|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Carrillo nie mógł powiedzieć "Mam nadzieje, że zostanie. Jest nam potrzebny jak tlen. W tej chwili modlę się, aby żaden klub nie złożył mu propozycji kontraktu, ponieważ ubiliby świetny interes"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No może, zobaczymy. Rzadko mi się to zdarza, ale ja przez to wpychanie do składu Mitrovica i posadzenie na ławce Głowy cofnąłem kredyt zaufania i czekam na dokonania.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
lol, przecież gościu wygrał z Legią, więc chyba jakiś mały kredy mógłbyś mu dać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Niestety, ale Arek wg mnie przegrywa rywalizacje z Arseniciem i Velezem szybkością i dynamiką. Lepszy już nie będzie. Arsenić cały czas się rozwija, a Velez po początkowych błędach zaczyna grać coraz pewniej. Myślę, że zarówno Głowacki jak i Wasilewski będą czasami grać, ale to będą raczej epizody.
A Mitrovic jak się obejrzy mecz z Legią ponownie nie grał tak źle. Choć po ponownym obejrzeniu spotkania z L uważam, że w naszych szeregach najlepszy był Imaz. Gość po początkach w stylu "Boguski bis" staje się coraz pewniejszym punktem zespołu. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wszyscy jadą na formę Małeckiego, a w gruncie rzeczy w tym roku zagrał w lidze 60 minut w Gdańsku i ok 30 minut w Białymstoku. Ani nie zagrał katastrofy, ani nie pokazał niczego nadzwyczajnego, ani bramki nie zdobył, anie nie asystował ani też żadnej bramki nie zawalił. W tym czasie Mitrović grał w pierwszym składzie od dechy do dechy (wyjątek mecz ze Śląskiem), w których bramki nie zdobył, asysty nie miał, miał kilka zagrań otwierających, ale niestety bez efektów, za to masę strat oraz udział przy co najmniej 2 straconych bramkach (Kiełb z Koroną i bodajże pierwsza z Jagą). Owszem w meczu z Legią zagrał dobrze, ale też na tle całego zespołu nie fenomenalnie...
Nie rozumiem dlaczego wszyscy psioczą tutaj na Małeckiego, który tak naprawdę poza sparingami nie dostał żadnej szansy, w przeciwieństwie do Mitrovicia który w 6 meczu został wygwizdany przez publiczność i dopiero w kolejnym 7 spotkaniu zagrał na przyzwoitym poziomie - gdy całej drużynie żarło (zdecydowanie łatwiej sie gra).. Jedyna podstawa to decyzja trenera..... bo oglądając Mitrovicia co tydzień odnoszę wrażenie, że żądnej wartości dodanej dla zespołu jak na razie nie stanowi..... Mały jest jaki jest i z tymi tekstami raczej nie zrobi furory, ale biorąc pod uwagę, że już za Wdowczyka grając na skrzydle często wracał do gry w obronie, to nie wiem, czy nie można byłoby go spróbować w II linii a nie na skrzydle. Uważam, że jest na tyle ambitny, że sobie by poradził. Trochę umiaru, bo na dziś nie wiadomo, czy mecz z Legią był szczęśliwym przypadkiem, czy nowym otwarciem. Mecz z Lechem powie nam o co możemy walczyć i nie chodzi tylko o wynik..... OStatnia nasza seria 3 wygranych z rzędu to początek pracy Wdowczyka, a i tak najważniejszy był 4mecz, który zremisowaliśmy. 4 wygrane z rzędu to sezon wczęsniej za SMudy, dosyć dawno...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Porównanie Małeckiego do Mitrovicia jest niedokonca odpowiednie. Konkurencja na miejscu Mitrovicia w obliczu kontuzji Bashy i wprowadzanego powoli Brleka jest mniejsza od konkurencji na pozycji Małego gdzie występuje Imaz, Boguski, Halilovic, Wojtkowski, Balanyuk. Przegrywa rywalizacje ale i tak zagrał więcej niż Denys I Wojtkowski w tym roku.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głową na środku obrony przynajmniej do 40'stki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Głowacki sam niejednokrotnie mówił w wywiadach, ze stopniowo chce zmniejszać ilość meczów które gra. Lata lecą, on o tym wie i nie ma z tym problemu. Sam chwalił często Arsenica w różnych wywiadach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z Głowackim...
Sportowo wygląda to obecnie tak: 1) Velez + Arsenic 2) Gonzalez 3) Wasilewski / Głowacki Bycie legendą to szacunek kibiców i możliwość pozostania w klubie po zakończeniu kariery, ale NIGDY darmowe miejsce w jedenastce. Carillo to wie i brawa dla niego za odważną decyzję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
myśle że Wasyl , też nie powiedział ostatniego słowa, a jednak to jest zawodnik zarówno pod względem CV jak i wiekowo lepiej wyglądający od Arka
tak wiem że tylko rok młodszy , ale jednak ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niektórzy chcieliby grać Glowackim, Brozkiem, Boguskim i Małeckim jeszcze z 10lat. Czas leci, czas na zmianę warty, życie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
dla Głowackiego, Brożka i Boguskiego to powinien być ostatni sezon w barwach Wisły, obecnie przedstawiają oni wartość tylko i wyłącznie historyczną i taki jest fakt, kiedyś przychodzi koniec i kropka, Małecki jak dalej będzie mu się pie.rdoliło w głowie to też niech sobie idzie gdzie chce
czaro tak jakby twój forumowy kredyt coś dla kogoś znaczył, Carillo pokonał kurtyzanę w jej własnym burdelu, przegrał tylko 1 mecz na 7 i to z liderem, z 8 miejsca wyciągnął Wisłę na 4 ze stratą tylko 3pkt do Górnika czyli prawdopodobnie do pucharów, bo PP wygra raczej ten kto ma wygrać, średnia 1,71pkt/mecz ze składu takiego sobie, takie są fakty |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sprawdź tabele i później feruj wyroki w stosunku do innych. mamy 5 miejsce (nie 4) i tyle samo punktów co 6 Płock. Wygraliśmy z Legią i to jest duży pozytyw. Zremisowaliśmy z Lechią, którą leją w tym roku wszyscy łącznie z Kotwicą Kołobrzeg, Koroną i Piastem.... Wygrana ze Śląskiem to też nie jakaś olbrzymia przewaga .. tak gwoli ostudzenia zapału i przypomnienia, aby te "plusy" nie przysłoniły "minusów".......
Trenera będzie można ocenić po zakończonym sezonie w zakresie dokonanego postępu w grze zespołu, a następnie wynikach..... Co zaś do Wasyla czy innych "staruszków" - podejrzewam, że Arek po tym sezonie zakończy karierę. Brożek czy Boguski również mogą pomyśleć o tym, ale z drugiej strony Ci zawodnicy mają nie tylko "wartość historyczną" ale też wartość i to sporą dla trzymania szatni w ryzach, nawet jak nie będą grali w pierwszym składzie..... Skreślanie tych zawodników uważam za przedwczesne..... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gdyby mecz z Legia bylby również na otwarcie sezonu to analogicznie wynik nie bylby tak dobry jak był tydzień temu. Uważam ze Carrillo poza Mitroviciem którego dobrze zna to nie faworyzuje zawodników tak jak choćby Kiko czy Smuda. Natomiast i Mitrovic może w końcu odpalić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Uważam że Joan Carillo powinien wskazać nowego kapitana który po Głowackim obejmie tą opaskę już definitywnie. Ciekawa zagrywką byłoby zrezygnowanie z obejmowania opaski przez najdłużej grającego gracza tylko odgórne wskazanie tej osoby przez trenera. I ja osobiście uważam że tym kapitanem powiewni być obcokrajowiec. Ta zagrywka miałaby ciekawe skutki gdyż ukróciło by to pewne spekulacje ze gracze zagraniczni nie czują się odpowiedzialny w takim stopniu jak gracze Polscy. Kapitan obcokrajowiec na pewno odczuliby dodatkową presje i pokazałoby to reszcie graczy że w jednakowym stopniu odpowiadają za drużynę. Kandydatów jest kilku chociaż za pewno trener ma najlepszy pogląd kto ma najlepsze cechy do tego aby zostać nowym kapitanem. Mój kandydat Paul Llonch po ewentualnym przedłużeniu kontraktu.
Ostatnio edytowane przez wester : 26.03.2018 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Akurat kapitanem to na pewno zostanie Sadlok, w sumie jak dla mnie OK.
Tylko musi przestać wydzierać się na sędziów |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dwie osoby tak napisały i nie rozumiem dlaczego. Jesteśmy kibicami-amatorami, wymieniamy się spostrzeżeniami i opiniami - dodałem swoją. Pozwalam sobie też uważać, że nie wypisuję bredni, więc nie ma podstaw do ignorowania tego, co piszę. Wychodzi mi więc, że się po prostu ze mną nie zgadzasz, tj. nie podzielasz moich obaw i zastrzeżeń, ale nie umiesz tego inaczej wyrazić niż kłapiąc dziobem.
Wracając do meritum - niech mnie trener miło zaskoczy, bardzo bym tego chciał. Przede wszystkim wynikami, ale także postawą. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Natomiast i Mitrovic może w końcu odpalić."
Karherop równie dobrze może nie odpalić, jak na razie jego dokonania dalekie są od oczekiwań ze stycznia.... Tak samo krytykowałem Ramireza za dwóch jego ulubieńców: Pereza i Ze Manuela - oni mieli jeszcze większą podstawę do "odpalenia", mieli największe doświadczenie - jeden grał kilkadziesiąt meczów w La Liga, drugi w lidze portugalskiej - Ramirez ich forował, i obaj skończyli tak jak skończyli. Perze najlepszy mecz zagrał z Sandecją, która po prostu położyła się przed Wisłą, w pozostałych spotkaniach grał piach, Ze Manuel nie zagrał ani jednego meczu, po którym cokolwiek pozytywnego można było o nim napisać. Oby mecz z Legią nie był tym jedynym meczem Mitrovicia......... Uważam, że spróbowanie Małeckiego nie na skrzydle, ale w linii pomocy mogłoby być ciekawe. Nadto zastanawia mnie czy faktycznie Małecki nie pasuje do gry w 3 z przodu z Imazem i Carlitosem, wszak lubi często wymieniać skrzydła czy schodzić do środka. Podejrzewam, że problemem mogą być kwestie motoryczno - wytrzymałościowe - Mały nie zrobi w trakcie meczu 11-12 km...... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie rozumiem dlaczego czepiacie się Mitrovicia, gość gra co raz lepiej a potrafi takie piłki rzucić, że bajka. dajcie sobie spokój, on też potrzebuje czasu. Perez, może się okazać, że dostał zbyt mało czasu... także cierpliwości
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Też juz mocno plulem na gościa, ale z Legia dał radę i zyskał sobie trochę zaufania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Edi bywał kapitanem w ekstraklasie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
A Radovic chociażby?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Velez byl kapitanem w Almerii.. Moze on.. Chociaz dlaczego by nie zrobic Sadloka kapitanem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Badia bywa kapitanem w Piascie. Vrdoljak byl w Legii. Ze o Vukoviciu bie wspomne. U nas byl Cleber na 100%. Takich przypadkow bylo jest i będzie wiele i ja tam jie widzę w tym problemu, jeśli to odpowiedni dla zespołu zawodnicy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obcokrajowiec jako kapitan kompletnie mi nie przeszkadza, liczy się to jaki ma charakter i wpływ na drużynę. Natomiast na obecną chwilę oczywistym wyborem wydaje się Sadlok.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Mieli większe podstawy by odpalić? A ile tytułów mistrzowskich zdobyli obaj Panowie? Ile występów mają w lidze mistrzów? W paru kwestiach Mitrivic ich bije na głowę. A już doświadczeniem na pewno.
Też juz mocno plulem na gościa, ale z Legia dał radę i zyskał sobie trochę zaufania." Tak żaden z nich nie zdobył mistrzostwa kraju, ale z drugiej strony w jakiej mocnej lidze grał Mitrović Jeden mecz nic nie znaczy - pamiętam, że część kolegów po meczu z Sandecją mówiło o Perezie Pan Piłkarz... niestety po tym meczu wrócił do pierwotnego poziomu grania.... Oby mecz z Legią był początkiem wielkiego grania w Wiśle Serba - też bym sobie tego życzył. Natomiast odnoszę na tę chwilę wrażenie, że Legioniści nie grali mocnym pressingiem i stąd Mitrović zagrał dobre zawody. Zobaczymy jak będzie wyglądał w kolejnych meczach.... ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|