|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
mógłby mi ktoś z Was doradzić jakąś dobrą płytę główną do 190 zl i najlepiej która ma 4 sloty na pamięć choć jak szukałem takowej to wiem że ciężko bo są same 2 slotowe max. 16 GB
Z góry dzięki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Do jakiego procka? A 16 GB to w tej cenia raczej nie przeskoczysz. Ale z czterema slotami coś się powinno znaleźć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() No właśnie wiem, marzy mi się w tej cenie 4 sloty i 32 GB ale wiem że ciężko bo jeszcze nie dawno patrzyłem, więc w takim razie niech będzie już te 2 sloty i 16 GB ale żeby była dobra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę dwie możliwości:
1. tak jak napisałeś - kupujesz kartę z dwoma slotami na 16 GB i spokojnie w cenia 190 zł sie zmieścisz 2. Dokładasz 50 zł i masz płytę z czterema slotami na 32 GB. Pytanie tylko czy potrzebne ci to 32 GB. Obecnie gry i podstawowe programy śmigają na 4 GB i na prawdę rzadko sie zdarza aby coś potrzebowało 8 GB a co dopiero 32 GB. Uważam że jeżeli ktoś potrzebuje 32 GB to w jakimś konkretnym celu i wówczas nie kupuje płyty za 190 zł tylko za dwa razy tyle. Napizs którą opcje wybierasz i coś poszukamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co możesz polecić ? Dotychczas miałem same Gigabyte płyty ale może masz jakiś konkretny model który polecisz ? |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Witam... chce kupic uzywanego laptopa dla córki, cena do 1500 zł - używany głownie do surfowania po internecie, połączeń video skype (gdyż głównie przebywam za granicą) , jesli chodzi o gry to chyba nic specjalnego nie jest potrzebne jak na dzien dzisiejszy to Sims 3 musi chodzic płynnie
i oczywiscie kamerka nie najgorsza... proszę o polecenie czegos gdyz trochę zielony jestem... z góry dziekuje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za taką cenę fajerwerków bym nie oczekiwał.Sam mam Gigabyte i jestem zadowolony z płyty wiec obstawałbym przy Gigabytach ale tak na prawdę to czy płyta jest dobra to kwestia modelu a nie firmy, przy czym Gigabyte ASUS ASRock to trzy najbardziej godne zaufania firmy.
W takiej cenie dostaniesz chipset H61, maksymalna częstotliwość taktowania pamięci RAM to 1333 MHz, a dysk twardy wyłącznie przez SATA II. Co do USB to za 195 zł można kupić płytę z USB 3.0 http://www.morele.net/plyta-glowna-g...ma-d2v-455898/ Gigabyte GA-H61M-S2PV ta karta ma dodatkowo złącza PCI jeśli ci potrzebne ale bez USB 3.0 Gigabyte GA-H61M-DS2 kolejna podobna płyta ASRock H61M-HVS a tu coś od konkurencji Cóż, te płytki nadają sie jedynie do zwykłego użytkowania i żadnych cudów nie należy od nich oczekiwać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piszę tutaj bo nie widzę odpowiedniego działu.Mam problem z moim odtwarzaczem mp3 Creative Zen XFI 2-8GB, otóż wrzuciłem do niej kartę micro sd 4 gb i przy każdym,włączeniu mp3 trzeba ustawiać bibliotekę muzyki,troszkę mnie to denerwuje da się coś z tym zrobić by zapamiętywało?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szukam laptopa 15 cali, cena 2500 i tu pytanie co wybrać?
Na razie wymagania takie, Windows, 6 gb min, procesor i5 czy może i3 jest wystarczające, dysk od 500gb, fajnie jak by miał USB 3.0 i bluetooth. Trafiłem Samsunga chociaż nie wiem po co mi monitor ale cena jest bardzo dobra, bez monitora 100 zł mniej... http://allegro.pl/samsung-i5-3210m-6...626592283.html Chyba że te samsungi to do do niczego się nie nadają? Jeśli tak to co polecacie? HP, Toshiba, Lenovo? A może Lenovo http://www.saturnpolska.com/krakow/n...70am,id-286647 http://allegro.pl/laptop-lenovo-z580...622513583.html Na placu boju zostają chyba te dwa ostatnie, co poradzicie?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.09.2012 o godz. 11:02.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Z tego co słyszałem od znajomego z Vobisu, Toshiba ma fatalny serwis więc bym odradzał. Z drugiej strony mój chrześniak używa i nawet wysłał do serwisu na przeczyszczenie i o dziwo w tydzień się wyrobili i lapek nawet działa.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawie każdy komp z procesorami i3,5,7 ma wbudowaną kartę graficzną, co nie oznacza że wykorzystuje dwie karty. Poza tym ludzie ostatnio mają manie RAMów, a tak naprawdę najważniejsze są procesor i karta grf (jeśli ktoś gra). Wybór który zostawiłeś jest żaden. Różnice są co najwyżej kosmetyczne (pojemność dysku). 250GB piechotą nie chodzi, znowu dodatkowe 12 miechów gwarancji w Primakomp to zawsze coś.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.09.2012 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli co proponujesz?
![]() Ramów 4GB wystarczą? Brać I5 z mniejszą ilością ramów na przykład? Laptop i tak idzie na firmę więc gwarancja będzie 12 msc bo wszyscy chyba ucinają? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Witam,
kompletnie się na tym nie znam więc prosze o radę ![]() ostatnio padł mi laptop i potrzebuje kupić nowy (tzn używany), tak 600-800PLN głównie do neta + moze jakas fifa/pes nowszy zeby tez mozna było odpalić , patrzylem na allegro i myślałem nad Hp dv5/6, ale znalazlem kilka zlych opini o tym sprzecie i juz sam nie wiem pomocy!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
ACER
4 rdzeniowy procesor o bardzo dobrym jak na laptopa taktowaniu, dużo ramu, dobra grafika. Super cena. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lenovo ma usb 3.0 ale mniejszy dysk od Acera. Co kto woli.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Jakby ktoś potrzebował jakiś recenzji laptopów to polecam http://www.notebookcheck.pl W laptopach o podobnych parametrach najważniejsze są: klawiatura, touchpad, matryca i hałas, a nie to czy ma 6 czy 8 GB bo ta różnica nie wpłynie na jego parametry pracy, a lepsze ergonomia jak najbardziej może umilić pracę na laptopie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 20.09.2012 o godz. 22:00.
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam Czy drukarkę bezprzewodową można podłączyć przewodowo na usb?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej można. Nie miałem z taką kontaktu ale routery bezprzewodowe też można podłączyć na kabelku. Znajdź jej opis na jakiejs stronie i tam będzie napisane jakie ma złącza
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 20.09.2012 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
witam, zamierzam wymienić sobie lapka... kompletnie się na tym nie znam i proszę o pomoc.
lapek dobrej jakości, nie jakieś wymyślane tajwańskie gówno dobra grafika... ważne żeby udźwignął programy graficzne matryca: od 13 do 15 obracana, dotykowa matryca dysk 500 gb bateria ma trzymać min. 6 godz. <- najważniejszy warunek cena... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pytanie też na ile potrzebny jest dotykowy ekran, bo to znacząco zawęża liczbę dostępnych modeli, gdyż niewiele firm praktykuje laptopy z dotykowym ekranem. Z jednej strony są laptopy z wypasionym wnętrzem ale bez dotyku (choć można znaleźć z płytką dotykową) i z pracą pod obciązeniem przez ok 2h (na luzie zamienia się to w ok 10 h). Z drugiej strony są laptopy małe (ok 13"), dotykowe ale bez dobrej karty graficznej i z małym dyskiem twardym (150-320 GB). Przy czym ceny tego wszystkiego zaczynają się od 5 000 zł. Pytanie ku czemu byś sie skłaniał
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 29.09.2012 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Niech kolega wyżej zastanowi się nad iPadem. Ja właśnie zainwestowałem w firmie i teraz jak ktoś ma jechać do klienta i coś pokazać z nowej oferty to bierze ipada i sobie w aucie po drodze może ładować a bateria starcza na 9godz przy włączonym internecie mobilnym i dodatkowo mam tam zainstalowany program do faktur czyli klient coś zamawia i fakturę pro forma drukujesz mu bezprzewodowo i wysyłasz do firmy odrazu mailem. Fajna sprawa i lepsze rozwiązanie od laptopa. Możesz sobie dokupić klawiaturę bezprzewodową a prezentacje robić na komputerze.
![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
jak jak mam już spotkanie z klientem to muszę mu przedstawiać projekt na kompie... a w przypadku kiedy zgłosi jakieś aluzje na szybkości je poprawić... (PS, Acrobat, Illustrator, Indesign, Quark, corel, gimp).
Kumpel z pracy m aswojego lapka do poprawiania i ipada do prezentacji... ale to za dużo pier.....a się z przesyłaniem, wypuszczaniem itp. a jak wiadomo czas to pieniądz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Koledzy. Potrzebuję kupić drukarkę za rozsądne pieniądze, która będzie tania w eksploatacji (atrament itp.). Fajnie jak by miała też skaner. Czy ktoś orientuje się, jak często trzeba coś wydrukować, żeby nie zapychały się dysze? Dzięki za podpowiedzi.
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
witam.
jestem na kupnie laptopa i potrzebuję doradztwa w tej kwestii kogoś kumatego ![]() przeglądnąłem allegro i wpadło mi pare lapków w oko : 1.http://allegro.pl/laptop-acer-e1-531...734472541.html 2.http://allegro.pl/laptop-fujitsu-ah5...717597933.html 3.http://allegro.pl/laptop-asus-k53u-x...707921735.html 4.allegro.pl/laptop-lenovo-b570-e2-2x2-1ghz-4gb-500gb-hdmi-bt-i2719557192.html jakby ktoś znalazł coś interesującego w tej cenie mniej więcej to proszę zaproponować ![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
http://allegro.pl/laptop-lenovo-b570...719557192.html
hmm no generalnie to internet muzyka filmy , zdjęcia i jakby jakaś grafa była żeby czasami z nudów pograć w jakiegoś pesa albo jakąs strzelankę. nie jestem bardzo wymagający ![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja mam lenovo (starszy model) to bateria mi teraz trzyma z 2 minuty...
Ogólnie widac roznie np. w wykończeniu itp porównujac do hp czy samsunga chociażby. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Asus odpada bo ma kartę graficzną ale za to marny procesor. Niskobudżetowe Acery szybko się rozpadają.
Pozostaje Fujitsu albo Lenovo. Lenovo wiem że ma najlepszy serwis spośród wszystkich firm bo to jest IBM. Oba mają podobne parametry, kwestia gustu. ja chyba bym wziął lenovo ale do x-koma zawsze można się przejść i oglądnąć tego fujitsu. A to że bateria komuś trzyma 2 min... to trzeba było nie dopuścić do jej całkowitego rozładowania! |
|
|
|
Bene Nati
Offline |
|
|
tak zrobię przejdę się i pomyślę
też na początku byłem za lenovo i chyba go wybiorę dzięki wielkie za pomoc crazykaroave Wisła.
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 26.10.2012 o godz. 14:30.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|