|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
(wideo) drugi dzień przygotowań piłkarzy Wisły w Myślenicach:
https://www.youtube.com/watch?v=DV73bR2ts3w |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jak widać na filmiku z zespołem znów nie trenuje Alan Uryga - zawodnik, który przez ostatnie 2 sezony zagrał w Wiśle 3 mecze.
Zawodnik z którym można w tej chwili bezkosztowo rozwiązać kontrakt, ale termin upływa za kilka dni i może już nie być kolejnej takiej okazji. A z takiej możliwości nie skorzystał już rok temu duet Dawid Błaszczykowski i jego Wuja, chcący na Urydze budować podstawy awansu. Słynne wujkowe "niedługo wróci Alan i Kuba". Z takiej okazji nie skorzystał w styczniu również Jarosław Królewski, ale dostał teraz kolejną szansę na rozwiązanie Urygi, z której zapewne znów nie skorzysta. Jak Uryga nadal przez kolejne 3 lata zamiast grać, będzie się wciąż rehabilitował, to mam nadzieję, że Królewski weźmie na siebie koszty opłacania jego "ekstraklasowego" kontraktu, bez powiększania w klubowym sprawozdaniu rubryki: Zobowiązania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
o której gramy jutro z Izraelem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
11.30 -Myślenice
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wystawiłbym w tym meczu Hugiego jako wolny elektron z tabliczka for sale i liczył że coś mu fartem wpadnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To że go Wisła nie sprzedała zaraz po spadku to był spory błąd. Zapewne trzymał go przepis o młodzieżowcu i dość wygórowane oczekiwania Wisły, ale teraz gdy będzie grać Raton to bym go wypchnął gdziekolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bo z tym sprzedawaniem to się dużo opowiada, ale jak potwierdził Kiko - ofert brak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.07.2023 o godz. 11:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sądzę że rok temu mogli być chętni, tak jak było na kilku innych zawodników których nie chciał puścić Brzęczek (Colley, Luis).
GK młodzieżowiec to jest to co kochają kluby ekstraklasy. Teraz jeszcze się łapie ostatni rok więc liczę że do końca okna go sprzedamy. Sprzedażowy potencjał jakiś ma. A i ma tych samych agentów którzy wepchnęli Majeckiego do Monaco, więc potrafią zrobić coś z niczego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
(wideo) trzeci dzień przygotowań piłkarzy Wisły w Myślenicach:
https://www.youtube.com/watch?v=kJOdixJPNnw |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transmisja z dzisiejszego sparingu Wisła vs Hapoel Beer Szewa do obejrzenia na Wiślackim YouTube pod linkiem:
https://www.youtube.com/live/_xhNyvGkSE4 Początek o godz. 11:30
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.07.2023 o godz. 09:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc Królewski może sobie teraz rzucić monetą i wybrać z którego przepisu wręczyć Urydze wypowiedzenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A wrzucisz konkretny paragraf o tym mówiący?(skoro z taką pewnością o nim mówisz) Bo jest dziwnie zbieżny z KP, a nigdy nie słyszałem żeby jakiś klub w ten sposób rozwiązał umowę z zawodnikiem.
Co nie zmienia oczywiście tego, że też zaczynam wrzucać Urygę do worka z Dawidowskim. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Panowe a co się dzieje z Igorem Sapała?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Uryga zagrał tydzień temu 45 min, teraz znowu trenuje indywidualnie. Chyba jego masa mięśniowa i zapewne rozbudowane partie podczas kontuzji, wcale nie pomagają w powrocie do sprawności. Być może obciążenia stawów, więzadeł są większe. Mobilność pewnie też nie jest taka jak przed kontuzją. Przypuszczam (ale to tylko moje zdanie) że teraz tak to będzie wyglądać czyli trening - sparing - przeciążenie - trening - sparing - przeciążenie/ kontuzja. Dopóki nie przydarzy mi się kolejna wielomiesięczna nikt z nim nie podejmie tematu rozwiązania kontraktu. Niemniej jakoś nie wyobrażam sobie żeby komuś płacić 5 lat za 5 spotkań tylko dlatego że jest wychowankiem. 2 sezony przebolelismy ale gdzieś są jakieś granice. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Sapały - nie wiem co mu jest, ale generalnie chlanie i niesportowe prowadzenie się zostawia ślady w organiźmie, co wpływa na urazy i kontuzje. To nie jest przypadek że trafił do pierwszej ligi z Rakowa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Sapała - czasami pokazuje, że potrafi piłkę prosto kopnąć i to nawet nieszablonowo, ale widać po nim, że pod kopułą raczej inne rzeczy w głowie. Typowy piłkarzyk. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby Sapała nie miał nasrane pod kopułą to by do nas nie trafił, tylko za granicę do jakiejś Grecji, drugiej Bundesligi, może nawet Belgii. Jest deklem to się teraz kopie z pierwszoligowymi drwalami.
Gdyby nie ta odrobina talentu to nawet my byśmy go zlali i dopiero by regres zaliczył (finansowy i sportowy). Wbrew pozorom większość piłkarzy ekstraklasowych ma na tyle rozumu żeby trzymać sportowy tryb życia - mniej więcej. To nie lata 90-te. Ci co nie potrafią kończą jak Sapała - wypadają z obiegu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.07.2023 o godz. 10:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przede wszystkim to musiałby zagrać 10% meczów w sezonie, zagrał 0, więc tu nie ma pola do interpretacji, pan Królewski dostarcza oświadczenie i kontrakt rozwiązany. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
- Czyli to jednak fakt, że Rodado bez Fernandeza wchodzi w tryb super strzelca?
3 bramki w pierwszej połowie meczu z Hapoelem Beer Szewa to dobry prognostyk. - Czy to prawda, że pierwsza bramka padła w dużej mierze dzięki wysokiemu pressingowi Kacpra Dudy i przy jego asyście? A ponoć do niczego się chłopak nie nadaje? Druga bramka to asysta Goku? Bo słabo widziałem. Nadaje się na zmiennika Igbekeme? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak na wypadek gdyby pierwszoligowi drwale niechętnie rozkładali przed Wisłą nogi należy zapamiętać kto po dwóch sparingach wyciąga jakie wnioski |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Bo w żadnym miejscu nie pisałem, że wynik sparingu przełoży się na wyniki ligowe. Zadałem tylko proste pytania: - czy Angel radzi sobie lepiej czy gorzej bez Luisa? - czy Duda staje się coraz bardziej przydatny wbrew opiniom na tym forum, że się nie rozwija? - czy jest szansa, że Goku zastąpi godnie Igbekeme/Fernandeza? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wg mnie Rodado lepiej radzi sobie, kiedy na boisku nie ma Fernandeza i to dało się już zaobserwować w zeszłym sezonie. Jesli nie będą sobie nawzajem przeszkadzać z Goku to taka zamiana może nam wyjść na plus.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w Hapoelu w drugiej połowie grał Patryk Klimala? tak nisko upadł?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grał. Jakby nie było wicemistrz Izraela. W przeszłości w jego karierze lepszym klubem był tylko Celtic. Jankesów nie wliczam, bo wciąż nie mogę się przyzwyczaić, ze oni grają w piłkę nożną.
(wideo) czwarty dzień przygotowań piłkarzy Wisły w Myślenicach: https://www.youtube.com/watch?v=hgSwCau9ibc |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Jakby nie było to tylko sparing ale cieszy wygrana z tak mocną ekipą.
Zobaczymy co pokażą z Łęczną w poniedziałek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiadomo jak sobie poradzi Rodado bez Fernandeza,przekonamy się jak ruszy liga o ile Rodado w ogóle zagra bo chodzą pogłoski o zainteresowaniu jego osobą. Nie zauważyłem jakiegoś wielkiego napierdalania w Dude, że się nie rozwija,raczej głosy,że dostaje tej gry za dużo w stosunku do umiejętności które aktualnie prezentuje.Poza tym cały czas trzeba mieć z tyłu głowy że to tylko sparingi. Goku to jeden z tych transferów który ostrożnie można zakwalifikować jako zmiana 1:1 za zawodnika który odszedł.Podobnie może być z Alfaro.To on asystował przy drugiej bramce i w tych dwóch sparingach prezentował się na prawdę nie żle |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Rozgryzłeś mnie... smutno mi się zrobiło
![]() |
|
|