The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2010, 13:53
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Co do kamer to chętnie zobaczyłbym na naszym stadionie spidercam. Technicznie technicznie różne wysokości dachów nie przeszkadzają w tym?
Chociaż nie Ja zamontowałbym ją w dwóch puntach na wschodniej w dwóch na zachodniej i by było No to teraz Canal+ musiałoby popracować nad budżetem na kolejny sezon
Chwała Tobie, teraz juz canal+ wiec, co ma robić....

ps.

naprawde nie czytales kilka dni temu, że canal+ zaplanował już spidercam na przyszły sezon i już popracował nad budżetem, czy tylko sie popisujesz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.03.2010, 13:56
Cytat:

Wkrótce nowa jakość transmisji w Canal+

W piątek (26 lutego 2010 roku) rusza wiosenna runda Ekstraklasy. Transmisje w Canal+ i Orange Sport. Pierwsza z nich szykuje dla swoich abonentów gratkę na miarę Premier League - kamerę "pająk".

Canal+ w niedalekiej przyszłości wprowadzi nową jakość w transmisji telewizyjnych. Jak podaje Wirtualna Polska, mecze
polskiej ligi mają być pokazywane w telewizji jak spotkania czołowych lig europejskich. Jednym z nowych rozwiązań
będzie m.in. tzw. kamera "pająk", czyli tzw. SpiderCam zawieszona nad boiskiem, na linach pomiędzy trybunami. Dzięki niej widzowie mają zobaczyć jeszcze więcej ciekawych ujęć. Jednak by zrealizować swój cel Canal+ czeka na ukończenie modernizacji kolejnych stadionów.

Wczoraj telewizja Canal+ Polska poinformowała, że jedną z nowości
podczas rozpoczynającej się wiosennej rundy Ekstraklasy będzie Nowy system
grafiki wizualnej, który będzie wykorzystywany podczas magazynów ligowych. System jest przeznaczony do wnikliwego analizowania wydarzeń boiskowych. Pozwala na stworzenie wirtualnego stadionu i płynne przechodzenie pomiędzy widokiem wirtualnym a rzeczywistym.
www.media2.pl

bardzo fajny pomysł... jakby ktoś nie wiedział na czym to polega to .. http://www.youtube.com/watch?v=GvwhMM1CvXo
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 08.03.2010, 13:59
siemka mam sprawe, gdzie moge znaleźć adresy do kamerek internetowych ? Podrzuciłby ktoś link? Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.03.2010, 14:01
wislak906 napisał(a):Wyświetl post
siemka mam sprawe, gdzie moge znaleźć adresy do kamerek internetowych ? Podrzuciłby ktoś link? Z góry dzięki
przeczytaj uważnie tytuły watków na tym forum

(zwłaszcza tych przylepionych)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.03.2010, 14:03
wislak906 napisał(a):Wyświetl post
jest osobny temat ale oczywiście leń się znajdzie

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.03.2010, 14:46
Tak na luzie.

Lepiej gdyby zamiast spidercam zrobili coś w stylu Waldstadion w Frankfurcie.

http://stadiony.net/stadium.php?s=177

No ale jest to czyste SF w stylu Avatara, ba nawet ten film jest bardziej realistyczny od pomysłów naszego architekta.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 08.03.2010, 15:17
Cytat:
- W sumie na wykończenie stadionu pod klucz potrzeba jeszcze ok. 75 mln zł. Część tej kwoty dostaniemy ze zwrotów podatkowych. Jednak żeby prace nie stanęły, a harmonogram był dotrzymany, musimy na bieżąco korzystać ze swojego budżetu - mówi dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu Joanna Niedziałkowska.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...tadionie_.html

Że też moje najgorsze przewidywania (70mln) stały się jeszcze gorsze. No i ciągle oni zapominają, że oprócz IT i wnętrza trybuny północnej potrzeba jeszcze wykończenia i wyposażenia trybuny zachodniej aby mecze mogły się odbywać. Co więcej, oni chyba nie myślą poważnie że sponsor tytularny wyłoży im takie pieniądze z miejsca? W Gdańsku gdzie stadion ma znacznie większe prestiżowe znaczenie, PGE wyłoży 35mln w ciągu 5 lat trwania umowy, czyli 7mln rocznie. Jakby tutaj Zaproponowano nawet 15mln za nazwę stadionu (który opinię ma niezbyt dobrą) to byłoby dobrze. Szukanie sponsora tytularnego (czyli przetarg) "trochę trwa", coś około roku w Gdańsku zajęło jego poszukiwanie.
Cytat:
Krakowski stadion będzie kosztować ostatecznie ok. 530 mln zł. Mimo ciągle rosnących kosztów wciąż pozostaje - obok poznańskich trybun Lecha - jednym z najtańszych nowych stadionów.
Ta kwota mnie przeraża, tyle pieniędzy za realizację projektu Obtułowicza...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.03.2010, 15:54
@FraMat - nie wiedziałem, świetnie

A co do sponsora tytularnego dla stadionu to przydałby się. Np. taka Pepsi, barwy firmy to te same barwy co klubowe a i na koszulkach mogłoby to wyglądać dobrze. Duża firma która ostro reklamuje się poprzez piłkę nożną. (Nowa reklama PEPSI - Henry, Messi, Drogba, Arshavin, Lampard i Kaka oraz muzyka Akona)
Gdybyśmy tak byli areną e2012 mogłoby to być dużo bardziej prawdopodobne a tak to tylko moja wersja "fajnie by było".
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.03.2010, 16:10
Tenzen napisał(a):Wyświetl post

A co do sponsora tytularnego dla stadionu to przydałby się. Np. taka Pepsi, barwy firmy to te same barwy co klubowe a i na koszulkach mogłoby to wyglądać dobrze. Duża firma która ostro reklamuje się poprzez piłkę nożną. (Nowa reklama PEPSI - Henry, Messi, Drogba, Arshavin, Lampard i Kaka oraz muzyka Akona)
Gdybyśmy tak byli areną e2012 mogłoby to być dużo bardziej prawdopodobne a tak to tylko moja wersja "fajnie by było".
Nie najlepiej by było gdyby Pepsi bylo operatorem stadionu, a Cola głównym sponsorem, i wyścig która firma da wiecej kasy na Wisłe, oraz która firma będzie miała więcej zawodników Wisły w swojej reklamie ;P

cos więcej niz SF
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.03.2010, 16:17
No w takim (teoretycznym ) wypadku Coca-Cola nie mogła by być sponsorem Wisły na koszulkach. Tak jak nie mogła nim być Era gry sponsorem tytularnym ligi został Orange.

A o takim wyścigu Pepsi kontra Coca-Cola już ktoś pisał, że byłby bardzo dobry marketingowo gdyby sponsorem tytularnym stadionu Wisły była Pepsi a stadionu Cracovii Coca-Cola
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 08.03.2010 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.03.2010, 16:34
A no racja.

jednak na koszulkach bardziej podobał by mi sie wtapiający się biały napis Coli ;P
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.03.2010, 16:41
Weźcież ludzie darujcie innym takie genialne dylematy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.03.2010, 16:51
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...dionie_. html A po czym autor artykułu wnosi , że Wisła nie udźwignie kosztów, a Cracovia owszem, jeżeli klub od garbatej doli grając na Hutniku z Legia wypelnia stadion w astronomicznej liczbie 3ech tysiecy osób. Powołuje sie na OFICJALNE dane z EKSTRAKLASA SA i proszę o nie wypisywanie ze było miedzy 4 a 5 tylko drukarka się popsuła ;-) Jezeli ich stadion an 15.000 wypelni 5 a nasz na 35 wypelni 20(na meczach z Lechem, Legia czy pasami mozna liczyć na komplet) to pytam sie jakim cudem te wyliczenia autora?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 08.03.2010, 17:22
Moze datego ze my wedlug zyczen Majchrowskiego na dzien dobry wykladamy kilkadziesiat mln, Cracovia zero po czym co roku placimy 1% od 500mln, a oni 1% od 250mln (koszty budowy). Bylby to skandal ale nie pierwszy.
Nie wyobrazam sobie sytuacji innej niz: Oba kluby nic nie placa za wykonczenie i oba maja taka sama stawke za uzytkowanie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.03.2010, 17:52
Dodajmy, że 75 mln złotych to mniej więcej ta kwota (powiększona o odsetki z tytułu inflacji), którą oferował Cupiał jako wkład własny do stadionu za czasów Dębskiego. To było chyba koło 40 mln, stadion miał być za 80.

Tyle, że 8-9 lat temu, w zupełnie innej sytuacji. Ta inwestycja w tym momencie praktycznie by się Wiśle zwróciła. Tymczasem propozycja dołożenia 75 mln w roku totalnego spowolnienia gospodarczego w Polsce jest zwyczajną bezczelnością. Szczególnie, że w przypadku dołożenia pieniędzy za czasów Dębskiego Wisła nie płaciłaby rocznie po 1% wartości stadionu.

Umowa była prosta. TS Wisła przekazało grunt, miasto buduje. Warto podkreślić sprawę gruntów, bo w naszym przypadku nikt nie musiał płacić dziesiątków milionów złotych Norbertankom. Miasto buduje kompletny obiekt, za którego użytkowanie Wisła płaci.

Nie ma też co się specjalnie tymi targami emocjonować. Wiadomo, że Majcher jest pod ścianą. Nie ma innej opcji niż Wisła. Przecież nie zaproponuje Garbarni, Hutnikowi czy Bronowiance użytkowania stadionu przy R22. Koszty są astronomiczne i obiekt bez Wisły będzie stał pusty, zaś jego utrzymanie będzie obciążać budżet miasta. Chyba, że poszukamy Wietnamczyków i zrobimy kolejny Jarmark Europa.

Prawda jest taka, że Majcher kombinuje, ale owe 75 mln i tak miasto będzie musiało wyłożyć z własnej kieszeni. Nie ma cudów. Owszem, można kwotę zmniejszyć o jakieś 20 mln za sponsora, który zostanie uwzględniony w nazwie stadionu. Ale ciężko liczyć na więcej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.03.2010, 18:15
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Majcher kombinuje, ale owe 75 mln i tak miasto będzie musiało wyłożyć z własnej kieszeni. Nie ma cudów. Owszem, można kwotę zmniejszyć o jakieś 20 mln za sponsora, który zostanie uwzględniony w nazwie stadionu. Ale ciężko liczyć na więcej.
Niestety za późno się zorientują, skoro stadion budowany jest od 6 lat a oni ciągle nie zabezpieczyli pieniędzy na tak podstawowe rzeczy. Niestety, ale Wisła może przez idiotyzm inwestora wiele stracić, za to miasto wystawi sobie świetną wizytówkę (a raczej już wystawiło) jak stadionu nie budować.
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 08.03.2010, 18:31
Jest tez troche tak, że przez nieudolność i amatorstwo Gminy Kraków wpędza ona w tarapaty (finansowe, marketingowe i sportowe) jedną ze swoich czołowych wizytówek - Wisłę Kraków.
Czarny scenariusz (tfu, tfu!!!) może być taki, że zanim inwestycja będzie ukończona to klub piłkarski Wisła przestanie być tą wizytówką w Polsce i europie grając w I-ej czy II-ej lidze.
Ciekawe czy wtedy emeryt Majchrowski będzie w czynie społecznym czyśćił mech i trawę na niużywanym od lat stadionie, który wybudował.
Przepraszam za czarnowidztwo.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.03.2010, 21:36
zbymak napisał(a):Wyświetl post
To jest Wschodnia trybuna
Doprawdy?

Zastanawiam się, ile jeszcze błędów i absurdów wyjdzie podczas budowy i użytkowania stadionu.Ja tam wcale jakoś się nie dziwię, że klub jakoś nie pali się by być operatorem takiego stadionu.

Wracając do trybuny zachodniej.Jak już ktoś napisał, trybuna zachodnia ma być niemal lustrzanym odbiciem wschodniej, a skoro tak, ciekawi mnie gdzie C+ da swoją kamerkę.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 08.03.2010, 22:08
Cytat:
Wracając do trybuny zachodniej.Jak już ktoś napisał, trybuna zachodnia ma być niemal lustrzanym odbiciem wschodniej, a skoro tak, ciekawi mnie gdzie C+ da swoją kamerkę.
Lustrzanym odbiciem to ona na pewno nie będzie, układ siedzeń różni się znacznie, a tam gdzie jest pusta przestrzeń pod daszkiem będą platformy dla kamer, miejsca dla komentatorów, studia TV, pomieszczenie kontroli stadionu. Różnice są nawet w narożniku, wystarczy spojrzeć na układ siedzisk czy rzuty pięter które tutaj umieszczałem.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 08.03.2010, 22:19
Nie wiem kto pisał jako pierwszy o tym lustrzanym odbiciu ale sam parking dowodzi ze odbicie to nie będzie. Do tego zanim zabudują trybunę to projekty już będą więc nie widzę ppóki co problemu.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.03.2010, 22:21
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...dionie_. html A po czym autor artykułu wnosi , że Wisła nie udźwignie kosztów, a Cracovia owszem, jeżeli klub od garbatej doli grając na Hutniku z Legia wypelnia stadion w astronomicznej liczbie 3ech tysiecy osób. Powołuje sie na OFICJALNE dane z EKSTRAKLASA SA i proszę o nie wypisywanie ze było miedzy 4 a 5 tylko drukarka się popsuła ;-) Jezeli ich stadion an 15.000 wypelni 5 a nasz na 35 wypelni 20(na meczach z Lechem, Legia czy pasami mozna liczyć na komplet) to pytam sie jakim cudem te wyliczenia autora?
Ja czytające ten artykuł odnosiłem wrażenie że czytam rozważanie z tego tematu przeredagowane przez redaktora gw. Szkoda że nie podał na jakiej podstawie to pisał. Ogólnie gw idzei tak po bandzie z debilizmem artykułów i materiałów o Wiśle że ręce opadają. Dziś w tym ich śmiesznym "magazynie piłkarskim" było mniej więcej tak, według jednej wersji to jest koniec Skorży, wylot w tym tygodniu, według innej będzei pracował dalej. HAHAHAHA
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 22:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Coraz bardziej w to wątpię , tym bardziej żeby to się stało przed wyborami.
Może jestem paranoikiem ale wydaje mi się że z tym stadionem to będzie taki cyrk jakiego w tym mieście dawno nie było i nie przewiduje jakiegoś szybkiego happyendu. Inna sprawa że sam stadion mnie mniej martwi.
Zdecydowanie bardziej przeraża mnie to co się u nas w klubie dzieje, bo to wygląda tak jakby ludzie nim rządzący, położyli na nim totalną lache
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.03.2010, 23:32
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Moze datego ze my wedlug zyczen Majchrowskiego na dzien dobry wykladamy kilkadziesiat mln, Cracovia zero po czym co roku placimy 1% od 500mln, a oni 1% od 250mln (koszty budowy).
Od 157 mln...

Oczywiście nie może być tak, że będziemy płacili za stadion tyle samo co Cracovia. Nasz jest większy i lepszy...

Jedyne rozsądne wyjście to założenie spółki miasta z Wisłą, która zostałaby operatorem stadionu i odprowadzała część zysku do kasy miasta. Wisła powinna płacić 1% wartości biur, które wynajmuje pod swoją działalność. Dodatkowo miasto czerpałoby 100% zysków z innych imprez na stadionie niż mecze Wisły.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2010, 23:34
Dziś w programie "Co niesie dzień" w Radio Kraków był temat poświęcony stadionowi. Pierwsza sprawa - tak jak było tu już wcześniej pisane brakujące środki to 75-100mln. Dyrektor ZIKiT Joanna Niedziałkowska powiedziała że te pieniądze ma wyłożyć operator stadionu ale że sprawa jest nagląca rozważają również opcje taką że zwrócą się do gminy o pożyczkę. Dokończą budowę stadionu a gdy podpiszą umowę z operatorem ta kwota zostanie odzyskana.

Wcześniej tą pożyczkę będą musieli przegłosować radni. Były przytoczone wypowiedzi radnego Olszówki o opóźnieniach w budowie i oczywiście radnego Stawowego który powiedział że w grudniu gdy przegłosowali 30 mln. to były zapewnienia że nie trzeba będzie więcej.

Dyrektor ZIKiT zaznaczyła że mogą być pewne problemy z przegłosowaniem tej kwoty ponieważ będzie to okazja do zagrywek politycznych przeciwko Majchrowskiemu.

Druga sprawa- Niedziałkowska dalej twierdzi że stadion będzie gotowy w lipcu. Mówiła o trybunie północnej która ma być dokończona tak aby mogli na nią wchodzić kibice. Odnośnie trybuny zachodniej to ma być gotowa z wyjątkiem dachu.

Jednym słowem sytuacja wygląda bardzo źle ale ten kto śledzi budowę i czyta forum nie może być zaskoczony takim stanem. To było do przewidzenia już dużo wcześniej jednak miasto z uporem maniaka podkreślało że prace są prowadzone zgodnie z harmonogramem.

Teraz się okazuje że na lipiec nie będzie dachu a coś mi się wydaje że czym bliżej tego miesiąca to dowiemy się o większych opóźnieniach.

Dyrektor ZIKiT wypowiadała się w takim tonie o terminie oddania trybun północnej i zachodniej jak by była pewna że radni przegłosują te pieniądze.

Jeśli dojdzie do głosowania nad funduszami a wszystko wskazuje na to że tak własnie będzie ponieważ wątpliwe by Wisła znalazła operatora do 16 marca to szykuje się nam znowu niezły bajzel podczas sesji Rady Miasta.

Starałem się być optymistą i wierzyłem w oddanie stadionu na lipiec mimo opóźnień. Po tym co dziś usłyszałem obawiam się że możemy długo na Reymonta nie wrócić. Już sobie wyobrażam teksty Stawowego że przecież stadion Hutnika jest zrobiony i można na nim grać do wyjaśnienia całej sytuacji ze stadionem Wisły.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.03.2010, 23:57
Czyli że stadion będzie gotowy w lipcu, ale tak jakby go nie było
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 23:59
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Czyli że stadion będzie gotowy w lipcu, ale tak jakby go nie było
Można powiedzieć że bedzie zarys albo bryła stadionu gotowa.Jak nie bedzie dachu nie bedzie jupiterow niech sobie Majchrowski wynajmie takiego bubla.Szkoda nerwow boje sie tylko żeby Cupiał tym wszystkim nie jebnął
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.03.2010, 00:00
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Były przytoczone wypowiedzi radnego Olszówki o opóźnieniach w budowie i oczywiście radnego Stawowego który powiedział że w grudniu gdy przegłosowali 30 mln. to były zapewnienia że nie trzeba będzie więcej.
Widzę że Stawowy nie czytał listów ktore do niego wysłaliśmy. Bo było tam napisane wsszystko o tym ze to nie koniec wydatków. Normalnie to się do jakiejs szopki czy Fucktu nadaje
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2010, 00:06
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Widzę że Stawowy nie czytał listów ktore do niego wysłaliśmy. Bo było tam napisane wsszystko o tym ze to nie koniec wydatków. Normalnie to się do jakiejs szopki czy Fucktu nadaje
Możliwe że czytał ale przecież lepiej udawać głupka bo to będzie najlepszy moment by dokopać Majchrowskiemu.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.03.2010, 00:30
Wydaje mi się że ten stadion w lipcu to będzie jedna wielka prowizorka, niby wszystko będzie dobrze ale tak naprawdę nic nie będzie dobrze. Założę się że jeszcze przez długie lata stadion nie będzie wykończony otynkowany zaplecza nie porobione itd. itp. będą tylko sprzeczki kto za co ma zapłacić.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 09.03.2010, 01:11
Skoro nie będzie dachu w lipcu, tym samym stadion nie będzie spełniał nawet wymogów Ekstraklasy z powodu braku oświetlenia.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów