The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2017, 10:46
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
To nie żaden szanowny prezes, tylko jebane zero. Czekam tylko na zmianę prezesa pzpn. Już pisałem roku temu o tej rudej stulejce to parę osób pytało "o co z nim chodzi?","przecież bardzo dobry prezes" itp. Macie teraz odpowiedź, co jak i dlaczego. W sumie jednak, kilkanaście wcześniejszych akcji tego pajaca też wam coś powinno dać do myślenia. Idiota tylko się śmiać z błędów potrafi zamiast się zająć czymś pożytecznym.
Z mojej strony to była ironia
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.09.2017, 11:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Logiczne, że odrzucą taki wniosek. Nikogo nad nimi nie ma.
.
nie mozna sie nigdzie odwołać?
Nigdzie nigdzie?
A te europejskie gowna jakies? prawa czlowieka konsumenta jeden czort ?
NIKOGO?

czyli jak dzis ustanowia ze Wisla ma zaplacic 100 mln złotych to klub MUSI to zapłacić i nie ma zadnych drog odwoławczych?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 15.09.2017, 11:39
Nad Komedią Ligi stoi PZPN. Ale jak widać po zachowaniu pewnego Włocha, co wpadł na dwie kadencje porządzić sobie polską piłką, nic z tym fantem nie zrobi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2017, 11:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
nie mozna sie nigdzie odwołać?
Nigdzie nigdzie?
A te europejskie gowna jakies? prawa czlowieka konsumenta jeden czort ?
NIKOGO?

czyli jak dzis ustanowia ze Wisla ma zaplacic 100 mln złotych to klub MUSI to zapłacić i nie ma zadnych drog odwoławczych?
Są rzeczy warte świeczki i nie warte. Ta należy do tych drugich.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.09.2017, 10:02
Jakim trzeba być debilem/kvrwą , żeby wogle dywagować nad karnym na Carlitosie ? 100 widziałem nienależnych karnych , ale wczorajszy był akurat najłatwiejszym do odgwizdania ever , typ założył Carlosowi , takiego czytelnego "haka" że problemu by nie mieli z nim nawet w podstawówce...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 09:39
Są rzeczy warte świeczki i nie warte. Ta należy do tych drugich.
Rozumiem ze Twoja odpowiedz na moje pytanie brzmi TAK?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 15:14
Zażalenie do Trybunału sportu przy polskim komitecie olimpijskim można zawsze złożyć. Tak przecież uratowała się Lechia od ujemnego punktu w sezonie 15/16, choć rozpatrywali ich skargę kilka miesięcy. To jest właśnie ta gra warta świeczki
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.09.2017, 20:38
Zażalenie do Trybunału sportu przy polskim komitecie olimpijskim można zawsze złożyć. Tak przecież uratowała się Lechia od ujemnego punktu w sezonie 15/16, choć rozpatrywali ich skargę kilka miesięcy. To jest właśnie ta gra warta świeczki
Spoko, zakładając nawet pozytywne rozstrzygnięcie, to jak znam polskie realia i podejście Komisji Legii, to okaże się, że cofną jedną kartkę Głowackiemu, który będzie tuż po pauzie za kolejną porcję żółtek, dostanie nową kartkę i... uznają, że musi pauzować, bo właśnie osiągnął limit zmuszający do pauzy

Powiecie, że niemożliwe, nikt się na to nie odważy. Niby tak, w normalnym świecie.

Ale pamiętacie, jak dyskutowaliśmy o VAR - wtedy pisałem o tym, że sam VAR niczego nie zmieni, ważne jest kto go interpretuje i na jakiej podstawie. I co się okazało? Że nawet z VAR-em da się podyktować karnego za faul, którego nie było albo nie uznać prawidłowej bramki. Bo jak za monitorem siedzi jakiś Gil, wymagane są "jednoznaczne" sytuacje, a kamery do oceny sytuacji są inne niż transmisyjne i nikt rzeczywistego z nich obrazu nie weryfikuje, to dalej można sobie wyinterpretować co tam się uznanemu międzynarodowemu arbitrowi (którego nikt za to nie wywali) akurat spodoba.

A to Polska właśnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 22:06
Niestety jest dokładnie tak jak mówisz. Jak usłyszałem że Gil zasiada za kamerą VARu to wiedziałem że to bedzie kuriozum..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.10.2017, 18:59
Jak to jest,że piłkarz wywiera presję na sędzi, a ten mu przyklepuje i sprawdza sytuację no qrwaa od tego jest sędzia,a nie piłkarz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.10.2017, 19:03
Nie ma za co dzisiaj winić sędziego. Przegrywaliśmy 70 minut, nie 7.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.10.2017, 19:25
Może warto wyliczyć.
1. Niepodyktowanie ewidentnego karnego na Boguskim.
2. Co do sytuacji z końcówki połowy z Gonzalezem i Malarzem nie jestem pewien.
3. Brak żółtych kartek dla legionistów za notoryczne faule taktyczne.
4. Brak gwizdka przy ewidentnych faulach na Wiślakach.

Po stronie legionistów to ewentualnie ciągnięcie za koszulkę Niezgody w polu karnym, ale jak w przypadku starcia Malarz-Gonzalez - nie jestem pewien.

Nie można grać swojej gry, gdy sędzia aż tak wpływa na grę i jej płynność.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.10.2017, 19:41
wez sie nie wyglupiaj
jakosci w rozegraniu i pomyslu nam zabraklo a nie wpływu sedziego
najbardzie kontrowersyjna(wlaciwie to nie tyle kontrowersyjna co ewidentny karny) to było jak Ivan chcial rozerwac koszulke Niezgodzie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 22.10.2017, 20:43
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Może warto wyliczyć.
1. Niepodyktowanie ewidentnego karnego na Boguskim.
2. Co do sytuacji z końcówki połowy z Gonzalezem i Malarzem nie jestem pewien.
3. Brak żółtych kartek dla legionistów za notoryczne faule taktyczne.
4. Brak gwizdka przy ewidentnych faulach na Wiślakach.

Po stronie legionistów to ewentualnie ciągnięcie za koszulkę Niezgody w polu karnym, ale jak w przypadku starcia Malarz-Gonzalez - nie jestem pewien.

Nie można grać swojej gry, gdy sędzia aż tak wpływa na grę i jej płynność.
No coment....Jeszcze dorzuć brak Ich asyst przy naszych sytuacjach....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.10.2017, 21:06
Polecam oglądnąć raz jeszcze i policzyć wszystkie faule legionistów, które kwalifikują się na kartkę żółtą.
Ktoś uważa, że nie było faulu na Boguskim?
Ktoś uważa, że nie było nieodgwizdywanych fauli na Wiślakach?
W którym podpunkcie się wygłupiam?

Poza tym nigdzie nie wspomniałem o naszej grze, a temat to "Wisła vs pzpn".
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.10.2017, 23:16
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś uważa, że nie było faulu na Boguskim?
Ja.
10 znaków
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2017, 23:22
Mielismy szczęście, że faulu Gonzaleza na Niezgodzie w I połowie nie sprawdzali bo to była taka sama sytuacja za jaką dostaliśmy karnego we Wrocławiu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.10.2017, 23:48
I tak jak we Wrocławiu tak i w tym przypadku powiedziałbym ze taki karny z dupy, bo jeżeli to był karny to i na Boguski i na Gonzalezie tez, a ręka Hlouska ewidentna. Podejrzewam, ze jeszcze kilka takich sytuacji w obu polach kafnych było i sędzia Frankowski spokojnie mógł odgwizdać ich 6-7, byłoby wesoło, albo przy każdej sytuacji piłkarze powinni wołać o var mecz będzie trwał 120 minut bo w każdej sytuacji 5 na VAR schodziloby
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.10.2017, 06:49
Jeżeli to co zrobił malarz Ivanowi jest zgodne z przepisami, to przepisy są po prostu złe... Przecież jakby Ivan miał mocno wbite korki w murawę to mógł mu malarz karierę skończyć i co ma do tego, że zagrał już piłkę? Za brutalne wejścia bez piłki to są czerwone kartki.... ehhh....
Na Boguskim karnego być nie powinno. Na niezgodzie już bardziej, ale też raczej nie.
Nie widziałem powtórek jeszcze, ale jeżeli hlousek zagrał ręką to powinien być karny i spalony nie ma nic do tego. Odgwizduje się dopiero jak zawodnik będący na pozycji spalonej do tej piłki dopadnie, więc biorąc kolejność zdarzeń to ręka była pierwsza. Poza tym za hlouskiem był jeszcze jeden Wiślak nie na spalonym, do którego ta piłka mogła być grana.
No i jeszcze brak żółtek za taktyczne faule w pierwszej połowie dla judaszyńskiego i guilerme, przez co w drugiej połowie mogli taktycznie faulować (za co judaszyński ponownie nie zobaczył kartki). No i oczywiscie brak żółtej dla jodłowca...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.10.2017, 09:04
czy Weszło dalej publikuje tę niewydrukowaną tabelę, komu sędzia pomógł/zaszkodził ?
bo jeśli tak , to niech któryś z piewców teorii spiskowych przysiądzie na kilka chwil i sprawdzi statystyki z ostatnich powiedzmy 5 sezonów jak to wyglądało w przypadku Legii na tle ekstraklasowej średniej i przedstawi wreszcie jakiś konkret

największy błąd sędziego to jak się wy.......ił o własne nogi

natomiast sam VAR , to wydaje mi sie że łysy Gianni się z tego wycofa po polskim eksperymencie , bo raczej go kompromitujemy, bo póki co w naszym wykonaniu wychodzi z tego loteria prawie pół na pół czyli na to samo wychodzi co zdanie się na sędziego głównego tylko dłużej trwa...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.10.2017, 11:16
Mowisz, masz. Wiadomo, ze to nie jest obiektywne... ale polecam sprawdzic jaka roznica punktow Legia w dwich ostatnich sezonach zdobywala tytul W tym, w ktorym mistrzostwo zdobyl Lech sami spartaczyli bo wylozyli sie w przedostatniej kolejce. Szczegolnie ciekawie wyglada Jagiellonia

Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.10.2017 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 23.10.2017, 11:20
Oprocz przekrecania na korzysc legiunii, trzeba spojrzec np. na Jage.
Byla glownym kontrkandydatem do mistrza w ostatnim sezonie - stad ostatnie miejsce.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.10.2017, 11:28
odszczekuje
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.10.2017, 11:46
Cytat:
No i jeszcze brak żółtek za taktyczne faule w pierwszej połowie
To mnie wczoraj irytowało najbardziej, dobre kilka razy nasi zawodnicy byli w chamski i celowy sposób przytrzymywani, gdy wychodzili na dobrą pozycję/zaczynali kontratak/starali się do kogoś dograć, ale utrzymywali się przy piłce, sędzia dawał przywilej korzyści - i niby wszystko do tej pory dobrze, z tym że po zakończeniu akcji arbiter do faulu kompletnie nie wracał i nie wlepiał Legionistom w 100% zasłużonej żółtej kartki.

Środek pola Warszawiaków nie mógłby grać przez cały mecz tak jak wczoraj, gdyby Frankowski nie był wczoraj tak pobłażliwy.

W ogóle słabo poprowadzony mecz, trzy mocne kontrowersje (dla mnie na bank karny po faulu na Niezgodzie i po interwencji Malarza, pitolenie Stempniewskiego mnie w ogóle nie przekonuje, za taki atak w środku pola byłby rzut wolny i pewnie jeszcze kara indywidualna), kto wyznacza na takie spotkanie Frankowskiego?
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.10.2017, 20:11
Moim zdaniem faul na Boguskim był ewidentny. Owszem, Jodłowiec (Jędrzejczyk?) dziubnął piłkę, zanim kopnął Rafała, ale dziubnął ją tak lekko, że gdyby następnie nie kopnął Rafała, to Rafał by się przy piłce utrzymał.

Ręka Hlouska i spalony. Wydaje mi się, że znowu karny. Jeśli by to nie była ręka, tylko faul na którymś z naszych, to też byłby spalony?

Karny za faule Gonzaleza na Niezgodzie i Malarza na Gonzalezie też trzeba było gwizdnąć.

Do tego mnóstwo drobniejszych "przysług" Frankowskiego dla Legii. Ale nic. DObrze, że nie jestem kibicem Piasta albo Jagiellonii.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2017, 21:06
Ciekawe jak komisja Legii oceniłaby wejście Jodłowca w Lloncha - faul taktyczny a koleś w ogóle nie zainteresowany piłka tylko wywaleniem Lloncha - Frankowski nawet sie kutas niezajaknal....
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.10.2017, 21:21
Skoro ten temat odżył to pytanko, ktoś się orientuje jakie będą kary za rzucanie z trybun przy rogach L.?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 23.10.2017, 21:48
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem faul na Boguskim był ewidentny. Owszem, Jodłowiec (Jędrzejczyk?) dziubnął piłkę, zanim kopnął Rafała, ale dziubnął ją tak lekko, że gdyby następnie nie kopnął Rafała, to Rafał by się przy piłce utrzymał.
Daj pas,nie wiesz dokładnie kto(bo to był akurat Kucharczyk),ale faul był.Trącił pierwszy piłkę.Boguś poczuł kontakt(nie utrzymałby się ,bo już piłkę stracił,wiec przy czym miał się utrzymać?) i teatralnie się wywrócił.Na powtórce niestety chyba ten teatr był dodatkową okolicznością dlaczego sędzia podjął taką a nie inna decyzje.Notabene wtedy byłaby tez druga żółta i w konsekwencji czerwona kartka dla Kucharczyka...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.10.2017 o godz. 21:54.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.10.2017, 21:56
Karnego na Boguskim absolutnie nie było. Kucharczyk wybił piłkę, następnie Boguski potknął się o jego nogę. Sytuację Malarz Ivan ciężko ocenić, więc też raczej bym nie odgwizdał. W pierwszej połowie gdyby piłka nie została wcześniej przecięta to 11 dla ległej. Natomiast sytuacja z ręką to ewidentny karny, piłka leciała w stronę Wojtkowskiego tylko House trącił ją ramieniem.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2017, 13:55
Najpierw trącił piłkę Boguski, potem Kucharczyk, który trącił piłkę, ale nie na tyle mocno, żeby zmienił się lot piłki, a Boguski jakby go nie trącił go Kucharczyk miał szanse dojść do podania i tyle. Zawsze genialny "Pan Sławek" twierdzi, że przy takiej sytuacji (wybicie piłki przez faulującego w polu karnym) należy brać pod uwagę, czy faulowany ma szansę dojść do piłki - no chyba, że faulował Legionista. Oczywiście kontakt był żałosny, a teatralność upadku niewspółmierna - jednak porównajcie to do słynnego karnego na Chrapku - tam nie dość że nie było kontaktu, to jeszcze Chrapek stał tyłem do bramki, więc szans na oddanie strzału wielkich nie miał...
Ciekawi mnie jak to będzie teraz - przy każdej takiej sytuacji 10 piłkarzy obstąpi sędziego i zażąda VAR ? Sędzia Kucharczyk od razu zadysponował VAR......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów