|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
shutter widmo
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Paranormal Entity
http://www.megavideo.com/?v=0GKBY41G wklejam linka do filmu bo na torrentach go nie znalazłem. film warty uwagi, zrobiony tak jak Paranorlam Activity. jezeli sie obejrzalo paranormal activity to nie ma tego zaciekawienia bo filmy robione identycznie. al obejrzec mozna Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 27.01.2010 o godz. 00:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ja ze swojej strony mogę spokojnie polecić nowy film reżyserii Jacka Borcucha - "wszystko co kocham".
http://www.filmweb.pl/f498675/Wszystko,+co+kocham,2009 << opis http://www.youtube.com/watch?v=_O-rn7rWvs4 << Zwiastun. Generalnie dialogi, scenografia, gra aktorów, idealnie odwzorowuje czasy PRLu, a konkretniej lata 80'. Borcuch wplątał w ten film chyba wszystkie możliwe wątki: polityczne, miłosne, muzyczne, Jak mam osobistą awersję do polskich filmów, tak tym razem spędziłem z kobietą fantastyczne 90 minut w kinie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Recep Ivedik zarówno 1 jak i 2
Zajebista turecka komedia, mało znana bo turecka, ale masakra. Teksty i zachowanie tego kolesia... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wlasnie obejzalem Taken (pol. tytul "Uprowadzona)
fajny film akcji, co to dwie amerykanskie dupeczki na tournee po Europie sie wybraly lecz je zli turczyny na handel porwaly.na nieszczescie turczynow tatus jednej to byly pracownik rzadu, szpieg czy cus i wypowiada im krucjate.trzyma w napieciu , niezbyt przesadzony, moze lekko przewidywalny. koncowe wrazenia b.pozytywne trailer na zachete: http://www.youtube.com/watch?v=Jn77I...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
polecam film Sierota
dobry thiller![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Byłam na "Nine", muszę powiedzieć że CUDO - wyszłam zachwycona, fakt, uwielbiam musicale, niemniej film muzycznie i aktorsko (Penelope Cruz - jaaaak ona tańczy) mnie powalił, Daniel Day-Lewis fantastyczny w roli Guido. A "Be Italian" będę dziś słuchała przez pół nocy ...
![]() Dobry film na namiętną (nie mylić z romantyczną) randkę ;-) ![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Polecam film "Bandyta" z 1997 roku z zajebistą nutą Michała Lorenca - "Mro ilo".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja mogę polecic film Prawo zemsty. bardzo dobre kino
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Requiem for a Dream
obecnie na Polsacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pod to się przyklejam film jest naprawdę dobry.
Po za tym ostatnio oglądałem nowego Sherlocka Holmesa i też polecam bardzo dobrze wyszedł film. Ponadto są jeszcze trzy jakie chcę wam polecić.Mianowicie: American History X-(Więzień nienawiści) The Turnament- (Turniej) Wanted- (Ścigani) ![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ktoś wyżej wspominał o Recep Ivedik - zachęcony pozytywną oceną, spróbowałem obejrzeć i absolutnie nie żałuje
. Szczerze polecam, komedia miażdżąca . Dobry ubaw gwarantowany ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Właśnie wszedłem po to zeby to napisać. Powoli sie rozwija, ale uśmiech z twarzy nie schodzi. Bohater miażzy. Właśnie zabieram się za oglądanie kontunuacji w części drugiej. Jedyna uwaga to taka, że dostępne napisy dla częsći 2.są opóźnione o ok.15,3 sek. Trzeba w VLC sobie o tyle(15sekund) ustawić na minus, żeby tp wszytsko hulało.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na początku chciałem polecić iplex.pl. Strona, na której można za darmo legalnie, bez logowania obejrzeć filmy (na początku trzeba obejrzeć jedną reklamę). Nowości nie ma ale jest sporo ciekawych pozycji, jakość może być, nic nie tnie. Fajna inicjatywa.
I właśnie na iplex zaciekawiła mnie Wojna polsko - ruska. Od razu zaznaczam, że książki nie czytałem. Ale nasłuchałem się wiele o Masłowskiej, jaka to wspaniała autorka, wnikliwa obserwatorka, jak wspaniale operuje językiem, same ochy i achy, wiele nagród (Nike). Po prostu cud malina. Nie powiem, że nie byłem źle nastawiony do tego filmu, bo byłem Ale do ****y nędzy, takiego zjebanego chujstwa to się nie spodziewałem. Stokrotne gówno. Zanim dostanę bana chciałem podkreśli, że ostatnie dwa zdania podkreślają mój artyzm, wyrafinowanie, zamiłowanie do języka i wspaniały warsztat pisarski. To jest właśnie język tego filmu. Kiedyś jak się nakręciło film "z ****ami" to powstawały "Psy", teraz jest się artystą. I nie jestem jakimś dewotem, któremu więdną uszy na dźwięk słowa "kurde" ale wszystko ma jakieś granice. Dla mnie oczywiste jest, że jestem za głupi na ten film bo nie potrafię zrozumieć przesłania sceny, w której jakiś dresiarz pstryka światłem ja niedorozwiniete dziecko, a zaćpana dziewczyna w transie wyśpiewuje coś na kanapie a następnie ogromną strugą zarzyguje cały pokój by za chwilę wypluwać do wanny zjedzone uprzednio kamienie bełkocząc coś o szatanie (domyślam się, że ta panna to sama Masłowska?). Po tej scenie wyłączyłem film bo za bardzo szanuję swój czas.I jeszcze parę najlepszych tekstów z filmu (wg użytkowników filmwebu). Nie, one nie są jakoś chamsko wyrwane z kontekstu, w którym nabierały by mega filozoficznego znaczenia. Po prostu takie są: -Spierdalaj mi, z serca i z oczu -Juz kobiety wiecej nie chce miec, bo kazda jest zwykla ku*** - Nie wiem czy wiesz, ale nie jem również jajek. - Co ty walnięta jesteś! Co ci jajka złego zrobiły!? Podsumowując: jestem w szoku Szkoda Waszego czasu.I jeszcze w końcu obejrzałem Sherlocka Holmesa. Bardzo pozytywny film. Książki o Holmesie czytałem jak miałem około 10 lat i byłem wtedy nim zachwycony. I z tego, co pamiętam to ten najnowszy filmowy Sherlock jest bliższy oryginałowi niż te "dystyngowane" wcześniejsze wersje z fajtłapowatym Watsonem. Mogę się mylić, bo książki czytałem dawno temu, ale takie mam skojarzenie. Że w książkach oprócz dedukcji było sporo akcji, walk bokserskich, przebieranek, strzałów. Jak ktoś liczy na kryminał i Holmesa w stylu poprzednich ekranizacji, to może być rozczarowany. Bo to raczej film akcji. Ogólnie polecam, dobra rozrywka i sporo humoru. Rozwiązanie zagadki straaaaaaaasznie naciągane ![]()
Ostatnio edytowane przez Awe : 07.02.2010 o godz. 19:07.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A gdzieś ty słyszał te ochy i achy nad twórczością Małkowskiej? :d Ja słyszałem, że używa rynsztokowego języka w swoich "dziełach". "Wojna polsko-ruska" (książka) ostała przetłumaczona na ileś tam języków i sprzedawana za granicą. Dla mnie to jest jakaś paranoja i wstyd dla Polski. Po zobaczeniu urywku ponoć najlepszej sceny z tego filmu na YT, stwierdziłem, że nie dałbym rady oglądać całego filmu.
2 kwietnia ma mieć premierę "Starcie Tytanów". Film ciekawie się zapowiada. Pod linkiem trailer: http://www.youtube.com/watch?v=pLfFG2sMLTo ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
edit: tylko szkoda ze druga czesc nie jest wogole powiazana z pierwsza.
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 07.02.2010 o godz. 23:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ciekaw jestem ilu z Was obejrzało już kandydatów do Oscarów, mówie tu o kategorii najlepszy film.
Jeśli chodzi o mnie to na razie chyba Bękarty wojny najbardziej mi się podobały, choć nie widziałem jeszcze Avatara ( ale nie sądze, że mnie powali na kolana, nie lubię tego typu filmów i samego Camerona). Hurt Locker niezły, Serious man też dobry, W Chmurach- taki se no i Dystrykt 9 dobry. No i tyle na razie widziałem. Jak na razie moim zdaniem filmy lepsze niż rok temu, ale gorsze niż dwa lata temu Jak zobacze resztę to wtedy będę mądrzejszy, zamierzam wszystkie obejrzeć,zobaczymy czy mi się to uda, bo Oskary już za miesiąc ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Amen bracie, amen
![]() Z ostatnich jakie obejrzałem polecam OJCZYM (remake),Prawo Zemsty,The Blind Side Nie polecam DROGA
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 07.02.2010 o godz. 22:11.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W temacie oscarów: http://www.escapistmagazine.com/vide...ar-Nominations Trochę spekulacji przed galą. Z większością rzeczy się zgadzam, chociaż mnie akurat naprawdę irytuje fakt, że Avatar prawi na pewno wygra. Zwyczajnie ten film nie zasługuje na oscara, równie dobrze można dać oscara trzeciemu Matrixowi, który przez krytyków został zmieszany z błotem, a jak dla mnie to dokładnie ten sam kaliber filmu co nowe "dzieło" Camerona. Ciekawią mnie losy statuetki dla filmu obcojęzycznego. Teoretycznie wszyscy już przyznali nagrodę Białej Wstążce- film jest głośny, porusza poważny ale zarazem ciekawy temat. Ale w nominowanej piątce jest upatrzony( jeszcze na jesieni) przez mnie czarny koń- El Secreto de Sus Ojos. Film nie został wydany poza krajami hiszpańskojęzycznymi i dlatego mało kto go zna. I to paradoksalnie może okazać się jego głównym atutem- można na nim jeszcze zarobić. Pozostałe nominacje to raczej filmy ambitne, ciężkie gatunkowo i zupełnie nieodpowiednie dla amerykańskiego zjadacza popcornu, jedynie dla "filmowych snobów". Obraz z Argentyny jest inny- thriller z dobrym, dosyć oryginalnym, ale nie ckliwym wątkiem miłosnym, podlany sporą ilością humoru, nakręcony bardzo po amerykańsku, a przy tym nie jest jakąś popkulturową papką, tylko filmem pełną gębą. Zadowoli i snobów i zjadaczy popcornu. http://www.youtube.com/watch?v=hffLoBKeHWk Fajna scena z tegoż filmu. Zwróćcie uwagę na pracę kamery i jak to trzeba było zręcznie rozbić na ujęcia, żeby potem zmontować płynną całość.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 08.02.2010 o godz. 00:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie śledziłem tematu...
"The Collector" czy "Spotkanie w Palermo" oglądał ktoś? Jakieś opinie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czwart stopień z Millą Jovovich
opis filmu: Skonstruowany w odróżnieniu od jakiegokolwiek filmu przed nim, "Czwarty Stopień" jest prowokacyjnym thrillerem umieszczonym we współczesnym mieście Nome (Alaska), gdzie - w tajemniczy sposób, poczynając od lat 60. XX wieku - każdego roku odnotowywano nieproporcjonalną liczbę zaginięć. Pomimo wielorakiego śledztwa FBI w tej sprawie, prawda nigdy nie została odkryta.Tu, w tym oddalonym regionie, psycholog dr Abigail Tyler (Milla Jovovich) zaczyna nagrywać sesje z pacjentami mającymi uraz i nieświadomie odkrywa kilka najbardziej niepokojących dowodów na uprowadzenia obcych, jakich nikt wcześniej nie udokumentował. Używając nie widzianych dotąd archiwalnych materiałów filmowych, wcielonych do filmu, "Czwarty Stopień" ujawnia przerażające odkrycia wielu świadków. Ich relacje z wizyt obcych obrazują niepokojące, identyczne u każdego szczegóły, których ważność zostanie zbadana w filmie. Film daje do myślenia pytanie tylko w co naprawdę wierzymy.Smaczku dodaje fakt że film jest na autentycznych faktach a to jest trailer http://www.youtube.com/watch?v=oUgNdyKapNg Miłej zabawy ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeszcze nikt tego na tym forum nie oglądał
The Damned United - film absolutnie futbolowy. Biografia Briana Clougha, zwanego Wielką Gębą. Pyskatego trenera Derby, Leeds i przede wszystkim Nottingham Forest, z którym zdobył dwa razy Puchar Europy. Polski akcent od razu na początku - oczywiście Wembley'73 i ten z 10...Domarski. Zresztą to właśnie Clough nazwał Tomaszewskiego 'klaunem' (miał rację, tylko powiedział to o parę lat za wcześnie )Klimat futbolu brytyjskiego z lat 70tych. Polecam. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Polecam oglądnąć film "Cass":
http://www.youtube.com/watch?v=MAvu_...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Polecam obejrzenie filmu Dla ciebie i ognia. Jest dostępny na iplex.pl http://www.iplex.pl/vod/p1235-dla_ciebie_i_ognia.html
trailer - http://www.youtube.com/watch?v=flIx0_zAq3k Film opowiada historię Adama, młodego, szalenie ambitnego dziennikarza, pracującego w lokalnej gazecie. Adam jest w stanie posunąć się do każdego świństwa, byle tylko jego kariera nabierała tempa. Pewnego dnia otrzymuje pocztą list z tajemniczym dopiskiem „Tibi et Igni”. W liście ukryte są fotografie, które sugerują, że kobieta, z którą żyje i zamierza się ożenić, może prowadzić drugie, tajemnicze życie. Rozpoczyna się podróż w świat mrocznych tajemnic prowadząca do zaskakującego rozwiązania. Film polski, ze skromnym budżetem i bez "śmietanki" polskich aktorów. Na prawdę świetne kino, bardzo dobra fabuła (choć może trochę zrąbane zakończenie), trzyma w napięciu, zero dłużyzn i przestojów. Świetny thriller, nawiązujący mocno do pewnych znanych, cenionych i świetnych filmów ale nie napiszę do jakich, żeby nie zaspoilerować końcówki Dawno jakiś film nie przykuł mnie tak do ekranu. Ma w sobie taki fajny, niepokojący nastrój. Jedyna wada to aktorstwo, jest mocno przeciętne i trzeba przymknąć na to oko.Gorąco polecam. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kilka osób napisało, że warto obejrzeć Prawo zemsty... zgadzam się z nimi i polecam!
A co do 'Drogi' - Mieszane mam uczucia.Taki bezpłciowy trochę i co najważniejsze bez żadnego wyrazu.
Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 17.02.2010 o godz. 14:26.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mimo tych oczywistych wad film jest niesamowicie klimatyczne i wcale się nie dziwię, że ma grono swoich fanów. Gdybym go oglądał mając te 8-10 lat to pewnie zrobiłby na mnie piorunujące wrażenie. Kolejna rzecz to Meduza. Na prawdę przerażająca! W nowych produkcjach nie spotkałem tak przerażającego stworzenia, mimo że technologia audio-wizualna poszła daleko do przodu. Czekam na "Starcie tytanów". Oczekuje lekkiego, szybkiego kina przygodowego z mitologią w tle ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
DOM ZŁY.
Kapitalny. Gdyby w pocztakowych napisach sie pojawilo: J. & E. Coen - murowany kandydat do Oskara. Absolutna piatka z plusem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam ochotę zmiażdżyć dobrą sensacje, co polecacie ?
Jakiś czas temu miałem zajawkę na ekranizacje komiksów, ale jedynie co mogę polecić to Watchmen, całkiem w pytke film. ![]()
Wściekły byk!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|