|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kuba ma wyjebane.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
to już jest czarno na białym że my szukamy inwestora/właściciela tak żeby nie znaleść
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wpakował nas do 1 ligi, rozpieprzył resztki kasy na Sapałę, czy Baltę, a teraz ma wyjebane. Legenda...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zajebał i ma wyjebane. Taka legenda.
Żarty na bok. Błaszczykowskiemu już znudziło się ratowanie Wisły? Czy Królewski go trzyma z daleka? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam wrażenie, że planem był upadek i start od 4 ligi pod dalszymi rządami rodzinki, ale Jarek wpakował się z ambicją utrzymania ponad 100 letniej tradycji i dlatego po zdobyciu PP legenda nie była zbyt szczęśliwa.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Legenda obraziła się na Jarka na amen, kiedy posypała się prezesurka Władzia Nowaka. Przecież ten chłopek-roztropek w kaloszach został namaszczony przez Świętego Kubusia, jako twarz rodzinnej odbudowy od IV Ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Takie ratowanie to jakby na końcu ktoś kogoś niemalże utopił. A może nie niemalże? Stan krytyczny przecież trwa.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 05.04.2025 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2024
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Z perspektywy czasu można zakładać, że poza krótkim okresem entuzjazmu, chemii to tam nigdy między nimi nie było, nie ma i nie będzie. Funkcjonowanie w takim układzie nie miało sensu już rundę po akcji ratunkowej, nie ma sensu i dzisiaj. Warto byłoby skończyć tę schizofrenię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo od wykopania najpierw prezesa żeby zrobić miejsce dla brata, a potem Hyballi żeby zrobić miejsce dla wuja cała odpowiedzialność niby czyja jest? To Jaro sobie klub rodzinką obsadził? Jaro był tylko zapatrzony jak w obrazek i taka jest jego wina, że był naiwnym młokosem. Ostatecznie prezio Nowak Królewskiego obwinił za budżetowe dziury i skończyło się miłe współdziałanie. Więc przestań pitolić bo wszyscy wiedzą kto decydował, doprowadził nas do 10 miejsca w 1 lidze i oddał władzę kiedy w kasie pojawiło się dno..
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Już lepiej się w ta rodzine obudować niż AI pojebane xd jednym zarzuca się że się sowimi otaczali, a nie widzi że ten się kąkuterami otoczył, a co do pracowników to nawet nie ma kim, bo nikt z takim zjebem nie chce pracować. Kiedyś był prezes, dyrektor itp teraz Jaro pełni wszystkie funkcje xd popracować przy nim mogą jedynie sługusy, które będą szybko odpowiadać na whatsappie i jarać się tabelkami w excelu.
No zajebisty obraz Wisły tej już nie kubusiowej tylko jarkowej. Tematów sportowych, finansowych czy organizacyjnych za czasów Zaskrońca nawet nie poruszam, żeby go doszczętnie nie kompromitować. Za Kuby i rodzinki było źle, za to teraz to już jest cyrk kompletny że wszystkim, łącznie z planem trzyletnim itd. Nawet można porównać to śmieszne zajebałem w stronę trybun, Kuby, z Zaskroncem, który skrzeczy pod gniazdem żeby dać im czas, po czym wywala Moskala po dwóch tygodniach bo miał objawienia sevillskie. Dwie podobne sytuacje, tzn tłumaczenie się kibicom. Kubie wyszło to słabo, za to Zaskrorniec pokonał wszelkie granice żenady i głupoty. Pijacki bełkot na X pomijam, żeby tak jak wspomniałem, nie kompromitować doszczętnie Pana Prezesa. Już nawet się nie mówi, że Wisła to klub mem, bo to weszło w inna gęstość. Nie wymyślono jeszcze określeń na taki cyrk. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Podsumowując... Najgorsze miejsce w historii to zasługa Jarka vel. Drozd, a dno finansowe to dopiero osiągamy pod jego rządami. No kto tu pitoli. Coś ci się poodklejało w głowie czy masz jakiś interes w dezinformowaniu kibiców? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Drozd w takim razie podziękuj Kubusiowi za PP
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Tak więc obsadzenie klubu rodzinką było w pełni popierane przez Królewskiego, zresztą się to nie skończyło bo w zeszłym roku doszło do kolejnego obsadzenia na niższym szczeblu. Przypominam również, że największym hejterem zwolnionego z Wisły, obecnego prezesa lidera Ekstraklasy - Rakowa Częstochowa, jest Jarosław Królewski, krytykujący go do dnia dzisiejszego. Na koniec przypominam, że Jażdzyński mówił, że miał zostać prezesem po spadku, więc to głos Królewskiego zdecydował o Nowaku. Więc bredź o jakimś zauroczeniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Szkoda że Prezesek nie zapatrzył się na Stamirowskiego z Widzewa.
Gość przeszedł tam w 2021 , awansował do extraklasy, systematycznie ugruntowywał pozycję sportową klubu, doprowadził do tego, że klub wychodzi na plus ( 5 mln w zeszłym sezonie), nie ma żadnych długów. Teraz sprzedał klub bogatszemu bo uznał, że dla dalszego rozwoju potrzebny jest nowy impuls i zasobniejszy portfel. Oczywiście zapewne za swoje udziały otrzymał zacną zapłatę, co w pełni mu się należy za tak dobrze wykonaną pracę. Czyli co, można? No można, ale nie u nas |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Ale nikt się tym nie przejmuje, jedziemy na pełnej corupcjovii, jak Titanic, na spotkanie z wiadomo czym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nikt tu takich pieniędzy nie włozy. Predzej czy pozniej bankructwo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wątpię w pojawienie się jakiegokolwiek inwestora. Zapewne wiadomo kto jeszcze nie raz coś przypadkiem chlapnie o niewinnej kawce z tym czy tamtym milionerem, ale jak już dobrze wiemy takie wrzutki to sprytna manipulacja na odwrócenie uwagi od pojawiających się problemów.
Pisałem już jakiś czas temu, że ten finansowy trup, któremu kibicujemy powinien zaprzestać wszelkich aktywności zbędnych do prowadzenia drużyny na tym poziomie rozgrywkowym, zminimalizować koszty i przestać się zadłużać. Alter ego zaskrońca mało mnie nie zjadło wtedy (tak, piszę o tobie Droździe). Po nieco ponad 5 latach od akcji ratunkowej zastanówmy się w jakim miejscu jesteśmy względem punktu wyjścia... Klub w 1. lidze (a nie w Ekstraklasie) z realnym zadłużeniem na poziomie 61,8 mln zł (na początku 2020 r. było to 35 mln zł!!! - źródło: gol24.pl). To jest jakiś nieśmieszny żart. Po tych 5 latach powinniśmy być już na zero z długiem zewnętrznym i szukać inwestora chętnego do zakupu zdrowego organizmu. Wisłą rządzili sharksi i byliśmy zakałą Ekstraklasy, a teraz rządzi nami Jarosław i jesteśmy... sami dobrze wiecie jak nasz postrzega środowisko. Nasza akcja ratunkowa to trochę taka resuscytacja, w której ratownik klęczy ci na szyi i z jednej strony dziwi się, że odpływasz, a z drugiej strony cieszy go podziw gapiów, że taki z niego bohater-ratownik. Ostatecznie i tak umierasz. P.S. Może jakiś obiektywny dziennikarz (najlepiej nie z Krakowa) pokusi się o merytoryczne podsumowanie tego okresu akcji ratunkowej? 5 lat to całkiem sporo, aby ocenić jak nam to ratowanie wyszło. P.S. 2. Czy tylko mi to forum od kilku dni tak strasznie wolno działa?
Ostatnio edytowane przez 39-200 : 11.04.2025 o godz. 12:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Hmmmm....po ponad 6 latach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Tbh, jak wspominałem tutaj, że Kawula odchodzi bo widocznie JK jest tak .......nięty, że już woli iść do niepłacącego Urfera to żartowałem, a tak serio myślałem, że ten ruch jest związany jakoś z jej życiem osobistym i koniecznością przeprowadzki do Gdańska albo z hajsem.
NO ALE JAK WIDAĆ, JEDNAK MIAŁEM RACJĘ XDDDD https://x.com/Daniel_Kazala/status/1911068526472814998 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właściciel Wisły Kraków Jarosław Królewski z prestiżową nagrodą.
Czym jest sama nagroda? Program Young Global Leaders, prowadzony przez World Economic Forum, wyróżnia osoby, które nie ukończyły 39. roku życia (maksymalnie 38 lat w momencie nominacji), i które wywierają ponadprzeciętny wpływ na świat w swoich dziedzinach - od biznesu i polityki, po naukę i technologię. Spośród tysięcy nominowanych, nagradzanych jest co roku zaledwie sto osób, co powoduje, że jest to naprawdę prestiżowe wyróżnienie. Jeśli chodzi o Jarosława Królewskiego, jest on pierwszym Polakiem wyróżnionym w sektorze technologicznym (deep tech) i sztucznej inteligencji. To również pierwszy Polak z takim wyróżnieniem od 2019 roku, a w całej 20-letniej historii programu zaledwie kilku naszych rodaków spotkało to wyróżnienie. https://gazetakrakowska.pl/wlascicie.../c2p2-27473881 Ale żeby ktoś naszego zaskrońca aż tak docenił... szok. Jednak dla zaczadzonych hejterków to nic nie znaczy, istotniejsze są płacze za Kawulą ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz jestem spokojny o AI i algorytmy, które mają szukać piłkarzy, robić transfery, układać taktykę i rozwijać sportowo naszych piłkarzy.
Ciekawe czy jakby się dowiedzieli, że Zaskroniec zrobił taki algorytm, który nawet jednego piłkarza mu nie wyszukal, na którego stac Wisłę, i znalazł tylko takich, którzy tu przyjść nie chcą,, to by te nagrodę dostał hehehe ![]()
drozd:
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mój ulubiony fragment artykułu: "Szerzej Jarosław Królewski dał się również poznać jako uczestnik akcji ratunkowej w Wiśle Kraków w 2019 roku. Z czasem został jej większościowym właścicielem i prezesem, a dzisiaj próbuje z jednej strony ustabilizować sytuację organizacyjno-finansową klubu z ul. Reymonta, z drugiej poprawić jej sportową stronę, awansując po trzech latach do ekstraklasy."
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dobrze to podsumowali chyba w TVP Sport - budowanie składu na zgranych kartach, sytych kotach do niczego nie prowadzi. Za mało ludzi do noszenia fortepianu, sami soliści. Do tego na ławce trenerskiej tak naprawdę chłop bez większego pojęcia o trenerce, bardziej od "robienia atmosfery".
Kolejny słaby mecz pewniaka (do niedawna) do awansu bezpośredniego. Mają niby jeszcze 7 kolejek, ale powoli zaczyna im się to wszystko wymykać z rąk. Trudno sobie wyobrazić, co tam się będzie w środku działo w przypadku braku awansu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ma tam się dziać jak awansu nie będzie? To nam się pali przy dupie finansowo i nam awans potrzebny, a oni sobie najwyżej rok dłużej poczekają. To są zupełnie inne możliwości, oczekiwania i presja. Niby muszą awansować ale tak na prawdę to nic nie muszą. A swój cel prędzej czy później osiągną jeśli Kwiecień dalej tam kasę będzie pompował.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie no Kwiecień będzie wprost wniebowzięty.
Kilka(naście?) baniek na kontrakty, które miały dać awans, spalone w piecu, zmarnowany rok, w lecie kolejny zaciąg nowych kopaczy. Myślę, że presja Kwietnia na wynik jest duża. Wątpię, żeby szczytem jego marzeń było oglądanie kopania się po czole w II lidze przez kolejny rok. Nie po to przepłaca piłkarzy, żeby tkwić na tym piłkarskim zadupiu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale napieprzać na Królewskiego za wyniki to hejterek potrafi, za to Kwiecień przepala dwa razy więcej kasy i trzeba go podziwiać
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do braku awansu Wieczystej jeszcze daleka droga.
Wygrają w Bytomiu i sytuacja się zmieni. A nawet jeśli nie to baraże, gdzie będą faworytem. Martwmy się o Wisłę. Natomiast nastroje pomiedzy JK a WK świetnie pokazuje miejsce, w którym nasz Szef ogladal mecz. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|