The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2012, 11:26
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Popis Brozia...

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...j__WIDEO_.html
idealny start do piłki, próba minięcia bramkarza, który jednak wykonał bardzo dobrą pracę i "wypchnął" Brożka w takich sytuacjach najlepsi na świecie nie strzelają, po nagonce znawców - hejterów i w mediach myślałem że spudłował z 20cm do pustej bramki conajmniej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2012, 22:27
@up - bez jaj, strzelił jak jakiś paralityk, każdy zawodowy piłkarz takie powinien trafiać 10/10
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.10.2012, 23:01. Chyba jeszcze nikt nie napisał, że
A Marcelo z kumplami z PSV nakopali SSC Napoli 3:0 w drugiej kolejce LE. Co ciekawe, "Marcel" przypieczętował zwycięstwo holenderskiej ekipy, strzelając ostatniego gola.

http://wyniki.interia.pl/mecz-psv-ei...-04,mid,466121

Eh, taki zawodnik to u nas dzisiaj byłby cenniejszy i od wiślackich napastników (aktualnie jednego co potrafi strzelać), i od obrońców, których nie boi się już nawet Piast Gliwice. Dlatego Marcelo gra w pucharach, a wiślaccy kopacze są tam... gdzie są, czyli 4 pozycje nad miejscem spadkowym.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 05.10.2012, 00:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
@up - bez jaj, strzelił jak jakiś paralityk, każdy zawodowy piłkarz takie powinien trafiać 10/10
otwórz skład Wisły obecny i wskaż 1
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.10.2012, 14:48
Wygląda na to, że nasz były trener Franiu Smuda wyląduje w Arabii Saudyjskiej, gdzie poprowadzi tamtejszą kadrę za poważne pieniądze. I jak pisze onet, ta intratna posada uchroniła nas przed powrotem Franka na R22.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.10.2012, 15:00
Pudło fatalne, ale który z naszych dojdzie do takiej pozycji strzeleckiej?

Niech Smuda siedzi u arabów jak najdłużej.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 05.10.2012, 15:41
Dwie podobne sytuacje Pawła:

http://www.youtube.com/watch?v=YJQTgGMo3nI

http://www.youtube.com/watch?v=kMbljlzhreA 2:47
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 05.10.2012, 15:44
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Pudło fatalne, ale który z naszych dojdzie do takiej pozycji strzeleckiej?
w formie pewnie Melikson, tylko kto taką piłkę by zagrał wtedy
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2012, 16:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dziwnym trafem kopacze, których ostatnio zwolniono z Wisły , nie dość, że znaleźli zatrudnienie w niezłych klubach europejskich to jak widać nadzwyczaj dobrze sobie radzą do tego. A pamietam jak na forum na wyścigi krzyczano, ktory jest do wypier...ia. A to Palić, a to Diaz, a został nam ....swojski i do tego polski ....Garguła.
Sugerujesz, że Garguła by rozkwitł gdyby trafił do Bundesligi ?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.10.2012, 16:48
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
w formie pewnie Melikson, tylko kto taką piłkę by zagrał wtedy
Może kupimy Meliksonowi skuter i sam będzie dochodził do swoich piłek
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 05.10.2012, 17:41
Mistrz Młodej Ekstraklasy zakończył karierę

http://www.90minut.pl/news/198/news1...l-kariere.html
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.10.2012, 06:56
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Akurat Garguła najlepiej by rozkwitł na .......... plaży w Kołobrzegu. Tamci jak widać nie mięli problemów z zatrudnieniem i to w dobrych ligach.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.10.2012, 11:45
Występy byłych zawodników ''Białej Gwiazdy''

Junior Diaz (Mainz) - 90 minut w meczu Dusseldorfem i żółta kartka.

Dragan Palijć (Heracles) 45 minut w meczu ze Zwolle, pojawił się na boisku w 46 minucie.

Filip Kurto( Roda) - 90 minut w meczu z VVV Venlo, czyste konto, Roda wygrywa 3-0.

Paweł Brożek (Huelva) - 90 minut w meczu z Alcocron, bez gola.

Dariusz Dudka(Levante) - poza kadrą meczową w meczu z Valencią.

Tomas Jirsak (Botev) - 90 minut w wygranym meczu z Lokomotivem Sofia 2-0.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 07.10.2012 o godz. 12:11.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 07.10.2012, 18:33
FC Groningen 2 - 2 Feyenoord Rotterdam

Kirm 90 minut.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2012, 19:38
Groningen już 8, awans o 6 miejsc w porównaniu do poprzedniego sezonu. Robert Graty .
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.10.2012, 20:22
Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Hajer Club 3:1 w Saudi Proffesional Lague. Należy nadmienić, że Skorża obejmował zespół pogrążony w kryzysie, który na 6 spotkań wygrał zaledwie jedno.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.10.2012, 09:15
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jak pie....y krokusik w marcu
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.10.2012, 21:08
http://www.weszlo.com/news/12252-Mus...racuje_umieram

Bardzo fajny wywiad z Cleberem ! Polecam, np. fragment o tym co w klubie zastał Bednarz ..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.10.2012, 01:59
raindog napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie ma nic o tym, co zrobił, aby tę sytuację rozwiązać. ...bo kontrakty były tak skonstruowane, że same się rozwiązały.
Szczególnie Jaliensa, Ilieva, Genkova czy Chaveza... A tak z ciekawości zapytam - co mógłby Bednarz zrobić lepiej wg Ciebie? Nie chcę żeby to zabrzmiało jakbym uważał każde jego posunięcie za dobry ruch, zastanawia mnie tylko co osoby krytykujące miałyby na jego miejscu do zaproponowania?
Odpowiedz cytując
b-c-w-k
Banita

Od: 10.2012

Stary 12.10.2012, 11:47
Nowy kontrakt Marcelo, Wisła liczy na zarobek
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=40
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2012, 13:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie Jaliensa, Ilieva, Genkova czy Chaveza... A tak z ciekawości zapytam - co mógłby Bednarz zrobić lepiej wg Ciebie? Nie chcę żeby to zabrzmiało jakbym uważał każde jego posunięcie za dobry ruch, zastanawia mnie tylko co osoby krytykujące miałyby na jego miejscu do zaproponowania?
Bo ja wiem?

Nie zwalniać Moskala zastępując go nieudacznikiem Probierzem?
Nie .......ić w mediach demoralizując drużynę?
Nie ściągać ofiar losu: Quioto, Frederiksena i Sikorskiego?

Ja nie mówię o sprowadzeniu jakiś sensownych młodych zawodników, bo przy Bednarzu to abstrakcja. Pewnie Cię zaskoczę, ale gracze tacy jak Adamek czy Milik nie przyszli do naszej ligi z La Masy, żaden też chyba nie kosztował tyle ile wypożyczenie Quioto...

Bednarz to chodząca katastrofa.

Skoro jednak z uporem godnym lepszej sprawy chcesz go bronić, to odwrócę pytanie: co zrobił dobrze?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2012, 13:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo ja wiem?

Nie zwalniać Moskala zastępując go nieudacznikiem Probierzem?
Nie .......ić w mediach demoralizując drużynę?
Nie ściągać ofiar losu: Quioto, Frederiksena i Sikorskiego?

Ja nie mówię o sprowadzeniu jakiś sensownych młodych zawodników, bo przy Bednarzu to abstrakcja. Pewnie Cię zaskoczę, ale gracze tacy jak Adamek czy Milik nie przyszli do naszej ligi z La Masy, żaden też chyba nie kosztował tyle ile wypożyczenie Quioto...

Bednarz to chodząca katastrofa.

Skoro jednak z uporem godnym lepszej sprawy chcesz go bronić, to odwrócę pytanie: co zrobił dobrze?
Ty naprawdę uważasz, że zwolnienie Moskala to był ruch Bednarza? No proszę Cię wolfy... Ofiary losu ściągał? Quioto jeszcze nie zdążył zagrać (przez swoją głupotę - to też wina Bednarza?). Sikorskiego chciał Probierz. Fredriksen - powiedz, jakiego to lewego obroncę ściągnął ten ubóstwiany Stan? Nie ma kasy na transfery to masz bezrobotnego Frederiksena. Milik i Adamek? Już widzę, jak piejecie z zachwytu nad takimi transferami...

Nie musisz odwracać pytania bo ja nie mam zamiaru Bednarza ani bronić (co mi zarzucasz) ani ganić. Nie ma w klubie na nic pieniędzy, więc nie oczekuję cudów. Trafić takiego Milika to się polskiemu klubowi udaje raz na rok albo i dłużej.

Milion razy pisałem, że Bednarza uważam za słabego prezesa/dyrektora. Po pierwsze jednak - widocznie na nikogo innego nas nie stać. Po drugie - obwinianie go za wszystko w obecnej sytuacji finansowej jest dla mnie śmieszne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.10.2012, 13:19
Ofiary losu ściągał? Quioto jeszcze nie zdążył zagrać (przez swoją głupotę - to też wina Bednarza?). Sikorskiego chciał Probierz. Fredriksen - powiedz, jakiego to lewego obroncę ściągnął ten ubóstwiany Stan? Nie ma kasy na transfery to masz bezrobotnego Frederiksena. Milik i Adamek? Już widzę, jak piejecie z zachwytu nad takimi transferami...
Tak. Ściągnął ofiary losu, kompletnie losowych kolesi kierując się kryterium: "co kibice i media powiedzą?". Idiotyzm czystej wody.

Bednarz zrobił wystarczająco dużo złego sam z siebie, żeby wylecieć na ryj już teraz. Szansa, że zatrudni go potem jakikolwiek inny klub jest znikoma...

Łysy (podobno) przyszedł, żeby poprawić sytuację w klubie, stąd moje pytanie jest zasadne. Sam widzisz, ze nie masz jak na nie odpowiedzieć...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2012, 13:21
Tak. Ściągnął ofiary losu, kompletnie losowych kolesi kierując się kryterium: "co kibice i media powiedzą?". Idiotyzm czystej wody.

Bednarz zrobił wystarczająco dużo złego sam z siebie, żeby wylecieć na ryj już teraz. Szansa, że zatrudni go potem jakikolwiek inny klub jest znikoma...
No i fajnie, niech wyleci! Tęsknił za nim nie będę - tylko powiedz kto przyjdzie i co zrobi lepiej nie mając finansowego wsparcia właściciela? Gówno zrobi następca jak nie będzie miał kasy i dobrze o tym wiesz. Jak Cupiał sypał kasą w 97 to transfery nam załatwiał Kapka - i co, złe były?

edit. Wysłałem przed Twoim dopiskiem - nigdy Bednarza nie chwaliłem. Z prostej przyczyny - nie mam wglądu w dokumenty finansowe klubu. Nie wiem czy sytuacja się poprawia czy pogarsza. Ze sportowego punktu widzenia jest bardzo źle - ale to akurat nie wina Bednarza. Jak stoimy finansowo nie wiem.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.10.2012 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.10.2012, 13:27
No i fajnie, niech wyleci! Tęsknił za nim nie będę - tylko powiedz kto przyjdzie i co zrobi lepiej nie mając finansowego wsparcia właściciela? Gówno zrobi następca jak nie będzie miał kasy i dobrze o tym wiesz. Jak Cupiał sypał kasą w 97 to transfery nam załatwiał Kapka - i co, złe były?

edit. Wysłałem przed twoim dopiskiem - nigdy Bednarza nie chwaliłem. Z prostej przyczyny - nie mam wgląd w dokumenty finansowe klubu. Nie wiem czy sytuacja się poprawia czy pogarsza. Ze sportowego punktu widzenia jest bardzo źle - ale to akurat nie wina Bednarza. Jak stoimy finansowo nie wiem.
To jest wina Bednarza. Kluby które nie mają pieniędzy jakoś sobie radzą: patrz Ruch i Korona. Tylko tam nie transferuje się kalek, a rozsądnie przeszukuje niższe ligi. No, ale przecież Jacuś nie potrzebuje skautów, wystarczą mu DVD...

I tak, za transfery odpowiada Bednarz. Wyrzucił pieniądze w błoto, a podobno mamy problemy finansowe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.10.2012, 13:35
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

To się "mały kowboj" nawojował na zachodzie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2012, 13:39
To jest wina Bednarza. Kluby które nie mają pieniędzy jakoś sobie radzą: patrz Ruch i Korona. Tylko tam nie transferuje się kalek, a rozsądnie przeszukuje niższe ligi. No, ale przecież Jacuś nie potrzebuje skautów, wystarczą mu DVD...

I tak, za transfery odpowiada Bednarz. Wyrzucił pieniądze w błoto, a podobno mamy problemy finansowe.
Co jest winą Bednarza? Wyniki sportowe w obecnym sezonie? Wg mnie to głównie wina Probierza... Pieniądze wyrzucone w błoto - Sikorski za darmo, Frederiksen za darmo, Quioto - wypożyczenie za niecałe 200 tys $. Niskie kontrakty zapewne...

Jak sobie radzi Ruch i Korona? na koniec sezonu pewnie się okaże, że gorzej niż my. Tak krawiec kraje jak mu materii staje... Ty myślisz, że Ruch czy Korona mają siatki skautów? To nie działa w taki sposób - jeśli znasz kogokolwiek działającego w futbolu (niższe ligi) powinieneś wiedzieć, że to raczej polecenia znajomych a nie praca siatki skautów...

Nieważne - i Ty i ja chciałbym lepszego jutra dla Wisły. Moim zdaniem jednak to nie od Bednarza powinniśmy wymagać cudów a od właściciela rozsądnych decyzji (także w doborze pracowników klubu).
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.10.2012, 13:40
calieri napisał(a):Wyświetl post

Czy ja wiem czy to taki zachód... ;]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.10.2012, 13:52
Co jest winą Bednarza? Wyniki sportowe w obecnym sezonie? Wg mnie to głównie wina Probierza... Pieniądze wyrzucone w błoto - Sikorski za darmo, Frederiksen za darmo, Quioto - wypożyczenie za niecałe 200 tys $. Niskie kontrakty zapewne...

Jak sobie radzi Ruch i Korona? na koniec sezonu pewnie się okaże, że gorzej niż my. Tak krawiec kraje jak mu materii staje... Ty myślisz, że Ruch czy Korona mają siatki skautów? To nie działa w taki sposób - jeśli znasz kogokolwiek działającego w futbolu (niższe ligi) powinieneś wiedzieć, że to raczej polecenia znajomych a nie praca siatki skautów...

Nieważne - i Ty i ja chciałbym lepszego jutra dla Wisły. Moim zdaniem jednak to nie od Bednarza powinniśmy wymagać cudów a od właściciela rozsądnych decyzji (także w doborze pracowników klubu).
LINK.

Tu masz wywiad z obecnym DS Cracovii, który wcześniej pracował jako skaut Legii. Jest tam opisane jak buduje się skauting w polskich warunkach (również finansowych).

W Koronie, Ruchu czy Zabrzu świetnie wyszukują młodych piłkarzy. To jest fakt.
U nas Jacuś się jara, bo mu menedżerowie DVD przysyłają. Widzisz różnicę?
Nikt nie spodziewa się cudów, ale Bednarz zamiast próbować rozwiązywać problemy, tylko je pogłębia.

Bagatelizowanie środków zmarnowanych przez Bednarza w sytuacji, gdy podobno nie mamy na wypłaty... No fakt, co to jest 200 K $? Tylko jakieś 700 K złotych...
Za wypożyczenie Quioto.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2012 o godz. 13:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.10.2012, 14:39
calieri napisał(a):Wyświetl post

To było do przewidzenia. Jednak i tak dobrze, że wypożyczyliśmy go do tej Turcji. Jako piłkarz się zapewne nie rozwinie, ale może nabierze trochę pokory i wreszcie dorośnie. Tak czy inaczej, swoje najlepsze lata w Wiśle ma już chyba za sobą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów