The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wislawek
Junior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 23:00
A to Ty nie chodzisz dla piłkarzy?A to oni nie grają dla Ciebie?No i jeden właśnie dla mnie nie gra a za nim reszta przestraszonych panów którzy się go boją ruszyć.Nie zajmuję więcej miejsca i zmykam.Masz rację .Są ważniejsze sprawy niż Małecki.Nie mniej jednak na zachodzie albo by przeprosił albo by go nie było,a tak jest niezdrowo.Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.11.2011, 23:11
Taaaa zszedł na ziemię.

"Idę na urlop, jedynie dla propozycji z Anglii jestem w stanie zacząć pracę wcześniej".

Uwielbiam gościa.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.11.2011, 23:19
Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.11.2011, 23:21
O Matko ! Dzięki Robert za mistrza, ale Twoje wypowiedzi po prostu załamują człowieka... Normalnie z krzesła można spaść. Więcej szukania winy w sobie nie w innych! To co on w tej Wiśle robił ? Pytam się ? Skoro tak nie miał czasu nie miał nic.. to za co brał kase i teraz sie jej domaga ?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 08.11.2011 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.11.2011, 23:23
Maaskant dalej pewnie będzie pracował w byle jakich klubach w Holandii. Oczywiście w tym wywiadzie nie padło wielu pytań np. na temat forowania Lameya i Jaliensa.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.11.2011, 23:24
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...
Lech za dwa tygodnie jedzie do Bielska, jezeli umoczy to być moze Wasz były zakotwiczy w Poznaniu zastepując Bakera. No kurva nie zdziwiłbym sie w ogolez takiego obrotu sprawy
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.11.2011, 23:40
killzone napisał(a):Wyświetl post
Lech za dwa tygodnie jedzie do Bielska, jezeli umoczy to być moze Wasz były zakotwiczy w Poznaniu zastepując Bakera. No kurva nie zdziwiłbym sie w ogolez takiego obrotu sprawy
Jeśli chodzi o polską piłkę to mnie już nic nie zdziwi - taka sytuacja nie byłaby niczym dziwnym, zwłaszcza że w dwóch ostatnich meczach pomiędzy nami a Amiką górą był RM (swoją drogą fajne miałby powitanie na R22 na wiosnę )
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 23:46
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
przypomina Benhałera
te typy z tego kraju tak mają?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.11.2011, 23:52
emjot napisał(a):Wyświetl post
przypomina Benhałera
te typy z tego kraju tak mają?

palą to samo zielsko
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.11.2011, 02:46
BoBaSbK napisał(a):Wyświetl post
Robert przegiął wypowiedzią po derbach ... że może podpisać kontrakt na 3 lata itd i to pewnie zaważyło na decyzji B.Cupiała , gdyby wykazał więcej pokory i oddał się do dyspozycji zarządu to pewnie by dostał szanse do wykazania się do końca rundy i wtedy nawet mógł się wybronić , a tak zjadła go jego pewność i buta.
I to akurat jest chyba prawdą. Co by nie powiedzieć to RM jest po holendersku arogancki. I to może denerwować. Ale z całym szacunkiem: rozsądni ludzie (mam na myśli BC) powinni zachowywać się racjonalnie i zwalniać ludzi nie dlatego że wku... szefa ale brać pod uwagę dobro spółki. I jeśli już decydują się na zwolnienie to dopiero wtedy gdy jest w zapasie plan awaryjny. A nie wywalać z roboty gościa dla którego nie ma zastępstwa (i któremu i tak trzeba płacić) tylko dlatego że będąc po paru głębszych i pod wpływem szeptanej propagandy zauszników wkurzyłem się o przegrany mecz i arogancję po meczu. Dziecinada.
Jak ktos napisał już wcześniej: obawiam się że z takim właścicielem pewnego poziomu już nie przejdziemy. Należy naprawdę docenić to co BC zrobił dla Wisły do tej pory ale trzeba też pogodzić się z tym że wobec coraz większej profesjonalizacji w lidze (Legia, Lech, Śląsk, Lechia) z lidera staniemy się średniakiem. Większość drużyn ligowych idzie do przodu a my stoimy w miejscu. I przy obecnych układach właścicielskich raczej tak pozostanie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.11.2011, 06:59
A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.11.2011, 08:41
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.
Tyle że Maaskant w wywiadzie powiedział, że i tak będzie pobierał kasę, bo skoro mieli odwagę go zwolnić, to niech teraz płacą. Taki gorszy Kasperczak
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.11.2011, 08:48
calieri napisał(a):Wyświetl post
Tyle że Maaskant w wywiadzie powiedział, że i tak będzie pobierał kasę, bo skoro mieli odwagę go zwolnić, to niech teraz płacą. Taki gorszy Kasperczak

w takim wypadku powinen być obrażany na każdym meczu ! widać o co typowi tak naprawde chodziło
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.11.2011, 08:54
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
w takim wypadku powinen być obrażany na każdym meczu ! widać o co typowi tak naprawde chodziło
A Ty, jakbyś podpisał umowę o pracę, to nie chciałbyś aby była ona respektowana przez pracodawce?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.11.2011, 08:55
killzone napisał(a):Wyświetl post
I patrząc na doświadczenia ostatnie jak Petrescu i Skorza to za niedługo zatęsknimy i za Maaskantem i po raz kolejny będziemy patrzeć z zazdrością i żałować emocjonalnych decyzji
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 09.11.2011, 08:56

Pacta sunt servanda
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.11.2011, 08:58
Proud napisał(a):Wyświetl post
A Ty, jakbyś podpisał umowę o pracę, to nie chciałbyś aby była ona respektowana przez pracodawce?
Misiu, ja nie mam nic przeciwko, niech bierze, skoro głupi byli i tyle podpisali z nim Chodzi mi o równe traktowanie trenerów. Jak pupilek to fajnie, ale jak zły jak Kasper to źle że kase bierze. Bez hipokryzji i tyle
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.11.2011, 09:00
coni napisał(a):Wyświetl post
Pacta sunt servanda
nie na stadionie !

mieszkamy w polsce to jest polskie forum więc pisz po polsku !
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 09.11.2011, 09:03
madziar napisał(a):Wyświetl post
I patrząc na doświadczenia ostatnie jak Petrescu i Skorza to za niedługo zatęsknimy i za Maaskantem i po raz kolejny będziemy patrzeć z zazdrością i żałować emocjonalnych decyzji
Ja juz załuje. Im mniej emocji w zarzadzaniu tym lepiej. No ale lepiej zmieniac terenera co pol roku i zaczynac budowe zespolu od nowa.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.11.2011, 09:19
Maaskant powiedział Maaskant powiedział ...

A co miał powiedzieć że od rewanżu z Apoelem gra jego drużyny to totalna padaka

Gdyby miał jaja, to po męsku przyznałby się do swoich win i win pionu sportowego, a nie szukał winy wszędzie, tylko nie u siebie.

I powtarzam zaślepionym.

W porównaniu do nerwowych deczyji BC z przed kilku lat, właściciel do RM i jego słabej w ostatnim czasie pracy miał anielską cierpliwość.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.11.2011, 09:26
nie na stadionie !

Na stadionie umów się nie dotrzymuje - ciekawe podejście.
Ktoś z nim kontrakt podpisał - ktoś odpowiada za to na jakich warunkach następuje rozwiązanie kontraktu. Jeżeli nie będzie pracował w innym klubie pensje trzeba mu wypłacać. Tak samo jak Wisła płaciła pensję Kasperczakowi do momentu, kiedy zaczął trenować Senegal.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.11.2011, 09:29
nie na stadionie !

W Polsce, Panie drogi, w Polsce, tak, mieszkamy JESZCZE w Polsce.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.11.2011, 09:50
Na tym forum panuje przekonanie, że Maaskant wyleciał tylko za derby? Tylko za trzy z rzędu porażki? A że sam napompował balon mówiąc o dwóch równorzędnych 11, z których jedna nie mogłaby zdobyć mistrza i co się dzieje? Gdy odpoczywał skład A przed batalią o LM, to skład B niemiłosiernie męczył się w lidze. Gdy słabość składu A została totalnie obnażona przez Cypryjczyków, to mówiło się o 3minutach od raju, choć dzieliła nas przepaść, a przypadkowa bramka Czarka mydliła oczy - tak jak wcześniej przypadkowy gol Bitona na Widzewie, niesamowite męczarnie z Zagłębiem u siebie! itd. I tak w każdym kolejnym meczu, nieważne z kim przyszło nam grać, nie ważne gdzie, grą rządził przypadek i trzeba było drżeć o wynik. Żadnego rywala nie drużyna Holendra nie potrafiła zdominować, a w grze dominował chaos - w ataku dawały było dobrze po akcjach indywidualnych, w obronie miał nas ratować Pareiko - zajebista taktyka! Później doszły kontuzje i zaczął się płacz i szukanie wymówek, choć Wisła tylko w jednym meczu zagrała dobrze - z Lechem, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji? Doszło do sytuacji, że drużyna na ligę mistrzów znajduje się w okolicy podium ligi, gdy jej konkurenci przegrywają z byle kim - jak w poprzednim sezonie. Czyli plan trenera Maaskanta mógłby jakoś działać, wygrywać u siebie, remisować na wyjazdach, tylko że jego drużyna tego nie potrafiła już pod koniec mistrzowskiego sezonu.
Zastanawiam się skąd gloryfikowanie jego dokonań, skoro nie nauczył tej drużyny niczego, od woli walki i nieustępliwości, bycia boiskowymi s....ysynami po bardziej piłkarskie elementy, jak kilka/kilkanaście celnych podań (tu przypomina mi się mecz z Twente i Apoelem), pewne schematy zachowań, umiejętność stwarzania i wykańczania akcji, ustawianie przy stałych fragmentach gry, gra pressingiem, płynne przechodzenie z obrony do ataku i odwrotnie...Wisłę Maaskanta zapamiętam dzięki na siłę rozgrywanym krótkich rzutów rożnych.
PS: naprawdę myślicie, że miał pomysł jak z tego marazmu wyprowadzić drużynę? Ja w to wątpię, a wy przypomnijcie sobie ile dobrych meczów za jego kadencji rozegraliśmy...
PS2: do konferencji po meczowych nawet nie wracam
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 09.11.2011, 10:00
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie pieprzył głupot a wziął się za trenowanie tego co ma oraz gdyby uniknęlibyśmy porażki z Cracovią, to Maaskant został by przynajmniej do końca tej rundy.

Najbardziej spodobało mi się te oto kłamstewka: "Myślę, że odpadnięcie z Ligi Mistrzów wpłynęło na decyzję o moim zwolnieniu. Jestem jednak pewien, że gdybym nadal mógł tutaj pracować ze Stanem Valckxem, to w końcu awansowalibyśmy do tych rozgrywek. A teraz wszystko trzeba będzie budować prawdopodobnie od nowa. "
" Ten rok był poświęcony na to, żeby zobaczyć, w jakim miejscu w europejskim futbolu znajduje się Wisła. Uważam, że teraz mieliśmy już wiedzę, co zrobić, żeby w końcu znaleźć się w Lidze Mistrzów. " - akurat miał tą wiedzę jak został zwolniony... tiaaa
Nigdy sie nie dowiesz czy to były "kłamstewka".
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.11.2011, 10:07
Gdyby Maaskant potrafił albo chciał przyznawac się do błędów może jego sytuacja dzisiaj by wyglądała inaczej. A takie niestety popełniał i to sporo. Niezaleznie od wszystkiego wgranie Derbów z tak grającą Cracovią to był obowiązek, nawet jakbyśmy mieli jeszcze więcej kontuzji.

Jednak zmiana trenera dla mnie ma sens jedynie wtedy jeśli na jego miejsce przyjdzie ktoś lepszy, a przynajmiej rownorzędny. Jeśli nie zwolnienie Maaskanta było błędem.

Co do kwestii rozliczeń pieniężnych- przecież nikt poważny nie przyjdzie pracować do klubu, ktory nie wywiązuje się z umów. Dlatego myślę , że tutaj tarć nie będzie i strony dojdą do porozumienia.

Panie Robercie- w imieniu własnym oczywiście- dziekuję Panu za Mistrzostwo Polski, te kilka tygodni marzeń i nadziei na LM, awans do LE. I życzę powodzenia!
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 09.11.2011, 10:30
Kolejny
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...pol_drogi.html

nie ze wszytskimi jego wypowiedziami sie zgadzam, ale z jedna na pewno decyzja była emocjonalna
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.11.2011, 10:33
Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 09.11.2011, 10:34
gigant napisał(a):Wyświetl post
Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.
dokladnie, takie samo wrazenie mam
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.11.2011, 10:36
Maaskant:To zła decyzja

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...alna,id,t.html
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.11.2011, 10:45
Wisła przymierza się do Waldemara Fornalika

http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...isly,id,t.html

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ka_213389.html

gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że głupie gadanie przyspieszyło tą decyzję. Jakby nie tupet po kompromitacji w derbach to mógłby zostać do grudnia. Co oznacza, że poleciał głównie za wyniki a gadanie było tylko gwoździem do trumny.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.11.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów