|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Potem się zastanów co piszesz buraku (i nie obrażaj się - burak to popularne określenie wieśniaka przecież ) |
|
|
|
Guest
|
|
|
Język jest fajnym tworzywem - żywym i plastycznym więc to my tworzymy go na bieżąco. O to wlasnie chodzi. Tak samo dla jednego czarnuch (nigger badz nigga ma dla murzynow inny wydzwiek z ust bialego (a i to nie zawsze) a inne z ust czarnego)) moze miec wiele znaczen tak samo dla innego kibol , np w gwarze wielkopolskiej albo dla profesora Miodka czy Bralczyka (bo oni tworza slownik PWNu) misiaczku wiec sorry ale nie zablysnales zbytnio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
e tam maczał palce, są knajpy dla homo może też być strona dla miłośników Jacka, czyż nie? Przecież tacy są, czyż nie?
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Widzę, że żywo korzystasz z gwary wielkopolskiej, aktywnie wspierając się wyszukiwarką
![]() Skocz więc sobie buraczku na Acton albo przejedź się do Paryża na Doudeville i zaczep ziomków pod sklepem per "nigga". Ciekawe jaki byłby z Ciebie kozak Strasznie się pogubiłeś. Swoją drogą - sądzę, że ta dyskusja pogłębia gremialną kompromitację, o której wspomniałem parę postów wyżej. Czas się zająć Pogonią, Stępińskim i formą Burligi i skończyć z idiotycznymi tłumaczeniami rodem z prokuratury białostockiej. Do zobaczenia na meczu buraku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To jak już wy to i ja dorzucę 3 grosze:
Ten kto obraża się za etykietkę którą ktoś mu narzuca za jakieś zachowanie, po prostu potwierdza to, że ten kto mu ją narzuca ma rację. ![]() Mnie słowo ani piknik ani kobol nie obraża, bo wiem, że czasem sam stoję na pustym sektorze albo sektorze wypełnionym piknikami i nie będę sam do siebie darł ryja jak głupi. Tak samo mi się zdarzy być czasem kibolem, czyli brzydko krzyczeć, czy skakać za bary a nawet jakąś butelką rzucić jak trzeba. ![]() To jaką ktoś rolę pełni na stadionie to jest jego wybór, czasem niezależny przymus. Problemem jest to, czy przestrzega się jakieś ogólne zasady, czy się je łągodnie mówiąc pierd.... Jak komuś zwraca się uwagę, na to że nie przestrzega zasad i on się na to obraża, to znaczy, że ma świadomość, że robi źle, bo mu się nie chce robić inaczej, bądź robi to celowo.To jest proste. Obraza byłaby wtedy, gdyby te zasady szanował i je stosował, a wtedy ktoś by mu zarzucał, że robi je źle (słynna z polityki sprawa JKM z Bonim). Ja o tym mówiłem, dlatego z tym czarnym(nie czarnuchem!) chciałem zaznaczyć, że jest on czarny a nie biały, więc tak jak mnie nie może obrazić określenie biały, białas, itp. tak, czarnego nie może obrazić czarny, czy czarnuch.Jeśli zostałbym pomówiony to tak jest to obraza. Oczywiście aktywiści, mocno powiązani z UE i USA, którzy szukają przywilejów dla pewnych grup społecznych, wykorzystują semantykę do walki o wpływy(np, homoseksualisci, żydzi, czarni itp.) ale to każdy logicznie myślący człowiek jest wstanie wiedzieć o co chodzi. Koniec OFF TOP z moje strony
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.08.2014 o godz. 16:49.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Guest
|
|
|
Oczywiscie ale jak widac niektorzy wola zeby wikipedia za nich myslala
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dżizys dzieciaku.. Podałem Ci chyba 4 sposoby na skonfrontowanie Twoich wyobrażeń z rzeczywistością, nauczyłem Cię trudnego słowa, a Ty mylisz myślenie z cytowaniem. To chyba dla takich osób jak Ty 20 lat temu wprowadzono na maturze źródła ale jak widać system edukacji wciąż zawodzi (zakładam, że masz maturę, n'est ce pas?)
Palikot - zauważ jakie czynności wymieniłeś opowiadając o swoim "kibolstwie". Pax Romana Panowie - pohejtujcie internetowy system sprzedaży biletów. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Faktycznie dajmy sobie spokoj bo slowo pisane do Ciebie nie dociera. Ty powyzywaj sobie SKWK i posluchaj byle jakiego murzynskiego rapu gdzie slowo na N pada w co drugim wersie jak nie czesciej i nikt nie robi z tego problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
jak już to takie ważne kibolstwo to dla np GW to stanie na młynie w koszulce i szaliku a nawet gorzej bo pisali kiedyś, że pseudokibice
![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
palikot: O Wyborczej to nawet szkoda gadać
W naszym coraz bardziej lewackim świecie i dyktaturze politycznej poprawności wystarczy powiedzieć słowo "Żyd" żeby uznać kogoś za rasistę, faszystę, ksenofoba itd.Ja uważam, że miejsce na stadionie jest zarówno dla ultrasów (do czasu bojkotu sam się do nich zaliczałem) jak i dla pikników. Niestety Bednarz ma inne zdanie i atmosfera oraz frekwencja na R22 jest po prostu tragiczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Stało się!
Jacek Bednarz zostaje z dniem dzisiejszym niemiłym wspomnienem. Wszyscy po bilety i karnety! Wisła wygrała. Oby to był początek czegoś wielkiego i bezwarunkowego porozumienia kibiców na stadionie. Piekny poniedziałek. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co prawda informacja z 12:15, jest 12:09,ale.....
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ze_stanowiska/ ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
OBY to była prawda, oby. Mam tylko wrażenie, że to byłoby zbyt proste i za pół godziny dowiemy się, że nie jest już prezesem, tylko np. v-ce prezesem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Nie uważałem Bednarza za całe zło Wisły, ale tak brak kibiców na stadionie, że w sumie ta informacja mnie cieszy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oby tych karnetów dużo się sprzedało bo facet miał kontrakt do 2015 roku i nie sądzę żeby z tych pieniędzy dobrowolnie zrezygnował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
TAK! 10 znaków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nareszcie wR22acamy ! Czas świętować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=xVkSxl0EaTs
W końcu!!!!!!!! Szacun dla nas - dla tych którzy wytrwali ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jedyny poniedziałek, który będę wspominał z uśmiechem
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję że nowy prezes nie wpadnie na pomysł zwolnienia Smudy i wrzucenia "swojego" trenera.
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Gratulacje z Gdańska! Pamiętajcie jednak, żeby "zachowywać" się w piątek, bo inaczej dacie niesamowity pretekst obrońcom Bednarza. A i celowe prowokacje mogą się pojawiać.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Cieszy mnie odejście Bednarza, dlatego że wrócą kibice. Mam nadzieję, że na uczciwszych warunkach. Wisła na to zasługuje. W dodatku klub powoli wychodzi na prostą. Nowy prezes, mam nadzieję że ogarnie większość spraw do zimy. W szczególności licencyjnych, spraw sądowych które trwają, wierzycieli i wielu innych ciężkich tematów. Szczerze powiedziawszy tu przydały by się nawet i dwie nowe osoby w zarządzie. Teraz priorytet tu umożliwić kibicom zakup biletu. Bo jeśli nasz system nie mógł znieść 6 tyś kibiców, to gdy przyjdzie ich 15, a na Legie ponad 20 (30?), to już się robi duży kocioł. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To pół sukcesu. Teraz odwieszenia i nowy prezes.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...y-krakow/sye23 ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
nie przez decyzję o bojkocie SKWK nie chodziłem na mecze. Nie chodziłem ponieważ solidaryzowałem się z pokrzywdzonymi przez gnidę Bednarza. Równie dobrze ja mogłem się znaleźć wśrod osób z blokadą konta, gdybym poszedł na piwo do "Wislaków" po meczu z Ruchem.
Więc też nie oczekuję zgody SKWK na powrót na stadion. Rozumiem, że Ty takimi kategoriami myślisz, oczekujesz czyjejś zgody albo jej braku, np. Gówna Wybiórczego lub Gazety Krakowskiej... Piękny dzień!!!!
Mam nadzieję, że teraz klub będzie współpracował z SKWK i TS nad renowacją grobu Henryka Reymana, budową Jego pomnika oraz tworzeniem muzeum klubowego. AVE WISŁA!!!!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.08.2014 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no to kibole wygrali - żenada..... Decyzja zarządu Wisły - żenada.... Przyszłość Wisły - żenada....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|