|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Królewskiego nikt tutaj nie zatrudnił, ON JEST WŁAŚCICIELEM. Wkłada w klub swoje pieniądze, a nie - pobiera je w formie pensji. Jeśli nie rozumiesz tej subtelnej różnicy, to nie wiem co Ci napisać. Może nam się nie podobać, ale to on podejmuje decyzje. Dopóki nie zbankrutujemy to nie bardzo nawet wiem o co miałby go ktokolwiek maglować? Spuszcza kasę w kiblu, wszystko na kredyt ale twierdzi że ma z czego spłacić - przy takim Urferze to on szczerze mówiąc całkiem poważnie wygląda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 14:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2021
Offline |
|
|
ale Ty niepoważnie piszesz i tyle w temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Widzę, że obce Ci są pojęcia typu metafora, przenośnia czy paralela.
No to żebyś zrozumiał, łopatologicznie zmienię sformułowanie "dyrektor/menadźer" na "dyrektor/menadżer/właściciel". Wystarczy, żeby Twój móżdżek pojął? I jeszcze dodam, że pod postacią "ja , pracownik" ukryty jest każdy kibic Wisły. A pod pojęciem "nowy dyrektor/menadżer/właściciel" ukryty jest Prezesek
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 30.05.2025 o godz. 14:37.
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Metafora to to samo co meteoryt?
Bo paralela mi się kojarzy trochę z parasolem i trochę z wiolonczelą. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To że jesteś zły, rozżalony itd. na Królewskiego nie zmienia faktu że jest właścicielem, podejmuje decyzje i nie potrzebuje absolutorium od kibiców (którzy nie są jego pracownikami tylko konsumentami produktu Wisła Kraków jako że to oni płacą, a nie na odwrót). Ci mogą chodzić na mecze albo nie (ostatnio było ich ponad 30 tys.), ale to Jarosław podejmuje decyzje. Albo udajemy że jesteś poetą dadaistycznym czy tam innym artystą i im mniej sensu w tym co piszesz tym większa wartość (prawdopodobnie nie to forum), albo zacznij pisać z sensem. Po prostu napisz że zły prezes, już mu nie uwierzysz i nigdy nie uwierzysz, bo Wisła jest wielka a on zdradził miłość kibiców, tylko wtedy widzę dwa problemy: - to nie forum "Bravo Girl" - i co w związku z tym? Jest też opcja żeby poczekać z pisaniem aż będziesz miał coś sensownego do przekazania. Wiem, wiem, tylko dla porządku napisałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 15:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oglądając ten mecz litość brała. Może ktoś z kasą się zlituje i wesprze Jarka.
![]() Co by nie powiedzieć rośnie Wiślacka społeczność, nad wynikami można załamywać ręce, ale jest zdecydowana różnica między Puszczą, a Miedzią na korzyść. Z Puszczą byliśmy bez szans,bez walki, bez ambicji, wczoraj widać było drużynę walczącą, czasem chaotycznie ale wola była do ostatniej akcji, mimo tylu niesprzyjających okoliczności. Jeden z lepszych meczów zagrał Duda, poza Kissem nikt nie przeszedł obok meczu. Nikt nie zrobił jakiegoś babola. Cóż, tak bywa. Inną sprawą która miała duży wpływ na wszystko nie tylko w tym meczu, ale w całym sezonie, to przyzwolenie tych kurew z gwizdkami i ich mocodawców na bandyckie zachowania na boisku. Teraz jest czas żeby ten temat podnieść. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast pogląd, że Prezesek z racji posiadania pakietu kontrolnego może zrobić z Wisłą co chce ( w tym doprowadzić do bankructwa i upadku) jest naprawdę paradny. Tak, formalnie może a Ty oczekujesz że na drodze w kierunku przepaści kibice mają bić brawa i wiwatować. Na koniec przekazuję link do wspomnianego wywiadu: https://www.wislaportal.pl/News.html..._kolejny_sezon Przestudiuj go sobie, dokonaj jego egzegezy, wybrane cytaty wypisz sobie nad łóżkiem jako niepodważalne aksjomaty i ułóż tekst litanii do św.Prezeska. Dam ci jeden: "mamy pewne pomysły , mamy pewne plany" Powodzenia a ja kończę jakąkolwiek polemikę z Tobą.
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 30.05.2025 o godz. 16:01.
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nakreśliłem Ci stan faktyczny, a Twoje (nędznej jakości) riposty to już grafomania... Dopisałbym "dla grafomanii", ale to byłby pleonazm. Ale spoko, walcz na forum z Królewskim. Najlepiej napisz wiersz, po tym się już nie pozbiera...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.05.2025 o godz. 17:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na litość, wolfy.
Dla Ciebie bez sensu, dla innych z sensem. Sam przecież poniżej napisałeś: Cytat:
I nie chcę ponownie wchodzić z Tobą w jakiś jałowy spór. Doceń czasem, co ktoś inny napisze. Lub nie krytykuj od razu, bo Tobie się nie podoba. Nawet jeśli na początku wyda Ci się to głupie. To nie jest atak na Ciebie, ale czasami (eufemizm) irytujesz innych stawianiem siebie i swojego zdania ponad wszystko. ![]() ![]() Peace |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Nasz najcudowniejszy, najmądrzejszy Zaskroniec z Gorlic znowu szaleje na Twitterku, tym razem oberwało się kibicowi Lecha, który wdał się z nim w dyskusję xD
Oto cytat. "Ten Królewski, na którego Pan wiecznie napier... - w wieku 33 lat podjął się ratowania pięknej historii Wisły Kraków, której jest kibicem, w wieku 36 wziął pełną za nią odpowiedzialność gdy już była w 1 lidze - w różnych warunkach walczy aby ten klub nawet jak ma opóźnienia spłacił wszystkich wierzycieli. Ten Królewski jest produktem Pana kraju, wieśniakiem - wychowanym na marzeniach. Ma tych pieniędzy, ile ma - na dzień dzisiejszy ma jakieś 4 lata mniej niż Ś.P. Janusz Filipiak zakładający Comarch. Nie jest miliarderem. Nie ma rodziców bogatych ale kochanych i serdecznych, nie ma znajomości, wszystko co ma, wydeptał. I nawet w takich warunkach jest w stanie przeznaczyć 90% wszystkiego co ma, by ratować co kocha. Płaci podatki w Polsce i jest jednym z nielicznych, który walczy aby Polska była niepodległa intelektualnie i nie sprzedał się nigdy dla pieniędzy ani Amerykanom ani Niemcom - bo wierzy że można robić wielkie rzeczy stąd. Kiedyś to Pan zrozumie - w szczególności w rewolucji AI, która nadchodzi a czy chce Pan się z tym chce pogodzić dziś lub nie. I bez fałszywej skromności mój głos znaczy bardzo dużo. Głos wieśniaka wychowanego poza elitami." A tu kolejny "błyskotliwy" wpis naszego Szefa xD Zero wyciągania wniosków jak zwykle: "Nie. Nie będziemy tak grać. Nawet kosztem 2-3 lat bez awansu. Nasza polityka w pierwszej drużynie, akademii i drugiej drużynie jest oparta o pewną filozofię którą wspólnie będziemy kultywować. Nie zaciągniemy kredytu na âdrwaliâ którzy wygrają 1 ligę a potem spadną po roku. Będziemy udoskonalać system konsekwentnie."
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 05.06.2025 o godz. 05:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mamy klub oparty na filozofii Keizen.
Fajnie jakby ktos policzył ile kasy ma Zaskroniec, ile na Wisłę przeznaczył i czy to już te 90%. Może jak wszystko wyda to się ogarnie ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Chcieliście publikacji planu 3 letniego?
No to jest, proszę: "Nie. Nie będziemy tak grać. Nawet kosztem 2-3 lat bez awansu. Nasza polityka w pierwszej drużynie, akademii i drugiej drużynie jest oparta o pewną filozofię którą wspólnie będziemy kultywować. Nie zaciągniemy kredytu na âdrwaliâ którzy wygrają 1 ligę a potem spadną po roku. Będziemy udoskonalać system konsekwentnie." Czyli w rozwinięciu: krakoska piłka ponad wszystko, wykonawcy trzeciego albo i czwartego sortu bo na lepszych pieniędzy brak. W każdym meczu podobny scenariusz: klepanie, od lewej do prawej, jak się uda to wrzutka na "technicznego" napastnika 175 cm wzrostu. Jeżeli dwóch drwali się obetnie to może czasem wpadnie z tego bramka. Dziesiątki daremnych SFG, oczywiście naszych, bo rywale będą po swoich bezwględnie punktować. A pieniądze? Jak to powiedział klasyk, pieniądze to nieważna przeszkoda. Tu się pożyczy, tu się nie zapłaci, tu się zwiększy współczynnik Jarosława. Aż wreszcie to jebnie z hukiem. Ale patrząc na ilość bezrefleksyjnych brawoszefów, to jeszcze niestety potrwa.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 05.06.2025 o godz. 07:37.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
No i kąkuter jest, ale szuka takich piłkarzy na których nas nie stać. Własna, szkodliwa wizja jest ważniejsza od dobra klubu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jedyne czego potrzebowala ta druzyna w ostatnich dwoch sezonach byl wysoki napastnik, ktorego mozna by poslac na boisko kiedy przeciwnik postawil autobus.
Chyba kazdy sie zgodzi, ze awanse przegrywalismy w meczach z dolna polowka tabeli. Zamist zgraniac regularnie 3 punkty to wiele razy mielismy 0 lub 1. Nie mielismy zadnego problemu zeby przeciwnika zdominowac, zeby przeniesc i utrzymac pilke w oklicach szesnastki ale zywcem nie bylo do kogo jej wrzucic. Nawet w barazu z Miedzia az sie prosilo kogos takiego wpuscic kiedy miedz zamknela sie w polu karnym w drugiej polowie. Ja nie mam wiec problemu z tym, ze JK mowi iz powinnismy dalej grac to co gralismy ale na milosc boska sprowadz wysokiego napastnika lub ofensywnego pomocnika zeby ktos mogl wchodzic na te setki wrzutek. Wchodzisz na transfermarkt, wyszukujesz zawodnikow po wzroscie i w samej tylko polskiej 2, 3, 4 lidze jest kilkunastu jak nie kilkudziesieciu napastnikow +190cm, ktorzy z pocalowaniem reki przyszliby do Wisly za czapke gruszek i "wpis do portfolio". Klub na pewno ma dostep do lepszych narzedzi skautingowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Jedyne czego ta drużyna potrzebowała to bramkarza, obrońcy, skrzydeł i dobrego napastnika. Przecież my prawie cały sezon graliśmy bez skrzydeł. Jak to jest, że nasi pomocnicy mają takie słabe statystyki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Ktoś tych zawodników musi też zweryfikować.
Ja na przykład nie wyobrażam sobie zatrudniania piłkarza na podstawie obejrzenia zlepka udanych zagrań na Youtube. Nie wiem ile osób pracuje u nas w dziale skautingu, ale sam jeden Brożek to chyba nie obskoczy wszystkiego sam. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kotwica sprowadziła za darmo Sadowskiego, reprezentanta Białorusi - 195 cm Jego kontrakt kończy się 30 czerwca. Tego roku. Co prawda nie nastrzelał się w Kotwicy, ale tam grano jednak trochę inną taktykę, do której Sadowski nie był potrzebny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
narzędzia do skautingu video już od dawna wykraczają poza sklejki agentów na YouTube, co do personelu, to mamy jeszcze Szoję
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mielismy najwiecej wrzutek w pole karne i przebywalismy pod szesnatka przeciwnika najwiecej czasu ze wszystkich druzyn w lidze wiec ze skrzydlowymi tez w porzadku. Poprostu nie bylo do kogo tego wrzucac wiec tu juz nawet Beckham by nie pomogl kiedy zwykle o dosrodkowanie rywalizowal Rodado (180) z dwoma stoperami (195). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mam pytanie ile razy widziałeś tego całego Sadowskiego? że twierdzisz, że jedyne co nam potrzeba to ściągnięcie kołka co ma prawie 2 metry wzrostu I TO WYSTARCZY piłka się od niego odbije i gol pewny dżizas .kw.a ja .p.ol....ę ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mój typ to Podliński,on nawet Uryge przestawiał no i jakieś tam liczby ma
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To ze sie chlop nie nastrzelal nie ma az takiego znaczenia, on ma jeszcze druga bardzo istotna role. Kiedy druzyna przeciwna broni sie w szesnastce a ty wprowadzasz na boisko Sadowskiego to trener druzyny przeciwnej ma dwie opcje. Tak pobieznie bo niuansow jest wiecej: 1 - zaakceptowac ryzyko, ze Sadowski dojdzie do ktorejs wrzutki ale nic nie zmieniac liczac, ze gola nie straci. 2 - Przesunac stoperow wyzej aby nawet gdy Sadowski do pilki dojdzie i odda strzal to bramkarz bedzie mial szanse obronic. Bedzie tez musial nakazac bocznym obroncom agresywnie blokowac dosrodkowania czyli bronic szerzej. To oczywiscie powoduje, ze Wisla ma wiecej miejsca na gre kombinacyjna poniewaz przeciwnicy nie sa tak blisko siebie oraz stoja wyzej wiec mozna dawac prostopadle pilki pomiedzy stoperow a bramkarza. Jakby nie patrzec oba scenariusze daja Wisle opcje w ataku, ktorych nie mielismy od spadku z Ekstraklasy. Nie wiem dlaczego klub z tego rezygnowal. Nie wiem po co nam byl ten smieszny lysy Hiszpan jako klon Rodado zamiast wysokiego kloca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu napastnik o takich parametrach stwarza więcej możliwości w polu karnym. I gra na jakimś poziomie, grał w eliminacjach pucharów strzelając gole Legii, pojawił się w reprezentacji Białorusi. To i tak więcej niż przykładowy Zwoliński. Chciałem pokazać, że tacy piłkarze są od ręki dostępni jeśli tylko chce się szukać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
kołek od ręki znakomity przykład na "stwarzanie możliwości" nie wiem gdzie i jakie możliwości stwarza Sadowski ale na pewno nie w grze w piłkę kopaną niech nas broni ktokolwiek i cokolwiek od takich "transferów" ps. i nie jest to dowód anegdotyczny, bo oglądałem go wystarczająco dużo razy by wyrobić sobie zdanie na temat tego kołka ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Jeśli przy szukaniu napastnika jedynym wyznacznikiem ma być tylko i wyłącznie wzrost, to może po prostu od razu ściągnijmy z powrotem Sobola, bo jakość takiego transferu będzie zbliżona.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kołek w ataku to nie jest rzecz zgodna z naszym DNA.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podałem przykład, że tacy piłkarze są dostępni na rynku tylko my nie wiedzieć czemu szukamy mikrych Hiszpanów czy innych Portugalczyków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co wczoraj Prezesek naopowiadał na X to głowa mała.
Celem nie jest awans ale KULTYWOAWANIE PEWNEJ FILOZOFII. Przyznaję, że już nie mogę... Trafiłem też na taką jego wypowiedź: "Przeżyjemy te wszystkie inwektywy, 1 ligę i inne problemy ale dopóki ja tu jestem spłacimy co do złotówki nasze zobowiązania" Ciśnie się na usta słynne hasło z ostatnich dni- CÓŻ SZKODZI OBIECAĆ. Jaką wiarygodność ma ktoś kto tak pier... niczy. Taki elementarz. Jak chcę pospłacać długi to muszę wypracować zysk operacyjny a to wtedy pozwoli mi spłacić stare zobowiązania. Prezesek praktycznie samodzielnie odpowiada za 3 ostatnie sezony. W aspekcie wyników finansowych skumulowana strata za ten okres wyniesie minimum 40 mln zł. CZTERDZIEŚCI MILIONÓW ZŁOTYCH!!! A więc z czego on zamierza spłacać? Ja wiem , daje wraz z innymi pożyczki ale pożyczka formalnie rodzi kolejne zobowiązania. Ale z tego co widać możliwość dawania dalszych pożyczek się wyczerpała. Co do wyników sportowych, to wydaje się że większości to wcale nie przeszkadza kiblowanie 4 rok w drugiej lidze. Ja tego nie rozumiem. Obrazowo powinno to wyglądać tak jak w Vabanku2, gdzie grający przez Marka Walczewskiego naczelnik więzienia spotyka się ze swoim przełożonym i prezentuje mu makietkę więzienia ze specjalną zapadką. Ten przełożony, patrzy na początku ze zdziwieniem, potem z irytacją a wyraz jego twarzy mówi 'co za debil". Finalnie, drze tą makietkę i żegna naczelnika słowami- jedyną dla pana szansą jest złapanie Kramera. I taka powinna być reakcja kibiców na pomysły Prezeska, które są poziomie pomysłów naczelnika. Powinien być jednoznaczny przekaz=dość tego, jedyną Twoją szansą jest awans! Jak to się robi gdzie indziej to widzimy poniżej: https://gol24.pl/mocny-komunikat-nie...ar/c2-19103732 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jednak napisze dla jasnosci kogo sobie wyobrazam. Zawodnik o wzroscie okolo 195 centymetrow wzrostu, posiadajacy seniorskie doswiadczenie w wymagajacych fizycznie ligach zeby wiedzial co sie wokol niego dzieje w deszczowy listopadowy wieczor w polu karnym w Glogowie. Dobrze jakby to byl ktos kto na przyklad w mlodosci rywalizowal w jakiejs CLJotce lub jest odpadem z powazanej akademii jak Fred czy Rodado. Ktos kto nie obrazi na role (i zarobki) Jokera wchodzacego w 65 minucie na Polonie Bytom broniaca 0-0 jak niepodleglosci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlaczego jestes przeciwny, zeby miec takiego chlopa jako opcje na lawce zeby wchodzil jak tamci siedza calym zespolem w szesnastce? Przeciez jak sie ma na przyklad rzut rozny to najwieksi ida do pola karnego zeby mial kto ewntualnie strzelic bo Fred czy Duda nie wygra glowki. Absolutnie kazdy zespol siwata tak robi. Jesli widzimy, ze przeciwnik cofnal sie do swojego pola karnego (co sie zdarzylo kilkanascie razy w zeszlym sezonie) i wiesz, ze bedziesz mial kilkasziesiat dosrodkowan to chyba logiczne, ze w tym momencie wpuszczasz wysokiego napastnika. Musze powiedziec, ze nie jestem w stanie wymyslec z czego wynika twoj sprzeciw.
Ostatnio edytowane przez As : 05.06.2025 o godz. 12:53.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|