The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2025, 10:15
Kolejna marna prowokacja. Ale rozumiem, że masz przynajmniej jakieś zajęcie: jebanie Dudy, czyli ruch ***** ****
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 26.03.2025, 12:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niestety, rzeczywistość. Dorobiliście historyjkę o talencie który zaraz odpali do kolejnej miernoty.

@stary dziad - w ostatnich trzech sezonach zagrał zdecydowanie więcej meczy niż zasługiwał i nie zrobił praktycznie żadnych postępów.
@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 26.03.2025, 12:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie Nazwiska od kapitana przez sztab i trenera po prezesa.
Ładnie wybrnąłeś
Ale jednak ryba psuje się od głowy...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.03.2025, 15:25
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
@wolfy, naprawdę nie rozumiem Twojego zafiksowania na Dudzie.
W mojej ocenie, zawodnik ten ma papiery na solidnego (extra)ligowca.
To nie jest ktoś pokroju Blaszczykowskiego, ale poziom Cantoro może osiągnąć.
Rozwija się powoli, gra w reprezentacji U20, zobaczymy co będzie dalej.
W każdym razie, na pewno nie zasługuje na to aby z niego robić " kozła ofiarnego" naszej pozycji sportowej.

A co do jego występów w latach poprzednich- grał bo ... musiał grać.
Nikogo innego, lepszego na pozycję "młodzieżowca" nie mieliśmy.
Nie jestem zafiksowany na Dudzie, po prostu inne miernoty nie mają opini "młodego talentu" i nie trzeba nikomu tłumaczyć że nie dojeżdżają poziomem do pierwszej ligi. Jeśli napiszę że Uryga jest słaby to praktycznie nikt nie oponuje. Dopiero przy "talentach" podnosi się jazgot tych samych co chcieli "budować Młyńskiego".
Nie ja mam obsesję tylko Wy. Jak poszukasz to znajdziesz co myślę o Urydze, Biedrzyckim, Jarochu, Sukiennickim, Sapale, Alfaro itd. Dopiero kiedy uczciwie ocenię postawę Dudy zaczyna się jazda z miłośnikami młodego drewna.

Duda ma papiery na kolejnego Plewkę albo Bruda. Osobiście wolałbym Patryka niż jego, przynajmniej coś robił w destrukcji.

Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2025 o godz. 15:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 26.03.2025, 16:14
Problem nie jest w tym że (jak twierdzicie) mam inne podejście do Dudy. Wręcz przeciwnie - traktuję go tak samo jak innych piłkarzy, a bajeczki o tym co to będzie jak drewniak nauczy się strzelać i podawać zostawiam Wam. I tu jest powód histerycznych reakcji - opisuję rzeczywistość jaką jest, a nie według tego co mogłoby być.
Opisujesz rzeczywistość...
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi...
A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo.
Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym...

Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca.
Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem.
Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy.

Czy to wina Dudy? Na pewno nie.
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 26.03.2025, 16:35
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2025, 18:29
Opisujesz rzeczywistość...
A ta nasza "rzeczywistość" to, niestety, od 3 lat poziom średniaka pierwszoligowego albo co najwyżej aspiranta do awansu, który nie nadchodzi...
A Ty byś chciał, żeby tu grał ktoś z umiejętnościami Modrića albo Olmo.
Ja też bym chciał ale...gdzie Rzym a gdzie Krym...

Szukając punktu wspólnego, zakładam, że zgodzisz się z tezą, że Kacper na dziś jest wartościowym graczem jako uzupełnienie składu. Ale pamiętamy, że to skład pierwszoligowca.
Od siebie już dodam , że co najmniej uzupełnieniem.
Pomijając nasze rozbieżne prognozy co do jego przyszłości, zgodzisz się chyba, iż w tym momencie musimy grać Dudą bo nikogo innego nie mamy.

Czy to wina Dudy? Na pewno nie.
Niestety, nic z tego nie czyni z Dudy solidnego i naprawdę wartościowego zawodnika, czy nawet tylko stabilnego pierwszoligowca będącego jakościowym uzupełnieniem składu.

Ani dzisiaj, ani w tym sezonie, ani w poprzednich.

Patrzenie na niego przez różowe okulary i ocenianie przez pryzmat swoich nadziei na jego rozwój zamiast tego, co sobą naprawdę prezentuje tym bardziej.

A to jest klu problemu, na co zwraca uwagę Wolfy.

Natomiast stawianie go obok Cantoro to jednak niesmaczny żart.

Nie ma między nimi żadnych punktów styczności: ani w postawie w destrukcji, ani w konstrukcji, ani w zaangażowaniu i cechach wolicjonalnych. I być może nigdy nie będzie. Patrząc na historię i na to, jak kończyło w Wiśle 99% rzekomych wunderkindów i wielkich talentów, doradzałbym więcej powściągliwości.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.03.2025, 19:35
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Wy Dudę opisujecie tutaj jako drugiego Cantoro? Jest środa, tak w środku tygodnia spożywać jakieś substancje psychoaktywne to raczej nie wypada, bo ciężko do roboty wstać, gdzie z czym do ludzi pod tym względem. Inny mental, inne zadania boiskowe, inny etos pracy piłkarza, inna odpowiedzialność na boisku...
Inne warunki fizyczne.

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.03.2025, 20:28
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.03.2025, 21:28
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Duda cienias pokroju Sukiennickiego
Lubię, kiedy piszesz z sensem i merytorycznie.
To chyba jednak nie był ten przypadek.
A przecież już dawno na tym forum ("Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna") proszono:
https://forumwisly.pl/showpost.php?p=910943&postcount=1
Cytat:
1. Niech Twój post będzie przemyślany i staraj się żeby nie składał się on z jednego zdania

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.03.2025, 22:44
Ładnie wybrnąłeś
Ale jednak ryba psuje się od głowy...
Racja, jest do cna zepsuta od celowego olewania meczów żeby był pretekst do zwolnienia Hyballi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.03.2025, 22:46
Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.03.2025, 08:33
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kotwica -> Warta -> Chrobry.

Myślicie, że w przypadku zdobycia w tych trzech meczach 0-2 punktów Jop poleci?
Każdy trener z top10 1 ligi bylby zagrożony po takich rezultatach.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.03.2025, 09:12
Bardziej mi chodzi o naszą sytuację wewnętrzną.
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.03.2025, 09:24
Czy JK wykona sprawdzony już wcześniej manewr, czyli zwolni trenera tuż po tym, jak wyraził dla niego pełne poparcie, czy będzie dalej brnął w projekt "Jop"?
Zwalnianie po ogłoszeniu pełnego poparcia to uświęcona tradycja polskiej piłki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 27.03.2025, 10:08

Po prostu robienie z Dudy młodszego Igbekeme/Fernandeza (tak, był taki oszołom!) już trudno komukolwiek sprzedać. No to Cantoro.

Dlaczego? Nie wiem, ale czytałem że skokowo rośnie liczba uzależnionych od fentanylu.
Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.03.2025, 17:32
Tak wygląda dyskusja na poziomie głuchego telefonu.
Wiec przypomnę, że wyraziłem opinię, iż Duda może osiągnąć poziom Cantoro.
Może.
A nie, że jest w tym momencie na takim poziomie.
Formalnie to ma jeszcze 5 lat na osiągniecie tego

Opinia, jak opinia, można się z nią zgadzać albo nie.
Niemniej jak wlatuje pałka fentanylu, to oczywiście mógłbym odpowiedzieć "pięknym za nadobne" ale nie mam takiego zamiaru. Kończę dyskusję.
To jest opinia z gatunku tych co "Unia Europejska ma sumarycznie więcej obywateli niż USA więc ma większy potencjał militarny" - totalny bełkot oderwany od rzeczywistości.

Ty Cantoro, ja przebijam - Messi! Podobne warunki fizyczne, ma jeszcze czas żeby dobić do wieku w którym Leo osiągnął szczyt. Źródło? To samo co Twoje - tak mi się pierdzielnęło.

Nie licz że ktoś będzie się poważnie do czegoś takiego odnosił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.03.2025, 20:05
Opanowane to on akurat ma trzymanie trenerow bez perspektyw. Na razie 2 zwolnilo sie samych, 1 zwolnil.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.03.2025, 09:02
Wczorajszy mecz pokazał jak miernym trenerem jest Jop.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.03.2025, 09:53
Jest dokładnie takim, jakim miał być. Nieodróżnialnym od całej masy trenerów pracujących w ekstraklasie i 1 lidze. Problem w tej sytuacji jest nie z nim, tylko tymi, którzy wyobrażali sobie za dużo.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2025, 16:48
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jest dokładnie takim, jakim miał być. Nieodróżnialnym od całej masy trenerów pracujących w ekstraklasie i 1 lidze. Problem w tej sytuacji jest nie z nim, tylko tymi, którzy wyobrażali sobie za dużo.
Ale co znaczy za dużo? Takie sytuacje jakie my marnujemy wykorzystuje 80% piłkarzy z A klasy, więc przestań usprawiedliwiać patologię. To co zrobił Jaroch czy Zwoliński to jest kryminał. Żaden trener nie poradzi na taką indolencję. Po takim meczu to powinien na konferencji przeklinać na czym świat stoi, a on bredzi, że nie był zły. No idiota. Taką postawą zamiast motywować do poprawy, gwarantuje stagnację na żenującym poziomie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.03.2025, 08:07
Ale co znaczy za dużo? Takie sytuacje jakie my marnujemy wykorzystuje 80% piłkarzy z A klasy, więc przestań usprawiedliwiać patologię. To co zrobił Jaroch czy Zwoliński to jest kryminał. Żaden trener nie poradzi na taką indolencję. Po takim meczu to powinien na konferencji przeklinać na czym świat stoi, a on bredzi, że nie był zły. No idiota. Taką postawą zamiast motywować do poprawy, gwarantuje stagnację na żenującym poziomie.
Osobiście wolałbym, żeby trener na konferencjach zachowywał zimną głowę. I swoimi uwagami, jakie by nie były, dzielił się z piłkarzami, a nie dziennikarzami.

Dlaczego Jop miałby być zły? Wie przecież jakim materiałem dysponuje. Jakie są deficyty. W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych. Obecnie, żeby pozostać tylko przy ofensywie, cierpimy z powodu indolencji Zwolińskiego oraz skrzydłowych. Ze Zwolińskim wiadomo jak jest, skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.03.2025, 08:20
I tak i nie. Żeby mieć taką sytuację do strzelenia gola to najpierw trzeba ją sobie wypracować a nie jestem przekonany czy wszyscy z A-klasy daliby radę to zrobić
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.04.2025, 22:10
Ile razy jeszcze będziemy oglądać ten sam mecz z pierdyliardem strzałów nad poprzeczką? Przecież to jest niewiarygodne. A ten typ jeszcze im klaszcze w akompaniamencie.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 03.04.2025, 14:21
W normalnej piłce nie trenuje się do bólu piłkarzy, którzy zawodzą latami, tylko wymienia na lepszych.
To pokazuje tylko "jakość" naszego zarządzania. Dodałbym jeszcze , że nasi "zawodzący piłkarze" zarabiają u nas więcej niż ci potencjalnie "lepsi", dostępni na rynku 1 ligi a także niekiedy w extraklasie.

skrzydłowi mogliby być fajnymi zmiennikami piłkarzy, których w Wiśle nie ma, ale do pierwszego składu się nie nadają.
Trafione w punkt.
Mamy aż 6 takich zmienników, a do gry w zasadzie nikogo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2025, 22:41
Duarte wczoraj na boku pomocy zagral swoj najlepszy mecz w Wiśle.

W swoim chaosie przypomina początki Jeana Carlosa w Wiśle i wydaje mi sie że jego sufit jest duzo wyżej niz to do tej pory pokazuje.

Co nie zmienia faktu że skrzydla to kolejna pozycja po ataku w ktorej praktycznie nie ma rywalizacji.

Zaiste naprawdę dziwnie mamy zbudowana kadre.. w zasadzie tylko stoperzy i środek pola przynajmniej ilosciowo jakoś wyglada na ławce rezerwowych. Skrzydla i atak ani ilosciowo, ani jakościowo.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.04.2025, 22:42
Typowa pms. Zdziwienie? Chyba tylko niepoprawnych optymistów
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.04.2025, 21:12
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
I tak i nie. Żeby mieć taką sytuację do strzelenia gola to najpierw trzeba ją sobie wypracować a nie jestem przekonany czy wszyscy z A-klasy daliby radę to zrobić
Ale 90% piłkarzy z A klasy to co miał Jaroch na początku czy Zwolak po podaniu Kissa pakują do siatki bez mrugnięcia okiem. A te kołki to marnują i trener nie jest zły. Jeziorany...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.04.2025, 18:42
Jop jest do zwolnienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.04.2025, 19:24
AI jest do zwolnienia.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów