|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pasowalo by zapytac prezesa Wisly,albo Ochalika jakie jest stanowisko Wisly na te rewalacje od na temat stadionu Majchrowskiego,mam nadzieje,ze redakcja ew. SKWK zajmie sie tym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
montuja kolejny element oświetlenia
juz 2 z 14 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Spróbowałem wkraść się w umysł naszego 'architekta' i wyszło mi że telebim Jaśnie Pan Architekt Wojciech Obtułowicz wymyślił sobie tak :
![]() Wiem, jak telebim na Legii nie wygląda, ale nie może przecież. Tam konstrukcja pozwala na zamontowanie wielkiego telebimu z prawdziwego zdarzenia. U nas nie! Ale średniej wielkości plazma wchodzi ps. Nie bierzcie powyższej wypowiedzi na poważnie. Kto powiedział że telebim nie będzie na całej przedniej stronie konstrukcji |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dziw bierze że ten klub jeszcze funkcjonuje....i to na I miejscu w tabeli. Naprawdę cud.
A prezesa bedziemy mieli znów jakiegoś po znajomości z banku czy urzedu który zbierze dobrą kaskę a o funkcjonowaniu klubu nie wie nic nie mówiąc o zwiazkach emocjonalnych ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A jaki przepraszam budowa MIEJSKIEGO stadionu ma związek z funkcjonowaniem klubu. Czasem ręce opadają. Najlepiej jest sobie ulżyć i powrzucać na klub.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.03.2010 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że z tą budową w cale nie jest tak źle, a lekceważąca odpowiedź prezydenta jest spowodowana osobistymi animozjami do Pana Olszówki.
Na zasadzie "O rany! Następna interpelacja na ten sam temat tego upierdliwca Olszówki, rzućcie mu jakiś ochłap na odczepnego" Moje wrażenie nie ma nic wspólnego z oceną postępowania Pana Olszówki - bardzo dobrze, ze mamy kogoś kto "wierci dziurę w brzuchu" urzędnikom miejskim, bo dzięki temu wszyscy możemy im patrzeć na rece i przyczynia się dzięki temu do polepszenia jakości tej budowy. Natomiast jakbym był urzędnikiem prezydenta, to krew by mnie zalewała na widok radnego Olszówki na korytarzu ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Moze ja jednak jestes jakis nie kumaty ale chcialem sie zapyutac jak to jest:
Na Legii wchodzi telebim i nie widac zadnych pomostow,balastow i tym podobnych wychodajek Na zakonnych zamontowali uchwyty pod oswietlenie i tez nie widac jakis pomostwo ktore u nas wygladaja tragicznie ,jak to jest Tylko mi nie piszczie ze Wojtek to czy tamto ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ludu a może zaczekajcie na efekt finalny bo co jedna rzecz to lamenty a potem okazuje się że nie jest tak źle. Nie wiem jaki i jak będzie wyglądał telebim ale za chwilę może się okazać że będzie ok. Ale wcześniej 1000 stron płaczy itd
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po takich oficjalnych informacjach jakie dostarcza nam pan Prezydent dział marketingu (który nie istnieje) a nawet prezes zarządu (którego nie ma) powinien łagodnie acz stanowczo zapytać się o kilka kwestii. Powinien zadbać o odpowiedni wygląd stadionu szczególnie przy zawalonym projekcie - przez nacisk w kwestiach np.krzesełek, gratów na dachu,iluminacji świetlnej stadionu na którym będą grać i działac przez najbliżesz 50-100 lat czy uściślic w jakim stanie dostaniemy zaplecze pod zachodnią.Szczególnie że przymierza się SSA do zarządzania- szczerze to ja nie wierze ze znajdzie sie jakikolwiek inny operator gdyz nikt poważny nie weźmie stadionu nie wykończonego - nie ma mozliwość wykonac w takiej sytuacji kalkulacji ekonomicznych,ani wynajmu /organizacji imprez od zaraz.Zostaje WISŁA ktora nic nie wie co się dzieje mimo że tam sa codziennie. ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Narazie wiadomo na kogo pod groźbą ekskomuniki nie wolno głosować w wyborach komunalnych. Takich Batorów, Wiszniewskich (dobrali się w tym samym okręgu wyborczym Czyżyny, Mistrzejowice, Wzgórza Krzesławickie), Pilchów, Stawowych, Rachwałów, Kośmidrów, Jantosów należy w podskokach wyp...rosić z Rady Miasta. Żeby potem nie było płaczów jak teraz gdy wielu olewa politykę i chodzenie na wybory albo co gorsza głosuje na błaznów z parchatego miotu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
oglądam sobie od jakiejś chwili kamerki stadionowe i zauważyłem, że przy zachodniej zaczął się jakiś ruch, tam gdzie zaznaczyłem. kilkanaście osób tam jest, ale to i tak sporo (biorąc pod uwagę ostatni zastój przy tej trybunie). ciekaw jestem gdzie reszta z tych 80, bo wątpię żeby wszyscy poszli na C pracować a przy A/B zostało tylko tylu ilu widać. Chyba że mają przerwę czy coś.
![]() ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
A tak serio to oni też mają te pomosty na pewno tyle że za telebimem,i patrząc na nasz też mi się tak wydaje że są one z tyłu,bardziej się rozchodzi o szerokość bo jakoś nie wierzę że aż tak wielkie telebimy będziemy mieli,dobrze że stary zegar rozebrany bo jeszcze w ramach oszczędności gotowi go tam wwalić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oglądacie teraz kronike z tym przyczłapem?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
hahaha... Majchrowski dojebał.. chłopina powiedział że Wisła jest niezdecydowana... a czemu? odpowiedział że Wisła jest w fatalnym stanie finansowym i nie mogą się z Wisła dogadać z czym do czego..
i na koniec powiedział "ze to jest nauczka na przyszłość że jak ktoś chce coś samemu zrobić to przychodzi na koniec z tym do gminy.." czy jakoś tak.. to tak zabrzmiało jakby Wisła ten stadion budowała, miała swój biznes plan od początku, zaufała architektowi panu O.. i w ogóle miała coś do powiedzenia w tym projekcie czarno.. to widzę.. a jego następnik gdyby co jest jeszcze bardziej zagorzałym fanem Pasów..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.03.2010 o godz. 17:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nieżle Wisła sie zastanawia czy być zarządzcą stadionu .Decyzja do 16 marca
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No to już jestem pewny, że Majchrowski nie będzie prezydentem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myśleli ,że złapali frajerow i Wisla wykonczy stadion z wlasnej kieszeni.Popieprzyć niech gmina sobie skończy i póżniej już gotowy wydzierżawić np na 25 lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Eh każdy dzien poza R22 to dzien stracony dla klubu i dla kibiców również. Szkoda, że tak to się wszystko komplikuje. Ale raczej gniota nie odbierzemy. Z terrorystami nie współpracujemy
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Prezydent Jacek Majchrowski traci cierpliwość, a zarząd Wisły Kraków wciąż jest niezdecydowany. Czy to Biała Gwiazda czy jednak ktoś inny będzie głównym zarządcą stadionu? Decyzję mamy poznać 16 marca.
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci...m-wisly-krakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
On naprawdę myśli, że znajdzie się głupi który wyłoży 50mln+ na dokończenie stadionu a zrekompensują mu to zyski z "powierzchni komercyjnej" czyli biur na trybunie C.
I tak, ciągle utrzymują że stadion będzie gotowy do rozgrywek w lipcu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To, co się dzieje wokół budowy naszego stadionu zdradza nie tylko jakiś potwornie głęboki nieprofesjonalizm i brak wyobraźni po stronie zleceniodawców (miasto), ale i kompletną ignorancję, brak dobrej woli, nieprzygotowanie, niekompetencje i sposób myślenia godny Średniowiecza, a nie XXI wieku. Widać, że zleceniodawcy decydując się na budowę nie tylko nie mieli pojecia, jak wygląda i funkcjonuje nowoczesny obiekt piłkarski, ale też odpowiedniego kosztorysu, planu, niczego.
Jak można było sobie wyobrażać, że Wisła zdoła dołożyć się do szeregu niezbędnych elementów wykończenia inwestycji, które w każdym projekcie powinny być zapisane i zabezpieczone od początku? Jak można udawać zaskoczenie, że będą potrzebne dodatkowe pieniądze przy tak skonstruowanym projekcie? Jak można mówić o klasie Elite, nie mając środków na spełnienie jej kryteriów? Jak Majchrowski mógł nie wnioskować o brakujące pieniądze przy składaniu projektu budżetu Krakowa na 2010 rok? Kolejne odpowiedzi na interpelacje, wypowiedzi urzędników w mediach kreślą obraz nieprawdopodobnego skandalu, niewiedzy i niekompetencji. Teraz jak widać będzie obowiązywać taktyka przerzucenia na klub winy za to, że w lipcu stadion jednak nie będzie spełniał kryteriów dopuszczających go do użytku, bo Wisłę nie stać na sfinansowanie IT i pozostałych elementów wykończenia. Chora paranoja. W tej paranoi uczestniczy też klub, będąc jak widać całkowicie nieprzygotowanym na moment rozpoczęcia użytkowania stadionu. Jak w tym czasie może nie funkcjonować pion marketingu, nie być stałego prezesa, jak można nie mieć przygotowanych kompleksowych wyliczeń, strategii, różnych wariantów postępowania? Jak można nie kontrolować i nie recenzować na bieżąco tego, co robi miasto? Oni śpią, też są bezradni i zagubieni jak dzieci we mgle. Brak słów. Szopka jak w PRL-u.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.03.2010 o godz. 18:56.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie... czy ludzi w "klubie" je**e to co się dzieje z tym stadionem? Czy ktoś pamięta jakąś reakcję na ten cyrk, który się wokół tej budowy dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak klub nie potrafi bronić publicznie swojego interesu, to dziennikarze go w tym nie wyręczą. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wisła nie jest zdecydowana na to czy dzierżawić cały stadion ponieważ nie ma ostatecznego projektu i tak naprawde nie wiadomo co pod tymi trybunami będzie. Wisła ma się zdecydować do 16marca a projekt ma być gotwy do kwietnia
Nie wiem do końca jak to jest ze stadionem i jego nazwą ale wystarczyłoby znaleźć sponsora tytułowego i kwota jaką by wykładał na stadion pokryłaby koszty jego wynajmu od miasta a reszta poszłaby dla kubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Kolejny problem ze stadionem Wisły. Kto zapłaci za dokończenie budowy?
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie te wszystkie Nowickie,Dańce,Sikorowskie czy Fedorowicze- kibice z bożej łaski-lansować się na honorowej pierwsi a dla klubu coś zrobić-nie ma czasu.Jesteśmy sami jak palec ,ręce opadają, burdel,burdel i jeszcze raz burdel ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Majchrowski i jego parchaci radni zabezpieczyli środki na stadionik swojego zapyziałego klubiku i teraz leczą chore kompleksy zwykłych nieudaczników, którym Pan Bóg wyznaczył rolę sportowych karłów.
Ciekawe czy ta nauczka jaką obecnie przechodzimy doprowadzi do tego żebyśmy wyautowali takich ludzi na margines. Nie do pomyślenia jest fakt, że chyba ostatni w Polsce klub wielosekcyjny posiadający tyle sekcji drużynowych i w dodatku tak utytuowany, jest kopany po kostkach przez takie miernoty. Oby to była ostatnia kadencja, kiedy oddaliśmy stery rządzenia miastem w ręce czosnkojadów taplających się w kałuży. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|