The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2009, 12:10
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Raporter, przypomnijmy, gdzieś zostało napisane że nie dogadał się z Sheffield United, a nie wierzę, że dawali mu małe pieniądze
było napisane ze klub sie nie dogadał z Sheffield..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.02.2009, 12:15
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie ! A choćby chodziło o zawodnika ,to może poszło o aspekt sportowy. Średniak (chyba 12 czy 13 miejsce ?) 1 ligi angielskiej to nie dla każdego szczyt marzeń. To by tym lepiej świadczyło o nim.

szprotson czy któryś z wymienionych przez ciebie bramkarzy ,zagrał w reprezentacji taki mecz jak słowak z Francją ? Nie wiem co ty masz do Przyrowskiego. Ja bym go chętnie u nas widział!
Ostatnio edytowane przez matizaq : 07.02.2009 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2009, 12:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale jakiej klasy?
to że bronił w kadrze to nie świadczy nic, wszak u nas bronil w kadrze Przyrowski a swego czasu nawet przymierzano sie do Cabaja
Uważasz Przyrowskiego za bramkarza słabego? Ja tam go uważam za bardzo solidnego ligowca, nic nadzwyczajnego ale bramkarz to o klasę lepszy niż nasza bramkarska gwiazda Pawełek. Wiesz, miałem przyjemność oglądać cały mecz, który został wykorzystany do stworzenia filmiku o Hajduchu (youtube). Wiem, że jeden mecz to mało by zawodnika ocenić - w tym meczu jednak Słowak to klasa, pewny na linii, świetny refleks, dobry chwyt (tak, tak - mimo kilku wyplutych piłek w meczu miał sporo interwencji, gdzie piłkę złapał bardzo pewnie, a strzały po których odbił piłkę były naprawdę nieprzyjemne). Koordynacja na bardzo przyzwoitym poziomie (jak na te warunki rewelacja), gra nogami czy na przedpolu bardzo solidna. Cena 200 tys. Euro za tego chłopaka to wg mnie promocja.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.02.2009, 12:42
Spełnione są chyba wszystkie warunki:
-optymalny wiek na bramkarza
-chce grać w Wiśle
-reprezentant kraju i to przecież wcale nie słabego piłkarsko
-świetne warunki fizyczne
-w zasięgu finansowym Wisły

Czego chcieć więcej?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.02.2009, 12:45
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo lątwo jest się nie dogadać z Anglikami. Kazdy traktuje ich jak dojne krowy, i stawiają dziwaczne wymagania.

Reporter, proszę Cię. Wiem, że facet może do nas trafić, ale po co pisać, że Slowacja to kraj nie slaby piłkarsko.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.02.2009 o godz. 12:54.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.02.2009, 12:47
Przyrowski dla mnie zawsze bedzie nikim, po 1 meczu z Izraelem kiedy stał bramce nic nie robiąc.

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.02.2009, 12:51
Cóż może i jest nikim ale i tak jest lepszym bramkarzem niż Pawełek
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.02.2009, 14:32
Cytat:
Znakomita interwencja Hajducha po dobrej główce Małeckiego z bliskiej odległości!
z czuba z meczu ktory wlasnie trwa
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 07.02.2009, 15:42
szczerze to zainteresowałbym się tym Tomasem Dubkiem z Rosenboroka! Koleś ma tylko 22 lata a pokazał świetną szybkość dynamikę i dośrodkowanie przy golu dla Słowaków. Naprawdę fajna akcja. Może warto go poobserwować. Ta akcja przypomina zagrania Zienia
(nie za dobra rekomendacja) a koleś jest bardzo młody. Dobrą lewą nogę ciężko znaleźć. Przy tym Słowacy muszą sprzedawać z tego co mówili.

A bramkarza brać. Wydaje mi się że mógł się lepiej zachować przy bramce ale pewnie myślał że ten obrońca wejdzie w piłkę a nie będzie jakoś tak dziwnie do boku uciekać. Poza tym pewnie nie chciał w generalnym sprawdzianie ryzykować wyjścia w niepewnej sytuacji żeby się frajersko nie minąć i żeby mu za kołnierz nie wrzucili.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 07.02.2009 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2009, 16:53
Cytat:
Asystent wiślackiego szkoleniowca potwierdził doniesienia o zainteresowaniu Wisły Maciejem Nalepą, bramkarzem ukraińskiego FK Charków. - Kontaktowaliśmy się z tym klubem, ale nie wiem jak sprawy wyglądają na dzień dzisiejszy, czy ten zawodnik jest w stanie dojechać do nas na zgrupowanie, ani jakie koszty Wisła musiałaby ponieść. Sprawy te rozwiązuje teraz Jacek Bednarz. Gdyby Nalepa przyjechał na nasz obóz na pewno musielibyśmy go przetestować, musiałby popracować z nami przez kilka dni.
Czyli z tym Nalepą to prawda.Jednak wole chyba tego Hajducha.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2009, 20:54
" W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza.

- Na pewno Hajdúch nie pojedzie z nami na obóz już jutro, ale jeśli rozmowy będą przebiegać po naszej myśli, z pewnością mógłby do nas dołączyć na miejscu. Wszystkie procedury, takie jak rozwiązanie kontraktu z Ružomberokiem, negocjacje umowy z nami i kupienie biletów na samolot trochę jednak trwają - dodaje drugi trener. "

Jakie rozwiązanie kontraktu? Mam nadzieję że nie będą chcieli za darmo go wyciągnąć od Słowaków, to by byla niezła wieś ... Już naroblibyśmy sobie wrogów nie tylko w Polsce ale i na Słowacjii.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 07.02.2009 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2009, 21:07
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Jakie rozwiązanie kontraktu? Mam nadzieję że nie będą chcieli za darmo go wyciągnąć od Słowaków, to by byla niezła wieś ... Już naroblibyśmy sobie wrogów nie tylko w Polsce ale i na Słowacjii.
Łamiesz mi serce. Chyba bym się popłakał, gdybyśmy ściągnęli piłkarza za darmo, zamiast płacić za niego pieniądze. Zwłaszcza, że mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto...

Narobiliśmy sobie wrogów - Na pewno Empoli miało niesamowite wyrzuty sumienia, wyciągając od nas Kokoszkę

Zapytam wprost - ile ty masz lat?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.02.2009, 21:12
Mowiac o rozwiazaniu kontraktu, pewnie trener mial na mysli transfer. Otoz transfer pilkarza wyglada tak, ze pieniadze placi sie klubowi, zeby rozwiazal kontrakt ze swoim pilkarzem i wtedy klub kupujacy moze z nim podpisac. Jest tu troche spraw formalnych i to mial na mysli trener... Nie sadze zeby Ruzemberok rozwiazal kontrakt z dobrym bramkarzem z ktorego jest zadowolony od 3 lat...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 07.02.2009, 21:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Łamiesz mi serce. Chyba bym się popłakał, gdybyśmy ściągnęli piłkarza za darmo, zamiast płacić za niego pieniądze. Zwłaszcza, że mogą to być pieniądze wyrzucone w błoto...

Narobiliśmy sobie wrogów - Na pewno Empoli miało niesamowite wyrzuty sumienia, wyciągając od nas Kokoszkę

Zapytam wprost - ile ty masz lat?
GKS jest naszym najlepszym przyjacielem, Gargułę nam po promocyjnej cenie 700 tyś. euro chce opchnąć.
Myślę że my też, jakby Emploli chciało od nas kogoś kupić, sprzedalibyśmy go po promocyjnej cenie ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2009, 22:14
GKS jest naszym najlepszym przyjacielem, Gargułę nam po promocyjnej cenie 700 tyś. euro chce opchnąć.
Myślę że my też, jakby Emploli chciało od nas kogoś kupić, sprzedalibyśmy go po promocyjnej cenie ...
GKS to jest przykład z innej rzeczywistości - bo to firma państwowa. Ich nie obchodzi rachunek zysków i strat. Poza tym może im się zwyczajnie nie opłacać puszczać Gargułę już teraz, tak jak nam się nie opłaca pozbywać Baszczyńskiego i Zieńczuka.
We wszystkich normalnych klubach jest czysto biznesowe podejście - jeżeli można kogoś wyciągnąć za darmo, to się to robi. Za rozdawanie "prezentów" "przyjaciołom" to w najlepszym wypadku Dyrektor Sportowy może pracę stracić. Gorzej, jak mu postawią zarzuty działania na szkodę spółki(podobne problemy ma teraz Grzegorz Lato z powodu "darmowego" transferu).
Kolegów to możesz sobie w barze szukać, a nie w wszelkiego rodzaju podmiotach finansowych Dorośniesz - zrozumiesz, że w interesach nie ma miejsca na sympatie i antypatie.

Zarząd Widzewa lubi Legię? Ale Grzelaka i Wawrzyniaka sprzedali z pocałowaniem ręki(niezły interes, swoją drogą). My też w erze przedcupiałowej sprzedawaliśmy zawodników Legii i zapewniam Cię, że nie z miłości do nich.

Ja rozumiem, że dopierniczanie się do wszystkiego w naszym klubie jest trendy, ale warto przy tym nie przekraczać granic śmieszności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2009 o godz. 22:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 07.02.2009, 22:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
GKS to jest przykład z innej rzeczywistości - bo to firma państwowa. Ich nie obchodzi rachunek zysków i strat. Poza tym może im się zwyczajnie nie opłacać puszczać Gargułę już teraz, tak jak nam się nie opłaca pozbywać Baszczyńskiego i Zieńczuka.
We wszystkich normalnych klubach jest czysto biznesowe podejście - jeżeli można kogoś wyciągnąć za darmo, to się to robi. Za rozdawanie "prezentów" "przyjaciołom" to w najlepszym wypadku Dyrektor Sportowy może pracę stracić. Gorzej, jak mu postawią zarzuty działania na szkodę spółki(podobne problemy ma teraz Grzegorz Lato z powodu "darmowego" transferu).
Kolegów to możesz sobie w barze szukać, a nie w wszelkiego rodzaju podmiotach finansowych Dorośniesz - zrozumiesz, że w interesach nie ma miejsca na sympatie i antypatie.

Zarząd Widzewa lubi Legię? Ale Grzelaka i Wawrzyniaka sprzedali z pocałowaniem ręki(niezły interes, swoją drogą). My też w erze przedcupiałowej sprzedawaliśmy zawodników Legii i zapewniam Cię, że nie z miłości do nich.

Ja rozumiem, że dopierniczanie się do wszystkiego w naszym klubie jest trendy, ale warto przy tym nie przekraczać granic śmieszności.
Ciekawe czy byłbyś szczęsliwy, jakby np. Brożek był teraz na miejscu Zienczuka, i jakiś inny klub próbowałby podpisał z nim kontrakt i kombinował, coby tu zrobić aby za niego nic nie zapłacić. Jesli chodzi o GKS to oni są na nas zli przedewszystkim o to co zrobiliśmy rok temu, z Gargułą. Próbowaliśmy wmówić wszystkim że koleś ma klauzulę odstępnego w kontrakcie. Wyobraz sobie że niedługo jakiś ciekawy zawodnik, np Gol z GKS, zrobi na tyle duże postępy że będzie grajkiem klasy Garguły. A np Wisła będzie bardzo potrzebować kreatywnego i defensywnego pomocnika zarazem. A oni na złośc sprzedadzą go Legii.

Nie tyle chodzi żeby mieć przyjaciół w biznesie, ale aby nie narobić sobie wrogów. Taka Barca czy Inter, mogą mieć praktycznie każdego grajka, bo nie kombinują, tylko płacą innym zespołom. W momencie gdy w naszej lidze wszystkie transfery będą bezgotówkowe, nikt nikogo nie będzie chciał sprzedawać, a co za tym idzie, dobrzy zawodnicy będą grzać ławę na Cyprze czy gdzie indziej, bo tylko na takich transferach ich klub zarobi. Czy o to chodzi?
Odpowiedz cytując
antony1906
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 07.02.2009, 22:47
Pozyskanie Garguły teraz, dałoby tej drużynie serce w dzisiejszym meczu repry Łukasz pokazał że jest jednym z nielicznych zawodników w Polsce, którzy w pełnym biegu z głową w górze potrafią prowadzić piłkę. Brakuje nam takiego zawodnika bardzo. Może da się coś wykombinować, łysy sobie nie radzi w negocjacjach z nim, nie jest tam zresztą lubiany, może sam Boss by spróbował i nakłonił ich do zmiany stanowiska ?
Ostatnio edytowane przez antony1906 : 07.02.2009 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2009, 22:51
Paweł wybacz, ale Twoje teorie są co najmniej naiwne..nie ma lubienia czy nie...i to, że od jesieni Garguła będzie z Nami było jego decyzją,a nie klubu GKS Belchatow...nawet jak taki GKS chciałby sprzedać tego całego Gola tylko do Legii, to póki on nie podpisze kontraktu z Legią, transfer nie dojdzie do skutku...a co do robienia sobie wrogów...przypomnij sobie transakcje między Barcą a Realem...business is business..
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 08.02.2009, 08:42
Jak dla mnie to skład mamy praktycznie ten sam co jesienią.Doszedł "surowy" Beto ,który chyba ,choc moge sie mylic,nie ebdzie poki co wzmocnieniem klubu, no i Cwielong ,ktory rowniez pewnie nie wygryzie ze skladu Zienczuka
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.02.2009, 08:52
Może tym razem się uda http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4574
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 08.02.2009, 09:11
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Może tym razem się uda http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4574
Jeżeli to prawda to rzeczywiście Bednarz ma małe pole manewru, mistrza polski nie stać na transfer powyżej 200 tys euro, a tyle by nas kosztował Fin - ciężko za te pieniądze znaleść również zawodników ofensywnych, i tu nie dziwi obecność Beto- o którym Skorża wczoraj powiedział że jest tragiczny pod względem fizycznym- obecne zaległości pozwalają sądzić, że Brazylijczyk będzie gotowy do gry na 100% w kwietniu dopiero...

Swoją drogą to ciekawe o czym rozmawiali Cupiał i Skorża - wiadomo okres przygotowawczy żądzi się swoimi prawami, ale styl gry i obecna dyspozycja zawodników nie nastraja optymistycznie vide linia pomocy, przy tego typu polityce ciężko będzie oczekiwać cudów, a za takie uważam na ten moment obronę tytułu mistrzowskiego, czy awans do grupy LM, Ligi europejskiej - może się uda awansować do rozgrywek międzynarodowych ale szybko się z nimi pożegnamy w tym stanie rzeczy

I jeszcze co dziwić może to brak praktycznie alternatywy dla zawodników którym kończa się umowy w czerwcu i grudniu Sobol, Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, prawdopodobnie Niedzielan i Varga...

Operacja pt. wymiana pokoleniowa w oparciu o graczy za darmo a taka nas czeka, widząc postawę Cupiała nie przyniesie poprawy sytuacji co gorsze może doprowadzić do zapaści-

Przykład pozyskano Gargułę za darmo co prawda oferując mu kontrakt rzędu 300-400 tys euro plus podpis pod nim za ok. 500 tys euro a jaki mamy z niego pożytek, jaki możemy mieć gdy nigdzie nie awansujemy... polityka prowadząca do nikąd...

Za ok. 1 mln euro można znaleść dobrego ofensywnego pmocnika vide Rumunia, Bułgaria, Serbia, Chorwacja itd przykład Stilić o tym świadczy- tylko trzeba szukać a nie wozić swój tyłek po zgrupowaniach i udawać że wszystko jest cacy panie Bednarz...
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 08.02.2009 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 08.02.2009, 09:14
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda to rzeczywiście Bednarz ma małe pole manewru, mistrza polski nie stać na transfer powyżej 200 tys euro, a tyle by nas kosztował Fin - ciężko za te pieniądze znaleść również zawodników ofensywnych, i tu nie dziwi obecność Beto- o którym Skorża wczoraj powiedział że jest tragiczny pod względem fizycznym- obecne zaległości pozwalają sądzić, że Brazylijczyk będzie gotowy do gry na 100% w kwietniu dopiero...

Swoją drogą to ciekawe o czym rozmawiali Cupiał i Skorża - wiadomo okres przygotowawczy żądzi się swoimi prawami, ale styl gry i obecna dyspozycja zawodników nie nastraja optymistycznie vide linia pomocy, przy tego typu polityce ciężko będzie oczekiwać cudów, a za takie uważam na ten moment obronę tytułu mistrzowskiego, czy awans do grupy LM, Ligi europejskiej - może się uda awansować do rozgrywek międzynarodowych ale szybko się z nimi pożegnamy w tym stanie rzeczy

I jeszcze co dziwić może to brak praktycznie alternatywy dla zawodników którym kończa się umowy w czerwcu i grudniu Sobol, Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, prawdopodobnie Niedzielan i Varga...

Operacja pt. wymiana pokoleniowa w oparciu o graczy za darmo a taka nas czeka, widząc postawę Cupiała nie przyniesie poprawy sytuacji co gorsze może doprowadzić do zapaści-

Przykład pozyskano Gargułę za darmo co prawda oferując mu kontrakt rzędu 300-400 tys euro plus podpis pod nim za ok. 500 tys euro a jaki mamy z niego pożytek, jaki możemy mieć gdy nigdzie nie awansujemy... polityka prowadząca do nikąd...

Za ok. 1 mln euro można znaleść dobrego ofensywnego pmocnika vide Rumunia, Bułgaria, Serbia, Choracja itd przykład Stilić o tym świadczy- tylko trzeba szukać a nie wozić swój tyłek po zgrupowaniach i udawać że wszystko jest cacy panie Bednarz...
to jest chyba kopia GrzegorzaS.... nie da się tego czytać naprawdę

Wszystko teraz zależy ile Hajduch chce na ręke. Oby się dogadali bo wydaje mi się że to może być dużo lepszy bramkarz niż Pawełek. Widać że potrafi bronić w ekstremalnych sytuacjach, chociaż będzie musiał parę rzeczy pewnie poprawić. Bramkarz w dobrym wieku, blisko ma dom. Może spokojnie w Wiśle zagościć na 6-7 lat. Mariusz może przez ten czas dojrzeje i pozbędzie się nerwowych ruchów. Chociaż podobnie jak ktoś wyżej ja jestem zwolennikiem wysokich bramkarzy. Nie wiem czy stać nas na trzymanie Pawełka w roli rezerwowego. Jeżeli tak to pozycja bramkarza mogłaby być chyba obsadzona.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 08.02.2009 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2009, 09:15
Zmień nick i nie rób siary prawnikom.
Bredzisz gorzej niż ja po 2 flaszkach.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 08.02.2009, 09:16
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
To nie cztaj, proste!
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 08.02.2009, 09:26
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
To nie cztaj, proste!
Prawnik ale nie będzie ci łatwiej jak sam zaakceptujesz to o czym piszesz:
1 nie ma kasy
2 budujemy stadion i przez ten czas kasy nie będzie
3 oprócz Wisły już teraz 3 inne kluby mają podobny budżet(a będzie 4) i nie będziemy już kupować kogo chcemy na prawo i lewo.

Swoją drogą to będzie ciekawiej jak zdobędziemy 3 mistrzostwa z rzędu przy silnych rywalach Tylko zamiast wspaniałych transferów za miliony trzeba zainwestować w cierpliwość Cupiała, czyli stabilizację bo mamy bardzo dobrego trenera, dość solidnego menadżera i solidne podstawy w postaci licznej rzeszy wiernych kibiców.

I swoją drogą to okienko uważam za całkiem udane jeżeli Hajduch przyjdzie i okaże się wzmocnieniem. Przede wszystkim piłkarze podpisani będą to raczej wypatrzeni gracze spełniający nasze kryteria:
-solidny doświadczony bramkarz
-rosły napastnik z dużym potencjałem przynejmniej teoretycznie
-rozgrywający na którego polujemy od kilku lat.
-no i kilku ciekawych młodych chłopaków zaczynają wprowadzać z ME. A to bardzo ważne.

Niepokoi tylko rosnąca rola w drużynie Dawidowskiego- a zwłaszcza to ze jedzie na zgrupowanie!! przecież w to miejsce można było wziąść np Jonczyka, czy kogokolwiek innego kto by skorzystał, a nie dziada z którym się rozstaniemy za 3 miesiące(oby)
Co do Cantoro to zaczynam się zastanawiać czy stać nas na jego następcę w obecnej sytuacji. Wcale nie jest łatwo znaleźć piłkarza do pomocy choćby o takim poziomie(co by nie powiedzieć stabilnym poziomie) nie wydając kilkuset tysięcy Euro. Przykład Jirsaka może nas wiele nauczyć, bo uważam iż obecnie nadal Cantoro jest silniejszym punktem drużyny w meczach z takimi drużynami jak Lech czy Legia.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 08.02.2009 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.02.2009, 10:03
Ciekawe czy byłbyś szczęsliwy, jakby np. Brożek był teraz na miejscu Zienczuka, i jakiś inny klub próbowałby podpisał z nim kontrakt i kombinował, coby tu zrobić aby za niego nic nie zapłacić.
ja bym nie był, ale jakie to ma znaczenie
Cytat:
Jesli chodzi o GKS to oni są na nas zli przedewszystkim o to co zrobiliśmy rok temu, z Gargułą. Próbowaliśmy
wmówić wszystkim że koleś ma klauzulę odstępnego w kontrakcie.
a niech sobie będą źli
Cytat:
Wyobraz sobie że niedługo jakiś ciekawy zawodnik, np Gol z GKS, zrobi na tyle duże postępy że będzie grajkiem klasy Garguły. A np Wisła będzie bardzo potrzebować kreatywnego i defensywnego pomocnika zarazem. A oni na złośc sprzedadzą go Legii.
najpewniej decydujące znaczenie będzie miało kto da więcej. na transfer musi sie jeszcze zgodzić sam zawodnik. złość to dopiero w przypadku remisu moze bedzie miała znaczenie
Cytat:
Nie tyle chodzi żeby mieć przyjaciół w biznesie, ale aby nie narobić sobie wrogów. Taka Barca czy Inter, mogą mieć praktycznie każdego grajka, bo nie kombinują, tylko płacą innym zespołom.
a Real nie może mieć praktycznie każdego grajka ? Też nie kombinuje tylko płaci, a mimo to kupując np Figo to sobie zrobił przyjaciela z Bracy że hej
Cytat:
W momencie gdy w naszej lidze wszystkie transfery będą bezgotówkowe, nikt nikogo nie będzie chciał sprzedawać, a co za tym idzie, dobrzy zawodnicy będą grzać ławę na Cyprze czy gdzie indziej, bo tylko na takich transferach ich klub zarobi. Czy o to chodzi?
Do tego to zmierza, ale nie dlatego że nikt nikogo nie chce sprzedawać, tylko dlatego, że za byle kopacza polskie kluby żądają chorych pieniędzy (łącznie z Wisłą)
Szkoda ze przez 10 lat Wisła nie zbudowała ośrodka szkolenia z prawdziwego zdarzenia, może nie musiała by się wtedy ogladać na inne kluby. Jakoś Amika potrafiła produkować niezłych ligowców...
Odpowiedz cytując
baTiStuta
Member

Od: 12.2003

Stary 08.02.2009, 10:29
Prawnik ale nie będzie ci łatwiej jak sam zaakceptujesz to o czym piszesz:
1 nie ma kasy
2 budujemy stadion i przez ten czas kasy nie będzie
3 oprócz Wisły już teraz 3 inne kluby mają podobny budżet(a będzie 4) i nie będziemy już kupować kogo chcemy na prawo i lewo.

Swoją drogą to będzie ciekawiej jak zdobędziemy 3 mistrzostwa z rzędu przy silnych rywalach Tylko zamiast wspaniałych transferów za miliony trzeba zainwestować w cierpliwość Cupiała, czyli stabilizację bo mamy bardzo dobrego trenera, dość solidnego menadżera i solidne podstawy w postaci licznej rzeszy wiernych kibiców.

I swoją drogą to okienko uważam za całkiem udane jeżeli Hajduch przyjdzie i okaże się wzmocnieniem. Przede wszystkim piłkarze podpisani będą to raczej wypatrzeni gracze spełniający nasze kryteria:
-solidny doświadczony bramkarz
-rosły napastnik z dużym potencjałem przynejmniej teoretycznie
-rozgrywający na którego polujemy od kilku lat.
-no i kilku ciekawych młodych chłopaków zaczynają wprowadzać z ME. A to bardzo ważne.

Niepokoi tylko rosnąca rola w drużynie Dawidowskiego- a zwłaszcza to ze jedzie na zgrupowanie!! przecież w to miejsce można było wziąść np Jonczyka, czy kogokolwiek innego kto by skorzystał, a nie dziada z którym się rozstaniemy za 3 miesiące(oby)
Co do Cantoro to zaczynam się zastanawiać czy stać nas na jego następcę w obecnej sytuacji. Wcale nie jest łatwo znaleźć piłkarza do pomocy choćby o takim poziomie(co by nie powiedzieć stabilnym poziomie) nie wydając kilkuset tysięcy Euro. Przykład Jirsaka może nas wiele nauczyć, bo uważam iż obecnie nadal Cantoro jest silniejszym punktem drużyny w meczach z takimi drużynami jak Lech czy Legia.
Fernando, rozumiem że forum służy wymianie poglądów i każdy ma prawo napisać co mysli ale ostatnim zdaniem przekroczyłeś wszelkie dopuszczalne granice przyzwoitosci;-) przypomnij sobie lepiej mecz z Legią /ostatni/ w którym Jirsak miał raz że asystę dwa że gdyby nie brak skuteczności i pech Brozka miałby jeszcze ze 2 dodatkowe asysty. To jest jedyny z Boguskim i Brozkiem zawodnik na chwilę obecną potrafiący SZYBKO /celowy nacisk na to słowo w kontekscie Mauro/ i inteligentnie dograć piłkę, pomijam stałe fragmenty gry, bo te tylko on potrafi wykonać. Problemem u Niego jest psychika, za mała wiara w siebie, brak strzałów, szukanie za każdym razem Brozka a jaki ma strzał pokazał w meczu z Ruchem czy Sosnowcem. Brak wspomnianej wiary to spora "zasługa" idealizowanego naszego trenera, któemy najzwyczajniej Jirsak nie leży i wielokrotnie dawał temu wyraz. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.02.2009, 11:38

.
A kto to jest ?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 08.02.2009, 12:07
150 tys € za Hajducha jakby ktoś nie wiedział
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.02.2009, 12:18
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest ?

GrzegorzS to jest taki gość co zamieszcza komentarze w tym samym stylu pod artykułami na wislaportal.pl
Gość jest tak wkurzający jak prawnik25

Żeby nie odbiegać od tematu - czuję po kościach, że maksymalnie za dwa dni Hajduch będzie naszym zawodnikiem - jeżeli dogadali się co do kwoty, to z kontraktem nie powinno być problemu.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów