The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2013, 15:22
Wszystko to fajnie wygląda na papierze, poważne europejskie kluby itepe itede, ale jak przychodzi co do czego, to polska reprezentacja dostaje w dupę. Na Euro większość naszej kadry była z zagranicznych klubów i jak to się skończyło sami dobrze wiemy. Już abstrahując od powodów tej klęski na Mistrzostwach Europy, to jakoś nie widać, by nasza reprezentacja miała siać postrach.

Nie mniej jednak mam nadzieję, że wszystko będzie zmierzać we właściwym kierunku i nasza reprezentacja z roku na rok będzie coraz silniejsza.

A tak przy okazji - 15 marca do kina trafi film dokumentalny "Będziesz legendą, człowieku".
Pierwszoplanowymi bohaterami filmu są Damien Perquis - zmagający się z trudnościami z adaptacją w polskiej kadrze oraz twardziel i dobry duch drużyny - Marcin Wasilewski.
http://film.wp.pl/idGallery,11273,id...l?ticaid=1ff40
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.01.2013, 15:31
Spokojnie, do tej pory mieliśmy ćwierćyntelygenta volksdeutsch'a za tego od "obmyśliwania" strategii naszych orłów. Teraz na szczęście nastąpiła zmiana na lepsze na tym stanowisku i trzeba cierpliwie czekać na efekty. Ja jestem optymistą(po raz pierwszy od wielu lat).
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2013, 15:34
Borussi nie ma co liczyć, bo oni już swój test w reprezentacji oblali.
Reszta nie stanowi w zagranicznych zespołach silnego punktu(może oprócz bramkarzy), także nie przesadzajmy.
..
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 26.01.2013, 16:14
tofik napisał(a):Wyświetl post
Borussi nie ma co liczyć, bo oni już swój test w reprezentacji oblali.
Reszta nie stanowi w zagranicznych zespołach silnego punktu(może oprócz bramkarzy), także nie przesadzajmy.
Oblali bo są najlepszymi zawodnikami w tej kadrze
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2013, 16:37
Euro, to był ich test i wyszła kupa.
..
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2013, 16:48
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Oblali bo są najlepszymi zawodnikami w tej kadrze
Zamieniłbym ich na duet Olisadebe+Krzynówek (w swoim najlepszym okresie) nawet bym się nie zastanawiał
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 26.01.2013, 18:28
To nie był ich test, tylko test reprezentacji. Na sukces składa się wiele czynników (m.in. przygotowanie fizyczne, taktyczne), a nie tylko forma trzech graczy. Nawet jeśli są największymi gwiazdami. To tak jakby mówić, że ostatni brak powodzenia rep. Argentyny to wina Messiego.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.01.2013, 23:58
I tak, i nie. Wiadomo jak ich Smuda do grania przygotował, sami piłkarze się wypowiadali, że treningi odbywały się na zasadzie rozgrzewka i gierka, zero schematów taktycznych, podejrzanie wyglądała też ekipa od przygotowania fizycznego - skoro nawet dziennikarze wskazywali, że piłkarze chyba zbyt ostro zasuwają, to coś pewnie w tym było. Nie chcę już do tego wracać, ale mecz Polska - Rosja pokazał, że problemem był brak taktyki, nie piłkarze. Z Rosjanami organizacyjnie był na boisku totalny chaos, ale tak zasuwali, że wyglądało to przyzwoicie.

Pamiętam jak znajomi zza granicy wtedy po tym meczu mówili, że graliśmy dobrze , ale drużynowo wyglądamy kiepsko, wszystko opiera się na walce, odbiorze, kontrze...zresztą obruszałem się, że mają czelność krytykować nas po takim meczu ...a co było potem wszyscy pamiętamy. Na takim turnieju, przy tak wyrównanym poziomie brak trenera jest sporym osłabieniem dla drużyny, a chyba wszyscy zgadzamy się, że Smuda totalnie do tego zadania się nie nadawał. Nie przegrywaliśmy też po 0:5 żeby stwierdzić, że strasznie odstawaliśmy - właśnie trenera nam brakło, żeby w tych dwóch spotkaniach zdobyć o jednego gola więcej i przejść do ćwierćfinału. Jestem też pewien, że ta ekipa z roku na rok ma coraz większy potencjał i "sukcesy" przyjdą. Szczególnie, że gołym okiem widać, że Fornalik biję na głowę Smudę pod względem czystej inteligencji, ma też jakiekolwiek pojęcie taktyczne. Za dwa, trzy lata Kuba, Piszczek, Lewy, czy Glik będą już doświadczonymi graczami (taki Lewandowski w najlepszym wieku dla piłkarza), a że mamy świetny rocznik 1995, plus pojedyncze talenty w starszych rocznikach, to nie ma siły żeby coś w tym futbolu reprezentacyjnym nie ruszyło. Co ważne, pojawiają się coraz bardziej wszechstronni zawodnicy i coraz lepiej wyszkoleni - wystarczy porównać potencjał Wolskiego do Obraniaka, Salamona do Perquisa, czy też Furmana do Murawskiego, lub nawet Borysiuka.

Dużo się mówi o Salamonie, Wolskim, Furmanie czy Miliku, a jednak nieco mniej o piłkarzach, którzy zajęli trzecie miejsce w Europie rok temu - taki Linetty wręcz błyszczał na tle największych europejskich talentów, może jego pierwsze mecze w Ekstraklasie nie były jakoś szczególnie imponujące, ale jak na 17-latka na pozycji ofensywnego pomocnika, kreatora gry, wyglądało to naprawdę obiecująco. Stępiński w końcówce sezonu pokazał, że się rozwija, duże firmy po ME U17 go regularnie obserwują i kwestią czasu jest dojście do poziomu kariery rozwoju Milika - o ile nie odbije mu szajba, na razie ponoć dobrze pracuje i widać postęp w jego grze.

Co ciekawe najmniej się mówi o bodaj dwóch największych talentach tej kadry, głównych kreatorach tego sukcesu, czyli...Horoszkiewiczu i Łasickim. To dzięki temu świetnemu duetowi środkowych obrońćów praktycznie nie traciliśmy bramek. Obaj trafili do świetnych europejskich szkółek - Horoszkiewicz rocznikowo powinien grać w ekipie U17 Herthy Berlin, a w tym momencie przeszkoczył nawet U19 i gra w rezerwach, czyli nieformalnej ekipie U21, gdzie jest bodaj najmłodszym zawodnikiem. O Łasickim się mówi jeszcze mniej, a chłopak również świetnie się rozwija - gra regularnie w jednej z najlepszych drużyn włoskiej Primavery (lider rozgrywek w swojej dywizji), będąc jednym z najmłodszych zawodników w drużynie. Nie grał może we wszystkich spotkaniach, ale wiadomo, że mają tam kilkudziesięciu zdolnych młodzianów i w drużynie jest rotacja. Jest też Zieliński - technicznie jeden z lepszych piłkarzy Primavery, wychowuje się w czołowej włoskiej szkółce, w klubie żyjącym ze szkolenia młodzieży, czyli Udinese.

Ale mniejsza z tym - ja to wiem, Wy to wiecie, a kraj się dowie o ich istnieniu jak się okaże, że obaj nagle nie wiedzieć czemu negocjują z Milanem, Interem, czy Juve - jak to było z Salamonem Do czego jednak zmierzam? Nasze talenty, moja ocena potencjału nie kończą się na Salamonie, Miliku i Wolskim. Mamy naprawdę dobre roczniki młodzieżowe (rocznik 1997 na ten moment przebija "brązowy" rocznik 1995) i jestem pełen optymizmu pod tym względem. Co innego liga - jakbym miał oceniać aktualną sytuację, to idziemy w kierunku Serbów i Chorwatów, czyli raczej słaba liga i świetni młodzi piłkarze. A słaba dlatego, że nie stać nas na to, aby tą zdolną młodzież wesprzeć solidnymi obcokrajowcami...do sukcesów obok młodości i potencjału trzeba mieć doświadczenie, regularność, solidność. Krótkie podsumowanie:

Bramkarze:
Szczęsny (22 - Arsenal), Kurto (21 - Roda), Skorupski (21 - Górnik), Słowik (21 - Jagiellonia), Pawłowski (19 - Udinese), Taudul (17 - Everton), Stryjek (16 - Sunderland)

Obrońcy:
Modelski (20 - Jagiellonia), Olkowski (21 - Górnik), Salamon (21 - Brescia), Horoszkiewicz (17 - Hertha), Łasicki (17 - Napoli), Włodarczyk (17 - Hertha), Oleksy (21 - Piast)

Pomocnicy:
Krychowiak (22 - Reims), Furman (20 - Legia), Łukasik (21 - Legia), Wolski (20 - Fiorentina), Kosecki (22 - Legia), Rybus (23 - Terek), Zieliński (18 - Udinese), Linetty (17 - Lech), Kobylański (18 - Werder)

Napastnicy:
Milik (18 - Bayer), Stępiński (17 - Widzew), Lebedyński (21 - Roda), Sobiech (22 - Hannover)
Ostatnio edytowane przez rw88 : 27.01.2013 o godz. 00:11.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.01.2013, 15:14
To prawda ze ostatnimi czasy troche sie ruszylo w kwestii mlodziezy jesli chodzi o jakosc, ale, mimo wszystko, nie podpalalbym sie za bardzo.

Jeden klub z powaznym szkoleniem w skali calego kraju to zdecydowanie za malo by wiazac nadzieje na silna reprezentacje. Nawet jesli za granica mamy kilka utalentowanych juniorow...
No bo badzmy szczerzy; silna reprezentacje to mozna planowac na graczach takich jak Wolski czy Lewandowski, nie na Olkowskich czy Slowikach. A tych pierwszych, tj. "wolskich i lewandowskich", wciaz mamy bardzo malo.
I nie bedzie ich zdecydowanie wiecej dopoki wiecej klubow nie pojdzie droga Legii.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.01.2013, 15:35
Ja też był nie był takim optymistą bo w przeszłości też miliśmy takie niby talenty w zagranicznych klubach, które dobrze rokowały. Chociażby Krzysztof Król (kiedyś Real Madryt B), Kuszczak, mimo że reprezentuje i reprezentowal jakiś poziom to moim zdaniem swoja kariere przegrał gnijąc na ławie w Man Utd, Jodłowiec też był traktowany jako potencjalny mocny punkt kadry, Radek Majewski, Tomek Frankowski, gwiazda ligi, która nie pociągnęła reprezentacji do przodu a i za granicą sie nie spełnił. Nie chce mi sie więcej szukać takich zawodników ale jestem pewien, że przewinęły sie takich kandydatów na gwiazdy dziesiątki.
Myslę, że to jest podobnie jak z szansami sportowców na zdobycie medali na IO. Szans ma się kilka razy więcej niż w efekcie finalnym medali. Tak samo z tymi talentami, na początku jest ich duża pula a później z wiekiem skład sie wykrusza i pożytek przyniesie niewielu. Dochodzi jeszcze kwestia jak np ta z Dortmundu, czy Frankowskiego, piłkarze, którzy dobrze sobie radza w klubie X wcale nie muszą sobie poradzić w klubie Z oraz w reprezentacji. Oczywiście na dzień dzisiejszy na papierze to wyglada ok ale nie liczy się dzisiaj tylko jutro i to jaki ten narybek przyniesie efekt za 5-10 lat. Zobaczymy co osiagną te chłopaki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 27.01.2013, 16:15
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Napastnicy:
Milik (18 - Bayer), Stępiński (17 - Widzew), Lebedyński (21 - Roda), Sobiech (22 - Hannover)
Dodałbym z Widzewa jeszcze Rybickiego i Bartkowskiego, zwłaszcza ten drugi robił na mnie wrażenie na początku rundy.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.01.2013, 16:51
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja też był nie był takim optymistą bo w przeszłości też miliśmy takie niby talenty w zagranicznych klubach, które dobrze rokowały. Chociażby Krzysztof Król (kiedyś Real Madryt B), Kuszczak, mimo że reprezentuje i reprezentowal jakiś poziom to moim zdaniem swoja kariere przegrał gnijąc na ławie w Man Utd, Jodłowiec też był traktowany jako potencjalny mocny punkt kadry, Radek Majewski, Tomek Frankowski, gwiazda ligi, która nie pociągnęła reprezentacji do przodu a i za granicą sie nie spełnił. Nie chce mi sie więcej szukać takich zawodników ale jestem pewien, że przewinęły sie takich kandydatów na gwiazdy dziesiątki.
Słusznie prawisz ogólnie, ale z drugiej strony porównaj sobie potencjał Jodłowca z potencjałem Salamona, czy też potencjał Wolskiego z potencjałem Majewskiego - co by nie mówić między Fiorentiną, a Forest jest przepaść. Taki Majewski miał przyzwoite zagranie, był dosyć kreatywny, ale był raczej statycznym typem playmakera i nie miał ani połowy z iskry, którą pokazuje Wolski - ten ma nie tylko świetne dogranie, ale też lepszą technikę użytkową, drybling, potrafi się urwać mając rywala na plecach. W.g. mnie to zupełnie inny poziom potencjału, mimo że osiągnięcia w lidze polskiej mają podobne.

Ta sama sytuacja z Kuszczakiem i Szczęsnym - ten drugi osiągnął jednak więcej w swojej karierze, mimo że jest z dziesięć lat młodszy. Mówisz Frankowski, ale jak się ma Franek do potencjału Lewego, czy Milika? Frankowski w zasadzie nigdy nie był nawet blisko klubu klasy Leverkusen, dla Milika to pierwszy klub na zachodzie, po jesieni wicelider Bundesligi. Zresztą nie trzeba aż tak dalekimi porównaniami sięgać - weźmy Furmana i Borysiuka, których dzielą dwa lata różnicy - ten pierwszy nie dość, że bardzo twardo i skutecznie gra w odbiorze, to jeszcze potrafi zagrać dynamicznie w ofensywie, zaliczyć asystę, strzelić bramkę po zwodzie, podczas gdy możliwości Borysiuka ograniczają się do defensywy i ewentualnie długiego, celnego zagrania. Właściwie nawet Łukasik jest chyba ciekawszym zawodnikiem od Borysiuka...Takich porównań można zrobić więcej, ale nie chcę się rozpisywać.

Kiedyś mieliśmy też faktycznie chłopaków w zachodnich szkółkach, ale większość z nich tam trafiała po koneksjach menedżerów, albo też całe życie wychowywali się poza naszym krajem. Teraz to wygląda odwrotnie, to zachodnie szkółki zabiegają o takich zawodników jak Horoszkiewicz, Linetty, Łasicki, Stępiński, czy Zieliński. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia, ale jestem pewien, że wiele w tym jest racji.

Teoretycznie macie rację z tymi szkółkami - mając 10 szkółek na poziomie Legii, rywalizujących ze sobą, zapewne dostrzeglibyśmy ogromny skok jakościowy w naszej piłce. Niemniej jednak mimo, że np. taki Widzew, Górnik, Lech czy Polonia aż tak rewelacyjnie (chociaż Polonia w juniorskim futbolu bardzo od Legii nie odstaje) zorganizowanego szkolenia nie mają, to stawiają na młodzież, stawiają na rozwój swoich największych talentów, poszukują ich zaciekle w juniorskim futbolu co sprawia, że chociaż napływ talentów do seniorskiego futbolu w tych klubach nie jest specjalnie masowy, to też trafiają się pojedyncze perełki - Lech ma bardzo utalentowanych Linettego, Kędziorę, czy Drewniaka, Polonia dała naszej piłce Teodorczyka, Wszołka i Pazio, Górnik natomiast solidnych Skorupskiego, Olkowskiego i świetnego Milika, ponoć równie utalentowany jest Konrad Nowak, który jednak póki co jeszcze nie odpalił.

Inne kluby też coraz bardziej ulegają modzie stawiania na młodzież, chociaż robią to dosyć pokracznie (jak choćby Wisła - Chrapek, Czekaj, Uryga) lub też niezbyt imponująco, to jakieś efekty są i pojedyncze duże talenty mogą z tych ekip wypływać - mam na myśli Lechię, Jagiellonię, Zagłębie, czy Piasta. Mam nadzieję, że z roku na rok coraz bardziej będzie się dostrzegać sens i pieniądze płynące z takiej wizji rozwoju i pójdzie nam w dziedzinie szkolenia równie szybko do przodu, jak ze stadionami - w końcu są ku temu też dobre wiatry w PZPN-ie - zmiany w reprezentacjach młodzieżowych i w systemie rozgrywek juniorskich może i są symboliczne, ale swój dodani efekt na pewno dołożą.

Trzeba też pamiętać, że do fubolu reprezentacyjnego potrzebujemy solidnej, równorzędnej osiemnastki graczy, więc w.g. mnie jak . No i podstawowa sprawa to ustalenie oczekiwań - jak dla mnie sukcesem będzie awans na turnieje mistrzowskie z wyjściami z grupy, znajdowanie się w 16 na świecie, czy też w 8 w Europie. I na to, z tym potencjałem, który mamy z pewnością będzie nas stać prędzej czy później.

P.s. Do tej listy oczywiście można dodać więcej nazwisk, nie ma tam np. Pazio, czy właśnie Bartkowskiego, podałem po prostu co ciekawsze nazwiska z głowy
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.02.2013, 09:13
No cóż, widać było po Rumunach że grali za kare. Na ten mecz nie zostali powołani zawodnicy z czołowych klubów czyli Steau'y, Rapidu i Cluj tak więc niech nikogo nie zmyli ten wynik że już niby jesteśmy europejską potęgą i takich Rumunów i innych Bułgarów będziemy od teraz lać po 5:0.
Na Irlandię jedzie Milik zamiast Teodorczyka, nieźle po*** Fornalika.
http://www.weszlo.com/news/13646-Kol...dl_do_historii
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 03.02.2013 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.02.2013, 14:19
Nie gadaj Macius głupot, bo i nasza reprezentacja i rumuńska zagrały w drugich, a nawet trzecich składach. Rumuni też chcieli przetestować bezpośrednie zaplecze pierwszej kadry a ich opinie na rumuńskich portalach po przegranym wysoko meczu z, bądź co bądź Polską B, uważają za klęskę swojego potencjału ligowego.

Rumuni wspominają, że to po raz drugi gdy w tak krótkim czasie stracili 4 bramki (z Polską w 33 minuty), bo ostatni raz tak było w 1962 roku z Hiszpanią gdzie zainkasowali 4 gole w 27 minut. Nawet w przegranym w 1948 roku meczu 0-9 z Węgrami, czwartego gola stracili w w 58 minucie.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.02.2013 o godz. 14:36.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.02.2013, 08:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie gadaj Macius głupot, bo i nasza reprezentacja i rumuńska zagrały w drugich, a nawet trzecich składach. Rumuni też chcieli przetestować bezpośrednie zaplecze pierwszej kadry a ich opinie na rumuńskich portalach po przegranym wysoko meczu z, bądź co bądź Polską B, uważają za klęskę swojego potencjału ligowego.

Rumuni wspominają, że to po raz drugi gdy w tak krótkim czasie stracili 4 bramki (z Polską w 33 minuty), bo ostatni raz tak było w 1962 roku z Hiszpanią gdzie zainkasowali 4 gole w 27 minut. Nawet w przegranym w 1948 roku meczu 0-9 z Węgrami, czwartego gola stracili w w 58 minucie.
Czyli sugerujesz, że mamy większy potencjał ligowy ? Szkoda tylko, ze nie widać go w europejskich pucharach, w których Rumuni są od nas zdecydowanie lepsi.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.02.2013, 09:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czyli sugerujesz, że mamy większy potencjał ligowy ? Szkoda tylko, ze nie widać go w europejskich pucharach, w których Rumuni są od nas zdecydowanie lepsi.
Tak gwoli ścisłości to w ostatnich 5 sezonach 3 razy osiągaliśmy od nich lepsze rezultaty. Taka drobnostka.

Ponadto tam w takim Cluju grają prawie sami obcokrajowcy, stąd pozornie dobre wyniki klubów nie przekładają się na jakość prezentowaną przez reprezentacje ligową.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 04.02.2013, 13:40
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Tak gwoli ścisłości to w ostatnich 5 sezonach 3 razy osiągaliśmy od nich lepsze rezultaty. Taka drobnostka.

Ponadto tam w takim Cluju grają prawie sami obcokrajowcy, stąd pozornie dobre wyniki klubów nie przekładają się na jakość prezentowaną przez reprezentacje ligową.
Wszystko pięknie ładnie tylko:
2006/07- Steaua w fazie grupowej LM
2007/08 - Steaua w LM
2008/09 - Cluj i Steaua w LM
2009/10 - Unirea w LM
2010/11 - Cluj w LM
2011/12 - Otelul w LM
2012/13 - Cluj w LM

Wyniki mają jakie mają ale w ciągu jednego sezonu ich zespół zarobił pewnie więcej niż Wisła, Legia i Lech razem wzięci w ostatnich potyczkach w LE.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.02.2013, 16:38
O sile Cluj stanowią głównie Portugalczycy http://pl.soccerway.com/teams/romani...-1907-cluj-sa/
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.02.2013, 19:50
Podobał mi się ostatni mecz z Rumunią. Chłopcy fajnie zagrali, praktycznie nie mieli rywala, parę bramek strzelili i o to chodzi. Z niecierpliwością czekam na jutrzejszy mecz z Irlandią, już w mocniejszym składzie.

Ciekawa jestem jak tam się spisze nasza prawa obrona, bo Piszczu kontuzjowany (Fornalik dowołał Brozia). Pewnie zagra Wasilewski, przynajmniej mi się to tak widzi.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.02.2013, 14:21
Les Fornalikos powinni dzisiaj pokonać Ajriszów. Co jak co, ale w porównaniu do Smudy to niebo, a ziemia. Widać w tym jakiś pomysł na grę, rozegranie, różnorodne warianty, a nie Smudejrowskie "Byle na 0 z tyłu". Nie ukrywam, wynik towarzystkiego z Rumunami rozbudza apetyty.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.02.2013, 01:24
Mecz z Irlandią to była totalna żenada.Tak się składa,że w międzyczasie podpatrywałem inne mecze międzypaństwowe (Anglia-Brazylia,Francja-Niemcy,Burkina Faso-Ghana) i poziom kultury gry,zgrania,szybkości,dokładności,techniki jaki dzielił mecz Polaków z innymi był przerażająco ogromny.Nie potrafiliśmy ograc Irlandczyków,którzy na Euro byli najsłabszą reprezentacją,którzy w swoich szeregach nie mają ani jednego zawodnika światowej klasy.Zagraliśmy totalną kopanine,a niektórzy zawodnicy grali tak jakby się pierwszy raz na oczy widzieli.Totalny chaos i brak pomysłu,marnie widzę nasz mecz z Ukrainą w EMŚ.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 07.02.2013, 07:19
^^^ całkowicie się zgadzam. A już tego co odpier...ł Wasilewski z Perquisem i Obraniak nie da się skomentować słowami. Jedyne co się mogło jako tako podobać to duet w środku pola Łukasik - Krychowiak.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.02.2013, 09:13
Lewandowski chyba nadal rozkłada siły na cały sezon w sposób taki, żeby w Dortmundzie strzelac jak najwięcej. A w reprezentacji jedną okazję miał którą taki Franek by 10 na 10 razy wykorzystał. Noż koszmar normalnie. Myślę, że trzeba tego bardzo niedoświadczonego Salomona sprawdzic, bo w kadrze gorszy od Perquisa nie powinen byc.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2013, 09:22
Pamietajcie gramy jak nigdy - przegrywamy jak zawsze.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2013, 09:49
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Les Fornalikos powinni dzisiaj pokonać Ajriszów. Co jak co, ale w porównaniu do Smudy to niebo, a ziemia. Widać w tym jakiś pomysł na grę, rozegranie, różnorodne warianty, a nie Smudejrowskie "Byle na 0 z tyłu". Nie ukrywam, wynik towarzystkiego z Rumunami rozbudza apetyty.
Czyzby ?

Beznadziejne decyzje personalne Fornalika. Juz pierwszy sklad i obecnosc Boenischa na prawej stronie budzil kontrowerska. Sorry, ale co nowego mozna sie dowiedziec o Wawrzyniaku (jego wybicie pilki przy pierwszej bramce dla Eire juz nawet nie bylo smieszne).
Zmiany w przerwie rowniez bez sensu ?
Dlaczego nie sprawdzono Celebana skoro tak dobrze wypadl z Rumunami ? Po co na boisko byl dalej Obraniak (ten sam przypadek co z Wawrzyniakiem) ? Mozna bylo sprawdzic bedacego w formie Mierzejewskiego albo przetestowac wariant z Kuba na srodku za Lewandowskim bo przeciez na skrzydlach mamy duzy wybor. Nawiasem mowiac nie zgadzam sie, ze Pawlowski zagral jakas tragedie - czy Grosicki wypadl lepiej w 2 polowie ?
Reasumujac zagralismy na wynik, a i tak poleglismy. Nie sprawdzilismy nikogo i nie przetestowalismy zadnego wariantu - zmarnowany tylko termin.
Fornalik przegral wszystkie mecze sparingowe. Jedyne zwyciestwo to z Moldawia w stylu jakiego nie dalo sie ogladac. Pryszedl jako Waldek King, a jak tak dalej pojdzie to odejdzie jako Waldek Kiepski.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.02.2013, 10:41
Po prostu nie wejdziemy do tych MS i tyle.
Za bardzo to wszystko idzie po grudzie żeby mogło zakończyć się sukcesem.
Za dużo dziur w składzie, za dużo znaków zapytania nie widzę szans żeby to wszystko zaskoczyło w najbliższym czasie.
Moim zdaniem najpóźniej do lata prysną wszelkie nadzieje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2013, 10:57
jakby Robert z Menczesteru wykorzystał 100% sytuację to mecz byłby inny wynik byłby inny (zapewne nasza wygrana) i po meczu były by inne opinie.
A tak to wiemy ze Wasyl trzymaj się...ale nie kadry. Niestety ale powinien zobaczyć ten sam transparent co kiedyś Rząsa nt. bycia patriotą.
Pawłowski nie dośc ze wolny to ta piłka jakaś za ciężka dla niego. No i brak zgrania na wysoki poziomie.
Wszystko przed meczem było jednak za tym że ten mecz wygramy, a tu ch**. Obrona byłą jest i będzie naszą bolączką, jak już skompletujemy parę stoperów to wtedy sie okaże że zapomnieliśmy o lewej stroniecc

E: cfa "rzasa badz patriota zrezygnuj z reprezentacji" tak to chyba leciało
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.02.2013 o godz. 11:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.02.2013, 11:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jakby Robert z Menczesteru wykorzystał 100% sytuację to mecz byłby inny wynik byłby inny (zapewne nasza wygrana) i po meczu były by inne opinie.
A tak to wiemy ze Wasyl trzymaj się...ale nie kadry. Niestety ale powinien zobaczyć ten sam transparent co kiedyś Rząsa nt. bycia patriotą.
Pawłowski nie dośc ze wolny to ta piłka jakaś za ciężka dla niego. No i brak zgrania na wysoki poziomie.
Wszystko przed meczem było jednak za tym że ten mecz wygramy, a tu ch**. Obrona byłą jest i będzie naszą bolączką, jak już skompletujemy parę stoperów to wtedy sie okaże że zapomnieliśmy o lewej stronie
Jaki transparent był dla Tomasza "Proszę zmienic hotel" Rząsy ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.02.2013, 11:46
Mecz nie był w naszym wykonaniu zły. W pierwszej połowie Polacy zdominowali Irlandczyków, paradoksalnie jednak to gospodarze strzelili bramkę. Za to My nie potrafiliśmy wykorzystać dogodnych sytuacji. W drugiej odsłonie meczu gra się wyrównała, ale i tak biliśmy głową w mur. Słaby Pawłowski i Milik. Obu zjadła chyba trema, a bać się nie było powodu, bo to był zwykły mało ważny sparing. Śmiać mi się chciało z TVP jak usilnie chcieli nam wmówić jak ważny to dla Polaków mecz. Ważne to będzie spotkanie o punkty, a nie śmieszny mecz w Irlandii. Nie sugerowałbym się zbytnio wynikiem i nie prorokował naszego awansu bądź jego braku na MŚ w Brazylii po tym meczu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.02.2013, 12:18
Kompletnie nie rozumiem czemu gramy taką kichę, Irlandie z naszym potencjałem to powinniśmy pyknąć gładko 3:0 w końcu mamy piłkarzy czołowych lig/klubów: Szczęsny (Arsenal) -Piszczek (Borussia), Glik (Torino), Salomon (AC Milan), Boenisch (Leverkusen) - Błaszczykowski (Borussia), Łukasik (Legia), Obraniak (Bordeaux), Grosik (Sivasspor) -Mierzejewski (Trabzonspor) - Lewandowski (Borussia). Nie wsadzam tu Perquisa bo z obecna forma nadaje sie do tarcia chrzanu. W każdym razie potencja jest, a oni chuja grają.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów