|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
W Wiśle powinien powstać Klub Patałachów (coś na wzór Klubu Kokosa) i tam wielu zawodników pierwszego zespołu powinno się udać - kapitanem ustalić Jaliensa. Zamiast partaczyć i hańbić Wisłę, niech biegają po schodach lub dookoła Błoń, ale z dala od gier w meczach. Do tego niestety nie dojdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jeszcze dużo rzeczy Cię ździwi, więc głowa do góry, życie przed Tobą.
Dla mnie kimś jest Żurawski, Kalu Uche. Garguła w świecie piłkarskim był nikim, i już kimś nie zostanie. Probierz jest na razie nikim, kimś może zostać.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Garguła, Łobodziński zostali zakontraktowani przez J. Bednarza i zarabiają/zarabiali podobnie do niego. Zobacz ile meczy grał Garguła, ile meczy zagrał Łobodziński. Wychodzi na to iż taki 'Żaliens' wcale nie ma wysokiej stawki za mecz. Celowo nie wspominam o Matusiaku który u za kilka meczy u nas zbił fortunę. Polityka finansowa o której mówisz trwa u nas latami i lekarstwem na nią na pewno nie będzie Kub Patałachów. Pozostaje mieć nadzieję ze Basałaj razem ze Stanem nie dołożyli się na minus do obecnej sytuacji, co pewnie okaże się za kilka lat. Edit: Aby nie było offtopic - chodzi mi o to ze Maaskant, Probierz czy Moskal nie wyciągną z tej drużyny więcej niż ma 'jakości' w sobie. Oscylujemy wokół 3 miejsca podium na co wskazują kontrakty jak i nakłady finansowe na klub. 'Żaliens' średnio gwarantuje mniej więcej ten poziom 2-3 miejsca, czyli ogólnie solidnie. Michał 'Faster' Probierz tez wpisuje czy wpisze się w ten nurt - to trener na 2-3 miejsce w lidze i zawodników ma adekwatnych.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.03.2012 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może będzie trochę offtop, ale już od jakiegoś czasu sobie myślę, że w naszej kadrze brakuje takich pozytywnych wariatów. Jakoś brakuje mi tego, żeby zobaczyć u naszych piłkarzy rzeczywistej radości z gry w piłkę - jest na pewno kilka wyjątków, na pewno Melikson, może kilku innych.
Ale jakoś rzadko widać to, żeby ktoś popisał się jakimś niekonwencjonalnym zagraniem, albo zrobił coś mało przewidywalnego. I to chyba nie tylko kwestia umiejętności, ale też mentalności. Co myślicie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nie chce na siłę bronić nowego szkoleniowca, ale za Jego krótkiej kadencji zwycięstwa przeplatamy remisami, gdzie nie tak dawno remisy przeplataliśmy przegranymi zwłaszcza na R22...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Garguła i Łobodziński przychodzili do nas w okresie gdy dawaliśmy zawodnikom kontrakty motywacyjne 50/50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do Garguły i to ile zarabia. Jest to sprawa drugo rzędna, bo tak słaby piłkarz nie powinien nigdy trafić do drużyny z aspiracjami. Typowy polski kopacz na środek tabeli. Co zresztą potwierdza regularnie. Wypada tylko pogratulować konsekwencji. On jest w tym tak dobry jak Jirsak w podaniach w bok do najbliższego partnera. Niemalże perfekcja przeciętności. Jeden i drugi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.03.2012 o godz. 16:56.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jovanić grał, Jovanović grał, Jaliens grał, Bunoza kontuzja, Diaz po kontuzji Bunozy został przesunięty na lewą obronę, a do środka wszedł Nunez, Kirm grał, Garguła grał, Biton grał. Genkov po antybiotykach nie miał siły na cały mecz, a z kolei Iliev nigdy nie ma siły na cały mecz. Jirsak jedynie dostał szansę od pierwszej minuty. I na prawdę nie wiem co masz do Jirsaka. Dla mnie to on gra identyczną padakę co Nunez i Garguła. Wszyscy są siebie warci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Co do Probierza- pracuje bardzo krótko- ale coś tam już pozmieniał. Gra dwoma napastnikami to jest to na co ja osobiście czekałem. lepiej tez wyglądają stałe fragmenty gry, wreszcie widać, że zawodnicy wiedzą jak się przy nich zachować, nawet zdobywamy z nich bramki. U mnie M. Probierz ma bardzo duży kredyt zaufania, nie dlatego, że jestem jakimś fanem jego osoby, tylko dlatego, że jeżeli chodzi o polskich trenerów, to lepszego kandydata, niż jego chyba za bardzo nie widać. Bo nawet jeżeli Probierz nie zdoła nam uratować sezonu- czyli wygrać PP, czy zająć ,,pucharowego" miejsca w lidze - to zakrzyknąć ,,Probierz out" zawsze można- tylko co dalej? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pepie Prompierzu, z ręcznikiem w bramce to nawet Barcelony i Reale mogą nie wygrać.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
powrotów ciąg dalszy - Kasperczak III ?
![]()
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() Jeśli ni ma kasy to tak się to skończy wcześniej czy później. Aaa zapomniałem o Smudzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ojrzyński w sumie nie był by taki zły
Z graczy niechcianych w innych klubach zrobił ciekawą i ambitnie walczącą o każdy centymetr boiska drużynę. |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ja to widzę tak:
Mistrzostwo dla Wisły to teraz coś jak awans do 1/16 LE przed meczem z Twente. Jest szansa, ale mała. Zostało 8 meczy, czyli maksymalnie 24pkt do zdobycia. Aby Wisła była przed Legią, warszawiacy muszą co najmniej przegrać 3 mecze i jeden zremisować. Wtedy bylibyśmy 1pkt przed nimi. Inni przed nami też by musieli przegrywać, ale już nie tak, jak Legia. Na osłodę dodam, że wszyscy przed nami (poza Koroną) mają jeszcze mecz z nami. Z każdym złym meczem, sytuacja robi się duuuuuuużo ch*jowsza. Ale mam malutką, cichutką nadzieję na MP. Jednak po tej LE trzeba wierzyć w cudy!Ale trzeba pełną parą gnać w PP. Probierza nie skreślajcie, to dobry trener. Doprowadził Jagiellonię do mistrzostwa jesieni, wyciągnął ŁKS z bagna na bezpieczną pozycję w tabeli. Denerwują mnie osoby, które już skreśliły Probierza i chcą powrotu Kazika. Wróci Moskal, pójdzie coś nie tak i będziecie wołać następnego Nie skreślajcie Probierza! Zmienił trochę styl gry, z meczu na mecz będzie lepsza gra, bo Wiślacy przez 1,5 roku grali 4-5-1 a teraz zmiana na 4-4-2, trochę się ograją i będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Probierz wszedł na wielką minę (charakter Cupiała, obecny skład, kończące się kontrakty itd). Trener mocno wypromowany przez media jako cudotwórca.
Dostaje po raz pierwszy w swojej karierze trenerskiej topową polską ekipę. Jeżeli spali to jego kariera może mieć duży zakręt, bo media mu szybko przyłatają, że w dużym klubie się nie sprawdził. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Edit: @jova masz racje, przeoczyłem to iż kontrakty Łobodzińskiego i Garguły są motywacyjne. Wiec plus dla nich w kontekście dyskusji no i dla Bednarza.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.03.2012 o godz. 23:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wywalanie Probierza nie ma sensu - nie ma nikogo lepszego w zasięgu możliwości finansowych.
Zatrudnianie Probierza i wywalanie Moskala też było bez sensu - takie "zamienił stryjek siekierkę na siekierkę". Nowa miotła zadziałała raz i przestała. Przestała działać bo przestała być nowa. Rozmowa który z nich lepszy jest dyskusją opartą o wróżenie z fusów. Teraz większym problemem jest skład na nowy sezon. Chyba spośród kibiców łapankę zrobią - kilka konkursów na karne i napadziora możemy mieć za friko i mikro pensję. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michał Probierz (trener Wisły): Bramka, którą zdobyliśmy ustawiła mecz. Niepotrzebnie w końcówce daliśmy się zepchnąć do defensywy. Powinniśmy wtedy trochę dłużej utrzymywać piłkę na połowie przeciwnika.
Nie umiem teraz powiedzieć, jak poważny jest uraz Kew Jaliensa. To się okaże po badaniach. A kogo chciałbym wylosować w półfinale? Najchętniej otrzymałbym wolny los. Fajnie, ze trener widzi błedy jakie robi druzyna - to Nasza najwieksza bolaczka, ze w pewnym momencie calkowicie odpuszczamy. Ale mozna to zmienic |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co nowego wprowadził Probierz – na pewno bardziej agresywną grę.
Nie wiem czy zauważyliście ale nie ma już wybijania piłki na aut gdy przeciwnik leży na murawie i ,,umiera” . Nasi grają dalej – mnie to bardzo cieszy. Druga rzecz faktycznie Probierz odpowiednio ustawia chłopaków podających piłkę. Akcja około 78 min strzał na bramkę Amici obok słupka bramkarz biegnie po piłkę a chłopak nie wyrzuca mu jej tylko trzyma piłkę w wyciągniętych rękach i ani drgnie dopiero Burić podbiega do niego i bierze piłkę – o szybkiej kontrze można zapomnieć. |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Powód: link
Ostatnio edytowane przez 1227 : 21.03.2012 o godz. 11:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi zaimponowała jedna rzecz, którą wdraża z coraz lepszym skutkiem Probierz - stałe fragmenty gry.
Zawodnicy ustawiają się dużo lepiej, niż za poprzednich trenerów i odpowiednio reagują po gorzej wykonanych wrzutach/strzałach. A gdy przy bramce Genkowa dopatrzyłem się na długim słupku Chaveza, to aż się wzruszyłem, bo sobie przypomniałem innego czarnoskórego zawodnika, który do niedawna ( )z dobrym skutkiem pojawiał się w podobnych miejscach i pomagał zdobywać kolejne MP ( chlip chlip ). |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
I może nie wybijamy gdy ktoś "umiera" za to przez pozostały czas walimy na uwolnienie. A z tymi chłopakami od podawania piłek to żartujesz, prawda? Co następne? Będziemy orać boisko jak przyjedzie drużyna z jakimikolwiek umiejętnościami taktycznymi i technicznymi? Poprzestawiamy nazwy ulic żeby pobłądzili? Ja pier... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Wysoki press stosowaliśmy za Moskala. Co innego wysoki odbiór strefą, co innego ścisłe krycie. Akurat gra w odbiorze u Probierza wyglada nieźle. Pytanie czy potrafi dołożyć coś w konstruowaniu akcji. Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już wiem kto powinien zagrać w następnym meczu za Kirma
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Prawidłowa odpowiedź brzmi - ktokolwiek
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
bez Meliksona to sztycha nie zrobimy, więc...
proszę Cie, proszę Cie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Myśląc czysto emocjonalnie, w perspektywie tego sezonu, decyzja o przywróceniu Małeckiego była ekonomicznie słuszna. Jednakże na dłuższą metę, nawet jeszcze w tym sezonie Małecki znowu się obrazi, znowu nie poda ręki trenerowi, bo go zmieni, bo będzie po prostu źle grał. Wpłynie to niewątpliwie na atmosferę w drużynie, tudzież w konsekwencji na wyniki. On myśli, że w Wiśle cała gra jest pod niego. Niech on wreszcie uzmysłowi sobie, że owszem, raz na jakiś czas pokaże się z dobrej strony, ale zazwyczaj mu to nie wychodzi. Jest dobrym piłkarzem, ale nie jest to zawodnik pokroju Żurawskiego, Frankowskiego czy Szymkowiaka. Niech on wreszcie zrozumie, że by coś znaczyć w drużynie, to na boisku trzeba myśleć, zachowywać się racjonalnie, podawać do lepiej ustawionych partnerów(a jak się ich nie widzi, to przejść się do okulisty). Piłka zawsze była grą zespołową i na boisku robiąc kilka dryblingów bez sensu traci się cenny czas i kilka szans na zdobycie bramki.
Oburzyła mnie osobiście ta decyzja. Ta decyzja pokazuje, że Basałaj, Valcx, Moskal źle zrobili odsuwając go od składu. Wzmacnia też w samym zainteresowanym przekonanie, że tak naprawdę to, co zrobił nie było wcale złe. I niestety boję się tego, że Małecki będzie jeszcze bardziej niesforny niż wcześniej. Ta decyzja niejako pokazuje, że takiemu Małeckiemu w Wiśle nic nie można zrobić, bo co? Cupiał to jego wujek? Nie rozumiem po prostu tej decyzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Probierz sam mial charakter podobny do Małego na boisku-taki boiskowy cwaniaczek,troche cham.
Wiec wie jak z kims takim rozmawiac,zeby jako tako dojsc z nim do "porozumienia",Maaskant,Moskal byli dla niego za mili. Z drugiej strony -Patryk mysli sobie -W****li mnie stad,ale teraz nagle chca mnie z powrotem,no to musze byc ciagle zajebisty. Z takim podejsciem to dobrze w druzynie nie bedzie,bo Malecki musi zrozumiec ze to ON jest niewiielka częscią Wisly ,a nie Wisla jest częscią jego. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...i_Malym/59738/ >>> I naaaa nichhhhhhhhhhhhh!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.03.2012 o godz. 00:17.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|