|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przeczytalem wlasnie wypowiedz pana przewodniczacego klubu kibica lLecha'Wiara Lecha". No tpowiem tylko tyle , ze jestescie dlamnie(lechici)frajerami. Macie uraz do Legii ze kradla pilkarzy a nie widzicie nic zlego ze wasi kopacze kupowali wam awanse. Gratuuluje rozdwojenia jazni.I jeszcze te wypowiedzi sugerujace, ze na Rejsika uparl sie KTOS(czyli spisek dziejowy). To chyba poklosie 12 lat zgody z obrzezancami chyba tak na was podzialal.Kryger i Reiss to tylko kilku z calej bandy kupczacej pkt w tamtym okresie. U nas sie pozbyto Bobrowicza, Giszki i Jalochy.Kibice wygwizdali ich za to i przekleneli po wsze czasy. Wy zas chcrzanicie o wyjasnieniu sprawy. SRAL was PIES(wislacki najlepiej)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Apropo 93 roku.
Chodzą plotki, że jeden z piłkarzy Wisły odpowiedzialny za ten proceder wiedzie teraz los nędzarza. Prawda to? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Szczerze powiem: NIE WIEM. Jak dla mnie ci pilkarze przestali istniec w dniu meczu z Legia.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A o co konkretnie chodzi?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Kolega z Poznania zacytował moje słowa stronę wcześniej. To je sprostuję. Sam pewnie zauważyłeś, że po waszym awansie do UEFA w Poznaniu wybuchła euforia. Nic w tym dziwnego. Ale ta euforia szybko przerodziła się w manię wielkości. Manię wielkości, która udzieliła się nie tylko kibicom, lecz i członkom zarządu. Wasz wiceprezes w jednym z wywiadów wypowiedział słowa odnośnie Stilicia: Jesienią Stilić gra z nami. Czyli w Lidze Mistrzów. ( cytat z wywiadu z wiceprezesem Lecha Poznań, który ukazał się w Przeglądzie Sportowym ). Ostatnie słowa jasno ukazują wasz brak poszanowania dla przeciwników. Pokazaliście, że mamy już mistrzostwo a reszta ligi niech się bije o ochłapy. Tak powiedział wiceprezes, NIE jakiś kibic czy dziennikarz. My mając rok temu 10 punktów przewagi nie mówiliśmy takich słów. Skorża do końca podkreślał, że jeszcze nie jesteśmy Mistrzem. A jestem pewien, że dobrze wiesz, że mecz z Udine może być ostatnim w UEFA, że Legia jest współliderem, że po jednej wpadce obraz tabeli może się zmienić na waszą niekorzyść, że Wisła jeszcze nie odpuściła.
A co do postu o Płocku to może ktoś się jaśniej wyrazić? ![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ciekawym aspektem "przygód Reksia" jest fakt , że w chwili gdy sprzedawał siebie, klub i "wiare" za pieniążki nie był w dramatycznej sytuacji materialnej , poniżej progu socjalnego i "bez środków do życia".
Pensyjką z klubu się nie martwił bo miał sponsora , młodego Kulczyka bodajże. Przecież dopiero co wrócił z podbojów Bundesligi , kaskę miał , no chyba że działał jako przedstawiciel większej grupy, lub drużyny. Przeważnie jednak jest tak że meczami handlują najważniejsi gracze na boisku. Wielkopolanie , mam pytanko , umówiliście się ze swoim guru na spotkanie i szczerą rozmowę ?. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Takiej oczywistej k**** jaką był sędzia to ze świecą szukać... obecnie pewnie ma jedno literowe nazwiskio... ten poznaniak co to wyciągnął ma jakieś podstawy aby uważać ten mecz za sprzedany przez Wisłę? PS: Jeszcze na tym meczu wygwizdywaliśmy Kałużnego, bał się podejść do piłki by nie złapać kontuzjii kiedy już sobie zaklepał transfer.
Ostatnio edytowane przez MicK : 06.02.2009 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Na spotkanie to ciężko. Tylko na widzenie.
![]()
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest. --- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
P.S Nie miał daleko przynajmniej ,bo jest z Wrocławia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Co więcej - właśnie w związku z tym Olimpia, ŁKS i Legia - zarówno piłkarze, działacze jak i kibice - uważali się za poszkodowanych w całej tej sprawie. A zarząd Legii jeszcze całkiem niedawno przebąkiwał coś o petycji do PZPN w celu zwrócenia im niesłusznie zabranego tytułu mistrzowskiego. Biorąc pod uwagę standardy tamtejszego środowiska piłkarskiego, nasze zachowanie - wyjątkowo honorowe i radykalne - było wręcz uważane za frajerstwo. Bo przecież bez bicia przyznaliśmy się do winy, przyjęliśmy karę i wyrzuciliśmy piłkarzy. W konsekwencji za rok spadliśmy "w nagrodę" do drugiej ligi. Ale prawda jest taka, że dzięki temu dziś mamy jako jedyni (póki - odpukać - jakieś g.wno nie wypłynie na powierzchnię) tytuł moralny do nazywania się uczciwymi. Jak na razie nie ma podstaw do przypuszczeń że Wisła nie grała fair, ba - są wyraźne dowody na to, że jako pierwsi walczyliśmy z korupcją. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ale jak chłopaki w Poznania szukaj haka to podpowiem że wiekszą afere próbowal rozkrecić Atlas z meczu Amica- Wisła czyli z obecnym tzw Lechem , według dziennikarzyny Wisła mial ten mecz kupić tylko niestety przegralismy ale pijak to wytłumaczył tak że wszystko było by kupione tylko murzyn nie znając polskiego jezyka wszedł na końcówke i strzelił na 2-1 ![]() czyli podsumowując kolejke wczesnie niby sprzedaliśmy Orlenowi by kolejke pozniej kupić od Amiki a była to 28 kolejka sezon zakonczyliśmy z 9 pkt przewagą |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Soprano Tak sie składa że akurat w tym meczu nie potrzeba było zadnej waleczności. Gro piłkarzy Wisły opusciła pub pt: Pasja w Krakowie na niewiele przed meczem. Wiekszość wyglądała jek słynny Laguna. Nie jest może jakis powód do chwały, ale wyluzuj ze swoim insynuacjami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc to zatrzymanie Reissa dla mnie osobiście było lekkim szokiem. Te jego teksty o tym jak to on brzydzi się korupcją, jak to on kocha Lecha...
Ja straszliwie żałuje, że prokurator zajmuje się tylko sprawami po 2003r. . We Włoszech zajęli się sprawą Juventusu z czasów jeszcze gdy grali w nim Ravanelli, Dechamps, Ferrara i ta cała reszta. U nas gdyby dokopać się do lat .90 to chyba w lidze by trenerów, sędziów i działaczy nie starczyło żeby jedną ligę mieć. Pamiętam dobrze, że lata .90 to był czas korupcji, sprzedawanie, kupowanie było na porządku dziennym. Zrobili nawet takie jaja, że Ptak kupił większość meczy w sezonie 97/98 i ŁKS został mistrzem Polski - niezłe jaja były co? Chciałbym żeby dobrali się do tych ludzi. Dopiero by się posypało towarzystwo. Ile to tych interesujących meczy było... Z tych nowszych czasów - mi ze względów oczywistych zapadł w pamięć - Lech - Legia 3:0, no i jeszcze drugi mecz LEGENDARNY Jedyne wyjście to zaorać tą całą ligę, rozwalić PZPN i zacząć budować wszystko od nowa, zatrudniać ludzi, którzy spędzili większość kariery za granicą i nie mieli okazji się ubabrać (Urban, R.Warzycha, K.Warzycha, Kosecki, Kasperczak, Smolarek, Dudek gdy zakończy karierę...). Dziś to ja już jestem pewien że tylko Czyżniewski jest i był czysty, zresztą za tą swoją czystość zapłacił bardzo dużą cenę...
Ostatnio edytowane przez MJ : 06.02.2009 o godz. 12:09.
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Sedziowal Kotos z... Wroclawia Nie wiem czy pierdzi w dere czy nie. To byl w ogole dziwny sezon. Wpadlismy wtedy w tzw ZADYSZKE - Przegrywajac badz remisujac kilka meczy z rzedu.Pamietam ze sie mowilo, iz juz ze Slaskiem mielismy przegrac, ale niewtajemniczony Szymkowiak wszedl z lawki i .......nal 2 gole w 5 minut. Za co dostal opierdziel w szatni bo Slaskowi juz sie nie udalo strzelic na 3:2. A pozniej ten w****iajacy spacerek z Dmoszynskimi. No i dzielo zniszczenia zwienczone ogniskiem na LAzienkowskiej ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pytanie tylko dlaczego tam poszli i za czyje pili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A Ty mi zaraz piszesz czy lepiej śpiewać to czy tamto, tak jakbym negował wasze zachowanie. Nie ma to związku z meritum. (najbardziej interesuje mnie co zrobicie, gdy znów zaistnieje taka sytuacja) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Jak się kiedyś zastanawiałem który z meczy Wisły mógłby być puszczony - to ten mi się nasuwa na pierwszym miejscu jeśli chodzi o mecze rozgrywane przy R22. Oczywiście jak było naprawdę - tego nie wiem. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czyżby wszystko już powiedziano a reszta była tylko milczeniem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko po co oni mieli ten mecz im "oddac" jak oni 2 lige mieli pewna?
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czy piłkarze Lecha oszukali własnych kibiców - odpowiada Wiara Lecha - wywiad z Jarosławem Kilińskim, szefem stowarzyszenia kibiców Wiara Lecha.
(Na marginesie wątku głównego zwracam uwagę na ostatni fragment wywiadu. To kolejne potwierdzenie tego, jak powszechnie i dokładnie czytane są nasze wypowiedzi na forach klubowych.) ![]()
"Większe szczęście daje nadzieja zawarta w dążeniu - niż świadomość, że oto jesteśmy u mety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
podrjrzewam, ze moze pic do meczu z Petrochemią/Petrą/Orlenem (niepotrzebne skreslic) kiedy przegralismy bedac na 1 miejscu jedna bramka u siebie, kiedy to Orlen byl na ostatnim. Zawsze mnie zastamnawialo jakim cudem dostalismy wtedy po dupie...
nie pamietam niestety ktory to byl sezon, mecz byl na runde wiosenna, kolo maja, czerwca.... jakos tak
Ostatnio edytowane przez karmel1906 : 08.02.2009 o godz. 23:43.
![]() ![]() Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić .... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Partia bylaby z Was dumna! Po lekturze paru tekstow stwierdzam ze sam moglbym im to pisac wedlug wytyczonej linii. Dwa zdania o jednosci, trzy slowa o "tradycji wielkiego Lecha", ze cztery zdania o wyjatkowosci miasta Poznań (najlepiej rzucic tu pare swietnych epitetow), pocisnac zdanko o spisku i zakonczyc tym ze sa dumni z siebie samych. Nieprawdopodbne jest to samouwielbienie Wielkopolan ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale już tak bez robienia sobie z nich jaj. O jaki sukces im chodzi?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Oni nawet korupcję próbują przerobić w sukces bo szumnie zapowiadają spowiedź Reksia z jego korupcyjnych przygód .
Ma się to odbyć bodaj 10 lutego ? na łamach ich nowej gazetki, dla tego wszędzie gdzie się da o tym bębnią ,żeby jak najwięcej tych pisemek się sprzedało i wielkopolanie mogli zarobić niezłą kaskę. Mistrzostwo tupetu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|