|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A mi w związku z odwołaniem tego pasożyta marzy się, żeby na trybuny wróciła zgoda i normalność i kibice z różnych sektorów w końcu przestali się przekrzykiwać. Oświadczenie SKWK jest napisane w dobrym tonie. Czy podwyżka cen biletów to dobry pomysł? Nie wiem - to pokaże frekwencja na meczu.
Ale jak czytam o tych "kibolach", "piknikach", "Januszach" i "kto komu pokaże na najbliższym meczu" itp., to mnie krew zalewa. Jakbym patrzył na polską scene polityczną. Dajcie sobie na wstrzymanie. Każdemu z nas zależy na Wiśle i na tym się skupcie. Naprawdę myślisz, że na tym forum kłócisz się z ludźmi z zarządu SKWK? Bo skoro na podstawie nabitych tu postów oceniasz decyzje SKWK (czy skład personalny (sic!)), to chyba trochę straciłeś kontakt z rzeczywistością.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 25.08.2014 o godz. 16:13.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Byłem wrogiem Bednarza, legijnej warszawskiej gnidy, nieudacznika, który niszczył Wisłę Kraków. Masz z tym problem ? Jeśli masz to daj mi ignora i nie czytaj moich "wypocin". Jak tak dasz ignora wg tego klucza, to będziesz sobie mógł czytać posty swoje, Framata i innych sierot Bednarza. Co do cen, to rozumiem, że żal Ci bileciku za darmoszkę ? Przyzwyczaiłeś się do systemu dystybucji biletów wg Jacka: 3 duże piwka w spelunie osiedlowej, pizza na kaca i meczyk za darmo ? Od dzisiaj tak nie będzie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.08.2014 o godz. 16:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co do podziałów zgadzam się z Tobą, ale również dzielisz kibiców na lepszych i gorszych. Kiedyś działałeś ? chwała Ci za to, ale teraz daj szansę wykazać się pokoleniu, które wtedy skakało z jaja na jajo, chyba że masz jeszcze na tyle energii i chęci aby działać dalej jak kiedyś. PS Jedno jest pewne, na trybunach minie sporo czasu zanim ludzie odzyskają do siebie wzajemne zaufanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie oszukujmy się, chodziło tylko i wyłącznie o to, by kibice wrócili w większej liczbie na stadion i zasilili pustą klubową kasę. Gdyby nie protest Bednarz dalej by był w klubie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
'tylko' z moich ust padło w kontekscie braku informacji o podwyżce cen karnetów:Cytat:
Cytat:
Mówisz o tych 6k które chodziło do tej pory oglądać Stilica? Czy o meczach TOP gdzie 2 razy w hisotrii klubu na nowym stadionie udało się miec komplet? Na prawde podnoszenie cen na innych sektorach niż 'C' mija się z celem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.08.2014 o godz. 16:24.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Nie ma Bednarza, jest powrót kibiców na stadion, czyli pełne zwycięstwo, bo taki był jedyny postulat bojkotu. Tak sobie czytam zwolenników byłego prezesa.. i widać nie potrafią godnie przyjąć porażki..a to wieszcząc koniec Wisły, a to pisząc, że nic się nie zmieniło.. owszem zmieniło się i to bardzo wiele.. Od początku obecności JB w Wiśle, byłem mu przeciwny, przyczyn było wiele, etyczne, merytoryczne, kibicowskie, słowem różne.. A co jego odejście zmienia.. , otóż bardzo wiele. Doraźnie, powrót kibiców na stadion, w dalszej perspektywie dobry klimat pod sponsorów, a w tej dłuższej perspektywie, coś kluczowego, najważniejszego ..a mianowicie, od tej pory kibice będą traktowani, już nie jako dodatek do klubu, ale jako jego integralna część, bez której klub nie ma prawa funkcjonować. Eksperyment JB, właśnie się skończył, na upokarzaniu kibiców nie da się budować nowoczesnego klubu piłkarskiego. A co do SKWK, to na nich przyjdzie czas, na zmiany, ale to inna historia, dziś jest dobry początek, dla nowej, lepszej Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Słuchajcie.
Taki mój mały apel, by to zwycięstwo nie stało się pyrrusowym. Padło wiele inwektyw w stosunku do jednej i drugiej strony, oskarżeń. Wyciągając najczęściej powtarzany, tak wyświechtany (lecz najważniejszy) zwrot jakim jest DOBRO WISŁY. Rozumiem, że podział jaki nastąpił może być trudny czy nawet niemożliwy do załatania. Prosiłbym jedynie o to, byście się kierowali dobrem Wisły dalej. Zarówno jednych jak i drugich. Czy masz gdzieś "januszy", klientów, voucherowców, ultrasów, sharksów, fanatyków czy po prostu dopingujących z C. Twoja ka$a z biletu pójdzie na konto Wisły. Nie do kieszeni 2 strony. A doping czy to z E,C,H,G, QWERTYUIOP pomoże piłkarzom, co wpłynie na ich grę, rezultat, wpływy z biletów, transmisji, lokaty itd. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Bednarzowcy, wasz guru dostał kopa w dupę i już go nie będzie w Wiśle. Czas przestać płakać i włączyć się w poważne kibicowanie Wiśle a nie jak do tej pory siedzenie w ciszy na stadionie i wpie....nie kiełbachy.
Pomożecie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.08.2014 o godz. 16:38.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Fantastyczny początek tygodnia
won łysa pało i jak najdalej od Krakowa,lesny juz Ci zalatwi posadke pewnie
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 25.08.2014 o godz. 16:57.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jestem zwolennikiem podniesienia cen biletów ale dopiero na wiosnę. Nie teraz, kiedy dym jeszcze nie opadł, a smród wciąż jest odczuwalny. Bo zaraz się okaże, że przyjdzie 6 tys. "fanatyków" + 2 tys. pikników, którzy wydadzą średnio po 25 zł na bilet i w kasie zostanie tyle ile było, albo niewiele więcej. Wpierw trzeba zrobić frekwencję, zajawić ludzi, czymkolwiek - poza dobrą grą i atmosferą ich zachęcić (ha, ha - m.in. dobry katering) i potem, jak się standardy poprawią nieco podnieść ceny biletów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
__________ EDIT. do tekstu poniżej. raindog SKWK zyskało wszystko na czym im zależało, absolutnie wszystko, ale już dawno zauważyłem, że żyjesz w swoim świecie i rozmowa z Tobą jest bezcelowa. Pierwszy i jedyny postulat to było ustąpienie Bednarza, został zrealizowany. Zysk konkretny to dobry partner do rozmów, nie tylko o 1 złotówce, to obecność w Zarządzie Wisły SA Pana Czerwińskiego, o czym napisałem powyżej. A przyszłość bez JB to według Ciebie zamiast cholery (JB), dżuma (czyli powrót kibiców na stadion), przykro mi ale nie widzę tu żadnej płaszczyzny z Tobą na dialog. Sumując, bojkot okazał się skuteczny, bo brak JB i jest Pan Czerwiński, a reszta jak to w życiu, jak będzie, czas pokaże, jednak to co najgorsze, czyli prezesa będącego przeciw kibicom, ten czas jest już za nami.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.08.2014 o godz. 17:41.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
do usunięcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mam karnet na Wisłę, wiec dla Was byłem "bedarzowcem" ....a bardzo się cieszę, że go już nie ma ... Ja napewno pomogę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja piknik jestem kibicem Wisly Krakow, nie SKWK czy prezesa ktokolwiek nim nie bedzie. To teraz chyba czas na Smude bo i tego domagaliscie sie, ale tu chyba ni chu.a nie ugracie nic bo za dobrze idzie. Dobra wiadomosc na poczatek tygodnia ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja .......e. Łysy wąż został zwolniony, a Wy nadal prowadzicie wojnę pomiędzy sobą. Teraz potrzeba i FANATYKÓW i "januszy". Więc skończcie .......ić i wszyscy w piątek na R22!!! W końcu!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przestancie sie klocic szczegolnie w tak dobrze rozpoczety dzien
Mysle ze niewiele osob bedzie plakalo po Bednarzu (chyba ze przyjdzie jakis kolejny Basalaj czy Kapka) . Oby Wisla teraz jeszcze smielej kroczyla w kierunku Mistrza. Moze w koncu pojawi sie jakis sponsor (nawet taki za 1,5-2mln) a trybuny sie zapelnia a wraz z nimi wypelni sie kasa klubowa![]() Jeszcze odniose sie do tego co znowu robi SKWK. Osobiscie mialem nadzieje ze napisza cos mniej kontrowersyjnego, ale chyba sie przeliczylem, bo znowu wypowiadaja sie w imieniu wszystkich kibicow Wisly. Gdyby SKWK rzeczywiscie chcialo pomoc to powinni zaapelowac do kibicow z mlyna aby przeniesli sie na drozsze sektory, albo zeby podniesc ceny na mlynie, a nie do wladz Wisly o to, by podniesc ceny wszystkich biletow ktore i tak nie sa tanie, szczegolnie w przypadku drozszych sektorow (tylko nie porownywac mi ich z cbiletami na Łegłej). Wg mnie akcja wiecej wywola zamieszania niz pozytku, bo nie ma takich cudow aby po podniesieniu cen popyt zostal na tym samym sezonie. A podwyzka na pewno nie zacheci ludzi do powrotu na stadion. I bez napinki bo dzisiaj swieto
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 25.08.2014 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Akurat ceny biletów są ustawione tak, by popyt i podaż mniej-więcej się zgadzały. Tak przynajmniej jest w praktycznie każdym poważnym klubie i u nas też powinno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówić, dzisiejsze odwołanie Bednarza odbija się też szerokim echem na forum parchatych.
Jeden z moich ulubionych postów: Cytat:
No i po drodze padają wszystkie liczby z wiosennych kolejek od chwili rozpoczęcia bojkotu u nas. Jak zwykle, kłerwa, pokrzywdzeni. ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
obrzezanych liczy jako 0,5 człowieka, wszystko się zgadza ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ktoś wstawi zdjęcie ich młynu z ostatniego meczu z Podbeskidziem?
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tym bardziej, że u nich tez jakiś protest trwa bo ludzi na meczach malutko jak u nas podczas bojkotu
czyli 6 tys. mieli na ostatnim meczu. A przecież Filipiak ich jeszcze zachęcił walką o MP ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Od tego momentu kończymy tu dyskutować o Bednarzu . Można dyskutować nadal o skutkach finansowo organizacyjnych jego prezesury. Natomiast zero postów o nim samym. Jeśli ktoś musi nadal to zapraszam do Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Te wolne miejsca być może są dostępne na ten moment, a na ten moment wszystkie sektory raczej nie są włączone do sprzedazy
![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Guest
|
|
|
A idzze pracowac do prewencji tam sie bedziesz mogl wyzyc na kibicach Wisly bedacych na wyjezdzie tylko przypadkiem pozniej nie pisz, ze zaliczyles pierwszy wyjazd w zyciu
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 26.08.2014 o godz. 02:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
co do skutków finansowych:
będę znowu chodził na mecze, to najlepszy skutek finansowy dla klubu. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sam fakt, że po zwolnieniu JB, zatrudniono 2 nowe osoby oraz poszerzono kompetencje Czerwińskiego, świadczy o tym że 'zastano' w klubie spory burdel, który trzeba będzie mozolnie sprzątnąć. Akurat fakt że p.o. prezesa zostanie Reszczynski nic nie wnosi. Z jego poprzedniej prezesury wiadomo, że w klubie się on w ogóle nie pojawia. Niemniej jednak, działania które podjęto już na wstępie dobrze świadczą o podejściu właściciela. Myślę że jest w klubie duża mobilizacja, by w końcu była 'normalność'.
Temat 1 i najważniejszy - system biletowy. Kto może niech kupuje bilety wcześniej niż w dniu meczu, bo przychodząc nawet godzinę przed meczem można być pewnym że zobaczy się co najwyżej 2 połowę. Uprzedzajcie znajomych i rodzinę. A co do Gaszyńskiego - nie znam gościa, ale conajmniej już 2 razy wymieniano jego nazwisko w kontekście pełnienia ważnego stanowiska w naszym klubie. Przypuszczam że facet nie jest w ciemię bity, ale jednocześnie sądzę, że w najbliższych 3-4 miesiącach może pojawić się również nowe nazwisko. Nie byłą by to nowość w naszym klubie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.08.2014 o godz. 06:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Patrząc na to co widać w necie o Gaszyńskim to tak wychwalany wszędzie Leśny może się schować jako Prezes klubu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|