|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
ps. naprawde nie czytales kilka dni temu, że canal+ zaplanował już spidercam na przyszły sezon i już popracował nad budżetem, czy tylko sie popisujesz? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
bardzo fajny pomysł... jakby ktoś nie wiedział na czym to polega to .. http://www.youtube.com/watch?v=GvwhMM1CvXo ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
siemka mam sprawe, gdzie moge znaleźć adresy do kamerek internetowych ? Podrzuciłby ktoś link? Z góry dzięki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
(zwłaszcza tych przylepionych) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/ ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tak na luzie.
Lepiej gdyby zamiast spidercam zrobili coś w stylu Waldstadion w Frankfurcie. http://stadiony.net/stadium.php?s=177 No ale jest to czyste SF w stylu Avatara, ba nawet ten film jest bardziej realistyczny od pomysłów naszego architekta. ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Że też moje najgorsze przewidywania (70mln) stały się jeszcze gorsze. No i ciągle oni zapominają, że oprócz IT i wnętrza trybuny północnej potrzeba jeszcze wykończenia i wyposażenia trybuny zachodniej aby mecze mogły się odbywać. Co więcej, oni chyba nie myślą poważnie że sponsor tytularny wyłoży im takie pieniądze z miejsca? W Gdańsku gdzie stadion ma znacznie większe prestiżowe znaczenie, PGE wyłoży 35mln w ciągu 5 lat trwania umowy, czyli 7mln rocznie. Jakby tutaj Zaproponowano nawet 15mln za nazwę stadionu (który opinię ma niezbyt dobrą) to byłoby dobrze. Szukanie sponsora tytularnego (czyli przetarg) "trochę trwa", coś około roku w Gdańsku zajęło jego poszukiwanie. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
@FraMat - nie wiedziałem, świetnie
A co do sponsora tytularnego dla stadionu to przydałby się. Np. taka Pepsi, barwy firmy to te same barwy co klubowe a i na koszulkach mogłoby to wyglądać dobrze. Duża firma która ostro reklamuje się poprzez piłkę nożną. (Nowa reklama PEPSI - Henry, Messi, Drogba, Arshavin, Lampard i Kaka oraz muzyka Akona) Gdybyśmy tak byli areną e2012 mogłoby to być dużo bardziej prawdopodobne a tak to tylko moja wersja "fajnie by było". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
cos więcej niz SF ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No w takim (teoretycznym
) wypadku Coca-Cola nie mogła by być sponsorem Wisły na koszulkach. Tak jak nie mogła nim być Era gry sponsorem tytularnym ligi został Orange.A o takim wyścigu Pepsi kontra Coca-Cola już ktoś pisał, że byłby bardzo dobry marketingowo gdyby sponsorem tytularnym stadionu Wisły była Pepsi a stadionu Cracovii Coca-Cola ![]()
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 08.03.2010 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A no racja.
jednak na koszulkach bardziej podobał by mi sie wtapiający się biały napis Coli ;P |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Weźcież ludzie darujcie innym takie genialne dylematy.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...dionie_. html A po czym autor artykułu wnosi , że Wisła nie udźwignie kosztów, a Cracovia owszem, jeżeli klub od garbatej doli grając na Hutniku z Legia wypelnia stadion w astronomicznej liczbie 3ech tysiecy osób. Powołuje sie na OFICJALNE dane z EKSTRAKLASA SA i proszę o nie wypisywanie ze było miedzy 4 a 5 tylko drukarka się popsuła ;-) Jezeli ich stadion an 15.000 wypelni 5 a nasz na 35 wypelni 20(na meczach z Lechem, Legia czy pasami mozna liczyć na komplet) to pytam sie jakim cudem te wyliczenia autora?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze datego ze my wedlug zyczen Majchrowskiego na dzien dobry wykladamy kilkadziesiat mln, Cracovia zero po czym co roku placimy 1% od 500mln, a oni 1% od 250mln (koszty budowy). Bylby to skandal ale nie pierwszy.
Nie wyobrazam sobie sytuacji innej niz: Oba kluby nic nie placa za wykonczenie i oba maja taka sama stawke za uzytkowanie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dodajmy, że 75 mln złotych to mniej więcej ta kwota (powiększona o odsetki z tytułu inflacji), którą oferował Cupiał jako wkład własny do stadionu za czasów Dębskiego. To było chyba koło 40 mln, stadion miał być za 80.
Tyle, że 8-9 lat temu, w zupełnie innej sytuacji. Ta inwestycja w tym momencie praktycznie by się Wiśle zwróciła. Tymczasem propozycja dołożenia 75 mln w roku totalnego spowolnienia gospodarczego w Polsce jest zwyczajną bezczelnością. Szczególnie, że w przypadku dołożenia pieniędzy za czasów Dębskiego Wisła nie płaciłaby rocznie po 1% wartości stadionu. Umowa była prosta. TS Wisła przekazało grunt, miasto buduje. Warto podkreślić sprawę gruntów, bo w naszym przypadku nikt nie musiał płacić dziesiątków milionów złotych Norbertankom. Miasto buduje kompletny obiekt, za którego użytkowanie Wisła płaci. Nie ma też co się specjalnie tymi targami emocjonować. Wiadomo, że Majcher jest pod ścianą. Nie ma innej opcji niż Wisła. Przecież nie zaproponuje Garbarni, Hutnikowi czy Bronowiance użytkowania stadionu przy R22. Koszty są astronomiczne i obiekt bez Wisły będzie stał pusty, zaś jego utrzymanie będzie obciążać budżet miasta. Chyba, że poszukamy Wietnamczyków i zrobimy kolejny Jarmark Europa. Prawda jest taka, że Majcher kombinuje, ale owe 75 mln i tak miasto będzie musiało wyłożyć z własnej kieszeni. Nie ma cudów. Owszem, można kwotę zmniejszyć o jakieś 20 mln za sponsora, który zostanie uwzględniony w nazwie stadionu. Ale ciężko liczyć na więcej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety za późno się zorientują, skoro stadion budowany jest od 6 lat a oni ciągle nie zabezpieczyli pieniędzy na tak podstawowe rzeczy. Niestety, ale Wisła może przez idiotyzm inwestora wiele stracić, za to miasto wystawi sobie świetną wizytówkę (a raczej już wystawiło) jak stadionu nie budować.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest tez troche tak, że przez nieudolność i amatorstwo Gminy Kraków wpędza ona w tarapaty (finansowe, marketingowe i sportowe) jedną ze swoich czołowych wizytówek - Wisłę Kraków.
Czarny scenariusz (tfu, tfu!!!) może być taki, że zanim inwestycja będzie ukończona to klub piłkarski Wisła przestanie być tą wizytówką w Polsce i europie grając w I-ej czy II-ej lidze. Ciekawe czy wtedy emeryt Majchrowski będzie w czynie społecznym czyśćił mech i trawę na niużywanym od lat stadionie, który wybudował. Przepraszam za czarnowidztwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Doprawdy?
Zastanawiam się, ile jeszcze błędów i absurdów wyjdzie podczas budowy i użytkowania stadionu.Ja tam wcale jakoś się nie dziwię, że klub jakoś nie pali się by być operatorem takiego stadionu. Wracając do trybuny zachodniej.Jak już ktoś napisał, trybuna zachodnia ma być niemal lustrzanym odbiciem wschodniej, a skoro tak, ciekawi mnie gdzie C+ da swoją kamerkę. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie wiem kto pisał jako pierwszy o tym lustrzanym odbiciu ale sam parking dowodzi ze odbicie to nie będzie. Do tego zanim zabudują trybunę to projekty już będą więc nie widzę ppóki co problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Może jestem paranoikiem ale wydaje mi się że z tym stadionem to będzie taki cyrk jakiego w tym mieście dawno nie było i nie przewiduje jakiegoś szybkiego happyendu. Inna sprawa że sam stadion mnie mniej martwi. Zdecydowanie bardziej przeraża mnie to co się u nas w klubie dzieje, bo to wygląda tak jakby ludzie nim rządzący, położyli na nim totalną lache ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście nie może być tak, że będziemy płacili za stadion tyle samo co Cracovia. Nasz jest większy i lepszy... Jedyne rozsądne wyjście to założenie spółki miasta z Wisłą, która zostałaby operatorem stadionu i odprowadzała część zysku do kasy miasta. Wisła powinna płacić 1% wartości biur, które wynajmuje pod swoją działalność. Dodatkowo miasto czerpałoby 100% zysków z innych imprez na stadionie niż mecze Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dziś w programie "Co niesie dzień" w Radio Kraków był temat poświęcony stadionowi. Pierwsza sprawa - tak jak było tu już wcześniej pisane brakujące środki to 75-100mln. Dyrektor ZIKiT Joanna Niedziałkowska powiedziała że te pieniądze ma wyłożyć operator stadionu ale że sprawa jest nagląca rozważają również opcje taką że zwrócą się do gminy o pożyczkę. Dokończą budowę stadionu a gdy podpiszą umowę z operatorem ta kwota zostanie odzyskana.
Wcześniej tą pożyczkę będą musieli przegłosować radni. Były przytoczone wypowiedzi radnego Olszówki o opóźnieniach w budowie i oczywiście radnego Stawowego który powiedział że w grudniu gdy przegłosowali 30 mln. to były zapewnienia że nie trzeba będzie więcej. Dyrektor ZIKiT zaznaczyła że mogą być pewne problemy z przegłosowaniem tej kwoty ponieważ będzie to okazja do zagrywek politycznych przeciwko Majchrowskiemu. Druga sprawa- Niedziałkowska dalej twierdzi że stadion będzie gotowy w lipcu. Mówiła o trybunie północnej która ma być dokończona tak aby mogli na nią wchodzić kibice. Odnośnie trybuny zachodniej to ma być gotowa z wyjątkiem dachu. Jednym słowem sytuacja wygląda bardzo źle ale ten kto śledzi budowę i czyta forum nie może być zaskoczony takim stanem. To było do przewidzenia już dużo wcześniej jednak miasto z uporem maniaka podkreślało że prace są prowadzone zgodnie z harmonogramem. Teraz się okazuje że na lipiec nie będzie dachu a coś mi się wydaje że czym bliżej tego miesiąca to dowiemy się o większych opóźnieniach. Dyrektor ZIKiT wypowiadała się w takim tonie o terminie oddania trybun północnej i zachodniej jak by była pewna że radni przegłosują te pieniądze. Jeśli dojdzie do głosowania nad funduszami a wszystko wskazuje na to że tak własnie będzie ponieważ wątpliwe by Wisła znalazła operatora do 16 marca to szykuje się nam znowu niezły bajzel podczas sesji Rady Miasta. Starałem się być optymistą i wierzyłem w oddanie stadionu na lipiec mimo opóźnień. Po tym co dziś usłyszałem obawiam się że możemy długo na Reymonta nie wrócić. Już sobie wyobrażam teksty Stawowego że przecież stadion Hutnika jest zrobiony i można na nim grać do wyjaśnienia całej sytuacji ze stadionem Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czyli że stadion będzie gotowy w lipcu, ale tak jakby go nie było
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Możliwe że czytał ale przecież lepiej udawać głupka bo to będzie najlepszy moment by dokopać Majchrowskiemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się że ten stadion w lipcu to będzie jedna wielka prowizorka, niby wszystko będzie dobrze ale tak naprawdę nic nie będzie dobrze. Założę się że jeszcze przez długie lata stadion nie będzie wykończony otynkowany zaplecza nie porobione itd. itp. będą tylko sprzeczki kto za co ma zapłacić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro nie będzie dachu w lipcu, tym samym stadion nie będzie spełniał nawet wymogów Ekstraklasy z powodu braku oświetlenia.
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|