The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2012, 21:52
Prawda jest taka, że z tym dachem od początku były problemy - najpierw przeciekał, potem to naprawili, ale wiele razy czytałem/słyszałem, że nie można go zasunąć jeśli już pada deszcz, bo grozi to katastrofą budowlaną. Po prostu ten dach jest niedorobiony, jest "dysfunkcyjny". Narodowe Centrum Sportu pewnie dobrze o tym wie.

Teraz kwiatki:

piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
"Narodowe Centrum Sportu informuje, że zgodnie z informacją od organizatora meczu Polska - Anglia, Polskiego Związku Piłki Nożnej, żadna ze stron spotkania nie chciała grać przy zamkniętym dachu. Na zasunięcie dachu muszą zgodzić się delegat meczu, obserwatorzy i drużyny. Żadna ze stron nie chciała jednak takiego rozwiązania."
Ale NCS kręci - to są ustalenia nie z dzisiaj, tylko z poniedziałku. Opinia z drugiej strony:
http://sport.interia.pl/reprezentacj...lia,nId,642462
Cytat:
- Polacy chcieli przełożenia pojedynku na inny termin, ale Anglicy nalegali, żeby odbył się on w środę - stwierdziła Agnieszka Olejkowska, rzeczniczka PZPN. "Biało-czerwoni" preferowali 14 listopada, kiedy towarzysko mamy spotkać się z Urugwajem.

Olejkowska poinformowała, że decyzję, aby nie zamykać dachu nad stadionem, podjął w poniedziałek delegat techniczny FIFA po uwzględnieniu opinii obu zespołów. Okazuje się, że tuż przed meczem nie było już technicznej możliwości, aby zasunąć dach, gdyż mogłoby to spowodować niebezpieczeństwo dla zebranych na stadionie kibiców.
Pogrubiony fragment z wypowiedzi Olejkowskiej oznacza dokładnie tyle, że przed meczem była inicjatywa delegata FIFA, aby dach zamknąć. Fragment "nie było technicznej możliwości" jednoznacznie potwierdza wadę dachu stadionu i fakt, że przy opadach już go zamknąć nie można.

Idziemy dalej - w LM robi się tak, że jeśli pada i na murawie zbiera się woda, zasuwa się dach, robi się 15 minutowy trening na 45 minut przed meczem, i gra się mecz. Tym rozwiązaniem spełnia się przepis FIFA, że trening i mecz muszą być w takich samych warunkach. W przypadku tego meczu zapewne delegat FIFA chciał zrobić tak samo jak się robi wszędzie w cywilizowanym świecie, ale otrzymał informację, że jak pada to tego dachu zasunąć "sie nie da". Dodatkowo ktoś bardzo mądry inaczej (a w Polsce przy władzy takich osób wiele) stwierdził, że skoro mamy dach, to po co drenaż na murawie. I katastrofa murowana.

Cały sęk w tym, że ktoś powinien o tym wszystkim (czyli o dachu, którego nie można zasunąć jak już pada, i o braku drenażu) powiedzieć wcześniej delegatowi FIFA, a wtedy jego poniedziałkowa decyzja przy takich prognozach pogody, była by zapewne inna.

Przy okazji - na podobnych wariackich papierach robi się u nas autostrady, i jak wiemy, wychodzi z tego wielka kupa, którą muszą strawić bankrutujące firmy budowlane i setki tysięcy głodujących pracowników.

Na deser, cytat z innego forum

Cytat:
byłem na kilku rozmowach z Alpine i NCS-em podczas budowy stadionu. Panowie byli, delikatnie mówiąc, niepoważni. Najpierw przez 3 miesiące nie było osoby odpowiedzialnej za dany fragment budowy, potem pojawił się gostek, który jednak nie mógł podjąć żadnej decyzji bo dopiero zapoznawał się z budową. Po miesiącu gostka już nie było, bo dostał posadkę w innej państwowej firemce.
Nie zdziwiłbym się, gdyby z tym dachem było coś nie teges.
Żródło: http://www.frazpc.pl/b/300229/1
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 16.10.2012 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.10.2012, 21:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post

PZPN nic do murawy nie ma. Do stadionu zresztą też.
...
Kto byl organizatorem meczu? Tusk I PO czy PZPN?

Jak robisz impreze w ogrodzie to pierwsze co robisz to sprawdzasz pogode z tygoniowym wyprzedzeniem i wiesz czego sie spodziewac i co zaplanowac.Ale jak sie jest ignorantem to zawsze moza miec pretensje do innych
,
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.10.2012, 21:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdzę, że winy nie trzeba szukać, gdzie indziej skoro całe państwo jest chore, ale w tym wypadku to kolejny kamyczek do ogródka PZPN, bo on w głównej mierze odpowiadał za ten mecz. Kompetencje, a lepiej to nazywając braki kompetencji ich pracowników doprowadził do milionowych strat.
Ale co ma PZPN do stanu murawy na stadionie? Wytłumacz mi tę prostą zależność.
Lato z Kręciną drenaż pod.......ili? Czy może Piechniczek po pijaku projekt kreślił?

"W głównej mierze odpowiadał za mecz"? Za stan stadionu też?
Ponawiam pytanie - co mógł zrobić PZPN? Olejkowska miała z mopem po murawie zapierdalać?
Darujmy sobie ogólniki, bo dobrze wiadomo:
- kto stadion budował
- kto jest operatorem.

Jedyne, czego nie wiadomo: czemu dachu nie można zamknąć, gdy pada!?

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że z tym dachem od początku były problemy - najpierw przeciekał, potem to naprawili, ale wiele razy czytałem/słyszałem, że nie można go zasunąć jeśli już pada deszcz, bo grozi to katastrofą budowlaną. Po prostu ten dach jest niedorobiony, jest "dysfunkcyjny". Narodowe Centrum Sportu pewnie dobrze o tym wie.

Teraz kwiatki:

Ale NCS kręci - to są ustalenia nie z dzisiaj, tylko z poniedziałku. Opinia z drugiej strony:

Idziemy dalej - w LM robi się tak, że jeśli pada i na murawie zbiera się woda, zasuwa się dach, robi się 15 minutowy trening na 45 minut przed meczem, i gra się mecz. Tym rozwiązaniem spełnia się przepis FIFA, że trening i mecz muszą być w takich samych warunkach.

W przypadku tego meczu zapewne delegat UEFA chciał zrobić tak samo jak się rodzi wszędzie w cywilizowanym świecie, ale otrzymał informację, że jak pada to tego dachu zasunąć "sie nie da". Dodatkowo ktoś bardzo mądry inaczej (a w Polsce przy władzy takich osób wiele) stwierdził, że skoro mamy dach, to po co drenaż na murawie. I katastrofa murowana.

Cały sęk w tym, że ktoś powinien o tym wszystkim (czyli o dachu, którego nie można zasunąć jak już pada, i o braku drenażu) powiedzieć wcześniej powiedzieć delegatowi UEFA, a jego decyzja przy takich prognozach pogody, była by zapewne inna.

Przy okazji - podobnie robi się u nas autostrady, i jak wiemy, wychodzi z tego wielka kupa, którą muszą strawić bankrutujące firmy budowlane i setki tysięcy głodujących pracowników.
Wszystko w temacie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2012 o godz. 21:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.10.2012, 21:56
Jak to nie ma PZPN nic? Czyżby to kadra PZPN nie miała ochoty grać przy zamkniętym dachu, bo znowu dostaliby zadyszki?
http://www.stadionnarodowy.org.pl/ak...centrum-sportu

Nie pada trochę, a nieprzerwanie od prawie 10h.

O co chodzi z tą legitką partyjną? Ponawiam pytanie.
To co wrzuciłeś jest manipulacją jaką wypuściło wspólnie NCS do współki z PZPNem, chcąc zwalić winę na FIFĘ Angoli i ew. naszych piłkarzy.

Raz: delegat fifa podjął tą decyzję po konstultacji z drużynami WCZORAJ.

Dwa: dzisiaj delegat na mecz przybył o godzinie dziewiętnastej.

Dlaczego nikt przez cały dzień nie próbował poinformować go o tym, że będą duże opady deszczu?

Byłem, na nie jednym meczu z dużo większymi opadami (choćby pamiętny mecz z Legią w wawie, gdzie nawet majtki człowiek miał przemoczone) i drenaż dawał radę. Czemu tutaj nie potrafił?

Tyle. Winni są organizatorzy meczu.

Że już nie wspomnę, że najzwyczajniej, trzy dni przed meczem należało zamknąć dach i nikogo się nie pytać o zdanie...
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Jak robisz impreze w ogrodzie to pierwsze co robisz to sprawdzasz pogode z tygoniowym wyprzedzeniem i wiesz czego sie spodziewac i co zaplanowac.Ale jak sie jest ignorantem to zawsze moza miec pretensje do innych
Nie przeginaj, pzpn to ....y ale nic do stadionu nie mają.

Z NASZYCH PIENIĘDZY ON POWSTAŁ

Co do twojego porównania z ogrodem, gdy organizujesz impreze u mnie w ogrodzie i nagle ziemia się zapada to kto jest winny? Ja bo nie przygotowałem ogrodu, czy ty bo robiłeś tam impreze?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 16.10.2012 o godz. 21:59.
Ddf
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.10.2012, 22:00
Wątek o meczu z Liege z lutego:
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Murawa pierwsza klasa, jak sobie przypomnę Lazio... niech mi ktoś powie, ze Polska nie idzie do przodu..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.10.2012, 22:01
Nie wiem, czy to co wrzuciłem jest manipulacją, czy nie, ale do spółki z wypowiedzią Olejkowskiej wysuwa się jasny obraz sytuacji.

Co mogliby zrobić, aby mecz się dziś odbył? Musieliby zamknąć dach o 12 i grac przy zamkniętym dachu. Nie sądzę, aby jakikolwiek drenaż w Polsce wyrobił dzisiaj.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.10.2012, 22:01
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

FIFA......

więc jednak chyba Lato i pzpn nie wiele mieli do gadania w tej sprawie
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:03
FIFA po stronie zewnętrznej (międzynarodowej), a po stronie polskiej?
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.10.2012, 22:04
Wie ktos gdzie można obejrzać i czy wogóle juz jest filmik z najciekawszej akcji dzisiajszego wieczoru?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2012, 22:05
Nie wiem, czy to co wrzuciłem jest manipulacją, czy nie, ale do spółki z wypowiedzią Olejkowskiej wysuwa się jasny obraz sytuacji.

Co mogliby zrobić, aby mecz się dziś odbył? Musieliby zamknąć dach o 12 i grac przy zamkniętym dachu. Nie sądzę, aby jakikolwiek drenaż w Polsce wyrobił dzisiaj.
Pamiętasz pewien mecz w Doniecku na Euro? Tam ulewa była nieporównanie silniejsza, dachu stadion nie ma. Cena jego też znacznie niższa. Drenaż załatwił sprawę w 20 minut.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

FIFA po stronie zewnętrznej (międzynarodowej), a po stronie polskiej?
a wiesz ile strona polska ma do gadania?
Tyle ile przy wyborze zastępczego terminu, co ładnie kwitują słowa Fornalika "Anglicy się uparli"

hunter- na narodowym nie ma drenażu, bo nie ma nawet czasu ani nie jest to opłacalne, żeby go wogóle zakładać

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Jasny chyba tylko dla Ciebie. Ja nadal nie rozumiem:
- co z drenażem
- czemu zamknięcie dachu podczas deszczu grozi zawaleniem?

Dla mnie to jest jakaś paranoja.

Ciekawe, czy dach "grozi katastrofą budowlaną" tylko w przypadku deszczu? Może ktoś się powinien tym zainteresować zanim dojdzie do tragedii? Bo mnie, jak usłyszałem ten tekst momentalnie przypomniało się Helsey...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2012 o godz. 22:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:08
A czemu dachu nie da się zasunąć jak pada deszcz. Ja osobiście stawiam na to że jest napisana instrukcja obsługi, gdzie projektant zaimplementował że można składać i rozkładać jak wieje maks 3 km/h jest plus 7 i nie pada. Każdy chce mieć dupochron i taki sobie napisał. Organizator czy właściciel na siebie nie weźmie tego ryzyka bo się boją, bo papier wisi nad nimi.

Natalia Siwiec na Orange Sport mocno zawiedziona zaistniałą sytuacją

Angielscy dziennikarze bez prądu na swoich stanowiskach
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2012, 22:08
Prezes NCS przyznał przed kamerami, że drenaż jest i działa... dobrze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:09
hunter napisał(a):Wyświetl post
Prezes NCS przyznał przed kamerami, że drenaż jest i działa... dobrze
Kamień z serca.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:11
No to gramy

Ale będzie jazda jutro, Kaczor konferencja, Donaldinio konferencja, MSZ pisze notę protestacyjną, wojsko przyjeżdża na stadion odsączać murawę, Arukowicz przysyła lekarzy do bolących brzuchów angielskich dziennikarzy, a Kopacz będzie identyfikować kibiców na trybunach.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.10.2012 o godz. 22:14.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:12
Jasny chyba tylko dla Ciebie. Ja nadal nie rozumiem:
- co z drenażem
- czemu zamknięcie dachu podczas deszczu grozi zawaleniem?

Dla mnie to jest jakaś paranoja.

Ciekawe, czy dach "grozi katastrofą budowlaną" tylko w przypadku deszczu? Może ktoś się powinien tym zainteresować zanim dojdzie do tragedii? Bo mnie, jak usłyszałem ten tekst momentalnie przypomniało się Helsey...
Bo z tego co mówił gość z NCS są siłowniki które przesuwają konstrukcję, i jeśli napełni się gdzieś coś wodą, to automatycznie te siłowniki są odcinane. Nie ma technicznej możliwości, żeby go zamknąć podczas deszczu, więc czekają na to aż przestanie padać. Czy to prawda...? nie wiem, ale tak mówił gość

hunter - chyba go powaliło, mówił, że żadna murawa w Polsce by nie przyjęła tego deszczu... czysta PRowska zagrywka. Wiele było meczów z olbrzymimi oberwaniami chmury vide mecz przegrany z Górnikiem 0:2 u nas, i jak murawa swietnie działała.

Zresztą mogli przenieść na Hute... tam drenaż najlepszy w Europie, sami montowali
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.10.2012 o godz. 22:17.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:12
Przecież sam pisałem o meczu na Ukrainie. Jak dobrze pamiętasz to był on na godzinę przerwany, a burza przeszła nad stadionem i drenaż mógł zebrać wodę. A tutaj jak pada od południa tak pada.

Co do drenażu to nie są pytania do mnie, bo skąd mam to wiedzieć?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
Bo z tego co mówił gość z NCS są siłowniki które przesuwają konstrukcję, i jeśli napełni się gdzieś coś wodą, to automatycznie te siłowniki są odcinane. Nie ma technicznej możliwości, żeby go zamknąć podczas deszczu, więc czekają na to aż przestanie padać. Czy to prawda...? nie wiem, ale tak mówił gość
OK, ale dlaczego grozi to katastrofą? Bo takie uzasadnienie podali w TV.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.10.2012, 22:14
Trzeba powiedzieć wprost. To nie stadion Narodowy, ale przekręt Narodowy.

Wnioski są proste:
-w poniedziałek jest pytanie do trenerów czy wola grać prze zamkniętym dachu czy przy otwartym. Mówią, że przy otwartym.
- we wtorek pada deszcz i do momentu przyjazdu delegata nie zamykają dachu.
- delegat przyjeżdża i mówi "pada więc jednak zamykamy" no i tu pojawiaja sie jaja z tym bublem gdzie specjalnie cene zawyżali by ktoś mógł zarobić na boku. Dachu juz zamknąć nie można gdy deszcz juz leje. Co oczywiście jest nie do pomyślenia gdziekolwiek na świecie.
-dodatkowo ktoś se pomyślał że drenażu nie będzie bo jest dach. Ja nie wieerze że ten drenaż jest.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:16
Jest jeszcze jedno wytłumaczenie. Bardzo proste i znane od trzech tygodni.

Lato odchodzi...

Jutro możliwe że bez kibiców, bo nie będzie zgody na imprezę masową

Ludzie poszli po hotdogi i zalała ich woda z awaryjnego odprowadzania z dachu <lol>
Ostatnio edytowane przez MatMario : 16.10.2012 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.10.2012, 22:17
palikot napisał(a):Wyświetl post
To po cholerę nam ten dach?! Jak pada nie można, jak śnieg nie można a jak słońce nie trzeba...NASZA kasa w błoto...

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:18
Także mając te informacje kogo w tym wypadku należy obwinić? Czyż nie PZPN, który po stronie polskiej zajmował się organizacją meczu, a od rana przygotowywał na wielkie chlańsko (Latuś podobno już przed meczem był w cugu) i zamiast poinformować wszystkich, włącznie z reprezentacjami, że w Warszawie ma padać do wieczora to siedzieli z założonymi rękoma i czekali na bibkę?

Dach zamykają rzadko z tego co widzę z roboty, więc trudno tutaj o jakieś uzasadnienie. Pewnie konstrukcja (na pewno) ma jakieś warunki, dla których można dokonać tej operacji. Podobne warunki są choćby przy montowaniu szyb na wieżowcach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.10.2012 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:20
OK, ale dlaczego grozi to katastrofą? Bo takie uzasadnienie podali w TV.
Po pierwsze: Telewizja kłamie
Po drugie: ch*j wie, czy grozi katastrofą, czy problemami w postaci późniejszych kosztów napraw czy czegoś. Wiadomo muszą coś mówić, żeby mówić. Faktem niezaprzeczalnym jest natomiast, że kasa w ten dach jest wydana w błoto, bo jest on niefunkcjonalny... Ktoś powinien beknąć za marnotrawstwo pieniędzy... albo dostać 500 tys premii

emj10 - tak zajmował się, ale decyzji w tej sprawie, bez zgody delegatów podjąć nie może. Uzasadnienie przedstawiła rzeczniczka pzpn, zobaczymy czy sie fifa ustosunkuje, bo jak nie, to sprawa jasna. Winić należy delegatów FIFY
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.10.2012 o godz. 22:24.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:23
Pewnie konstrukcja (na pewno) ma jakieś warunki, dla których można dokonać tej operacji. Podobne warunki są choćby przy montowaniu szyb na wieżowcach.
Być może wydaje Ci się, że to co napisałeś brzmi mądrze. Jest wręcz przeciwnie.

Jeżeli "warunki brzegowe" zasunięcia dachu to brak deszczu...
Muszę dalej ciągnąć?

Ponawiam pytanie - gdzie tu wina PZPN?

Także mając te informacje kogo w tym wypadku należy obwinić? Czyż nie PZPN, który po stronie polskiej zajmował się organizacją meczu, a od rana przygotowywał na wielkie chlańsko (Latuś podobno już przed meczem był w cugu) i zamiast poinformować wszystkich, włącznie z reprezentacjami, że w Warszawie ma padać do wieczora to siedzieli z założonymi rękoma i czekali na bibkę?
OK, to już jest marne fantasy. Co ma nawalony Lato do faktu, ze nie ma drenażu i dachu nie da się zasunąć podczas deszczu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2012 o godz. 22:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:26
Brak deszczu, czy wiatr mogą być istotne przy czymś takim. Nie znam się na konstrukcji, musiałbym spytać siostry, która w tym siedzi, ale pewnie jest jakieś ograniczenie nacisku, który może być podczas ciągłej ulewy przy składaniu, bądź rozkładaniu dachu. Masz inne wytłumaczenie?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:27
Być może wydaje Ci się, że to co napisałeś brzmi mądrze. Jest wręcz przeciwnie.

Jeżeli "warunki brzegowe" zasunięcia dachu to brak deszczu...
Muszę dalej ciągnąć?

Ponawiam pytanie - gdzie tu wina PZPN?
Wina jest tam, gdzie ktoś nie wykorzystał swoich kompetencji w zakresie postawienia nakazu zasunięcia dachu. Jestem wielce nieugięty twierdząc, że PZPN akurat w tej sprawie specjalnych kompetencji nie miał

emj10 - rozumiemy twoje rozgoryczenie, my też byśmy chcieli, żeby było dobrze, no ale jak się nie da to się nie da i już. Z czym chcemy polemizować? Być mądrzejsi zza monitorów? Mamy info jakie mamy na tym się opieramy, może się da, może nie, ale tego nie wiemy z innego źródła, niż te które obecnie nam udostępniono.
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.10.2012 o godz. 22:30.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:28
Brak deszczu, czy wiatr mogą być istotne przy czymś takim. Nie znam się na konstrukcji, musiałbym spytać siostry, która w tym siedzi, ale pewnie jest jakieś ograniczenie nacisku, który może być podczas ciągłej ulewy przy składaniu, bądź rozkładaniu dachu. Masz inne wytłumaczenie?
Ja wierzę w to, że dach jest s.......ony. Pytanie - jak to możliwe na stadionie za dwa miliardy?!
Bo przyznasz chyba, że nie jest to normalne?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.10.2012, 22:29
Oczywiście winnych całej sytuacji nie znajdziemy - każdy umywa ręce.
Trzeba przyznać, że Grzesiu L. odchodzi z wielką pompą
To kara za rozdanie 50% biletów po znajomości i kara dla głupków z klubu kibica

Tak jak po euro można było być dumnym tak teraz wstyd na cały świat no ale organizatorem wtedy była uefa i jakoś na mecz otwarcia dach zasunięto i mimo oberwania chmury 2 godz. przed meczem otwarcia wszystko odbyło się bez problemów.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.10.2012, 22:30
Właśnie o tym piszę. Ktoś zmianę poniedziałkowej decyzji mógł wymóc. Jeśli nie był to PZPN, który wydaje się, że było to jego obowiązkiem, a jak twierdzi NCS nikogo nie przekonano do tego pomysłu to właśnie trupa Laty odpowiada za to pośmiewisko przed całym piłkarskim światem.

Już widzę te tytuły: "Na najdroższym stadionie świata nie da się grać w piłkę podczas deszczu".*
* Najdroższy / bądź nie - można skreślić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów