The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2011, 15:57
Chłopaki bądźmy poważni 13 miejsce? Za ile lat? Polskie kluby co dwa lata mają niezły sezon, niezły - co w naszym przypadku oznacza jedną drużynę w grupie LE. Ile taka drużyna zdobędzie punktów?

Umówmy się, tylko i wyłącznie Wisła w przeciągu najbliższej dekady może zapewnić Wiśle awans do Ligi Mistrzów. Jeżeli będziemy regularnie punktować nie będziemy potrzebowali punktów z rankingu krajowego zdobytych przez Amikę czy Legię, bo w każdej rundzie będziemy rozstawieni. Pożytek z tych punktów może mieć Śląsk, albo Lechia, ale będą to tak odległe czasy, że ja zostanę jednak przy kibicowaniu przeciwnikom Kuchenek i Wojskowych...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2011, 15:58
wislacki napisał(a):Wyświetl post

Abstrahując od braku wartości merytorycznej w tym poście, zdajesz sobie sprawę z jakimi zespołami można odpaść w IV rundzie el. LE? Naprawdę, coraz głupsze argumenty wymyślacie na poparcie waszej idiotycznej postawy.

i Wisła pisz z dużej!
Za Wisłe oczywiście przepraszam, ale pisałem na szybkości i nie zauważyłem błędu. Apropo zespołów myślałem o sytuacji gdzie Wisła jest rozstawiona, co patrząc na poprzednie lata nie jest takie nieosiągalne w przyszłości, bo potrzeba około 13-15 pkt, a wtedy już na piłkarskich bogów w 4 rundzie el.LE nie trafimy. Całą reszte, żeby kibicować polskim zespołom w europejskich pucharach podtrzymuje.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 02.07.2011, 16:06
Dariusz napisał(a):Wyświetl post
Za Wisłe oczywiście przepraszam, ale pisałem na szybkości i nie zauważyłem błędu. Apropo zespołów myślałem o sytuacji gdzie Wisła jest rozstawiona, co patrząc na poprzednie lata nie jest takie nieosiągalne w przyszłości, bo potrzeba około 13-15 pkt, a wtedy już na piłkarskich bogów w 4 rundzie el.LE nie trafimy. Całą reszte, żeby kibicować polskim zespołom w europejskich pucharach podtrzymuje.
A zdajesz sobie sprawę jakie ochłapy spadają Wiśle po zwycięstwie Amiki w Europie?
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale?
Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 02.07.2011, 16:31
A zdajesz sobie sprawę jakie ochłapy spadają Wiśle po zwycięstwie Amiki w Europie?
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale?
Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam
Nie mówie, że te 15 pkt zdobędą rywale, teraz mamy ponad 10 pkt, po tym sezonie tracimy 4,5, wystarczy, że zdobędziemy w tym i przyszłym po 5 pkt i już będzie koło 15.
Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze.
Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja
Może troche nierealne na teraz, ale możliwe, że dzięki temu za 20-30 lat pójdziemy na mecz reprezentacji polski na stadionie Wisły i nie będziemy się wstydzić, że dostajemy w dupe od USA/Australii.
Ja osobiście 100 razy bardziej wolałbym, żeby w fazie grupowej LE zagrała Jaga, niż Legia, ale jak Legii się uda awansować płakał nie będę. Na pewno nie chciałbym, żeby Legia zagrała na wiosne w pucharach.
Najlepszym przykładem moich poglądów jest Celtic, który miał tak naprawde dwa świetne sezony, ale w słabej lidze nic większego na dłuższą mete nie zdziałał.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 02.07.2011, 16:45
Cytat:
Nie mówie, że te 15 pkt zdobędą rywale, teraz mamy ponad 10 pkt, po tym sezonie tracimy 4,5, wystarczy, że zdobędziemy w tym i przyszłym po 5 pkt i już będzie koło 15.
Właśnie dlatego na arenie europejskiej będę kibicował Wiśle (plus Śląskowi i Jadze), a nie Legii czy Lechowi

Cytat:
Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze.
To ile dostaniemy punktów do rankingu klubowego? Ile z tych zwycięstw skapnie Wiśle? Policzyłeś to już, czy ot tak rzucasz hasłami na lewo i prawo?

Cytat:
Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja
Nie

Sukces Legii w pucharach niesie tylko jeden plus - gorsza forma zespołu w lidze. Ale będzie to jeden, jedyny argument, którym będę się tylko i wyłącznie pocieszał jeżeli już Wojskowi awansują do fazy grupowej. Dalej jednak życzę im jak najgorzej.
Co roku te same argumenty...
Jeśli dyskusja w złym wątku to proszę modów od przeniesienie
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 02.07.2011, 17:23
Właśnie dlatego na arenie europejskiej będę kibicował Wiśle (plus Śląskowi i Jadze), a nie Legii czy Lechowi

To ile dostaniemy punktów do rankingu klubowego? Ile z tych zwycięstw skapnie Wiśle? Policzyłeś to już, czy ot tak rzucasz hasłami na lewo i prawo?
Jako klub zarobimy niewiel, bo marne 0,125, ale za to polska federacja zarobiłaby 0,625 co mam nadzieje może decydować o dodatkowym, bądź późniejszym startem drużyn w eliminacjach.

To w takim razie Legia w 4 rundzie el. i Śląsk lub Jaga w fazie grupowej. Ja będe wtedy zadowolony, a nawet bardzo szczęśliwy. Oczywiście widze Wisłe w minimum fazie grupowej LE.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.07.2011, 18:34
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wysłannicy Skonto ogladaja tylko mecze Wisły z koncowki sezonu twierdzac, ze oni beda mieli łatwiej bo sa w srodku sezonu a pilkarze Wisły dopiero wroca z uropów. Ciekawe skad oni maja takie informacje.

To dajmy im " w podarunku" mecze : 2-gi mecz z Bielsku i u siebie z Gornikiem .....i to sie nazywa zrobic zasłonę dymną
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 03.07.2011, 14:31
Ktoś wie czy będzie można gdzieś oglądnąć dziś o godzinie 17:30 mecz Skonto - Jurmala ?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.07.2011, 14:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Docelowo to daje 11 piłkarzy którzy nie dołożyli swojej cegiełki do poprzednich kompromitacji pucharowych . Do tego grona można dodać Kurto i mamy łącznie 16 zawodnikwo którzy nawet nie powąchali kompromitacji w el LM sprzed 2 lat .
jest jeszcze Sobolewski, Jirsak, Boguski, skarceni kilkoma kompromitacjam, mniej Gargula. Co ciekawe wiekszosc z kompromitujacych sie to wlasnie Polacy.

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.07.2011, 16:25
Skonto - Jurmala (przedostatnia drużyna w lidze) do obejrzenia tutaj
http://www.skontofc.lv/lv/skontotv lub http://sportacentrs.com/sportacentrs...to_jurmala_v_v
W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)
Ostatnio edytowane przez CH. : 03.07.2011 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.07.2011, 19:25
Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .
Ostatnio edytowane przez blanco : 03.07.2011 o godz. 19:30.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.07.2011, 19:44
O ile cała drużyna Skonto raczej silna nie jest, to w ich przejściu jest tylko jeden problem:

Nathan Junior - 22 letni brazylijczyk, który w tym sezonie nastrzelał dla Skonto już trochę bramek. To taki ich Kalu Uche, nieźle się kiwa i strzela.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.07.2011, 19:47
CH. napisał(a):Wyświetl post
W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)
a nawet był gdzieś 1.15-6.25-16.00

blanco napisał(a):Wyświetl post
Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :

http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu

Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .
O, miło że link do skrótu wrzuciłeś
Hm, jedynka padła po jakimś nieudolnym, paralitycznym wyprowadzeniu piłki z dryblingiem i przede wszystkim zgubieniem krycia.
A, no i widać, że nawet taka Jurmala mogła z nimi spokojnie zremisować, gdyby wykorzystała swoje szanse. Naprawdę nie ma się kogo obawiać.
Ostatnio edytowane przez filemon : 03.07.2011 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.07.2011, 11:16
Ładna bramka? Przecież w tym meczy obrona rywali naszych rywali nie istniała. Zobaczcie sobie jeszcze raz powtórkę pierwszej bramki - jak zachowują się obrońcy? To nie jest zgubienie krycia to jest brak krycia. Nasi "chłopcy" z MESY lepiej się potrafią ustawić. Podobnie jest w kolejnej akcji, gdzie Skonto przestrzeliwuje. Obrońcy są na boisku ale z tego nic nie wynika. Leci długie podanie i dwóch piłkarzy Skonto wyprzedza obrońców, którzy ledwo się ruszają. Potem jest megarożny... piłka leci a bramkarz rywali przepuszcza piłkę i Skonto nie wykorzystuje 100% sytuacji. Akcja na dwa zero to już klasyka w tym meczu... znów długie podanie. Znów obrona śpi i piłkarz Skonta przejmuje piłkę, mija bramkarza i podaje do kolegi, który jest niepilnowany mimo, że w polu karnym jest 5 piłkarzy drużyny przeciwnej! I pada drugi gol. Nasza obrona tak nie wygląda. Nawet w mocno rezerwowym ustawieniu z Kowalskim, Burligą, Czekajem... wygląda to lepiej. Skonto wygrywa bo rywal grał totalną padakę w defensywie. Takiej drużynie jak Jurmala Wisła by na pewno więcej goli strzeliła. Nie ma więc się czego obawiać Do tego mimo słabej grze w defensywie ta Jurmala postraszyła parę razy Skonto. Będzie dobrze
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 04.07.2011, 12:00
śmieszna "wypowieć" Kamila K.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.07.2011, 12:21
krytyk napisał(a):Wyświetl post
śmieszna "wypowieć" Kamila K.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Tą wypowiedź przeanalizowaliśmy już tutaj w kilku tematach chyba.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.07.2011, 12:46
Odnośnie tego skrótu, to faktycznie są niskie nakłady na piłkę na Łotwie, skoro skrót był odtwarzany z wideo...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2011, 13:05
Cytat:
Już teraz odważę się o wytypowanie pierwszej 11 na mecze ze Skonto:
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 13:10
skeba napisał(a):Wyświetl post
Pewniakami jest Melek, Pareiko, Sobolewski, Genkov, Malecki. Ci zawodnicy zagraja na pewno.
Szkoda ze Chavez nie trenował - bo to dla mnie stoper numer 1 a tak może być słabo przygotowany do gry.

i nie pisz Melek bo mi się odrazu "sędzia" Małek skojarzył - ble
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.07.2011, 13:15
skeba napisał(a):Wyświetl post

Ja bym z tymi ksywkami poszedł ciut dalej Melek, Pareix, Sobi, Loska, Małpi
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.07.2011, 14:31
Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.07.2011, 14:36
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami
Jak na mecz wyjazdowy to kurs wyjatkowo niski
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.07.2011, 15:34
skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25
Ostatnio edytowane przez HEDu : 04.07.2011 o godz. 15:36.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.07.2011, 15:37
HEDu napisał(a):Wyświetl post
skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25
http://www.kursy1x2.pl/GameOdds.aspx...7474&sportID=0
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2011, 15:47
bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 04.07.2011, 15:50
HEDu napisał(a):Wyświetl post
bwin->piłka nożna->Europa-> i masz eliminacje LE i LM.

Na Jage 2.00, może przez to że Franek nie zagra. Wg buków Wisła zdecydowanym faworytem, kurs 1.40 na wyjeździe to nawet w lidze za często nie mieliśmy
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 04.07.2011, 15:52
blanco napisał(a):Wyświetl post
bwin:

Kto zakwalifikuje się do następnej rundy?

Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10
To co, stawiamy na Skonto? hehe, jak Wisła przejdzie będziemy zadowoleni, jak nie to chociaż trochę zarobimy
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 04.07.2011, 18:57
Skonto 6,30 remis 3,80 Wisła 1,45
Irytysz 3,35 remis 3,20 Jagiellonia 1,95
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.07.2011, 20:01
Cytat:
Od środy 6.07.2011 rozpoczynają się zapisy na wyjazd do Rygi.

Sprzedaż biletów odbywać się będzie w Wiślackim Świecie.

Terminy zapisów:

- środa, godz. 14.45 - 17.45
- czwartek, godz. 14.45 - 17.45

Jeżeli bilety nie zostaną wyprzedane zapisy odbędą się także w piątek (ewentualne godziny podamy po czwartkowych zapisach).

Cena biletu : 10 Euro

Przy zapisach obowiązkowo należy podać : nazwisko, imię, Pesel, nr. dowodu lub paszportu, osiedle/miejscowość

Dane należy przynosić zapisane na kartkach, co usprawni zapisy.

Osoby zapisane na transport SKWK, bilety mogą nabyć bez stania w kolejce (o ile takowa będzie), przy kupnie biletu muszą okazać kwit KP, który otrzymały przy zapisach na autokar.

Podczas zapisów do puszki będzie można wrzucić datki na operację jednego z kibiców Wisły Kraków, fundusze na zabieg zbieramy od kilku tygodni.

Zapraszamy na zapisy!

Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 05.07.2011, 16:30
Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ?

Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy.

Dziękuje bardzo za odpowiedź
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów