The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
coob
Junior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2014, 16:12
Cytat:
kibol=kibic i nie pogardliwie a pospolicie
janusza w ogole nie ma
piknik= wycieczka poza miasto połączona z zabawą i zjedzeniem zabranej ze sobą żywności

za slownikiem PWN, z ktorego korzysta wikipedia, z ktorej skorzystales i co teraz?
Jak to co teraz. Teraz z największym zdumieniem na jakie mnie stać spytam czy naprawdę wierzysz, że słowa kibol i czarnuch nie mają aktualnie znaczenia pejoratywnego (zadziwiające też, że tak często są spotykane razem)? Toż to zbliżona historia do swastyki - przecież to symbol szczęścia, więc o co kaman? Język jest fajnym tworzywem - żywym i plastycznym więc to my tworzymy go na bieżąco. Przejrzyj sobie nawet na tym forum komentarze, w których występują "pikniki" i "janusze" i znajdź proszę te pozytywnie o tych osobach się wyrażające - porównaj też sobie jak użytkownicy forum kojarzą słowo piknik. Potem sprawdź sobie jakie artykuły i zdjęcia kojarzone są ze słowem kibol i zapisz sobie na dysku wszystkie te, które nie będą kojarzone z przemocą i kominiarkami.
Potem się zastanów co piszesz buraku (i nie obrażaj się - burak to popularne określenie wieśniaka przecież )
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 16:23
Język jest fajnym tworzywem - żywym i plastycznym więc to my tworzymy go na bieżąco. O to wlasnie chodzi. Tak samo dla jednego czarnuch (nigger badz nigga ma dla murzynow inny wydzwiek z ust bialego (a i to nie zawsze) a inne z ust czarnego)) moze miec wiele znaczen tak samo dla innego kibol , np w gwarze wielkopolskiej albo dla profesora Miodka czy Bralczyka (bo oni tworza slownik PWNu) misiaczku wiec sorry ale nie zablysnales zbytnio.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2014, 16:34
ABG Bochnia napisał(a):Wyświetl post
O rzeczywiście, przepraszam - w takim razie mój błąd. Cóż, to nie zmienia faktu, że i tak w komentarzach na wislaportal.pl ktoś maczał palce.
e tam maczał palce, są knajpy dla homo może też być strona dla miłośników Jacka, czyż nie? Przecież tacy są, czyż nie?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
coob
Junior Member

Stary 21.08.2014, 16:40
Widzę, że żywo korzystasz z gwary wielkopolskiej, aktywnie wspierając się wyszukiwarką
Skocz więc sobie buraczku na Acton albo przejedź się do Paryża na Doudeville i zaczep ziomków pod sklepem per "nigga". Ciekawe jaki byłby z Ciebie kozak
Strasznie się pogubiłeś.
Swoją drogą - sądzę, że ta dyskusja pogłębia gremialną kompromitację, o której wspomniałem parę postów wyżej. Czas się zająć Pogonią, Stępińskim i formą Burligi i skończyć z idiotycznymi tłumaczeniami rodem z prokuratury białostockiej. Do zobaczenia na meczu buraku.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.08.2014, 16:43
To jak już wy to i ja dorzucę 3 grosze:
Ten kto obraża się za etykietkę którą ktoś mu narzuca za jakieś zachowanie, po prostu potwierdza to, że ten kto mu ją narzuca ma rację.
Mnie słowo ani piknik ani kobol nie obraża, bo wiem, że czasem sam stoję na pustym sektorze albo sektorze wypełnionym piknikami i nie będę sam do siebie darł ryja jak głupi. Tak samo mi się zdarzy być czasem kibolem, czyli brzydko krzyczeć, czy skakać za bary a nawet jakąś butelką rzucić jak trzeba.
To jaką ktoś rolę pełni na stadionie to jest jego wybór, czasem niezależny przymus. Problemem jest to, czy przestrzega się jakieś ogólne zasady, czy się je łągodnie mówiąc pierd.... Jak komuś zwraca się uwagę, na to że nie przestrzega zasad i on się na to obraża, to znaczy, że ma świadomość, że robi źle, bo mu się nie chce robić inaczej, bądź robi to celowo.To jest proste. Obraza byłaby wtedy, gdyby te zasady szanował i je stosował, a wtedy ktoś by mu zarzucał, że robi je źle (słynna z polityki sprawa JKM z Bonim).
Ja o tym mówiłem, dlatego z tym czarnym(nie czarnuchem!) chciałem zaznaczyć, że jest on czarny a nie biały, więc tak jak mnie nie może obrazić określenie biały, białas, itp. tak, czarnego nie może obrazić czarny, czy czarnuch.Jeśli zostałbym pomówiony to tak jest to obraza.
Oczywiście aktywiści, mocno powiązani z UE i USA, którzy szukają przywilejów dla pewnych grup społecznych, wykorzystują semantykę do walki o wpływy(np, homoseksualisci, żydzi, czarni itp.) ale to każdy logicznie myślący człowiek jest wstanie wiedzieć o co chodzi.
Koniec OFF TOP z moje strony
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.08.2014 o godz. 16:49.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 16:47
Oczywiscie ale jak widac niektorzy wola zeby wikipedia za nich myslala
Odpowiedz cytując
coob
Junior Member

Stary 21.08.2014, 17:22
Dżizys dzieciaku.. Podałem Ci chyba 4 sposoby na skonfrontowanie Twoich wyobrażeń z rzeczywistością, nauczyłem Cię trudnego słowa, a Ty mylisz myślenie z cytowaniem. To chyba dla takich osób jak Ty 20 lat temu wprowadzono na maturze źródła ale jak widać system edukacji wciąż zawodzi (zakładam, że masz maturę, n'est ce pas?)
Palikot - zauważ jakie czynności wymieniłeś opowiadając o swoim "kibolstwie".
Pax Romana Panowie - pohejtujcie internetowy system sprzedaży biletów.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 17:35
Faktycznie dajmy sobie spokoj bo slowo pisane do Ciebie nie dociera. Ty powyzywaj sobie SKWK i posluchaj byle jakiego murzynskiego rapu gdzie slowo na N pada w co drugim wersie jak nie czesciej i nikt nie robi z tego problemu.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.08.2014, 17:39
jak już to takie ważne kibolstwo to dla np GW to stanie na młynie w koszulce i szaliku a nawet gorzej bo pisali kiedyś, że pseudokibice
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2014, 18:10
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jak widać, jak się chce i potrafi, to nawet w Chorzowie można zdobyć sponsora.

Zastanawiałem się ostatnio, czy wszystkie te żałosne wpadki i kolejne niepowodzenia Bednarza wynikają tylko z jego złej woli, czy z faktu, że jest po prostu nieudacznikiem. I nie wiem, która wersja byłaby dla nas lepsza.
a jeśli jest nieudacznikiem ze złą wolą i zakutą pałą?
Odpowiedz cytując
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 22.08.2014, 21:40
palikot: O Wyborczej to nawet szkoda gadać W naszym coraz bardziej lewackim świecie i dyktaturze politycznej poprawności wystarczy powiedzieć słowo "Żyd" żeby uznać kogoś za rasistę, faszystę, ksenofoba itd.
Ja uważam, że miejsce na stadionie jest zarówno dla ultrasów (do czasu bojkotu sam się do nich zaliczałem) jak i dla pikników. Niestety Bednarz ma inne zdanie i atmosfera oraz frekwencja na R22 jest po prostu tragiczna.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.08.2014, 11:10
Stało się!

Jacek Bednarz zostaje z dniem dzisiejszym niemiłym wspomnienem. Wszyscy po bilety i karnety!

Wisła wygrała. Oby to był początek czegoś wielkiego i bezwarunkowego porozumienia kibiców na stadionie. Piekny poniedziałek.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.08.2014, 11:10
Co prawda informacja z 12:15, jest 12:09,ale.....
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ze_stanowiska/
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.08.2014, 11:13
OBY to była prawda, oby. Mam tylko wrażenie, że to byłoby zbyt proste i za pół godziny dowiemy się, że nie jest już prezesem, tylko np. v-ce prezesem.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.08.2014, 11:18
Nie uważałem Bednarza za całe zło Wisły, ale tak brak kibiców na stadionie, że w sumie ta informacja mnie cieszy
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.08.2014, 11:18
Oby tych karnetów dużo się sprzedało bo facet miał kontrakt do 2015 roku i nie sądzę żeby z tych pieniędzy dobrowolnie zrezygnował.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2014, 11:19
TAK! 10 znaków
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 25.08.2014, 11:21
Nareszcie wR22acamy ! Czas świętować
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.08.2014, 11:23
https://www.youtube.com/watch?v=xVkSxl0EaTs

W końcu!!!!!!!! Szacun dla nas - dla tych którzy wytrwali
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.08.2014, 11:24
Jedyny poniedziałek, który będę wspominał z uśmiechem
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.08.2014, 11:36
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 25.08.2014, 11:38
https://www.youtube.com/watch?v=WcS5wzPfl0c

„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.08.2014, 11:39
Mam nadzieję że nowy prezes nie wpadnie na pomysł zwolnienia Smudy i wrzucenia "swojego" trenera.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 25.08.2014, 11:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No zaraz, a Smuda czasem tez nie mial odejsc ?

Dobrze, ze kibice wracaja ale mam nadzieje, ze tylko po to zeby dopingowac, a nie wyciagac reke po kase z klubu.
Ze ....a co ?!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.08.2014, 11:47
Gratulacje z Gdańska! Pamiętajcie jednak, żeby "zachowywać" się w piątek, bo inaczej dacie niesamowity pretekst obrońcom Bednarza. A i celowe prowokacje mogą się pojawiać.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2014, 11:48
Dobrze, ze kibice wracaja ale mam nadzieje, ze tylko po to zeby dopingowac, a nie wyciagac reke po kase z klubu.
dokładnie tak.

Cieszy mnie odejście Bednarza, dlatego że wrócą kibice. Mam nadzieję, że na uczciwszych warunkach. Wisła na to zasługuje.

W dodatku klub powoli wychodzi na prostą. Nowy prezes, mam nadzieję że ogarnie większość spraw do zimy. W szczególności licencyjnych, spraw sądowych które trwają, wierzycieli i wielu innych ciężkich tematów. Szczerze powiedziawszy tu przydały by się nawet i dwie nowe osoby w zarządzie.

Teraz priorytet tu umożliwić kibicom zakup biletu. Bo jeśli nasz system nie mógł znieść 6 tyś kibiców, to gdy przyjdzie ich 15, a na Legie ponad 20 (30?), to już się robi duży kocioł.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 25.08.2014, 11:53
To pół sukcesu. Teraz odwieszenia i nowy prezes.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2014, 11:53
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje, że ktoś sie poprostu nie wjebał na cudownie działającą strone klubu i nie wpisał takiego newsa dla jaj
Onet:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...y-krakow/sye23
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.08.2014, 11:54
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj aż Ci SKWK wyda zgodę
nie przez decyzję o bojkocie SKWK nie chodziłem na mecze. Nie chodziłem ponieważ solidaryzowałem się z pokrzywdzonymi przez gnidę Bednarza. Równie dobrze ja mogłem się znaleźć wśrod osób z blokadą konta, gdybym poszedł na piwo do "Wislaków" po meczu z Ruchem.

Więc też nie oczekuję zgody SKWK na powrót na stadion. Rozumiem, że Ty takimi kategoriami myślisz, oczekujesz czyjejś zgody albo jej braku, np. Gówna Wybiórczego lub Gazety Krakowskiej...

Piękny dzień!!!!

No zaraz, a Smuda czasem tez nie mial odejsc ?

Ty masz chyba wislaportal lub gównoprawda w głowie. W ostatnim czasie jedynym warunkiem zakończenia bojkotu było odejście Bednarza!
Mam nadzieję, że teraz klub będzie współpracował z SKWK i TS nad renowacją grobu Henryka Reymana, budową Jego pomnika oraz tworzeniem muzeum klubowego.

AVE WISŁA!!!!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.08.2014 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.08.2014, 11:57
no to kibole wygrali - żenada..... Decyzja zarządu Wisły - żenada.... Przyszłość Wisły - żenada....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów