|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
było napisane ze klub sie nie dogadał z Sheffield..
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie ! A choćby chodziło o zawodnika ,to może poszło o aspekt sportowy. Średniak (chyba 12 czy 13 miejsce ?) 1 ligi angielskiej to nie dla każdego szczyt marzeń. To by tym lepiej świadczyło o nim.
szprotson czy któryś z wymienionych przez ciebie bramkarzy ,zagrał w reprezentacji taki mecz jak słowak z Francją ? Nie wiem co ty masz do Przyrowskiego. Ja bym go chętnie u nas widział!
Ostatnio edytowane przez matizaq : 07.02.2009 o godz. 12:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Uważasz Przyrowskiego za bramkarza słabego? Ja tam go uważam za bardzo solidnego ligowca, nic nadzwyczajnego ale bramkarz to o klasę lepszy niż nasza bramkarska gwiazda Pawełek. Wiesz, miałem przyjemność oglądać cały mecz, który został wykorzystany do stworzenia filmiku o Hajduchu (youtube). Wiem, że jeden mecz to mało by zawodnika ocenić - w tym meczu jednak Słowak to klasa, pewny na linii, świetny refleks, dobry chwyt (tak, tak - mimo kilku wyplutych piłek w meczu miał sporo interwencji, gdzie piłkę złapał bardzo pewnie, a strzały po których odbił piłkę były naprawdę nieprzyjemne). Koordynacja na bardzo przyzwoitym poziomie (jak na te warunki rewelacja), gra nogami czy na przedpolu bardzo solidna. Cena 200 tys. Euro za tego chłopaka to wg mnie promocja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Spełnione są chyba wszystkie warunki:
-optymalny wiek na bramkarza -chce grać w Wiśle -reprezentant kraju i to przecież wcale nie słabego piłkarsko -świetne warunki fizyczne -w zasięgu finansowym Wisły Czego chcieć więcej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bardzo lątwo jest się nie dogadać z Anglikami. Kazdy traktuje ich jak dojne krowy, i stawiają dziwaczne wymagania.
Reporter, proszę Cię. Wiem, że facet może do nas trafić, ale po co pisać, że Slowacja to kraj nie slaby piłkarsko.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.02.2009 o godz. 12:54.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przyrowski dla mnie zawsze bedzie nikim, po 1 meczu z Izraelem kiedy stał bramce nic nie robiąc.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cóż może i jest nikim ale i tak jest lepszym bramkarzem niż Pawełek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szczerze to zainteresowałbym się tym Tomasem Dubkiem z Rosenboroka! Koleś ma tylko 22 lata a pokazał świetną szybkość dynamikę i dośrodkowanie przy golu dla Słowaków. Naprawdę fajna akcja. Może warto go poobserwować. Ta akcja przypomina zagrania Zienia
(nie za dobra rekomendacja) a koleś jest bardzo młody. Dobrą lewą nogę ciężko znaleźć. Przy tym Słowacy muszą sprzedawać z tego co mówili. A bramkarza brać. Wydaje mi się że mógł się lepiej zachować przy bramce ale pewnie myślał że ten obrońca wejdzie w piłkę a nie będzie jakoś tak dziwnie do boku uciekać. Poza tym pewnie nie chciał w generalnym sprawdzianie ryzykować wyjścia w niepewnej sytuacji żeby się frajersko nie minąć i żeby mu za kołnierz nie wrzucili.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 07.02.2009 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
" W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza.
- Na pewno Hajdúch nie pojedzie z nami na obóz już jutro, ale jeśli rozmowy będą przebiegać po naszej myśli, z pewnością mógłby do nas dołączyć na miejscu. Wszystkie procedury, takie jak rozwiązanie kontraktu z Ružomberokiem, negocjacje umowy z nami i kupienie biletów na samolot trochę jednak trwają - dodaje drugi trener. " Jakie rozwiązanie kontraktu? Mam nadzieję że nie będą chcieli za darmo go wyciągnąć od Słowaków, to by byla niezła wieś ... Już naroblibyśmy sobie wrogów nie tylko w Polsce ale i na Słowacjii.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 07.02.2009 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Narobiliśmy sobie wrogów - Na pewno Empoli miało niesamowite wyrzuty sumienia, wyciągając od nas Kokoszkę Zapytam wprost - ile ty masz lat? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mowiac o rozwiazaniu kontraktu, pewnie trener mial na mysli transfer. Otoz transfer pilkarza wyglada tak, ze pieniadze placi sie klubowi, zeby rozwiazal kontrakt ze swoim pilkarzem i wtedy klub kupujacy moze z nim podpisac. Jest tu troche spraw formalnych i to mial na mysli trener... Nie sadze zeby Ruzemberok rozwiazal kontrakt z dobrym bramkarzem z ktorego jest zadowolony od 3 lat...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę że my też, jakby Emploli chciało od nas kogoś kupić, sprzedalibyśmy go po promocyjnej cenie ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
We wszystkich normalnych klubach jest czysto biznesowe podejście - jeżeli można kogoś wyciągnąć za darmo, to się to robi. Za rozdawanie "prezentów" "przyjaciołom" to w najlepszym wypadku Dyrektor Sportowy może pracę stracić. Gorzej, jak mu postawią zarzuty działania na szkodę spółki(podobne problemy ma teraz Grzegorz Lato z powodu "darmowego" transferu). Kolegów to możesz sobie w barze szukać, a nie w wszelkiego rodzaju podmiotach finansowych Dorośniesz - zrozumiesz, że w interesach nie ma miejsca na sympatie i antypatie.Zarząd Widzewa lubi Legię? Ale Grzelaka i Wawrzyniaka sprzedali z pocałowaniem ręki(niezły interes, swoją drogą). My też w erze przedcupiałowej sprzedawaliśmy zawodników Legii i zapewniam Cię, że nie z miłości do nich. Ja rozumiem, że dopierniczanie się do wszystkiego w naszym klubie jest trendy, ale warto przy tym nie przekraczać granic śmieszności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2009 o godz. 22:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie tyle chodzi żeby mieć przyjaciół w biznesie, ale aby nie narobić sobie wrogów. Taka Barca czy Inter, mogą mieć praktycznie każdego grajka, bo nie kombinują, tylko płacą innym zespołom. W momencie gdy w naszej lidze wszystkie transfery będą bezgotówkowe, nikt nikogo nie będzie chciał sprzedawać, a co za tym idzie, dobrzy zawodnicy będą grzać ławę na Cyprze czy gdzie indziej, bo tylko na takich transferach ich klub zarobi. Czy o to chodzi? |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pozyskanie Garguły teraz, dałoby tej drużynie serce w dzisiejszym meczu repry Łukasz pokazał że jest jednym z nielicznych zawodników w Polsce, którzy w pełnym biegu z głową w górze potrafią prowadzić piłkę. Brakuje nam takiego zawodnika bardzo. Może da się coś wykombinować, łysy sobie nie radzi w negocjacjach z nim, nie jest tam zresztą lubiany, może sam Boss by spróbował i nakłonił ich do zmiany stanowiska ?
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 07.02.2009 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Paweł wybacz, ale Twoje teorie są co najmniej naiwne..nie ma lubienia czy nie...i to, że od jesieni Garguła będzie z Nami było jego decyzją,a nie klubu GKS Belchatow...nawet jak taki GKS chciałby sprzedać tego całego Gola tylko do Legii, to póki on nie podpisze kontraktu z Legią, transfer nie dojdzie do skutku...a co do robienia sobie wrogów...przypomnij sobie transakcje między Barcą a Realem...business is business..
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to skład mamy praktycznie ten sam co jesienią.Doszedł "surowy" Beto ,który chyba ,choc moge sie mylic,nie ebdzie poki co wzmocnieniem klubu, no i Cwielong ,ktory rowniez pewnie nie wygryzie ze skladu Zienczuka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może tym razem się uda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą to ciekawe o czym rozmawiali Cupiał i Skorża - wiadomo okres przygotowawczy żądzi się swoimi prawami, ale styl gry i obecna dyspozycja zawodników nie nastraja optymistycznie vide linia pomocy, przy tego typu polityce ciężko będzie oczekiwać cudów, a za takie uważam na ten moment obronę tytułu mistrzowskiego, czy awans do grupy LM, Ligi europejskiej - może się uda awansować do rozgrywek międzynarodowych ale szybko się z nimi pożegnamy w tym stanie rzeczy I jeszcze co dziwić może to brak praktycznie alternatywy dla zawodników którym kończa się umowy w czerwcu i grudniu Sobol, Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, prawdopodobnie Niedzielan i Varga... Operacja pt. wymiana pokoleniowa w oparciu o graczy za darmo a taka nas czeka, widząc postawę Cupiała nie przyniesie poprawy sytuacji co gorsze może doprowadzić do zapaści- Przykład pozyskano Gargułę za darmo co prawda oferując mu kontrakt rzędu 300-400 tys euro plus podpis pod nim za ok. 500 tys euro a jaki mamy z niego pożytek, jaki możemy mieć gdy nigdzie nie awansujemy... polityka prowadząca do nikąd... Za ok. 1 mln euro można znaleść dobrego ofensywnego pmocnika vide Rumunia, Bułgaria, Serbia, Chorwacja itd przykład Stilić o tym świadczy- tylko trzeba szukać a nie wozić swój tyłek po zgrupowaniach i udawać że wszystko jest cacy panie Bednarz...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 08.02.2009 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko teraz zależy ile Hajduch chce na ręke. Oby się dogadali bo wydaje mi się że to może być dużo lepszy bramkarz niż Pawełek. Widać że potrafi bronić w ekstremalnych sytuacjach, chociaż będzie musiał parę rzeczy pewnie poprawić. Bramkarz w dobrym wieku, blisko ma dom. Może spokojnie w Wiśle zagościć na 6-7 lat. Mariusz może przez ten czas dojrzeje i pozbędzie się nerwowych ruchów. Chociaż podobnie jak ktoś wyżej ja jestem zwolennikiem wysokich bramkarzy. Nie wiem czy stać nas na trzymanie Pawełka w roli rezerwowego. Jeżeli tak to pozycja bramkarza mogłaby być chyba obsadzona.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 08.02.2009 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zmień nick i nie rób siary prawnikom.
Bredzisz gorzej niż ja po 2 flaszkach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawnik ale nie będzie ci łatwiej jak sam zaakceptujesz to o czym piszesz:
1 nie ma kasy 2 budujemy stadion i przez ten czas kasy nie będzie 3 oprócz Wisły już teraz 3 inne kluby mają podobny budżet(a będzie 4) i nie będziemy już kupować kogo chcemy na prawo i lewo. Swoją drogą to będzie ciekawiej jak zdobędziemy 3 mistrzostwa z rzędu przy silnych rywalach Tylko zamiast wspaniałych transferów za miliony trzeba zainwestować w cierpliwość Cupiała, czyli stabilizację bo mamy bardzo dobrego trenera, dość solidnego menadżera i solidne podstawy w postaci licznej rzeszy wiernych kibiców.I swoją drogą to okienko uważam za całkiem udane jeżeli Hajduch przyjdzie i okaże się wzmocnieniem. Przede wszystkim piłkarze podpisani będą to raczej wypatrzeni gracze spełniający nasze kryteria: -solidny doświadczony bramkarz -rosły napastnik z dużym potencjałem przynejmniej teoretycznie -rozgrywający na którego polujemy od kilku lat. -no i kilku ciekawych młodych chłopaków zaczynają wprowadzać z ME. A to bardzo ważne. Niepokoi tylko rosnąca rola w drużynie Dawidowskiego- a zwłaszcza to ze jedzie na zgrupowanie!! przecież w to miejsce można było wziąść np Jonczyka, czy kogokolwiek innego kto by skorzystał, a nie dziada z którym się rozstaniemy za 3 miesiące(oby) Co do Cantoro to zaczynam się zastanawiać czy stać nas na jego następcę w obecnej sytuacji. Wcale nie jest łatwo znaleźć piłkarza do pomocy choćby o takim poziomie(co by nie powiedzieć stabilnym poziomie) nie wydając kilkuset tysięcy Euro. Przykład Jirsaka może nas wiele nauczyć, bo uważam iż obecnie nadal Cantoro jest silniejszym punktem drużyny w meczach z takimi drużynami jak Lech czy Legia.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 08.02.2009 o godz. 09:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda ze przez 10 lat Wisła nie zbudowała ośrodka szkolenia z prawdziwego zdarzenia, może nie musiała by się wtedy ogladać na inne kluby. Jakoś Amika potrafiła produkować niezłych ligowców... |
|||||
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A kto to jest ?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
150 tys € za Hajducha jakby ktoś nie wiedział
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
GrzegorzS to jest taki gość co zamieszcza komentarze w tym samym stylu pod artykułami na wislaportal.pl Gość jest tak wkurzający jak prawnik25 Żeby nie odbiegać od tematu - czuję po kościach, że maksymalnie za dwa dni Hajduch będzie naszym zawodnikiem - jeżeli dogadali się co do kwoty, to z kontraktem nie powinno być problemu. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|