The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2010, 15:17
Bartek Białkowski 3xtak
Kokosza 3xnie
Cywka? za wysokie progi, po co miałby odchodzić z Derby ?
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.11.2010, 15:23
Titto napisał(a):Wyświetl post
JrQ, konkretnie kto się twoim zdaniem nie nadaję i dlaczego?
Wskaż mi jakiś lepszych polskich piłkarzy, którzy są w naszym finansowym zasięgu.
Nie ma lepszych, ale to nie znaczy, że powinnismy sprowadzać dziadów, tylko sięgnąć po kogoś z za granicy.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.11.2010, 15:28
Ja widzę: (BR)Sandomierski (PO) porządny gość zza granicy (LO) Dudu (ŚO) Bartczak, Cionek (PP) Sobota/Mierzejewski (PL) Małkowski, Pawłowski (ŚP) Gol mila (NP) Janoszka Robak/Sernas
Goście, których piszę z głowy po dłuższym zastanowieniu można znaleść więcej taki gości. Plus niższe ligi, także do wyboru, do koloru.

P.S. Jovanic 500 tys, Sandomierski przed sezonem i tańczy i by znostało np na Bartczaka.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2010, 15:28
gdybym ....

Na bramkę kupiłbym Sandomierskiego aczkolwiek nie gwarantował bym mu miejsca w pierwszym składzie.
Linię defensywną tworzyłby Bunoza z Głowacki/Marcelo Banasiem od kolegi powyżej.
Lewy boczny, zakontrakował bym Dudu z Widzewaby walczył o pozycje z Paljicem i np M.Kowalczyk by rywalizował i uczył grać Cziko

Grając dwoma defensywnymi parę tworzyliby Czarek Wilk i Janek Gol, do tego z Bełchatowa wyciągnałbym jeszcze 2 ofensywnych piłkarzy Kuświk Poźniak by siedzieli na ławce na początek.

Na skrzydłach Peszko( który kilka lat temu za karton piłek mógł przejść, teraz niemożliwe no ale jestem bogaty więc science fiction.) i Grosiki

I w ataku, jeden grający wyżej drugi niżej czyli troszkę cofający się Paweł Brożek i Kucharczyk

Na środku obrony przedewszystkim powinien być Arboleda, ale chłopa tak nie lubie, że nie zdzierżyłbym go w koszulce z Białą Gwiazdą.

skład prezentował by się tak :
Sandomierski / Enyama gra w Izraelu, nie wierze że by się nie dało chłopa wyciągnąć
Paljic/Dudu Paraiba
Kowalczyk/Ćikoś
Banaś/chłopak z MESY
Bunoza/ Sobolewski

Cz.Wilk / Chłopak z MESy
J.Gol / T.Bandrowski

Peszko/Kirm/Poźniak
Grosicki /Małecki

Paweł Brożek / chłopak z MESY /Sernas
Kucharczyk / Kuświk

Myśle że tak wyglądała by moja jedenastka. Może na sezon jeszcze na lewą bym podpisał Kiełbowicza, stary ale wrzutki ma najlepsze w lidze.

Tomasz Cywka był u nas na testach, ale został odesłany do domu
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2010 o godz. 15:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.11.2010, 16:13
...może frytki do tego?
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.11.2010, 16:21
Zamiast wydawania zacznijmy wykorzystywać naszą młodzież . Ten sezon jest na to idealny bez szans (już praktycznie ) na mistrza , walka o PP.
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2010, 16:24
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Zamiast wydawania zacznijmy wykorzystywać naszą młodzież . Ten sezon jest na to idealny bez szans (już praktycznie ) na mistrza , walka o PP.
No tak, wykorzystując naszą młodzież jeszcze możemy spaść...

Mieliśmy już mistrzowską drużynę Młodej Ekstraklasy, i zobacz ilu zawodników przeszło na poziom wyżej.

Ja naprawde chciałbym by juniorzy i MESA byli podwalinami naszego klubu, ale bez huraoptymizmu.
Ilu mamy podstawowych reprezentantów w tej ME ?
Ilu mamy -||- -||- w juniorach?

Idzmy dalej. Presja jest całkowicie inna, przejscie z juniora da seniora to naprawde wielka różnica. Inaczej się gra z kolegami, inaczej wkraczając na wyższy poziom, do tego brak znajomych a np. żadne gwiazdy słowa do Ciebie nie mówia i traktują Cie jakby Cie nie było. Przeciez to właśnie "ON" wychowanek ME zabiera pieniądzi "MI" podstawowemu piłkarzowi z wieloletnim stażem.
Czasy oddawania serca za drużynę, kończą się wraz z odejściem od stypendium na rzecz profesjonalnego kontraktu.
Jeśli jakiś chłopak byłby naprawde postacią wyróżniającą, to przecież trener by go powołał (D.Brud) ale na ten moment nie możemy ryzykować zastępstwem senior/junior gdyż w przypadku każdej kolejnej porażki jest coraz gorzej.
Testować to można jak celem sezonu jest utrzymanie, wtedy gdy sie zapewni juz byt ligowy sprzedaje się mecze i sprawdza młodych. Tak było kiedyś teraz w Ekstraklasie się już nie sprzedaje niby
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2010 o godz. 16:34.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 02.11.2010, 16:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie mowie o tym żeby od razu cała jedynastką młodzieży wystawić . Chodzi mi o to żeby zacząć ją wprowadzać . A nie wydawać kolejne 400 euro na piłkarzy pokroju Bunoza.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.11.2010, 16:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bez naszej mlodziezy mozemy spasc...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.11.2010, 17:16
A Ja rowniez uwazam pomysl z wprowadzeniem kilku pilkarzy z ME za bardzo dobry. Bo jesli sie teraz sprawdza to i potem bedzie z nich pociecha. Kilku z nich nie uwazam aby bylo gorszych od tych z obecnej pierwszej druzyny.

A co do marzen to na pewno Sandomierski, na pewno Dudu, na pewno Sernas. Dodatkowo widzialbym tego serba z Krony Jovanovicia, Pawlowski z Zaglebia, Gol i Malkowski z Belchatowa. Prawego i srodkowego obronce szukalbym poza Polska.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.11.2010, 18:28
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nie ma lepszych, ale to nie znaczy, że powinnismy sprowadzać dziadów, tylko sięgnąć po kogoś z za granicy.
Nie chciałbym aby Wisła ograniczała się tylko do zawodników z zagranicy. A w ogóle kilku dobrych, polskich zawodników można by było ściągnąć i gwarantowali by nam jakiś poziom tylko nie wiem czy byłby to poziom, który pozwolił by nam w przyszłości grać z powodzeniem w pucharach. Co do zagranicznych to jeśli by mieli już przychodzić to może np. taki Dudu czyli obcokrajowiec grający w ekstraklasie wtedy nie byłoby takich je*anych problemów z komunikacją w zespole. Ja nie jestem zwolennikiem masowego sprowadzania szmelcu z zagranicy jeśli już jakiegoś zawodnika sprowadzamy to upewnijmy się najpierw czy jest to realne wzmocnienie drużyny i nie wnioskujmy tego po jakimś jednym pieprzonym nagraniu video. W większych europejskich markach np. w Borussii funkcjonuje to tak, że przed kupieniem zawodnika oglądają go kilka razy.
Poza tym małe są szansę przy tym skautingu trafi nam się jakaś perełka bardziej liczyłbym na to, że Staszek ściągnie kogoś z którym wcześniej współpracował w PSV czyli kogoś kto ma większe pojęcie o piłkarzach niż taki Kapka.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.11.2010, 19:56
Gdybym...
Marcin Kowalczyk- 25-letni obrońca Dynama Moskwa. Może grać na każdej pozycji w obronie; z końcem roku wygasa mu kontrakt z obecnym pracodawcą.

Szymon Pawłowski- 24 prawoskrzydłowy Zagłebia Lublin.

Maciej Małkowski- 25 lewy pomocnik GKS Bełchatów
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.11.2010, 20:40
Co Wy z tym Małkowskim powariowaliście? Jeszcze ostatnio nikt o nim nie wspominał a po tej kolejce to każdy go chce. Bez przesady on nie byłby wzmocnieniem Wisły. Przecież ten zawodnik ma porównywalny a wg mnie nawet mniejszy potencjał niż Piotrek Brożek z taką małą różnicą że Piotrka mamy za darmo a za Małkowskiego trzeba zapłacić dużo bo przecież jego klubem jest Bełchatów który krzyczy za swoich piłkarzy chore kwoty nawet jeśli Ci mają półroczny kontrakt i już podpisali umowę z innym zespołem to jestem ciekawy ile by chcieli za Małkowskiego który ma dłuższy kontrakt z nimi ? Mln euro? Nie zdziwiłbym się wcale . Nawet gdyby chcieli połowę z tego to nie ma sensu takiego piłkarza pozyskiwać - co innego gdyby był za darmo to wtedy można się zastanowić a tak to lepiej wybić sobie z głowy. On jest już nie najmłodszy , powiedzmy sobie szczerze nie najlepszy i już nie rozwinie się.
Co innego Szymon Pawłowski ten chłopak ma wysokie umiejętności i wzmocniłby Wisłę , jest lepszy od Małego ,Łobo czy Kirma a jak będą go omijały problemy zdrowotne to powinien porządnie zapukać do reprezentacji .
Marcin drewniany Kowalczyk może niech lepiej zostanie w Rosji , bo na pierwszą 11 klubu który chce powalczyć w europejskich pucharach jest za słaby a na ławkę rezerwowych jest za drogi . Już prędzej nadałby się Sznaucner ale wątpię żeby zrezygnował z wyższych zarobków w Grecji dla Wisły zwłaszcza że od czasu do czasu coś zagra w zdecydowanie mocniejszej lidze niż Polska. Z bocznych obrońców jest jeszcze Kuś który w Turcji radzi sobie całkiem całkiem ale mnie osobiście ten zawodnik nigdy nie przekonywał , może bardziej na środkowego by się nadał ale wątpię .
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.11.2010, 20:50
fanfan napisał(a):Wyświetl post
zwłaszcza że od czasu do czasu coś zagra w zdecydowanie mocniejszej lidze niż Polska.
gra regularnie w pierwszym zespole
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.11.2010, 21:20
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co Wy z tym Małkowskim powariowaliście? Jeszcze ostatnio nikt o nim nie wspominał a po tej kolejce to każdy go chce. Bez przesady on nie byłby wzmocnieniem Wisły. Przecież ten zawodnik ma porównywalny a wg mnie nawet mniejszy potencjał niż Piotrek Brożek z taką małą różnicą że Piotrka mamy za darmo a za Małkowskiego trzeba zapłacić dużo bo przecież jego klubem jest Bełchatów który krzyczy za swoich piłkarzy chore kwoty nawet jeśli Ci mają półroczny kontrakt i już podpisali umowę z innym zespołem to jestem ciekawy ile by chcieli za Małkowskiego który ma dłuższy kontrakt z nimi ? Mln euro? Nie zdziwiłbym się wcale . Nawet gdyby chcieli połowę z tego to nie ma sensu takiego piłkarza pozyskiwać - co innego gdyby był za darmo to wtedy można się zastanowić a tak to lepiej wybić sobie z głowy. On jest już nie najmłodszy , powiedzmy sobie szczerze nie najlepszy i już nie rozwinie się.
Akurat Małkowski to dobry jak na nasze realia skrzydłowy z dobrym dryblingiem, strzałem z dystansu i w przeciwieństwie do Małeckiego potrafi dośrodkować. Wystarczy popatrzeć na występy tego zawodnika w bieżącym sezonie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 02.11.2010, 21:40
Titto napisał(a):Wyświetl post
Akurat Małkowski to dobry jak na nasze realia skrzydłowy z dobrym dryblingiem, strzałem z dystansu i w przeciwieństwie do Małeckiego potrafi dośrodkować. Wystarczy popatrzeć na występy tego zawodnika w bieżącym sezonie.
Tylko że my potrzebujemy dobrych skrzydłowych na europejskie realia jeśli oczywiście chcemy coś tam zdziałać i myślę że kogoś takiego możemy znaleźć nawet wśród Polaków. Co do formy Małkowskiego to zgodzę się z Tobą , w tym sezonie dobrze mu idzie . I jeszcze jedno - Małkowski nie ma dobrego "dryblingu" . Dobry drybling to mieli Kalu Uche czy Kuba.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.11.2010, 22:36
Piotr Grzelczak z pewnością byłby wzmocnieniem Wisły. On mógłby pomóc naszej sile ofensywnej. Do tego dokupiłbym Bonina i może Sobotę. Reszta w inwencji naszych władz.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2010, 11:56
Widziałbym tego piłkarza jako następcę Sobola... silny, twardy, nieustępliwy... etatowy reprezentant swojego kraju, no i kończy mu się kontrakt...
http://transfermarkt.de/de/ebrima-so...ler_50442.html

No i ktoś na środek obrony, też kończy mu się kontrakt...
http://transfermarkt.de/de/ibrahim-g...ler_45342.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 04.11.2010 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2010, 12:05
Na środek obrony
Jay DeMerit - amerykański stoper - otrzaskany w Championship, z sezonem w Premier League
4 mecze na MŚ w tym roku - od lipca bez kontraktu
Odpowiedz cytując
Alamar
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 04.11.2010, 17:04
Wichniarek dostepny za darmo, warto sie zainteresowac..
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 04.11.2010, 17:19
Alamar napisał(a):Wyświetl post
Wichniarek dostepny za darmo, warto sie zainteresowac..

Proszę Cię mam nadzieje, że żartujesz kolego.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.11.2010, 17:33
Wichniarek jest o klasę lepszy od obecnego Żurawskiego... i dwie klasy szybszy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Jaapowy
Junior Member

Stary 04.11.2010, 18:00
i nie nadający do gry w Wiśle
Odpowiedz cytując
Dunkel
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 05.11.2010, 01:43
no DeMerit, Sohna, Gnanou to już sa jakies propozycje, a nie Wichniarek...
Sohna myślę jednak, że pewnie znajdzie na Wyspach klub, który mu więcej zapłaci, Gnanou podobnie, tylko, że w Rosji, a DeMerit na nasza kieszeń, tylko nie wiem czy jakość byłaby...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2010, 07:52
szkoda że młody Kosecki jest tylko wypozyczony z Legii do ŁKS-u, taki szybki lewoskrzydłowy by sie przydał no ale pewnie przyjdzie ktoś pokroju Boukhariego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.11.2010 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.11.2010, 14:45
Jeremie Aladiere - napastnik-były pikarz Arsenalu - ponad 100 meczów w Anglii od lipca bez kontraktu
Fabian Carini - bramkarz, wielokrotny reprezentant Urugwaju był w Juve i Interze- również obecnie bez kontraktu
Pierre Wome - lewy obronca ponad 100 meczów w Serie A, Bundeslidze i LM

Jak widze, że tacy zawodnicy sa bezrobotni
a my sciagamy Bunozy Cikosy i płacimy Łobo 300 k E rocznie
to mnie krew po prostu zalewa
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 05.11.2010 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 05.11.2010, 16:15
Nowym nazwiskiem na liście życzeń (wg forum zbymaka) jest Arouna Kone (Sevilla)

Co onim myślicie ? Wg.mnie byłoby to ogromne wzmocnienie,ale chyba za wysokie progi + jego kontuzjogenność
Ostatnio edytowane przez Wisielak : 05.11.2010 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2010, 17:42
Brałbym w pakiecie z Luisem Fabiano i atak byłby obsadzony.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.11.2010, 17:52
Wisielak napisał(a):Wyświetl post
Nowym nazwiskiem na liście życzeń (wg forum zbymaka) jest Arouna Kone (Sevilla)

Co onim myślicie ? Wg.mnie byłoby to ogromne wzmocnienie,ale chyba za wysokie progi + jego kontuzjogenność
a gdzie jest to forum zbymka można adres?
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 05.11.2010, 17:56
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jeremie Aladiere - napastnik-były pikarz Arsenalu - ponad 100 meczów w Anglii od lipca bez kontraktu
Fabian Carini - bramkarz, wielokrotny reprezentant Urugwaju był w Juve i Interze- również obecnie bez kontraktu
Pierre Wome - lewy obronca ponad 100 meczów w Serie A, Bundeslidze i LM

Jak widze, że tacy zawodnicy sa bezrobotni
a my sciagamy Bunozy Cikosy i płacimy Łobo 300 k E rocznie
to mnie krew po prostu zalewa
Ok ale dopisz jeszcze ile Ci zawodnicy chcieliby zarabiać. To że teraz nie mają klubu nie znaczy że zgodzą się na pierwszy lepszy kontrakt . Oni jakby chcieli to już dawno by znaleźli sobie jakiś klub a widocznie cenią się i nie zamierzają obniżać swoich wymagań finansowych .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów