|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A to Ty nie chodzisz dla piłkarzy?A to oni nie grają dla Ciebie?No i jeden właśnie dla mnie nie gra a za nim reszta przestraszonych panów którzy się go boją ruszyć.Nie zajmuję więcej miejsca i zmykam.Masz rację .Są ważniejsze sprawy niż Małecki.Nie mniej jednak na zachodzie albo by przeprosił albo by go nie było,a tak jest niezdrowo.Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Taaaa zszedł na ziemię.
"Idę na urlop, jedynie dla propozycji z Anglii jestem w stanie zacząć pracę wcześniej". Uwielbiam gościa. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
O Matko ! Dzięki Robert za mistrza, ale Twoje wypowiedzi po prostu załamują człowieka... Normalnie z krzesła można spaść. Więcej szukania winy w sobie nie w innych! To co on w tej Wiśle robił ? Pytam się ? Skoro tak nie miał czasu nie miał nic.. to za co brał kase i teraz sie jej domaga ?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 08.11.2011 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Maaskant dalej pewnie będzie pracował w byle jakich klubach w Holandii. Oczywiście w tym wywiadzie nie padło wielu pytań np. na temat forowania Lameya i Jaliensa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
- taka sytuacja nie byłaby niczym dziwnym, zwłaszcza że w dwóch ostatnich meczach pomiędzy nami a Amiką górą był RM (swoją drogą fajne miałby powitanie na R22 na wiosnę ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
te typy z tego kraju tak mają? ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jak ktos napisał już wcześniej: obawiam się że z takim właścicielem pewnego poziomu już nie przejdziemy. Należy naprawdę docenić to co BC zrobił dla Wisły do tej pory ale trzeba też pogodzić się z tym że wobec coraz większej profesjonalizacji w lidze (Legia, Lech, Śląsk, Lechia) z lidera staniemy się średniakiem. Większość drużyn ligowych idzie do przodu a my stoimy w miejscu. I przy obecnych układach właścicielskich raczej tak pozostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A Ty, jakbyś podpisał umowę o pracę, to nie chciałbyś aby była ona respektowana przez pracodawce?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Pacta sunt servanda ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Chodzi mi o równe traktowanie trenerów. Jak pupilek to fajnie, ale jak zły jak Kasper to źle że kase bierze. Bez hipokryzji i tyle![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ja juz załuje. Im mniej emocji w zarzadzaniu tym lepiej. No ale lepiej zmieniac terenera co pol roku i zaczynac budowe zespolu od nowa.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Maaskant powiedział Maaskant powiedział ...
A co miał powiedzieć że od rewanżu z Apoelem gra jego drużyny to totalna padaka Gdyby miał jaja, to po męsku przyznałby się do swoich win i win pionu sportowego, a nie szukał winy wszędzie, tylko nie u siebie. I powtarzam zaślepionym. W porównaniu do nerwowych deczyji BC z przed kilku lat, właściciel do RM i jego słabej w ostatnim czasie pracy miał anielską cierpliwość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ktoś z nim kontrakt podpisał - ktoś odpowiada za to na jakich warunkach następuje rozwiązanie kontraktu. Jeżeli nie będzie pracował w innym klubie pensje trzeba mu wypłacać. Tak samo jak Wisła płaciła pensję Kasperczakowi do momentu, kiedy zaczął trenować Senegal. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
W Polsce, Panie drogi, w Polsce, tak, mieszkamy JESZCZE w Polsce.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na tym forum panuje przekonanie, że Maaskant wyleciał tylko za derby? Tylko za trzy z rzędu porażki? A że sam napompował balon mówiąc o dwóch równorzędnych 11, z których jedna nie mogłaby zdobyć mistrza i co się dzieje? Gdy odpoczywał skład A przed batalią o LM, to skład B niemiłosiernie męczył się w lidze. Gdy słabość składu A została totalnie obnażona przez Cypryjczyków, to mówiło się o 3minutach od raju, choć dzieliła nas przepaść, a przypadkowa bramka Czarka mydliła oczy - tak jak wcześniej przypadkowy gol Bitona na Widzewie, niesamowite męczarnie z Zagłębiem u siebie! itd. I tak w każdym kolejnym meczu, nieważne z kim przyszło nam grać, nie ważne gdzie, grą rządził przypadek i trzeba było drżeć o wynik. Żadnego rywala nie drużyna Holendra nie potrafiła zdominować, a w grze dominował chaos - w ataku dawały było dobrze po akcjach indywidualnych, w obronie miał nas ratować Pareiko - zajebista taktyka! Później doszły kontuzje i zaczął się płacz i szukanie wymówek, choć Wisła tylko w jednym meczu zagrała dobrze - z Lechem, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji? Doszło do sytuacji, że drużyna na ligę mistrzów znajduje się w okolicy podium ligi, gdy jej konkurenci przegrywają z byle kim - jak w poprzednim sezonie. Czyli plan trenera Maaskanta mógłby jakoś działać, wygrywać u siebie, remisować na wyjazdach, tylko że jego drużyna tego nie potrafiła już pod koniec mistrzowskiego sezonu.
Zastanawiam się skąd gloryfikowanie jego dokonań, skoro nie nauczył tej drużyny niczego, od woli walki i nieustępliwości, bycia boiskowymi s....ysynami po bardziej piłkarskie elementy, jak kilka/kilkanaście celnych podań (tu przypomina mi się mecz z Twente i Apoelem), pewne schematy zachowań, umiejętność stwarzania i wykańczania akcji, ustawianie przy stałych fragmentach gry, gra pressingiem, płynne przechodzenie z obrony do ataku i odwrotnie...Wisłę Maaskanta zapamiętam dzięki na siłę rozgrywanym krótkich rzutów rożnych. PS: naprawdę myślicie, że miał pomysł jak z tego marazmu wyprowadzić drużynę? Ja w to wątpię, a wy przypomnijcie sobie ile dobrych meczów za jego kadencji rozegraliśmy... PS2: do konferencji po meczowych nawet nie wracam ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Gdyby Maaskant potrafił albo chciał przyznawac się do błędów może jego sytuacja dzisiaj by wyglądała inaczej. A takie niestety popełniał i to sporo. Niezaleznie od wszystkiego wgranie Derbów z tak grającą Cracovią to był obowiązek, nawet jakbyśmy mieli jeszcze więcej kontuzji.
Jednak zmiana trenera dla mnie ma sens jedynie wtedy jeśli na jego miejsce przyjdzie ktoś lepszy, a przynajmiej rownorzędny. Jeśli nie zwolnienie Maaskanta było błędem. Co do kwestii rozliczeń pieniężnych- przecież nikt poważny nie przyjdzie pracować do klubu, ktory nie wywiązuje się z umów. Dlatego myślę , że tutaj tarć nie będzie i strony dojdą do porozumienia. Panie Robercie- w imieniu własnym oczywiście- dziekuję Panu za Mistrzostwo Polski, te kilka tygodni marzeń i nadziei na LM, awans do LE. I życzę powodzenia! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...pol_drogi.html nie ze wszytskimi jego wypowiedziami sie zgadzam, ale z jedna na pewno decyzja była emocjonalna ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokladnie, takie samo wrazenie mam
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wisła przymierza się do Waldemara Fornalika
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...isly,id,t.html http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ka_213389.html Ja myślę, że głupie gadanie przyspieszyło tą decyzję. Jakby nie tupet po kompromitacji w derbach to mógłby zostać do grudnia. Co oznacza, że poleciał głównie za wyniki a gadanie było tylko gwoździem do trumny.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.11.2011 o godz. 10:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|