|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Finansowo bardziej atrakcyjne od nas w ekstraklasie są: Legia, Lech, Lechia, Jaga, Cracovia, Zagłębie, Pogoń, pewnie też Płock, Piast, Nieciecza. Lipski czy Furman na naszą ofertę nawet nie spojrzą. Wyróżniający się ligowcy chętnej skorzystają z oferty klubu, który jest wypłacalny. My jesteśmy raczej opcją B. Może potrwać jeszcze kilka lat zanim ogarniemy się finansowo na tyle by być konkurencją, na rynku transferowym, dla ww. klubów. Stajemy się średniakiem walczacym o miejsca 5-10, coś jak sąsiadka, czasem może zdarzyć się wyskok typu 3-4 miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z tej grupy zostawiłbym jedynie Załuskę i Zacharę (kontrakt na rok + przedłużenie, jak nie odpali to nara).
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Profesjonalizm pełną gębą... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czyżby Śpicica przedlużali?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
za wislaportal Co na pewno dla niektórych kibiców może być zaskakujące - o takiej decyzji klubu część z zawodników dowiedziała się nie osobiście, a z niniejszego komunikatu. Poinformował o tym m.in. na swoim koncie na Facebooku Alan Uryga.
kolejny wizerunkowy strzał w kolano i stopę jednocześnie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Widac w klubie zaczynamy od dupy strony, najpierw pozbylismy sie pilkarzy a dopiero teraz bedziemy szukac zastepstwa. Glownie chodzi mi tu o bramkarzy bo w tym momencie nie mamy ani jednego a reszta, ktora odeszla to wiecej na lawce siedziala niz grala. Mimo wszystko powinni inaczej sie z nimi rozstac bo to nie jest profesjonalne zeby pilkarze dowiadywali sie z internetu o tym, ze nie przedluza z nimi kontraktow
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Junco powinien z każdym siąść na spokojnie i porozmawiać o rozstaniu, powodach i życzyć powodzenia. A takie coś to jest gówniarskie zachowanie. Brak im jaj? Duży minus z mojej strony.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że skoro nikt sie z nimi nie kontaktował do czerwca to chyba było jasne, że nie mają co liczyć na nowy kontrakt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Biedny Uryga kto to teraz zatrudni , chyba jako drewno do kominka, Alan dzięki że nie będziesz mnie już męczył swoją gra. W poniedziałek kupuje dwa karnety na cały sezon zeby było na dobrych grajkow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Oczywiście. Co nie zmienia faktu, że o takiej decyzji najpierw mówi się bezpośredniemu zainteresowanemu a dopiero potem ogłasza z pomocą klubowych kanałów. Sorry, ale to jest wieśniactwo w stylu Grześka Lato zwalniającego Beenhakkera przed kamerami.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Szkoda mi Zachara bo wiadomo, że cos wnosił z ławki i kilka bramek udało mu się strzelić. Niestety zarabiał chore pieniądze, więc to było do przewidzenia.
Szkoda Załuski bo był solidny, Miśka bo padł z formą strasznie. Nie wiem dlaczego tutaj ktoś pisze, że Valencia to niewypał, jeszcze nie było okazji do prawdziwej oceny. Po przepracowaniu pełnych przygotowań zobaczymy czy uda mu się przebić do 18. Znając życie koleś odpadnie, a za 5 lat przeczytamy o jego transferze za 5 baniek euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mimo wszystko szacunek za grę im się należy, załatwienie całej sprawy mega nieprofesjonalne. Mam nadzieję, że to ostatnia tego typu wpadka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pożegnanie Urygi w taki sposób to czyste chamstwo... jakby nie było zagrał u nas 100 meczów i szacunek mu się należy jak psu buda!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dokladnie.
Alan, chłopie, jebałem Cie tyle razy ile razy pilka upadła na Twoją stopę, ale na zawsze masz u mnie szacunek za to kim byłeś. Niewazne ze pilkarsko był dramat, za całokształt - ode mnie szacuneczek. Nawet jak skonczysz za rok przygode i bedziesz kore w norwegii z drzew zębami sciagał - zawsze bede pamietał ze reprezentowałeś Wisłe! Strasznie żenujący detal jesli chodzi o zachowanie klubu. Szkoda ze to kolejne faux pas w ostatnich dniach....i nie pierwsze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nie wiadomo do końca jak było, ale ogólnie cyrk wizerunkowy trwa w "najlepsze" - wywiad z Mąką teraz Uryga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dlaczego co roku mamy problem z obsadą na pozycji bramkarza? zamiast wzmacniać ofensywę teraz będziemy testować "ziomków" Junco. Dziwne, że praktycznie żadne nazwisko w kontekście transferów do Wisły nie padło dotychczas a przygotowania zapasem, czyżbyśmy zaczynali okres testów odpadów?.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie ma ani jednego bramkarza. Teraz idziemy w ślepo. Wypali lub nie. Powinni chociaż jednego zostawić przynajmniej dla rezerwy. Cokolwiek. Mam nadzieję, że ich plan mnie zaskoczy i będę mile zaskoczony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Bramkarze: BRAK
LO: Sadlok, Spicic, Pietrzak PO: Cywka, Bartosz, Bartkowski SO: Gonzalez, Glowacki, Arsenic, Żemło(?) SP: Mączynski, Llonch, Stilic, Brlek, Valencia SK: Malecki, Boguski, Videmont N: Brozek, Ondraszek Poza obrona-nie wliczjac bramkarzy-to jest minimalne pole manewru. Lekko liczac to tu trzeba ze 6 chlopa zatrudnic minimum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
To nie chodzi o to, że nie mają nikogo na oku. To, że nie ma niczego w mediach nie znaczy, że z nikim nie negocjują i będzie robione wszystko na ostatnią chwilę. Bardzo prawdopodobne, że naszego przyszłego bramkarza znajdziecie tutaj:
https://www.transfermarkt.pl/transfe...yt0=Poka%C5%BC Lipa jest bardziej z tym, że wymieniamy prawie całą kadrę w ciągu roku, a z jej 50% w ciągu jednego okienka. Ktoś z Was potrafi podać jakiś przykład takiej rewolucji, który zakończył się sukcesem w perspektywie 2-3 lat? (pytam, bo nie wiem) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
4 jakościowe, ale jakościowe transfery (2 bramkarzy, skrzydłowy i napastnik) i będzie ok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Virusman - rewolucja kadrowa bierze się z tego, że zchodzimy z kontraktów TeleFoniki (których ta nie płaciła, bo były poza budżetem). To jak załatwiono rozstanie z Urygą jest słabe. Rozumiem decyzję, ale komuś kto rozegrał dla nas ponad 100 meczy należało przynajmniej powiedzieć to wcześniej w cztery oczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2017 o godz. 22:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
https://m.facebook.com/story.php?sto...88035351247104
Gianluigi Donnarumma nowym bramkarzem? ![]() Słabo rozegrano sprawę z Alanem ale nie czarujmy się, sportowo się nie obronił. Nie ma kontraktów za zasługi, tyle i koniec kropka. Podobnie Miśkiewicz, którego "prywatnie" bardzo lubię ale od roku właściwie nie grał. Nam potrzebne są świeże impulsy, już fakt że trzech weteranów zostało to i tak szok bo byłem pewien że ktoś z dwójki Paweł/Rafał odejdzie.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 15.06.2017 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Zaczyna się to co lubię najbardziej, sianie paniki, narzekanie i wszystko co najgorsze. Zalecam cierpliwość, ocenimy wraz zamknięciem okienka transferowego wtedy będzie na to czas. Dzisiaj nie wiemy jakie są plany Junco, jakie rozmowy odbywa. Może zaraz będą 2-3 transfery od razu, tego nie wiemy. Ostatnie okienko było dobre, więc ma u mnie kredyt zaufanie.
**** Zamiast się przejmować, postanowiłem się przyjrzeć zawodnikowi który na pewno przylatuje w poniedziałek i którym jest Joao Góis. Obejrzałem jego cały mecz z kwietnia, ze Sportingiem Braga i muszę przyznać, że naprawdę wyglądał ciekawie. Bardzo aktywny, dynamiczny zawodnik, przyzwoicie grający w defensywie, mający doświadczenie. Według mnie to dobry transfer, jeśli tylko zdrowie będzie służyło, bo z tym miał problem od dwóch lat. Junco kontynuuje politykę: "dwóch zawodników, na jedną pozycje" i ten transfer właśnie ma to na celu, żeby Cywka miał realną konkurencje. Jego poprzedni rywal, widocznie tego nie dawał skoro dostał tak mało szans i został tak szybko odpalony. Zresztą on był przeciętny w I lidze. Jeśli chodzi o drugą stronę, Sadlok moim zdaniem odchodzi, nie jest według mnie nie do zastąpienia, a można na nim przyzwoicie zarobić. Przedłużony zostanie kontrakt ze Spiciciem a 1 lipca dołączy do zespołu Zoran Arsenic. Tak to według mnie będzie wyglądało jeśli chodzi o boki obrony i mi osobiście bardzo się to podoba, jeśli chodzi o naszą obecną sytuacje finansową w klubie. **** Dzisiaj klub poinformował o pożegnaniu kilku zawodników, sposób pożegnania żałosny. Jednak za żadnym z tych grajków nie będę tęsknił.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 15.06.2017 o godz. 22:14.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ktokolwiek nie przyjdzie to gorszy od trójki ręczników nie bedzie. Dość duza szansa, ze nawet okażą sie lepsi.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.06.2017 o godz. 22:40.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wisła Kraków (bezpośrednio po przejęciu przez Cupiała)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Miśkiewicz, Uryga - nie spodziewałem się. Reszta była do przewidzenia.
Zgadzam się z powyższą opinią 4 jakościowe transfery i będzie ok (2 bramkarzy, skrzydłowy, napastnik). Ale to tylko i wyłącznie przy założeniu, że nikogo nie sprzedamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Widział ktoś kiedykolwiek jak prezentuje się Kais Al.-Ani nasz bramkarz który gra w kadrze Iraku? Może warto byłoby wprowadzić go do kadry na przyszły sezon.
Jako bramkarz numer trzy, a może iść w oszczędności i zrobić go bramkarzem numer dwa? Wiem, że to ryzyko, ale czy stać nas na dwóch bramkarzy na poziomie? ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kto wie czy to dalej ten sam uroczy chłopak
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat: