|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
@up - bez jaj, strzelił jak jakiś paralityk, każdy zawodowy piłkarz takie powinien trafiać 10/10
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A Marcelo z kumplami z PSV nakopali SSC Napoli 3:0 w drugiej kolejce LE. Co ciekawe, "Marcel" przypieczętował zwycięstwo holenderskiej ekipy, strzelając ostatniego gola.
http://wyniki.interia.pl/mecz-psv-ei...-04,mid,466121 Eh, taki zawodnik to u nas dzisiaj byłby cenniejszy i od wiślackich napastników (aktualnie jednego co potrafi strzelać), i od obrońców, których nie boi się już nawet Piast Gliwice. Dlatego Marcelo gra w pucharach, a wiślaccy kopacze są tam... gdzie są, czyli 4 pozycje nad miejscem spadkowym. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wygląda na to, że nasz były trener Franiu Smuda wyląduje w Arabii Saudyjskiej, gdzie poprowadzi tamtejszą kadrę za poważne pieniądze. I jak pisze onet, ta intratna posada uchroniła nas przed powrotem Franka na R22.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Pudło fatalne, ale który z naszych dojdzie do takiej pozycji strzeleckiej?
![]() Niech Smuda siedzi u arabów jak najdłużej. |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dwie podobne sytuacje Pawła:
http://www.youtube.com/watch?v=YJQTgGMo3nI http://www.youtube.com/watch?v=kMbljlzhreA 2:47 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Może kupimy Meliksonowi skuter i sam będzie dochodził do swoich piłek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Występy byłych zawodników ''Białej Gwiazdy''
Junior Diaz (Mainz) - 90 minut w meczu Dusseldorfem i żółta kartka. Dragan Palijć (Heracles) 45 minut w meczu ze Zwolle, pojawił się na boisku w 46 minucie. Filip Kurto( Roda) - 90 minut w meczu z VVV Venlo, czyste konto, Roda wygrywa 3-0. Paweł Brożek (Huelva) - 90 minut w meczu z Alcocron, bez gola. Dariusz Dudka(Levante) - poza kadrą meczową w meczu z Valencią. Tomas Jirsak (Botev) - 90 minut w wygranym meczu z Lokomotivem Sofia 2-0.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 07.10.2012 o godz. 12:11.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
FC Groningen 2 - 2 Feyenoord Rotterdam
Kirm 90 minut. ![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Groningen już 8, awans o 6 miejsc w porównaniu do poprzedniego sezonu. Robert Graty
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Hajer Club 3:1 w Saudi Proffesional Lague. Należy nadmienić, że Skorża obejmował zespół pogrążony w kryzysie, który na 6 spotkań wygrał zaledwie jedno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/12252-Mus...racuje_umieram
Bardzo fajny wywiad z Cleberem ! Polecam, np. fragment o tym co w klubie zastał Bednarz .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szczególnie Jaliensa, Ilieva, Genkova czy Chaveza... A tak z ciekawości zapytam - co mógłby Bednarz zrobić lepiej wg Ciebie? Nie chcę żeby to zabrzmiało jakbym uważał każde jego posunięcie za dobry ruch, zastanawia mnie tylko co osoby krytykujące miałyby na jego miejscu do zaproponowania?
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie zwalniać Moskala zastępując go nieudacznikiem Probierzem? Nie .......ić w mediach demoralizując drużynę? Nie ściągać ofiar losu: Quioto, Frederiksena i Sikorskiego? Ja nie mówię o sprowadzeniu jakiś sensownych młodych zawodników, bo przy Bednarzu to abstrakcja. Pewnie Cię zaskoczę, ale gracze tacy jak Adamek czy Milik nie przyszli do naszej ligi z La Masy, żaden też chyba nie kosztował tyle ile wypożyczenie Quioto... Bednarz to chodząca katastrofa. Skoro jednak z uporem godnym lepszej sprawy chcesz go bronić, to odwrócę pytanie: co zrobił dobrze? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie musisz odwracać pytania bo ja nie mam zamiaru Bednarza ani bronić (co mi zarzucasz) ani ganić. Nie ma w klubie na nic pieniędzy, więc nie oczekuję cudów. Trafić takiego Milika to się polskiemu klubowi udaje raz na rok albo i dłużej. Milion razy pisałem, że Bednarza uważam za słabego prezesa/dyrektora. Po pierwsze jednak - widocznie na nikogo innego nas nie stać. Po drugie - obwinianie go za wszystko w obecnej sytuacji finansowej jest dla mnie śmieszne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bednarz zrobił wystarczająco dużo złego sam z siebie, żeby wylecieć na ryj już teraz. Szansa, że zatrudni go potem jakikolwiek inny klub jest znikoma... Łysy (podobno) przyszedł, żeby poprawić sytuację w klubie, stąd moje pytanie jest zasadne. Sam widzisz, ze nie masz jak na nie odpowiedzieć... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
edit. Wysłałem przed Twoim dopiskiem - nigdy Bednarza nie chwaliłem. Z prostej przyczyny - nie mam wglądu w dokumenty finansowe klubu. Nie wiem czy sytuacja się poprawia czy pogarsza. Ze sportowego punktu widzenia jest bardzo źle - ale to akurat nie wina Bednarza. Jak stoimy finansowo nie wiem.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.10.2012 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I tak, za transfery odpowiada Bednarz. Wyrzucił pieniądze w błoto, a podobno mamy problemy finansowe. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak sobie radzi Ruch i Korona? na koniec sezonu pewnie się okaże, że gorzej niż my. Tak krawiec kraje jak mu materii staje... Ty myślisz, że Ruch czy Korona mają siatki skautów? To nie działa w taki sposób - jeśli znasz kogokolwiek działającego w futbolu (niższe ligi) powinieneś wiedzieć, że to raczej polecenia znajomych a nie praca siatki skautów... Nieważne - i Ty i ja chciałbym lepszego jutra dla Wisły. Moim zdaniem jednak to nie od Bednarza powinniśmy wymagać cudów a od właściciela rozsądnych decyzji (także w doborze pracowników klubu). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tu masz wywiad z obecnym DS Cracovii, który wcześniej pracował jako skaut Legii. Jest tam opisane jak buduje się skauting w polskich warunkach (również finansowych). W Koronie, Ruchu czy Zabrzu świetnie wyszukują młodych piłkarzy. To jest fakt. U nas Jacuś się jara, bo mu menedżerowie DVD przysyłają. Widzisz różnicę? Nikt nie spodziewa się cudów, ale Bednarz zamiast próbować rozwiązywać problemy, tylko je pogłębia. Bagatelizowanie środków zmarnowanych przez Bednarza w sytuacji, gdy podobno nie mamy na wypłaty... No fakt, co to jest 200 K $? Tylko jakieś 700 K złotych... Za wypożyczenie Quioto.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2012 o godz. 13:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|

|