|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Małecki do tego tematu nie pasuje ,bo zaraz wróci.
Bez formy z nadwagą i z frustracją.Ale moze chociaz mentalnie sie zmienił. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kuba "Bileter" Błaszczykowski nominowany do złotej piłki
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,La...wiadomosc.html ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
E:yoda, filozofii tutaj nie potrzeba. Zobaczysz w lipcu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.10.2012 o godz. 18:38.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wróci w lipcu, filozofii wielkiej tu nie ma.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Michael Lamey w RKC Waalwijk. Co ciekawe, podpisał kontrakt na 3 lata.
Małecki z kolei strzelił dzisiaj bramkę (minutę po wejściu na boisko), podwyższając prowadzenie swojego zespołu na 5:1.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 21.10.2012 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oby się chłopak przełamał i na poważnie włączył się w walkę o pierwszy skład.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W kategorii "Były Piłkarz":
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
O której jutro grają oldboje Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobry ten grajek był ale w kolanach pewnie już nie ma chrząstek.,Coś jak Olisadebe. Także i tak dziw, że tyle pokopał w Rumunii bez poważniejszej kontuzji.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Małecki 2 bramki w meczu rezerw Eskisehirspor-u
![]()
"Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach" by @thechris
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Szał normalnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Kaziu ograł paski w zaległym meczu I ligi 2:0
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Takie zonglowanie Kaziem teraz Kulawikiem niczego dobrego Wisle i tym zasluzonym dla naszego klubu pilkarzom nie przynosi.
Juz Moskal powinien dostac kredyt zaufania ale niestety bylo jak bylo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kuba Błaszczykowski bardzo pozytywnie wypadł u Kuby Wojewódzkiego. Polecam jeżeli ktoś nie widział.
http://tvnplayer.pl/programy-online/...187,15911.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cóz ten nieudacznik Liczka robil na Reymonta.Jak najdalej,jeszce odpukaj Bogusiowi znoiwu cos odwali i nam na zime zafunduje Liczke Piczke.boze uchowaj
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o naszych 2 trenejro to Maaskant tradycyjnie przejebał.Zaglądnąłem sobie na forum Groningen no i tak posilając się internetowym tłumaczem, wnioskuje że wszyscy już poznali się na Kirmie.Różnice są tylko takie że niektórzy już go skreślili a niektórzy wierzą że ma potencjał (biedni ludzie
Natomiast Petrescu powoli ogarnia Dynamo.Przejął zespół przy bilansie 0-0-5(i jedna strzelona bramka) Teraz jest już przyzwoicie, w 8 meczach 5 wygranych i 3 porażki ale pewnie dopiero na wiosnę Dynamo ruszy z kopyta ![]() Ciekawe jak będzie wyglądała polityka transferowa w zimie bo Dynamo to chyba jedyny zespół zaliczany do czołówki , który przed sezonem się osłabił. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wywiad z Filipem Kurto (źródło: Piłka Nożna)
Dlaczego zdecydował się pan na transfer do średniej klasy holenderskiego klubu? Nie wierzył pan w wygranie rywalizacji w Wiśle Kraków z Sergeiem Pareiką? - Sergei jest bardzo dobrym i doświadczonym bramkarzem, reprezentantem swojego kraju, a mnie przez trzy lata nie udało się wywalczyć miejsca w pierwszym składzie Wisły, więc postanowiłem spróbować sił gdzie indziej – mówi Kurto. – Poza tym wiedziałem, że Roda jest bardzo dobrym miejscem do promocji polskich bramkarzy, o czym najlepiej świadczy przykład Przemka Tytonia, który z Kerkrade trafił do PSV Eindhoven, a przede wszystkim do reprezentacji Polski. W Wiśle rozegrał pan tylko dwa mecze w ekstraklasie, oba w sezonie 2010-11, dzięki czemu jest pan mistrzem Polski. - Dwa to za dużo powiedziane, bo w debiucie z Jagiellonią Białystok zaliczyłem zaledwie kwadrans, po tym jak czerwoną kartkę dostał Mariusz Pawełek, tylko mecz z Zagłębiem Lubin rozegrałem w całości. Za Krakowem jednak już nie tęsknię, bo w Kerkrade szybko się zaaklimatyzowałem, no i – co jest dla mnie najważniejsze – nareszcie regularnie gram w lidze. Do Holandii jechał pan, mając gwarancję, że będzie pierwszym bramkarzem Rody? - Byłem zdesperowany, żeby nim zostać. Czułem się mocny, gdy jechałem do Holandii, ale o wszystkim decyduje dyspozycja na treningach, bo nikomu nie można w ciemno dać miejsca w wyjściowej jedenastce. A jak pan porozumiewa się z partnerami z defensywy? - W klubie zapewniono mi lekcje holenderskiego, ale to trudny język. Pojedyncze słowa jednak rozumiem. Dużo pomagają mi też będący już dłużej w tym zespole Mateusz Prus i Mikołaj Lebedyński. Zresztą po przyjeździe do Kerkrade klub pomyślał nie tylko o tym, żebym nauczył się języka, ale także o mieszkaniu dla mnie, żebym miał telefon, zadbano o sprawy bankowe. Jak Prus znosi to, że jest już dublerem bodaj trzeciego polskiego bramkarza? - Jesteśmy dobrymi kolegami, razem trenujemy, a to szkoleniowcy decydują, który z nas wychodzi na boisko. Na jak długo związał się pan z Rodą? - Na dwa lata, a jeśli obie strony będą zadowolone ze współpracy, będzie można przedłużyć kontrakt o kolejne dwa sezony. Czy trening bramkarski w Polsce bardzo różni się od tego w Holandii? - Niewiele się różnią, tutaj większą wagę przywiązuje się do gry nogami. Z drugiej strony moim trenerem w Wiśle jeszcze niedawno był Robert Maaskant, Holender, który teraz prowadzi FC Groningen. Grał pan już przeciwko jego drużynie w Eredivisie? - Tak, i niestety przegraliśmy 2:3, a ostatniego gola straciliśmy w 90 minucie. Maaskant żartował sobie z pana po tej porażce? - Nie. Zamieniliśmy kilka słów, pogratulowałem zwycięstwa i powiedziałem, że liczę na udany rewanż. Pochodzi pan z Olsztyna, z którego wyszło kilku znanych bramkarzy. Choćby reprezentant Polski z lat 80. i 90. – Jarosław Bako. - Nawet kiedyś u niego trenowałem. Z Olsztyna wywodzi się więcej znanych bramkarzy, także współczesnych, bo w Koronie Kielce gra Zbigniew Małkowski, w Śląsku Wrocław jest Rafał Gikiewicz, a w Górniku Zabrze Norbert Witkowski. Zatem chyba całkiem nieźle jak na jedno miasto. Witkowski jest w Górniku dublerem Łukasza Skorupskiego, do niedawna pańskiego konkurenta do gry w reprezentacji młodzieżowej. Skorupski był powołany przez Waldemara Fornalika na mecze z RPA i Anglią, ale z Zabrza łatwiej trafić do kadry narodowej niż z Kerkrade. - Mogę tylko pogratulować koledze, ale na razie nie zaprzątam sobie głowy myśleniem o awansie do pierwszej reprezentacji, tylko chcę jak najwięcej grać w klubie. Zajmujemy dopiero 14 miejsce w tabeli, które powinniśmy jak najszybciej poprawić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a__WIDEO_.html
Zaraz zacznie strzelać i asystować... Szkoda że nasz super dyrektor, czy jednak prezes mógł wynegocjować jakieś bony na przyszłość http://www.youtube.com/watch?v=u-EBcgq3hhM Jakaś super asysta to nie była, ale do statystyk się liczy
Ostatnio edytowane przez syryls : 01.11.2012 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Myślę, że jak negocjowali wypożyczenie i nie doczytali, że Wisła miałaby opłacac Andraża to Bednarz myślał już tylko o tym żeby się go pozbyc definitywnie.![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i dobrze. W końcu, jesli to bedzie ekskluzywny butik z towarem 20x droższym niz jego wartość, to z pewnościa pozna masę polskich talentów ....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Michał Wróbel strzelił dzisiaj wyrównującego gola w 90. minucie dla Olimpii Grudziądz w meczu z GKS Katowice (1–1).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Już widzę ten wywiad: "Nie wydaje mi się, żebyśmy mieli problem z pozycjami w ataku i na bramce. Mamy bardzo zdolnego bramkarza - Michała Wróbla, który może też grać w napadzie, a zarabia tylko 10% tego co Parejko i Genkov razem wzięci. No i przede wszystkim - jest Polakiem, jest Wiślakiem, a to dla nas bardzo ważne."
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2012 o godz. 21:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Probierz zawalil przygotowania? A raczej Jastrzębski?
http://lutuj.wordpress.com/2012/11/0...-szef-podwora/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|