczy za dużo? Takie sytuacje jakie my marnujemy wykorzystuje 80% piłkarzy z A klasy, więc przestań usprawiedliwiać patologię. To co zrobił Jaroch czy Zwoliński to jest kryminał. Żaden trener nie poradzi na taką indolencję. Po takim meczu to powinien na konferencji przeklinać na czym świat stoi, a on bredzi, że nie był zły. No idiota. Taką postawą zamiast motywować do poprawy, gwarantuje stagnację na żenującym poziomie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Dlaczego Jop miałby być zły? Wie przecież jakim materiałem dysponuje. Jakie są deficyty. W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych. Obecnie, żeby pozostać tylko przy ofensywie, cierpimy z powodu indolencji Zwolińskiego oraz skrzydłowych. Ze Zwolińskim wiadomo jak jest, skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ile razy jeszcze będziemy oglądać ten sam mecz z pierdyliardem strzałów nad poprzeczką? Przecież to jest niewiarygodne. A ten typ jeszcze im klaszcze w akompaniamencie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy aż 6 takich zmienników, a do gry w zasadzie nikogo. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Duarte wczoraj na boku pomocy zagral swoj najlepszy mecz w Wiśle.
W swoim chaosie przypomina początki Jeana Carlosa w Wiśle i wydaje mi sie że jego sufit jest duzo wyżej niz to do tej pory pokazuje. Co nie zmienia faktu że skrzydla to kolejna pozycja po ataku w ktorej praktycznie nie ma rywalizacji. Zaiste naprawdę dziwnie mamy zbudowana kadre.. w zasadzie tylko stoperzy i środek pola przynajmniej ilosciowo jakoś wyglada na ławce rezerwowych. Skrzydla i atak ani ilosciowo, ani jakościowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale 90% piłkarzy z A klasy to co miał Jaroch na początku czy Zwolak po podaniu Kissa pakują do siatki bez mrugnięcia okiem. A te kołki to marnują i trener nie jest zły. Jeziorany...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jop jest do zwolnienia.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AI jest do zwolnienia.
|
|