|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
||
|
Merkury napisał(a):
Griszka30KR napisał(a):
No i sobie odpowiedzieliscie czemu go Wisla oddala do Gornika, ktory wtedy byl sredniakiem, a Wisla pewnie kroczyla po Mistrzowski Tytul. We wczesniejszych sezonach bylo podobnie, Wisla miala bardzo silną pakę i takich Maczynskich w Wisle bylo 50. Przeciez Maczynski to byla po.......ka pilkarska, zaden powazny klub go nie chcial, i jak sie pojawila oferta z jakiejs anonimowej ligi w Chinach to zlapal pana Boga za nogi i spie.rdolil tam zeby sie dorobic sporej kasy. Niektorzy piszą ze Wisla wtedy zle go potraktowala i go oddala, biedaczyne.. to ja sie pytam, gdzie byly kluby tych wszystkich kibicow piszących o tym? zaden z waszych klubow nie chcial miec Maczynskiego u siebie. Z kim mial wtedy rywalizowac? Meliksonem, Sobolewskim, Diazem, Wilkiem, Kirmem, Gargulą? Uratowal go dopiero Nawalka powolując go, chyba z czystej ciekawosci. Gdyby nie Nawalka to by nikt nie potrafil powiedziec dzisiaj kim jest Maczynski. Mnie Maczynski po dzis dzien nie przekonuje pilkarsko. Sredni pilkarz. W Legii moze sobie nie poradzic i spieprzyc sobie przygotowania do MŚ ale to juz jego problem. Moze to i lepiej ze tam idzie (a chyba idzie), lepiej sie teraz przekonac co mu w sercu grało niz zebysmy go mieli nosic na rekach do konca kontraktu w Wisle a potem poszedlby do Legii za darmo |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Z oceną Mączyńskiego jako gracza był ten problem, że on właściwie zawsze wymykał się schematom, zwłaszcza tym z klasycznymi "numerkami" pozycji. Jego gra opierała się głównie na boiskowej inteligencji, umiejętności takiego ustawiania się, żeby przeciwnik nie mógł dobrze zagrać, a nie na widowiskowym... czymkolwiek. W każdym razie nie na błyskotliwych odbiorach, bieganiu za przeciwnikiem, ostrej grze defensywnej itp. Na przecinaka za słaby fizycznie. Od czasu do czasu potrafi podać genialną piłkę, ale nigdy na tyle, żeby przejąć funkcję rozgrywającego. Ni pies ni wydra. Ale niezwykle pożyteczny, jeśli tylko ktoś go potrafi wkomponować w zespół.
W szachach Nawałki to ma sens. W Wiśle już tak różowo nie było, czy to ze względu na poziom taktyczny w naszej ekstraklasie, czy przez to, że mu się nie zawsze chciało. A może przez to, że przy takim stylu gry zawsze muszą być obok niego ci, którzy zrobią główną część roboty - odbiorą piłkę. Przy Llonchu już np. było lepiej. Zobaczymy jak będzie w Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mąka ma Jędzę i Pazdiego, w perspektywie grę w eliminacjach LM, podwyżkę i płacone regularnie. Coś w nim widać pękło i nie widzi perspektyw dla siebie w Wiśle. Mnie tam wali co on pisał na tt i gadał w C+. Na pewno wychowanków idących z Wisły do Legii się pamięta i on też się wyryje w pamięci pokoleniom. Sądziłem, że jego to nie będzie dotyczyć i boli mnie, że się zwyczajnie myliłem co do niego. Jak mu źle w Wiśle, trzeba poczekać na Getafe albo inny transfer - został prawie miesiąc. Rozumiem, że w eLce łatwiej o pierwszy plac... Trzeba brać kasę w jednej transzy i zapomnieć o nim.
Z piłkarskiego punktu widzenia bardziej chyba boli strata Mąki niż Brleka. Mąkę trudniej będzie zastąpić. To jest gość z ryglem w defensywie, który umie grać kombinacyjnie, przechodzić z obrony do ataku. Cenię Petara, ale takiego piłkarza łatwiej znaleźć. Nawet ten Halilović może za niego wskoczyć. Mam nadzieję, że po dwóch transferach z Klubu (nie czarujmy się, Brleka trzeba opchnąć), znajdzie się kasa na "ósemkę" (pewnie z Hiszpanii...). No i tak jak napisał ktoś powyżej: nie ma kto strzelać... Mimo wszystko powodzenia Mąka. Nie dla Ciebie Wisła Hall of Fame. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewnie że nie ma co plakac po Maczynskim. Kiedyś lekka rękę pozbylismy sie Szymkowiaka i to byl dopiero cios. Szkoda tylko że Maczynski tak sponiewieral swoje nazwisko, a kibiców tylko utwierdził w przekonaniu że piłka to biznes i nic więcej.
Sportowo zreszta Junco przygotował klub na jego odejście. Być może jednak w przypadku odejścia również Brleka ktos jeszcze do nas dołączy. Haliliovic robi na tyle dobre wrażenie że prędzej czy później musi grać od początku. Co prawda Kiko tak miesza składem że zapewne dopiero w piatek poznamy mniej więcej pierwszą 11. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mnie pojebało ?
Bo miałem nadzieje, że Mączyński jest słownym człowiekiem ? Skoro obiecał, że wypełni kontrakt, to powinien to zrobić. Obietnic się dotrzymuję. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawodowy piłkarz idzie tam gdzie mu więcej płacą i na czas. Gdyby taki Głowacki, Brożek czy Boguski byli młodsi także stąd by uciekli. Jeżeli przywiązujesz wagę do wypowiedzi piłkarzy, którzy inteligencją nie grzeszą no to POWODZENIA !!! |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Piłkarz to przecież zawód, więc nie ma się co dziwić że wybrał kase. Jedyny niesmak pozostaje, po tym jak deklarował przywiązanie do naszego klubu. Puste słowa. 500tys euro? Cholera, da nam to troche stabilizacji na najbliższe miesiące i tylko to się liczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mógł się dogadywać z innym klubem za plecami pracodawcy?
Jak nie to na stos go!!! ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na pocieszenie dodam, że dwóch poprzednich "robiących duży krok naprzód" teraz pewnie żałują tych decyzji. Oby to był kolejny przykład ze czasami "lepiej nie znaczy dobrze"
Zmieniając temat to nie zostało to chyba zauważone ale od pewnego juniorzy/mlodziezowcy zamiast od nas uciekać (Stolarski, Buksa, handzlik) to do nas przychodzą mimo zainteresowania innych klubów. Mowie tutaj o Wojtkowskim i Sliwie. Obydwaj dość jasno mówili że duża zasługa Junco.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.07.2017 o godz. 22:28.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szkoda tej całej szopki na tt i w C+, gość nigdy inteligencją pozaboiskową nie grzeszył i się trochę w tym wszystkim pogubił.
Wypada podziękować za grę, 2 bańki PLN i życzyć samych przegranych w meczach z Wisłą. |
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Nie dociera to do końca do mnie, ale pewnie dotrze jak zobaczę uśmiechniętego zawodnika Mączyńskiego (bo już nie "Mąkę") pozującego z białą koszulką z ukośnym pasem i pokazującego 2 palce.
Ten odcinek "Pomidora" z C+ będzie mi się śnił po nocach. Łgarz. "Ce..... nas pojęcie..." ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Źródło: https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...56218857222144 Kiedy Mączyński przeprosi Janekxa i Knurę, że według niego kłamali i pisali o nim nieprawdę?
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.07.2017 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mogles byc legenda, pozostaniesz zwyklą mendą. Klamca, Klamca z 97 roku to byl film o nim. Na szczescie odchodzi i skoncza sie codzienne tematy z jego osoba. Jak to mowia w Kiepskich - krzyz na droge i arrivederci roma. Kiedys byly idealy, teraz liczy sie tylko wlasna dupa. Niebyloby tematu gdyby na twitterze, w mediach i telewizji pewnych rzeczy nie mowil a tak nie ma zadnych przeslanek by go z uwielbieniem pozegnac. Knura, Janekx i inni jestescie gorą, wyszlo kto mowil prawde a kto mieszal. To chyba tyle ode mnie na temat pana Maczynskiego, ktory teraz do woli bedzie mogl sie miziac z kolega Jedrzejczykiem.
PS: do dzisiaj jeszcze wierzylem w przywiazanie klubowe ale w tym momencie moja wiara poszla do piachu. Dziekuje, bez odbioru
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.07.2017 o godz. 22:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeśli prawda jest że Mączyński odejdzie do Legii to przyznam, że kompletnie by mnie to nie bulwersowało gdyby zrobił to z klasą. Pomyślałbym sobie nawet, kurcze facet ma jaja, jest mocny. Natomiast cały ten teatr, który zafundował kibicom Wisły oraz działaczom Wisly ( przede wszystkim Pani Marzenie, która firmuje wszystko swoim nazwiskiem i staje na głowie aby ten klub funkcjonał) to czuje coś w rodzaju wstydu, że Wisła wychowała takiego piłkarza, rozumiem gdyby to zrobił Gonzaelz czy inny obcokrajowiec natomiast takie akcje odstawiał facet o którego można by było oczekiwać wyrozumiałości. Oglądając kadrę Nawalki będzie mi się teraz kojarzył z jakimś dziwnym człowiekiem, a nie solidnym piłkarzem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odejście Mączyńskiego jak widać wywołuje większe poruszenie niż nasze transfery. Co do transferów do Legii to Mączyński nie musi być ostatnim zawodnikiem od nas, który zasili stołeczną drużynę. W przypadku odejścia Belga z Legii, Brlek może dołączyć do Mączyńskiego.
Co do naszej kadry mimo wszystko spodziewam się jednak wzmocnień pomimo tego co mówił Junco, trudno bowiem uwierzyć, że wszystkie letnie transfery wypalą.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 04.07.2017 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W ratach to niech sobie warszawiaki kupują telewizor w Media Expert jak chcą. Tylko cała kwota od razu.
![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Może doczekam.Ale jestem prawie pewien, że Legła będzie miała poważne problemy finansowe. LM na pewno nie będzie, a LE też raczej nie. Tak więc Mączyński załapie się na moment upadku Legii. Ten lub przyszły sezon. Trzeba pamiętać. Jak już wszyscy mówią (i tak Legię i Mąkę wręcz tłumaczą), tak niska kwota transferu jest spowodowana wygasającym za rok kontraktem. To Mączyński odmówił podpisania kontraktu, postawił klub pod ścianą i w ten sposób spowodował wielki cios finansowy dla klubu. To jest coś znacznie gorszego niż samo przejście do Legii. Dochodzi też do tego knucie przeciw klubowi w mediach, dogadywanie się z Legią poza plecami klubu (władze wiedziały?) i okłamywanie kibiców. |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ale nie ma co porównywać mączyńskiego do cierzniaka czy dolhy. Oni nigdy nie deklarowali miłości do Wisły, nie mówili, że będą grać nawet jak nie będzie im się płacić, nie dopisywali sobie do nicku na twitterze tsw
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dla mnie brak Mąki to jest duży cios sportowy w drugiej linii, niestety. Teraz się trzeba modlić o:
- brak transferu Brleka - albo jakiś mega duży transfer Brleka i załatanie dziury po ich dwóch, co i tak będzie ciężkie do wykonania, bo nie mamy takiego grajka jak Krzysiek. Nie wchodzę w kwestię jego przejścia do Legii, bo to nie ma sensu nawet, jak mawia klasyk â "szkoda szczępić ryja"... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Modlic to sie trzeba o transfer Brleka za dobra kase. Za niego zawsze moze ten Halilovic zagrac, ewentualnie czlapak Stilic. Za Maczynskiego nie mam pojecia kto, wydaje mi sie, ze Llonch z Velezem beda grac cofnietych pomocnikow. Z drugiej strony, patrzac co Kiko kombinuje w sparingach, to .... go wie kto gdzie bedzie gral
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|