The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2010, 12:14
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
a jaka będzie widoczność na trybunie wschodniej jak zawiesza telebim i reklamy przecież to ma długość 1 sektora trybuny
na samej górze będą kamery TV
Też mi się to nie podoba, ze zdjęć można odnieść wrażenie że ten kolos zasłoni widoczność 10 rzędom krzesełek i kamerze na podeście... Obyśmy się mylili. Musimy się mylić
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.02.2010, 12:20
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Też mi się to nie podoba, ze zdjęć można odnieść wrażenie że ten kolos zasłoni widoczność 10 rzędom krzesełek i kamerze na podeście... Obyśmy się mylili. Musimy się mylić
http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=504

Tutaj macie info odnośnie telebimu.
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2010, 12:45
Osobiście nie wierze w to, że krzesełka na stadionie będą czerwone. Pomyślcie jak to będzie wyglądało. A,B i C czerwone a E i boki D niebieskie... Miasto nie da jeszcze kasy na wymianę niebieskich krzesełek. Chcieli przecież wymienić krzesełka na składane, ale to kosztuje wiec się rozmyślili. Uważam, że stadion będzie lepiej wyglądał cały niebieski i może ewentualnie z napisem „WISŁA KRAKÓW” na C tak jak to kiedyś ktoś ładnie przedstawił.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 27.02.2010, 13:12
WiernyWiśle napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie wierze w to, że krzesełka na stadionie będą czerwone. Pomyślcie jak to będzie wyglądało. A,B i C czerwone a E i boki D niebieskie... Miasto nie da jeszcze kasy na wymianę niebieskich krzesełek. Chcieli przecież wymienić krzesełka na składane, ale to kosztuje wiec się rozmyślili. Uważam, że stadion będzie lepiej wyglądał cały niebieski i może ewentualnie z napisem „WISŁA KRAKÓW” na C tak jak to kiedyś ktoś ładnie przedstawił.
Pomyśl o tym, że na D i E krzesełka są już wyblakłe. Jeśli zrobią na wschodniej i zachodniej również niebieskie to dopiero to będzie nieciekawie wyglądało...Mimo wszystko czerwone na A, B i C wygladały by chyba najlepiej. Szkoda, że nie ma takiej wizualizacji.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 27.02.2010, 13:12
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Poczekajcie na razie z krzeselkami i pochopnymi wyborami. Majchrowski da odpowiedz i wtedy przypuszczam ze zostanie ogloszony konkurs. A nawet jesli odpowiedz bedzie negatywna to mysle ze mamy na tyle duza sile przebicia ze krzeselka beda takie jakich beda chciec kibice. Projekt musi byc wypasiony i wybrany sposrod wielu propozycji.
Jak komus sie nudzi to niech juz teraz sobie porysuje. Wg mnie fajnie gdyby na wzorze pojawil sie najprostszy z mozliwych tekstow oddajacych to co wszyscy kibice mysla o naszym klubie i naszym miescie: "Wisła Pany"

I bardzo dobry jest tez pomysl ze zmianą nazwy sektora D na X - Dziesiątkę!!
Z tym "Wisła Pany" to chyba żart ? Tekst dobry na flagi, szaliki etc. ale nie na napis z krzesełek!

+1 dla jednolicie czerwonych siedzisk.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.02.2010, 14:06
blanco napisał(a):Wyświetl post
Coś ostatnio same dobre wieści Może jednak zdążymy z tym stadionem na europejskie puchary
Taaa, trybuna w całości musiałaby być gotowa w 3 miesiące, w tym samym czasie trzeba byłoby ogłosić przetarg na IT, rozstrzygnąć go, wykonać instalacje i wyposażenie. Nierealne krótko mówiąc.
Pozytywne zapowiedzi niech sobie będą, ale nie ma co w nie wierzyć i łudzić się, że stadion będzie w lipcu po odbiorach. Imo jeśli do lipca wyrobią się z konstrukcją żelbetową w stanie surowym ze wszystkimi stopnicami, to będzie bardzo dobry wynik. Oby w kolejne 5 miesięcy udało się trybunę wykończyć, wyposażyć i zamontować dach. Oby też do tego czasu rozstrzygnięto sprawę IT oraz trybuny północnej.
Później odbiory.
Trybuna wschodnia budowana jest już od 12 miesięcy (nie liczę ścianki szczelinowej, wtedy wyszłoby już ponad 1,5 roku), a do końca prac jeszcze daleko. Same odbiory wraz z dopuszczeniem do użytku w najlepszym wypadku potrwają około 2 miesięcy.
Lepiej nie oczekiwać cudów i przygotować się na rundę jesienną sezonu 2010/2011 na Hutniku, w lutym 2011 powinniśmy spodziewać się stadionu gotowego pod klucz, po odbiorach.
Jeśli stadion zostanie oddany do użytku szybciej, to będzie radość, jeśli zrobimy wielkie oczy, bo stadion nie gotowy według zapowiedzi to będzie płacz jak po stracie E2012 przez Kraków. Wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują, iż Wisła w tym roku na stadion nie wróci.
Trzeba też przygotować się na kolejne przegłosowywania budżetu, bo oprócz tych 11mln będzie jeszcze pewnie przegłosowanie funduszy na IT oraz na trybunę północną.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2010, 14:14
Prosze Was z tym "śniegiem" wygląda to, jak ktoś wspomniał jak kupione u ruskich na targu. Brakuje tylko złotych albo chromowanych elementów... Podobno drużyny z czerwonymi krzesełkami statystycznie najwięcej wygrywają domowych meczów, także jestem za
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.02.2010, 14:37
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Prosze Was z tym "śniegiem" wygląda to, jak ktoś wspomniał jak kupione u ruskich na targu. Brakuje tylko złotych albo chromowanych elementów... Podobno drużyny z czerwonymi krzesełkami statystycznie najwięcej wygrywają domowych meczów, także jestem za
Jak mieliśy niebieski krzesełka to przez 5 lat nie przegraliśmy w lidze
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 27.02.2010, 15:11
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Pomyśl o tym, że na D i E krzesełka są już wyblakłe. Jeśli zrobią na wschodniej i zachodniej również niebieskie to dopiero to będzie nieciekawie wyglądało...Mimo wszystko czerwone na A, B i C wygladały by chyba najlepiej. Szkoda, że nie ma takiej wizualizacji.
Czerwone mogą być, ale nie zgadzam się że niebieskie wyblakły. Owszem są brudne od pyłu i brudu z budowy, ale nie wyblakłe. Zwracałem uwagę na temat od powstania trybuny E i pod zadaszoną trybuną krzesełka nie wyblakły, tak jak blakły na niezadaszonej c i ab.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.02.2010, 09:59
No nie żartuj sobie, że taką 'sraczkę' chciałbyś na stadionie .... i nie pisz w imieniu wszystkich kibiców.
NIe pisze w imieniu wszystkich kibiców - to raz.Gdzie to niby zauważyłeś.Tylko w imieniu tych którzy się parę tygodni temu wypowiadali na ten temat
Dwa-to dyskusja o krzesełkach była ładnych kilka stron wcześniej i jakoś większa część krytykantów tego wzoru się zdrzemnęła i dopiero teraz się odzywa.
Trzy - żaden wzór nie dogodzi wszystkim, to akurat pewne
Cztery-do kłapania co się komu podoba a co nie - na necie jest masa ludzi- jak było hasło w styczniu żeby zebrać się i podziałać w sprawie stadionu i hali to zgłosiło się zaledwie parę osób.Nie widziałem żadnych czarnych,wonskich czy wojtal żeby byli chętni.Pozostawie to bez komentarza
Pięć- nie ma żadnej pewności że za parę tygodni - jak odpowie prezydent- będzie sens cokolwiek organizować- w sensie konkursu, bo na wschodniej jak się ociepli- mogą już układać krzesełka, a na pewno je muszą wcześniej zamówić.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.02.2010 o godz. 10:02.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2010, 12:39
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
NIe pisze w imieniu wszystkich kibiców - to raz.Gdzie to niby zauważyłeś.
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Panie Darku, jako że prawie jednogłośnie wszyscy są za takim projektem układu krzesełek: ....
Też odniosłem podobne wrażenie jak wonski_eNHa. Może i ciekawy pomysł tego śniegu, ale z pewnością nie wszystkim się podoba.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.02.2010, 12:55
Śnieg nie wszystkim się podoba, i ja się do tego grona zaliczam. Jedyny plus takiego rozwiązania, że mniej będzie widać, jak trybuny będą pustawe. Ja tam wole trybuny pełne

Zdając sobie sprawę, że kolor czerwony trybun z różnych względów jest najbardziej trafny, nie miałbym nic przeciwko, żeby zostało tak jak było przed remontem: krzesełka niebieskie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2010, 13:17
loomp napisał(a):Wyświetl post
Z tym "Wisła Pany" to chyba żart ? Tekst dobry na flagi, szaliki etc. ale nie na napis z krzesełek!

+1 dla jednolicie czerwonych siedzisk.
Bo?
Jak cos mowisz to uragumentuj to.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.02.2010, 13:31
Dla zainteresowanych, wypiska tego co oznaczone zostało jako IT w Gdańsku:
Cytat:
Za 71,9 mln ma zostać zrealizowane:
1. INSTALACE BEZPIECZEŃSTWA
1.1 system monitoringu CCTV
1.2 system kontroli dostępu i system sygnalizacji włamania i napadu
1.3 system biletowy
1.4 system przywoławczy dla osób niepełnosprawnych
1.5 system wideo domofonów
1.6 system monitoringu konstrukcji dachu
1.7 system zarządzania bezpieczeństwem obiektu SMS (integracja z systemem BMS i SSP)
2. INSTALACE AUDIOWIZUALNE
2.1 system nagłośnienia obiektu (zintegrowany z systemem DSO)
2.2 Digital Signage (znakowanie cyfrowe)
2.3 ekrany multimedialne
2.4 systemy audiowizualne dla sal konferencyjnych
3. INSTALACJE TELEINFORMATYCZNE I TELEKOMUNIKACYJNE
3.1 infrastruktura sieć LAN
3.2 węzły Centrum Przetwarzania Danych
3.3 węzły styku z operatorami zewnętrznymi
3.4 infrastruktura dostępu bezprzewodowego WLAN
3.5 system zarządzania urządzeniami sieciowymi
3.6 system komunikacji głosowej, wideo oraz call center.
PROJEKT I WYKONANIE SYSTEMÓW
1. System zegara centralnego
2. System do realizacji przekazu TV z wydarzeń na stadionie i zarządzanie treścią
3. Systemy teletechniczne na zewnątrz obiektu w tym:
3.1 Wyposażenie toru wrotkarskiego
3.2 System nagłośnienia wokół stadionu
3.3 System oświetlenia specjalnego
4 System parkingowy
5. Wyposażenie serwerowni – Centrum Przetwarzania Danych
6. System integrujący poszczególne komponenty/systemy ICT
7. Zarządzania nieruchomością Facility Management z funkcją Service Desk
ELEKTRYKA
1. Wykonanie zasilania dla IT i CCTV
KLIMATYZACJA
1. Wykonanie klimatyzacji dla IT
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9420

Nawet licząc, że część rzeczy w wypadku stadionu Wisły odleci, to i tak może być gorąco z ceną.
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 28.02.2010, 14:07
Bo?
Zanim zażądasz argumentów od kogoś, sam użyj rzeczowych i konkretnych.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.02.2010, 14:16
Bo?
Walnijmy sobie od razu "opętani"
hasła fajne ale nie ma szans żeby przeszły
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.02.2010, 14:27
Fajnie by było, żeby jakieś hasełko było, chociażby "WISŁA".
To zawsze ciekawsze i ładniejsze niż jednokolorowość
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.02.2010, 14:49
Co do wzorów była dyskusja parę stron temu z przykładowymi projektami, a teraz naglę niektórzy się obudzili
Paint nie boli jak ktoś chce to niech się pobawi i przedstawi jakiś ciekawy projekt to mozna go omówić

PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Dla zainteresowanych, wypiska tego co oznaczone zostało jako IT w Gdańsku:
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9420

Nawet licząc, że część rzeczy w wypadku stadionu Wisły odleci, to i tak może być gorąco z ceną.
Co do IT to trzeba by zobaczyć co ma Legia bo naszemu stadionowi bliżej będzie do Legii niż do Gdańska jeśli chodzi o IT
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 28.02.2010, 16:17
Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się ten super, hiper, ultra nowoczesny wzór samo zapełniający stadion. Więc zrobiłem taki jaki by mi się podobał i nie szpecił by stadionu. W prawdzie podobny był w konkursie ale nie będę rozpaczał nad tym.

ciekawe czy komuś bardziej 'podchodzi' ten od sraczkowego. :]
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2010, 16:24
Wcześniej pisałem, że nie podoba mi się ten super, hiper, ultra nowoczesny wzór samo zapełniający stadion. Więc zrobiłem taki jaki by mi się podobał i nie szpecił by stadionu. W prawdzie podobny był w konkursie ale nie będę rozpaczał nad tym.

Mnie się bardziej podoba Twój wzór niż ten śnieżny. Gdyby taki był na stadionie to byłoby super.
Prostota i elegancja w 1.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2010, 16:26
wonski tylko inną czcionkę i gitara Tak powinien wyglądać stadion. A nie jakiś bazar.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.02.2010, 16:45

Jak najbardziej jestem za takim wzorem, prosty , czytelny. Jeszcze żeby tylko przejscia nie malować na żółto. Co do sraczkowego wzoru to juz wczesniej pisałem , że to jaka s sezonowa moda i za pare lat będzie nudny , obrzydzony itp a taki wzór prosty i elegancki zawsze będzie pasował .
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.02.2010, 16:50

Taki projekt już był kilka stron temu (post #7382)Tylko ten napis "Kraków" jest beznadziejny. Dlaczego? Wystarczy zobaczyć ile krzesełek jest w jednym sektorze-dwie litery tam się zmieszczą, le tylko wtedy gdy będą malutkie co psuje wygląd całości.

Ja i tak wolę projekt z trzema kolorami tylko ten biłay trzeba trochę przebudowac bo rzeczywiście wygląda jak śnieg, ale i tak ta propozycja jest najciekawsza
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.02.2010 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
sztafi
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2010, 17:04
crazykaro tyle tylko czy z tego projektu ilosc kratek bedzie rownala sie ilosci krzeselek.

http://libuszewski.pl/krzeselka.html
Ostatnio edytowane przez sztafi : 28.02.2010 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 28.02.2010, 17:07
Był, pamiętam. Jednak nikt i nic nie sprawi, że kiedykolwiek spodoba mis się 'śnieg' na trybunach.
1. Nieestetyczne jest to wg. mnie.
2. Takie rozwiązanie stosuje się przeważnie na dużych stadionach, które rzadko się zapełniają.
3. Bo tak.

Jeżeli się nie zmieści taka czcionka/wielkość jak pokazałem to wzór powinien wyglądać tak:
(piętro narożników i trybuny ws./ zach. czerwone, dół na niebiesko.)

źródło: post #7382 LukL
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.02.2010, 17:40
sztafi napisał(a):Wyświetl post
crazykaro tyle tylko czy z tego projektu ilosc kratek bedzie rownala sie ilosci krzeselek.

http://libuszewski.pl/krzeselka.html
Nad tym się nie zastanawiałem ale chyba tak. Wystarczy policzyć czy jest te 11 tys siedzeń

Był, pamiętam. Jednak nikt i nic nie sprawi, że kiedykolwiek spodoba mis się 'śnieg' na trybunach.
1. Nieestetyczne jest to wg. mnie.
2. Takie rozwiązanie stosuje się przeważnie na dużych stadionach, które rzadko się zapełniają.
3. Bo tak.

Jeżeli się nie zmieści taka czcionka/wielkość jak pokazałem to wzór powinien wyglądać tak:
(piętro narożników i trybuny ws./ zach. czerwone, dół na niebiesko.)
Ten mikro napis "Kraków" wygląda kanciasto i nieestetycznie bo jest za mały. Jeśli miałby być jakikolwiek napisa to powino być "WISŁA" i tyle żadnych dodatków (no chyba że reklama sponsora tytularnego )
A napis powinien wyglądać mnioej więcej tak:

A co do sponsora Baltic Arena (PGE) to będzie rocznie wydawał za sponsora tytularnego 7 mln zł. U nas spokojnie 5mnl by się wyciągnęło jak by ktoś oczywiście chciał
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.02.2010 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.02.2010, 18:06
Od kiedy na stadion ma wejść 250 pracowników? od jutra? to potwierdzona informacja?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 28.02.2010, 18:13
Podobno tak, zobaczy się jutro
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.02.2010, 18:24
Tak mówił Ochalik, od jutra wchodzi 250 robotników i jadą na 3 zmiany.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 28.02.2010, 20:23
Nie wiem czy zwróciliście na to uwagę, ale dziś przechodząc koło stadionu zauważyłem, że "ramy konstrukcji dachu" zostały solidniej obudowane (mniej więcej tak jak na wizualizacjach). Po prostu te rurki zostały zasłonięte. Muszę przyznać, że od razu lepiej to wygląda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów