|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak sie ulozylo ze w ostatnich 5 kolejach że było tylko 5 spotkań bezpośrednich miedzy top8.
W kolejnych 5 kolejkach będzie takich spotkan łącznie 12 i siłą rzeczy srednia punktów jaka beda zdobywac zespoly spadnie. Te punktowanie czolowki to anomalia, a nie cos co będzie trwać do konca sezonu. Obstawiam że nawet 4 pkt w meczach z BBT, Plockiem i Tychami nie wyrzuca nas po 32 kolejce z top6. Potem natomiast trzeba zapunktowac za 3 pkt ze Stala Stalowa Wola aby byc w barazach
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.04.2025 o godz. 08:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Tak jest przedłużajmy ten szrot w postaci jaroszka, alfaro, kiakosika i reszty, są mega przydatni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Koźmiński napisał, że Kwiecień chce w Wieczystej topowego trenera, nawet Skorżę lub kogoś kto aktualnie pracuje w czołówce ESY (Feio?). Między bajki można chyba włożyć zatem jego wejście w Wisłę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Oczywiście, że tak.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jan Urban odmówił Wieczystej Kraków
Były trener Górnika otrzymał atrakcyjną ofertę poprowadzenia klubu z Krakowa (w którym na co dzień mieszka), ale z tego co słyszę, nie był zainteresowany. https://x.com/s_staszewski/status/1914612131770622239 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
No bo kto jest topowy? Papszun, ten z Jagi i ktoś jeszcze? Skorża? A po co Mu Wieczysta? Siedzi sobie z daleka od tego bagienka na dobrym kontrakcie, będzie chciał to posiedzi dłużej w tym czy innym klubie. A jak wróci w odpowiednim momencie to reprezentacja będzie czekała z otwartymi rękami, a jak nie to legie, amiki, Widzewy czy inne motory. Swoją drogą- czy bycie selekcjonerem reprezentacji z może pięcioma dobrymi piłkarzami w tym dwoma gruuubo po trzydziestce to prestiż czy zawodowe samobójstwo (fakt że bdb opłacane).
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.04.2025 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Do Magiery też się odezwał - co tylko pokazuje na ile realne jest porzucenie przez Wieczystej na rzecz Wisły.
I tak tak "Kwiecień nie jest właścicielem Wieczystej, może mieć dwa kluby w 1 lidze blablabla", ale trzeba być naprawdę naiwnym wierząc, że w obecnej sytuacji WK jakkolwiek poważnie rozmawia z JK. Chyba, że tematem jest "Jarek, ale będziesz miał z czego oddać?" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwietniowi pali się dupa, bo jak teraz nie wejdzie to trzeba będzie znowu kupę kasy wyłożyć, a ostatnie wyniki nie są optymistyczne. Dlatego liczy na trenera, ale chętnych nie widać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Żaden poważny trener nie chce sobie ubrudzić tym projektem CV. Po co się męczyć, jak nie wyjdą 3-4 mecze (a wynik oczywiście potrzebny na już) i wylatujesz z hukiem. Lepiej poczekać na bezpieczną posadkę w jakimś Zagłębiu Lubin albo innym Piaście - bez spiny, pewna kasa, no i do tego Ekstraklasa.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ale np. taki Feio jeśli przegrałby PP czyli nie awansowałby do pucharów wtedy prawdopodobnie wylot z Legii i dlaczego miałby odmówić? Tym bardziej że ze względu na wybryki nie wszystkie drzwi ma otwarte bo jak ktoś chce mieć spokój w klubie to z nim nie bedzie rozmawiał. Ten z amiki jeśli go wywalą to też co mu zależy, wyjechał zagranicę zarabiać kasę.. w Poznaniu czy Krakowie co za różnica? Papszun i Siemieniec oczywiście w tej chwili i w lecie nie do wyjęcia, w pierwszym zdaniu napisałem dlaczego. Zresztą czas pokaże kogo zdoła podpisać od lata bo w tej chwili wiadomo, że tylko ktoś bezrobotny albo z niższej ligi mógłby przyjść.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 22.04.2025 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
![]() Jedyną osobą, której w krakowskim środowisku piłkarskim pali się dupa jest Zaskroniec. Dla WK Wieczysta to zabawka, hobby lub fanaberia bogacza (wybierz sobie co wolisz). Kolejny sezon w II Lidze to dla niego zapewne powód do konkretnego poirytowana, ale dupa mu się od tego na pewno nie zapali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla bogacza poirytowanie to poważny problem, zwłaszcza kiedy sam sobie stworzy powód tego poirytowania...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma tematu WK w Wiśle z udziałem Królewskiego
To tylko mokry sen tego ostatniego. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
W dniu w którym Lechia ogłasza Fernandeza Wódz brawoszefów ni z gruchy ni z pietruchy ogłasza, że będzie zmieniał herb. Brawoszefy natychmiast zaczynają rozkminiać zadany temat i zapominają o reszcie. Potem, mimo że zbieżność dat jest oczywista, przez rok czekają na zmianę i na koniec łykają wytłumaczenie braku akcji, którego nie zaakceptowałby sprytniejszy przedszkolak. W dniu zaprzepaszczenia szans na awans brawoszefy dostają obietnicę planu trzyletniego. Dyskutują o nim zawzięcie zapominając, że właśnie wydarzyła się największa klęska w 118-letniej historii klubu. Potem się okazuje, że plan będzie później bo… zmienił się trener. Potem plan ma być przy okazji sprawozdania finansowego a potem już nie wiadomo kiedy. Komentariat wszystkie te miesiące twardo czeka i dyskutuje o tym zgrabnym temacie zastępczym. W dniu w którym (po wcześniejszej kilkudniowej szopce z podkręcaniem nastrojów greckimi fotkami wrzucanymi przez żonkę itp) Prezesa Wszech Czasów jak dzieciaka wystawia do wiatru jakiś leszcz z ligi greckiej do opinii publicznej dociera hiobowa wieść o rychłej inwestycji Kwietnia. I znów towarzystwo zapomina o bożym świecie i zajmuje się podrzuconym wątkiem. Najpierw porozumienie jest tuż-tuż. Potem trzeba „chwilę” zaczekać. Potem do końca sezonu. A na końcu sezonu znów jakaś teoria z dupy czemu się nie udało i znów brawoszefy będą łykać. A takich numerów w mniejszej skali było znacznie więcej. Z opowieścią o produktach AI ratujących budżet Wisły dla inteligentnych inaczej na czele. I teraz tak. Ja rozumiem, że obecni tu zwolennicy nigdy nie ujawnionego talentu Alberta Rude o ilorazie inteligencji na poziomie rozwielitki toczą tasiemcowe dyskusje o tym kolejnym bąku Jarosława. Ale reszta? Chociaż to głównie Ci sami, którzy twardo dyskutują o kadrze na Ekstraklasę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
bez przesady z tym Kwietniem i trenerami
od 2019 był : Cecherz, Smuda, Marzec, Lobo, Musiał, Peszko (tego tymczasowego nie licze) czyli 6 trenerów na 7 sezonów to chyba poniżej polskiej średniej ? dla przykładu my mieliśmy od 2019 dziewięciu (tymczasowych nie licząc) sredniej z czasów Cupiała nie chce mi sie wyciągać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tym, że prezio wspominał o jakimś planie, czy faktem, że jakiś żabojad się na nas wypiął ekscytowały się tylko Tobie podobne płaczki... W międzyczasie wrócił Poletanovic, spełniliśmy wymogi licencyjne, pozbyliśmy się Fazlagicza i dalej mamy realne szanse na awans co Tobie podobnym defetystom w gładziutkich mózgach się nie mieściło. Dalej trzymaj za przegrane jak rasowy kibic ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeden tydzien a juz mamy Urbana, Skorze i Petrescu. Jutro bedzie Nawalka, a w piatek sciagna Kasperczaka z emerytury.
Dziennikarstwo upada. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda Twojej energii. Skup się na wchodzeniu wiadomo komu wiadomo gdzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Do przyprawiania gęby preziowi nie będę zachęcał, bo Twoja forumowa aktywność jest do porzygu monotematyczna i raczej się to nie zmieni ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem jak to się skończy z W. Kwietniem, ale mimo wszystko to jest imo realny temat, a nie wrzuta, aby coś przykryć. Nigdy by się WK nie zgodził na używanie jego wizerunku dla gierek Królewskiego, a ten drugi na pewno by nie ryzykował bez jego zgody takich zabaw.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
„Stadionowe” newsy są dzisiaj takie, że WK narzeka, że niepotrzebnie na bańce dał zgodę na te tweety bo się zrobiło zamieszanie. Wygląda to wiarygodnie patrząc na ciszę w oficjalnym eterze, ale ja w te opowieści nie wierzę. Wg mnie WK lubi jak się o nim mówi i się go prosi (częste u bardzo bogatych ludzi) i nie tylko alko było powodem tej „otwartości”. W samą transakcję nie wierzę od początku. Ja żyję i pracuję na rynku stojącym transakcjami od lat. I uwierz mi - transakcje się robi po cichu a nie gada o nich publicznie. Każdy wyciek to najczęściej kilkadziesiąt procent prawodpodobieństwa na zamknięcie mniej. Tylko u nas zawsze głośno bo mamy narcyza na właścicielskim stołku, który w transakcje jest równie dobry jak w technologie i piłkę nożną. Poza gadaniem nie ma tam nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może, ale tu się nie klei dużo rzeczy. Np. artykuł w Krakowskiej, o którym zapewne WK wiedział i myślę, że gdyby chciał to jednym słowem by go zablokował (znają się dobrze z Karczem). A on był już chwilę po spotkaniu.
Ja napiszę tak: czy temat istnieje dalej realnie? Moim zdaniem tak. Czy zakończy się powodzeniem? Będę mocno zdziwiony. Czy bym chciał? Oczywiście, jak chyba 99% kibiców Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Na warunkach jakie przedstawił Prezesek, nie ma najmniejszych szans.
Dlaczego? Przyjmijmy, że chcesz kupić mieszkanie. Ma ono wartość rynkową 500 tyś zł. Ale jest na nim hipoteka 800 tyś zł. I jeszcze wpis, że dotychczasowy właściciel może w nim dożywotnio mieszkać. Wejdziesz w to?
Jeżeli Prezesek spłaci "hipotekę" i "wymelduje się" z klubu to być może WK rozważy propozycję. Ale to się nie stanie, więc powrót do zdania pierwszego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój. Temat naprawdę nieaktualny.
Wisła jest zdana na Królewicza. Jak to się skończy? Ja swoje zdanie mam. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
|
"Jesteś idolem, wielbi Cię tłum. Gdzie się pojawiasz słychać zdumionych głosów szum. W porannej prasie widzisz codziennie swoją twarz. Z możnymi tego świata o wielkie stawki grasz." Właśnie tak, posługując się tekstem A. Mogielnickiego, wygląda życie naszego Oświeconego , który włada naszym klubem. Chłop głupi nie jest, doskonale wie jaki ekwiwalent reklamowy daje mu "posiadanie" Wisły. Wie również, że dzisiaj prowadzi życie jak z piosenki "Zamki na piasku" a jutro może być "jedynie" wyróżniającym się prezesem informatycznego start-up'u, znanym z tego, że kiedyś prezesował Wiśle. Lampy fleszy i neonów dają przyjemne ciepło, od którego można się uzależnić, ale gdy gasną pojawia się ciemność, smutek i żal za tym co było.
Podobnie jak Sandomingo też mam swoją teorię jak to się skończy i nie są to kolorowe obrazki. Upadek lub awans do ekstraklasy i wieczna przeciętność połączona z rokroczną walką o spięcie budżetu... W jednym lub drugim przypadku z Oświeconym u steru. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|