|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Chłopaki bądźmy poważni
Umówmy się, tylko i wyłącznie Wisła w przeciągu najbliższej dekady może zapewnić Wiśle awans do Ligi Mistrzów. Jeżeli będziemy regularnie punktować nie będziemy potrzebowali punktów z rankingu krajowego zdobytych przez Amikę czy Legię, bo w każdej rundzie będziemy rozstawieni. Pożytek z tych punktów może mieć Śląsk, albo Lechia, ale będą to tak odległe czasy, że ja zostanę jednak przy kibicowaniu przeciwnikom Kuchenek i Wojskowych... ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Za Wisłe oczywiście przepraszam, ale pisałem na szybkości i nie zauważyłem błędu. Apropo zespołów myślałem o sytuacji gdzie Wisła jest rozstawiona, co patrząc na poprzednie lata nie jest takie nieosiągalne w przyszłości, bo potrzeba około 13-15 pkt, a wtedy już na piłkarskich bogów w 4 rundzie el.LE nie trafimy. Całą reszte, żeby kibicować polskim zespołom w europejskich pucharach podtrzymuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale? Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze. Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja Może troche nierealne na teraz, ale możliwe, że dzięki temu za 20-30 lat pójdziemy na mecz reprezentacji polski na stadionie Wisły i nie będziemy się wstydzić, że dostajemy w dupe od USA/Australii. Ja osobiście 100 razy bardziej wolałbym, żeby w fazie grupowej LE zagrała Jaga, niż Legia, ale jak Legii się uda awansować płakał nie będę. Na pewno nie chciałbym, żeby Legia zagrała na wiosne w pucharach. Najlepszym przykładem moich poglądów jest Celtic, który miał tak naprawde dwa świetne sezony, ale w słabej lidze nic większego na dłuższą mete nie zdziałał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sukces Legii w pucharach niesie tylko jeden plus - gorsza forma zespołu w lidze. Ale będzie to jeden, jedyny argument, którym będę się tylko i wyłącznie pocieszał jeżeli już Wojskowi awansują do fazy grupowej. Dalej jednak życzę im jak najgorzej. Co roku te same argumenty... Jeśli dyskusja w złym wątku to proszę modów od przeniesienie ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To w takim razie Legia w 4 rundzie el. i Śląsk lub Jaga w fazie grupowej . Ja będe wtedy zadowolony, a nawet bardzo szczęśliwy. Oczywiście widze Wisłe w minimum fazie grupowej LE. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To dajmy im " w podarunku" mecze : 2-gi mecz z Bielsku i u siebie z Gornikiem .....i to sie nazywa zrobic zasłonę dymną ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Ktoś wie czy będzie można gdzieś oglądnąć dziś o godzinie 17:30 mecz Skonto - Jurmala ?
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jest jeszcze Sobolewski, Jirsak, Boguski, skarceni kilkoma kompromitacjam, mniej Gargula. Co ciekawe wiekszosc z kompromitujacych sie to wlasnie Polacy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skonto - Jurmala (przedostatnia drużyna w lidze) do obejrzenia tutaj
http://www.skontofc.lv/lv/skontotv lub http://sportacentrs.com/sportacentrs...to_jurmala_v_v W ramach ciekawostek kurs - Skonto (1,13 zł), remis (7 zł) , wygrana Jurmali (12zł)
Ostatnio edytowane przez CH. : 03.07.2011 o godz. 16:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Skrót wygranego 2:0 meczu Skonto z Jurmala :
http://sportacentrs.com/sportacentrs...ru_par_jurmalu Ładna akcja na 1:0 , poza tym nic szczególnego .
Ostatnio edytowane przez blanco : 03.07.2011 o godz. 19:30.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
O ile cała drużyna Skonto raczej silna nie jest, to w ich przejściu jest tylko jeden problem:
Nathan Junior - 22 letni brazylijczyk, który w tym sezonie nastrzelał dla Skonto już trochę bramek. To taki ich Kalu Uche, nieźle się kiwa i strzela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
a nawet był gdzieś 1.15-6.25-16.00
![]() Hm, jedynka padła po jakimś nieudolnym, paralitycznym wyprowadzeniu piłki z dryblingiem i przede wszystkim zgubieniem krycia. A, no i widać, że nawet taka Jurmala mogła z nimi spokojnie zremisować, gdyby wykorzystała swoje szanse. Naprawdę nie ma się kogo obawiać.
Ostatnio edytowane przez filemon : 03.07.2011 o godz. 20:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ładna bramka? Przecież w tym meczy obrona rywali naszych rywali
nie istniała. Zobaczcie sobie jeszcze raz powtórkę pierwszej bramki - jak zachowują się obrońcy? To nie jest zgubienie krycia to jest brak krycia. Nasi "chłopcy" z MESY lepiej się potrafią ustawić. Podobnie jest w kolejnej akcji, gdzie Skonto przestrzeliwuje. Obrońcy są na boisku ale z tego nic nie wynika. Leci długie podanie i dwóch piłkarzy Skonto wyprzedza obrońców, którzy ledwo się ruszają. Potem jest megarożny... piłka leci a bramkarz rywali przepuszcza piłkę i Skonto nie wykorzystuje 100% sytuacji. Akcja na dwa zero to już klasyka w tym meczu... znów długie podanie. Znów obrona śpi i piłkarz Skonta przejmuje piłkę, mija bramkarza i podaje do kolegi, który jest niepilnowany mimo, że w polu karnym jest 5 piłkarzy drużyny przeciwnej! I pada drugi gol. Nasza obrona tak nie wygląda. Nawet w mocno rezerwowym ustawieniu z Kowalskim, Burligą, Czekajem... wygląda to lepiej. Skonto wygrywa bo rywal grał totalną padakę w defensywie. Takiej drużynie jak Jurmala Wisła by na pewno więcej goli strzeliła. Nie ma więc się czego obawiać Do tego mimo słabej grze w defensywie ta Jurmala postraszyła parę razy Skonto. Będzie dobrze ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
śmieszna "wypowieć" Kamila K.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Odnośnie tego skrótu, to faktycznie są niskie nakłady na piłkę na Łotwie, skoro skrót był odtwarzany z wideo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ja bym z tymi ksywkami poszedł ciut dalej Melek, Pareix, Sobi, Loska, Małpi ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Skonto Ryga - Wisla Krakow 6.30 3.80 1.45 kurs wg bukmacherów
Jak widac jestesmy zdecydowanymi faworytami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
skad masz tak szybko kursy? ja nie widze jeszcze kursow nawet na 7 lipca (LE), chcialem wiedziec na ile Jaga, pewnie podobnie jak my, moze 1.60 jak u siebie bylo 1.25
Ostatnio edytowane przez HEDu : 04.07.2011 o godz. 15:36.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
bwin:
Kto zakwalifikuje się do następnej rundy? Skonto FC 5.75 - Wisła Kraków 1.10 ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Na Jage 2.00, może przez to że Franek nie zagra. Wg buków Wisła zdecydowanym faworytem, kurs 1.40 na wyjeździe to nawet w lidze za często nie mieliśmy |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skonto 6,30 remis 3,80 Wisła 1,45
Irytysz 3,35 remis 3,20 Jagiellonia 1,95 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wisła Kraków |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Witam.
Mógłbym prosić o terminarz następnych rund el. LM ? Wiaodmo że dokładny termin, czy gospodarzem jest pierw drużyna A czy B to później się ustala. Ale teraz z grubsza chciałbym wiedzieć kiedy. Dziękuje bardzo za odpowiedź |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|