The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2012, 13:12
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Kursu nie robiłem.

Tak, grałem w piłkę po chorobie, nawet po ostrym sobotnim nocnym piciu, mimo że mecz zaczynał się już o 11 rano.

Wina Jaliensa bezdyskusyjna, piłkarski kryminał w tym przypadku. Jaliens musiał w tym przypadku leżeć na dupie i zasłanaić piłce drogę do bramki.

Jaliens wręcz cofnął się przy strzale Buzały.

Jeżeli byłbym trenerem to wziałbym sobie kilka kaset z meczami i zobaczył jak gra pseudo obrona Wisły Kraków. I zobaczyłbym że żaden obrońca nie ląduje na dupie.

Trener nie ma prawa przypuszczać tylko rzucić ....ą i wymagać od cyrkowców takiej formy obrony.

Jeszcze mam jedną sprawę, Garguła nie ma prawa już wystąpić w żadnym meczu Wisły Kraków. Nie dość że gra słabo to w dodatku uważa się za piłkarskiego geniusza. A jest słabym, przeciętnym ekstraklasowym cyrkowcem kopaczem.
Chodzi mi o sytuację z 43 minuty. Garguła jest nikim, cyrkowcem, więc nie miał prawa strzelać z pierwszej piłki bo jest słabym piłkarzem i tego nie potrafi. Miał obowiązek przyjąć piłkę, przyłożyć się i strzelić.

Panie Probierz, mecz kary dla Garguły i informacja prosto w twarz: Jesteś słabym kopaczem, więc masz obowiązek przykładać się do tego co robisz.

Pozdrawiam.
Uspokój się, bo nie warto. Nie wymagaj od nikogo, żeby Żaliensa (słusznie jego nazwisko przekręcił Durda z Canalu+, bo patrząc na to, co wyprawia ten zawodnik, to jest to wielki żal), Garguły, Ilieva (wiecznie zmęczonego, tylko pytanie po czym?), Kirma, Nuneza, Genkowa i innych odsuwać od drużyny, bo do tego nie dojdzie. Nawet w obecnej sytuacji, gdzie pewne fakty niewygodne dla wielu wychodzą na wierzch. O tym, że Wisła ma bardzo poważne kłopoty finansowe wskutek ,,bardzo mądrej" polityki finansowej (dawania kilku słabym piłkarzom kontraktów powyżej 300 tysięcy euro, dolicz do tego wysokie prowizje i kwoty za podpis) i przy braku sponsora koszulkowego (nawet Legia ma), czy przegrywania procesów sądowych.

W Wiśle powinien powstać Klub Patałachów (coś na wzór Klubu Kokosa) i tam wielu zawodników pierwszego zespołu powinno się udać - kapitanem ustalić Jaliensa. Zamiast partaczyć i hańbić Wisłę, niech biegają po schodach lub dookoła Błoń, ale z dala od gier w meczach. Do tego niestety nie dojdzie.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.03.2012, 13:13
Jeszcze dużo rzeczy Cię ździwi, więc głowa do góry, życie przed Tobą.

Dla mnie kimś jest Żurawski, Kalu Uche. Garguła w świecie piłkarskim był nikim, i już kimś nie zostanie. Probierz jest na razie nikim, kimś może zostać.

krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
@INZAGHI
Na początku chciałem zacytować jednego z wiślaków i zadać Ci pytanie " Kim Ty k**** jesteś p*****?" ale się powstrzymam. Osiągnij w życiu chociaż tyle co cyrkowiec Garguła i cyrkowiec Probierz i wtedy sobie po nich jeździj. W tym momencie zadaje sobie pytanie kim Ty musisz być skoro tych ludzi nazywasz cyrkowcami? Niebywałe.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.03.2012, 14:09
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Uspokój się, bo nie warto. Nie wymagaj od nikogo, żeby Żaliensa (słusznie jego nazwisko przekręcił Durda z Canalu+, bo patrząc na to, co wyprawia ten zawodnik, to jest to wielki żal), Garguły, Ilieva (wiecznie zmęczonego, tylko pytanie po czym?), Kirma, Nuneza, Genkowa i innych odsuwać od drużyny, bo do tego nie dojdzie. Nawet w obecnej sytuacji, gdzie pewne fakty niewygodne dla wielu wychodzą na wierzch. O tym, że Wisła ma bardzo poważne kłopoty finansowe wskutek ,,bardzo mądrej" polityki finansowej (dawania kilku słabym piłkarzom kontraktów powyżej 300 tysięcy euro, dolicz do tego wysokie prowizje i kwoty za podpis) i przy braku sponsora koszulkowego (nawet Legia ma), czy przegrywania procesów sądowych.

W Wiśle powinien powstać Klub Patałachów (coś na wzór Klubu Kokosa) i tam wielu zawodników pierwszego zespołu powinno się udać - kapitanem ustalić Jaliensa. Zamiast partaczyć i hańbić Wisłę, niech biegają po schodach lub dookoła Błoń, ale z dala od gier w meczach. Do tego niestety nie dojdzie.
300 tysięcy euro to nie jest kwota duża jak na piłkarską Europę - Polonia W płaci 2x tyle co my, Legia ma budżet większy o 50% od nas (ok 75 ml zł) i również płaci więcej. Także patrząc jedynie na płace powinniśmy być na 3-4 miejscu w lidze.

Garguła, Łobodziński zostali zakontraktowani przez J. Bednarza i zarabiają/zarabiali podobnie do niego. Zobacz ile meczy grał Garguła, ile meczy zagrał Łobodziński. Wychodzi na to iż taki 'Żaliens' wcale nie ma wysokiej stawki za mecz. Celowo nie wspominam o Matusiaku który u za kilka meczy u nas zbił fortunę.

Polityka finansowa o której mówisz trwa u nas latami i lekarstwem na nią na pewno nie będzie Kub Patałachów. Pozostaje mieć nadzieję ze Basałaj razem ze Stanem nie dołożyli się na minus do obecnej sytuacji, co pewnie okaże się za kilka lat.

Edit:
Aby nie było offtopic - chodzi mi o to ze Maaskant, Probierz czy Moskal nie wyciągną z tej drużyny więcej niż ma 'jakości' w sobie. Oscylujemy wokół 3 miejsca podium na co wskazują kontrakty jak i nakłady finansowe na klub. 'Żaliens' średnio gwarantuje mniej więcej ten poziom 2-3 miejsca, czyli ogólnie solidnie. Michał 'Faster' Probierz tez wpisuje czy wpisze się w ten nurt - to trener na 2-3 miejsce w lidze i zawodników ma adekwatnych.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.03.2012 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
matt84
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 19.03.2012, 15:13
Może będzie trochę offtop, ale już od jakiegoś czasu sobie myślę, że w naszej kadrze brakuje takich pozytywnych wariatów. Jakoś brakuje mi tego, żeby zobaczyć u naszych piłkarzy rzeczywistej radości z gry w piłkę - jest na pewno kilka wyjątków, na pewno Melikson, może kilku innych.

Ale jakoś rzadko widać to, żeby ktoś popisał się jakimś niekonwencjonalnym zagraniem, albo zrobił coś mało przewidywalnego. I to chyba nie tylko kwestia umiejętności, ale też mentalności. Co myślicie?
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.03.2012, 16:42
Nie chce na siłę bronić nowego szkoleniowca, ale za Jego krótkiej kadencji zwycięstwa przeplatamy remisami, gdzie nie tak dawno remisy przeplataliśmy przegranymi zwłaszcza na R22...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.03.2012, 16:50
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Garguła, Łobodziński zostali zakontraktowani przez J. Bednarza i zarabiają/zarabiali podobnie do niego. Zobacz ile meczy grał Garguła, ile meczy zagrał Łobodziński. Wychodzi na to iż taki 'Żaliens' wcale nie ma wysokiej stawki za mecz.
Garguła i Łobodziński przychodzili do nas w okresie gdy dawaliśmy zawodnikom kontrakty motywacyjne 50/50.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.03.2012, 16:51
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Nie chce na siłę bronić nowego szkoleniowca, ale za Jego krótkiej kadencji zwycięstwa przeplatamy remisami, gdzie nie tak dawno remisy przeplataliśmy przegranymi zwłaszcza na R22...
Równie dobrze teraz możemy zaliczyć dwie porażki z rzędu. Z Poznaniem i Chorzowem. Twoja argumentacja jest celna ale na wątpliwych podstawach osadzona, bo rozegralismy do tej pory kilka spotkań w tym z Lechią i nędznym GKS-em. Zobaczymy co będzie w jutrzejszym meczu,bo to pojedynek o zycie dla Poznania i dla nas. O życie lub jego przedłużenie dokładnie rzecz ujmując.

Co do Garguły i to ile zarabia. Jest to sprawa drugo rzędna, bo tak słaby piłkarz nie powinien nigdy trafić do drużyny z aspiracjami. Typowy polski kopacz na środek tabeli. Co zresztą potwierdza regularnie. Wypada tylko pogratulować konsekwencji. On jest w tym tak dobry jak Jirsak w podaniach w bok do najbliższego partnera. Niemalże perfekcja przeciętności. Jeden i drugi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.03.2012 o godz. 16:56.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.03.2012, 17:17
Tominho napisał(a):Wyświetl post
A co byś powiedział, gdybyśmy zagrali następującym składem?
Jovanić - Jovanović, Jaliens, Bunoza, Diaz - Kirm, Garguła, Nunez, Iliev - Biton, Genkov.

Po pierwsze, obrona w tym momencie byłaby praktycznie nie zmieniona w porówaniu do dwumeczu z Lechem (przypomnę, że nie straciliśmy bramki w tych meczach, a obrona spisywała się znakomicie). Po drugie gramy z Bełchatowem, które prezentuje podobny poziom co Lechia Gdańsk (z Lechią graliśmy na dwóch napastników, wiadomo z jakim efektem). Po trzecie, przypomij mi kiedy ostatni raz obok siebie w środku pomocy grali Diaz z Jirsakiem, tym bardziej w meczu wyjazdowym... Jirsak za każdym razem zwalnia grę, a Diaz jest zdecydowanie lepszy w odbiorze niż w rozegraniu. Aha, i w przypadku tej kontuzji Bunozy, wstawiłbym na boisko Michała Czekaja, który również już grał w takim zestawieniu obrony.
To jest bezsensowne gdybanie. Taki skład mógł równie dobrze jeszcze gorzej zaprezentować się od tego, który był na boisku i przegrać mecz. To jest wróżenie z fusów, a jeżeli chodzi o ocenę to:

Jovanić grał, Jovanović grał, Jaliens grał, Bunoza kontuzja, Diaz po kontuzji Bunozy został przesunięty na lewą obronę, a do środka wszedł Nunez, Kirm grał, Garguła grał, Biton grał.

Genkov po antybiotykach nie miał siły na cały mecz, a z kolei Iliev nigdy nie ma siły na cały mecz.

Jirsak jedynie dostał szansę od pierwszej minuty. I na prawdę nie wiem co masz do Jirsaka. Dla mnie to on gra identyczną padakę co Nunez i Garguła. Wszyscy są siebie warci.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.03.2012, 17:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze teraz możemy zaliczyć dwie porażki z rzędu. Z Poznaniem i Chorzowem. Twoja argumentacja jest celna ale na wątpliwych podstawach osadzona, bo rozegralismy do tej pory kilka spotkań w tym z Lechią i nędznym GKS-em. Zobaczymy co będzie w jutrzejszym meczu,bo to pojedynek o zycie dla Poznania i dla nas. O życie lub jego przedłużenie dokładnie rzecz ujmując.
Oczywiście, że możemy mieć teraz dwie porażki z rzędu. Zwłaszcza co do meczu w Chorzowie- tam naprawdę mam małe oczekiwania i remis będzie bardzo dobrym wynikiem. Chociaż zobaczymy jak Ruch odnajdzie się w roli faworyta w meczu z nami.

Co do Probierza- pracuje bardzo krótko- ale coś tam już pozmieniał. Gra dwoma napastnikami to jest to na co ja osobiście czekałem. lepiej tez wyglądają stałe fragmenty gry, wreszcie widać, że zawodnicy wiedzą jak się przy nich zachować, nawet zdobywamy z nich bramki.

U mnie M. Probierz ma bardzo duży kredyt zaufania, nie dlatego, że jestem jakimś fanem jego osoby, tylko dlatego, że jeżeli chodzi o polskich trenerów, to lepszego kandydata, niż jego chyba za bardzo nie widać.

Bo nawet jeżeli Probierz nie zdoła nam uratować sezonu- czyli wygrać PP, czy zająć ,,pucharowego" miejsca w lidze - to zakrzyknąć ,,Probierz out" zawsze można- tylko co dalej?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.03.2012, 17:28
Pepie Prompierzu, z ręcznikiem w bramce to nawet Barcelony i Reale mogą nie wygrać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 19.03.2012, 20:48
pikey napisał(a):Wyświetl post
zakrzyknąć ,,Probierz out" zawsze można- tylko co dalej?
powrotów ciąg dalszy - Kasperczak III ?
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.03.2012, 21:07
pikey napisał(a):Wyświetl post
Bo nawet jeżeli Probierz nie zdoła nam uratować sezonu- czyli wygrać PP, czy zająć ,,pucharowego" miejsca w lidze - to zakrzyknąć ,,Probierz out" zawsze można- tylko co dalej?
"Negocjacje" z Jimenezem, Schaeferem i Fornalikiem, a w rezultacie... Ojrzyński
Jeśli ni ma kasy to tak się to skończy wcześniej czy później.
Aaa zapomniałem o Smudzie.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.03.2012, 21:30
Ojrzyński w sumie nie był by taki zły Z graczy niechcianych w innych klubach zrobił ciekawą i ambitnie walczącą o każdy centymetr boiska drużynę.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 19.03.2012, 21:56
Ja to widzę tak:
Mistrzostwo dla Wisły to teraz coś jak awans do 1/16 LE przed meczem z Twente. Jest szansa, ale mała. Zostało 8 meczy, czyli maksymalnie 24pkt do zdobycia. Aby Wisła była przed Legią, warszawiacy muszą co najmniej przegrać 3 mecze i jeden zremisować. Wtedy bylibyśmy 1pkt przed nimi. Inni przed nami też by musieli przegrywać, ale już nie tak, jak Legia. Na osłodę dodam, że wszyscy przed nami (poza Koroną) mają jeszcze mecz z nami.
Z każdym złym meczem, sytuacja robi się duuuuuuużo ch*jowsza. Ale mam malutką, cichutką nadzieję na MP. Jednak po tej LE trzeba wierzyć w cudy!Ale trzeba pełną parą gnać w PP.
Probierza nie skreślajcie, to dobry trener. Doprowadził Jagiellonię do mistrzostwa jesieni, wyciągnął ŁKS z bagna na bezpieczną pozycję w tabeli.
Denerwują mnie osoby, które już skreśliły Probierza i chcą powrotu Kazika. Wróci Moskal, pójdzie coś nie tak i będziecie wołać następnego
Nie skreślajcie Probierza! Zmienił trochę styl gry, z meczu na mecz będzie lepsza gra, bo Wiślacy przez 1,5 roku grali 4-5-1 a teraz zmiana na 4-4-2, trochę się ograją i będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.03.2012, 22:37
Probierz wszedł na wielką minę (charakter Cupiała, obecny skład, kończące się kontrakty itd). Trener mocno wypromowany przez media jako cudotwórca.

Dostaje po raz pierwszy w swojej karierze trenerskiej topową polską ekipę. Jeżeli spali to jego kariera może mieć duży zakręt, bo media mu szybko przyłatają, że w dużym klubie się nie sprawdził.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.03.2012, 23:49
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Probierz wszedł na wielką minę (charakter Cupiała, obecny skład, kończące się kontrakty itd). Trener mocno wypromowany przez media jako cudotwórca.

Dostaje po raz pierwszy w swojej karierze trenerskiej topową polską ekipę. Jeżeli spali to jego kariera może mieć duży zakręt, bo media mu szybko przyłatają, że w dużym klubie się nie sprawdził.
Eeeee tam na minę od razu. Doskonałe miejsce dla niego. Gdyby nie obecna sytuacja to, patrząc na jego poprzednie dokonania, nie dostałby tej posady. Faster to nie trener na ego Cupiała. Natomiast w obecnej sytuacji .... gra o wszystko - o mistrza, o puchary, o pozostanie na stołku, o podreperowanie własnego CV, o połechtanie swego trenerskiego ego (niemałych nota bene rozmiarów) no i robi to jeszcze za sensowne pieniądze. Gdzie mu w Polsce będzie lepiej jak nie u nas?

Edit:
@jova masz racje, przeoczyłem to iż kontrakty Łobodzińskiego i Garguły są motywacyjne. Wiec plus dla nich w kontekście dyskusji no i dla Bednarza.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.03.2012 o godz. 23:53.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.03.2012, 12:46
Wywalanie Probierza nie ma sensu - nie ma nikogo lepszego w zasięgu możliwości finansowych.
Zatrudnianie Probierza i wywalanie Moskala też było bez sensu - takie "zamienił stryjek siekierkę na siekierkę". Nowa miotła zadziałała raz i przestała. Przestała działać bo przestała być nowa. Rozmowa który z nich lepszy jest dyskusją opartą o wróżenie z fusów.
Teraz większym problemem jest skład na nowy sezon. Chyba spośród kibiców łapankę zrobią - kilka konkursów na karne i napadziora możemy mieć za friko i mikro pensję.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.03.2012, 23:04
Michał Probierz (trener Wisły): Bramka, którą zdobyliśmy ustawiła mecz. Niepotrzebnie w końcówce daliśmy się zepchnąć do defensywy. Powinniśmy wtedy trochę dłużej utrzymywać piłkę na połowie przeciwnika.
Nie umiem teraz powiedzieć, jak poważny jest uraz Kew Jaliensa. To się okaże po badaniach. A kogo chciałbym wylosować w półfinale? Najchętniej otrzymałbym wolny los.

Fajnie, ze trener widzi błedy jakie robi druzyna - to Nasza najwieksza bolaczka, ze w pewnym momencie calkowicie odpuszczamy. Ale mozna to zmienic
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.03.2012, 11:36
Co nowego wprowadził Probierz – na pewno bardziej agresywną grę.
Nie wiem czy zauważyliście ale nie ma już wybijania piłki na aut gdy przeciwnik leży na murawie i ,,umiera” . Nasi grają dalej – mnie to bardzo cieszy.

Druga rzecz faktycznie Probierz odpowiednio ustawia chłopaków podających piłkę. Akcja około 78 min strzał na bramkę Amici obok słupka bramkarz biegnie po piłkę a chłopak nie wyrzuca mu jej tylko trzyma piłkę w wyciągniętych rękach i ani drgnie dopiero Burić podbiega do niego i bierze piłkę – o szybkiej kontrze można zapomnieć.
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 21.03.2012, 11:38
Mały wraca na wniosek Probierza

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rwsza_druzyna/
Powód: link
Ostatnio edytowane przez 1227 : 21.03.2012 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.03.2012, 12:54
Mi zaimponowała jedna rzecz, którą wdraża z coraz lepszym skutkiem Probierz - stałe fragmenty gry.
Zawodnicy ustawiają się dużo lepiej, niż za poprzednich trenerów i odpowiednio reagują po gorzej wykonanych wrzutach/strzałach. A gdy przy bramce Genkowa dopatrzyłem się na długim słupku Chaveza, to aż się wzruszyłem, bo sobie przypomniałem innego czarnoskórego zawodnika, który do niedawna ( )z dobrym skutkiem pojawiał się w podobnych miejscach i pomagał zdobywać kolejne MP ( chlip chlip ).
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.03.2012, 13:12
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Co nowego wprowadził Probierz – na pewno bardziej agresywną grę.
Nie wiem czy zauważyliście ale nie ma już wybijania piłki na aut gdy przeciwnik leży na murawie i ,,umiera” . Nasi grają dalej – mnie to bardzo cieszy.

Druga rzecz faktycznie Probierz odpowiednio ustawia chłopaków podających piłkę. Akcja około 78 min strzał na bramkę Amici obok słupka bramkarz biegnie po piłkę a chłopak nie wyrzuca mu jej tylko trzyma piłkę w wyciągniętych rękach i ani drgnie dopiero Burić podbiega do niego i bierze piłkę – o szybkiej kontrze można zapomnieć.
Prawda z tą bardziej agresywną grą.
I może nie wybijamy gdy ktoś "umiera" za to przez pozostały czas walimy na uwolnienie.

A z tymi chłopakami od podawania piłek to żartujesz, prawda? Co następne? Będziemy orać boisko jak przyjedzie drużyna z jakimikolwiek umiejętnościami taktycznymi i technicznymi? Poprzestawiamy nazwy ulic żeby pobłądzili?

Ja pier...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.03.2012, 14:02
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Prawda z tą bardziej agresywną grą.
I może nie wybijamy gdy ktoś "umiera" za to przez pozostały czas walimy na uwolnienie.

A z tymi chłopakami od podawania piłek to żartujesz, prawda? Co następne? Będziemy orać boisko jak przyjedzie drużyna z jakimikolwiek umiejętnościami taktycznymi i technicznymi? Poprzestawiamy nazwy ulic żeby pobłądzili?

Ja pier...
dokładnie.

Wysoki press stosowaliśmy za Moskala. Co innego wysoki odbiór strefą, co innego ścisłe krycie. Akurat gra w odbiorze u Probierza wyglada nieźle. Pytanie czy potrafi dołożyć coś w konstruowaniu akcji. Oby.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2012, 14:55
Już wiem kto powinien zagrać w następnym meczu za Kirma

Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.03.2012, 16:11
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Prawidłowa odpowiedź brzmi - ktokolwiek
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.03.2012, 17:12

ja też
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 21.03.2012, 17:19

Chyba zamiast Meliksona.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2012, 18:20
bez Meliksona to sztycha nie zrobimy, więc...
proszę Cie, proszę Cie...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2012, 20:59
Myśląc czysto emocjonalnie, w perspektywie tego sezonu, decyzja o przywróceniu Małeckiego była ekonomicznie słuszna. Jednakże na dłuższą metę, nawet jeszcze w tym sezonie Małecki znowu się obrazi, znowu nie poda ręki trenerowi, bo go zmieni, bo będzie po prostu źle grał. Wpłynie to niewątpliwie na atmosferę w drużynie, tudzież w konsekwencji na wyniki. On myśli, że w Wiśle cała gra jest pod niego. Niech on wreszcie uzmysłowi sobie, że owszem, raz na jakiś czas pokaże się z dobrej strony, ale zazwyczaj mu to nie wychodzi. Jest dobrym piłkarzem, ale nie jest to zawodnik pokroju Żurawskiego, Frankowskiego czy Szymkowiaka. Niech on wreszcie zrozumie, że by coś znaczyć w drużynie, to na boisku trzeba myśleć, zachowywać się racjonalnie, podawać do lepiej ustawionych partnerów(a jak się ich nie widzi, to przejść się do okulisty). Piłka zawsze była grą zespołową i na boisku robiąc kilka dryblingów bez sensu traci się cenny czas i kilka szans na zdobycie bramki.

Oburzyła mnie osobiście ta decyzja. Ta decyzja pokazuje, że Basałaj, Valcx, Moskal źle zrobili odsuwając go od składu. Wzmacnia też w samym zainteresowanym przekonanie, że tak naprawdę to, co zrobił nie było wcale złe. I niestety boję się tego, że Małecki będzie jeszcze bardziej niesforny niż wcześniej. Ta decyzja niejako pokazuje, że takiemu Małeckiemu w Wiśle nic nie można zrobić, bo co? Cupiał to jego wujek? Nie rozumiem po prostu tej decyzji.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.03.2012, 00:14
Probierz sam mial charakter podobny do Małego na boisku-taki boiskowy cwaniaczek,troche cham.

Wiec wie jak z kims takim rozmawiac,zeby jako tako dojsc z nim do "porozumienia",Maaskant,Moskal byli dla niego za mili.

Z drugiej strony -Patryk mysli sobie -W****li mnie stad,ale teraz nagle chca mnie z powrotem,no to musze byc ciagle zajebisty.
Z takim podejsciem to dobrze w druzynie nie bedzie,bo Malecki musi zrozumiec ze to ON jest niewiielka częscią Wisly ,a nie Wisla jest częscią jego.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...i_Malym/59738/ >>> I naaaa nichhhhhhhhhhhhh!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.03.2012 o godz. 00:17.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów