The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 21 kolejki
Zwycięstwo Korony Kielce 8 4,76%
Remis 15 8,93%
Zwycięstwo Wisły Kraków 145 86,31%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 15:44
Może po 2 meczu Maaskant w końcu załapie, że prowadząc 2 : 0 nie ściąga się z boiska najlepszych napastników i pomocników, dając sygnał skulonej hołocie do ataku. Myślem, że po lekcji w Bielsku Białej, gdzie wystarczył kwadrans aby od stanu 0:2 dla nas, pierwszoligowy zespół zremisował 2 : 2 . teraz mieliśmy ponownie powtórke z rozrywki. Pytanie czy Holender już załapał, czy w dalszym ciągu nie ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 15:48
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Może po 2 meczu Maaskant w końcu załapie, że prowadząc 2 : 0 nie ściąga się z boiska najlepszych napastników i pomocników, dając sygnał skulonej hołocie do ataku. Myślem, że po lekcji w Bielsku Białej, gdzie wystarczył kwadrans aby od stanu 0:2 dla nas, pierwszoligowy zespół zremisował 2 : 2 . teraz mieliśmy ponownie powtórke z rozrywki. Pytanie czy Holender już załapał, czy w dalszym ciągu nie ?
Przeciez ta stracona bramka to był niefart. Jakby Czarka tam nie było, nie było by tez bramki.
Nie dziwie sie ze sciagnał ich, tez bym tak zrobił, obawiajac sie o zdrowie i oszczedzajac na dalszy etap walki o MP.
Wystarczyło wykorzystac jedna akcje z przewagi i było by po krzyku. Jeszcze ten rzut wolny Vuko był chyba z ręki ?

Z dwojga złego czyli remisu 2-2- a np. zwyciestwa okraszonego kontuzjami biorę ten remis.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.04.2011, 15:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Przeciez ta stracona bramka to był niefart. Jakby Czarka tam nie było, nie było by tez bramki.
Nie dziwie sie ze sciagnał ich, tez bym tak zrobił, obawiajac sie o zdrowie i oszczedzajac na dalszy etap walki o MP.
Wystarczyło wykorzystac jedna akcje z przewagi i było by po krzyku. Jeszcze ten rzut wolny Vuko był chyba z ręki ?

Z dwojga złego czyli remisu 2-2- a np. zwyciestwa okraszonego kontuzjami biorę ten remis.
Nie masz gwarancji , że tych co ściągnął odnieśliby kontuzje. Natomiast strata 2 pkt. jest faktem. W taki sam głupi sposób jak to było z Podbeskidziem. Remis to porażka tylko 1 pkt.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.04.2011, 16:00
Nie masz gwarancji , że tych co ściągnął odnieśliby kontuzje. Natomiast strata 2 pkt. jest faktem. W taki sam głupi sposób jak to było z Podbeskidziem. Remis to porażka tylko 1 pkt.
oczywiscie ze tak,ale :
Z TSP jak i Korona gdybysmy wykorzystali 100% sytuacje nie bylo by nerwówki.
Podcinka Riosa vs. podcinka Genkova
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 11.04.2011, 16:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bardzo szanuję Maaskanta, ale wczoraj popełnił jednak duże błędy taktyczne i to drugi raz w rundzie. Przy jakości naszej gry defensywnej nie wolno ściągać wszystkich napastników i Meliksona, bo to oznacza , że rywal może iść spokojnie na całość. To oddanie pola i skazywanie się na walkę o wynik tylko samym kryciem strefowym, które jest najsłabszą stroną tej drużyny.

To nie jest mądre posunięcie, co pokazało też wcześniej Podbeskidzie.

Boję się o naszą obronę w kontekście kolejnych meczów. Wystarczy z nią grać "na aferę" i już jest groźnie. Jaliens jest za wolny i gra za miękko , Chavez bardzo często się gubi, a prawej obrony w ogóle de facto nie ma - jeśli każde wejście takiego Lisowskiego kończy się dośrodkowaniem, to o czym w ogóle mówimy? To nie jest żadna obrona tylko jedna wielka prowizorka, która przy braku szczęścia i kolejnych błędach taktycznych Maaskanta może kosztować nas nawet mistrzostwo.
No niby tak,ale kto nam tak na prawdę może odebrać to mistrzostwo. Lech z Bakero nic nie wygrywa .Legia za Skorży to masakra,a Jagiellonia bez Grosickiego straciła połowę swojej mocy. Widać teraz jak mocna jest nasza liga.
Odpowiedz cytując
Macintosh
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2011, 16:44
ciekawy film z tego meczu ale okiem koroniarzy
http://www.youtube.com/watch?v=Nh0QI...eature=feedlik
pozdrawiam
Macintosh

hattrick.pl - gdy wszyscy wyjeżdżają, ktoś musi pracować...
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.04.2011, 16:56
bugagaga ten filmik to propaganda, ale co tam, niech zapiszą sobie tą datę w kalendarzu i obchodzą coroczne święto
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2011, 19:55
a Ty nie masz ....a pewnosci, ze gdyby Melex razem z Genkowem byli na boisku, to ten gol z wolnego by nie padl, bo przeciez jak schodzili, to bylo 2-1, dodatkowo, Maor w 89'... wiec skoncz .......ić, ten mecz to niestety brak szczescia i tyle

nie przezywajcie tak, gramy na tyle dobrze, ze reszta moze nam naskoczyc
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2011, 23:51
Czy też zauważacie, że Kew Jaliens ma problemy z trzymaniem linii spalonego?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.04.2011, 23:52
Na moje to Bunoza ma te problemy a nie Q
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.04.2011, 00:11
obejrzyj skrót meczu na ekstraklasa tv, przylkładowa sytuacja w od min. 2.00
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.04.2011, 00:25
Dla mnie jeden z najlepszych meczyków Wisły w tym sezonie. Wreszcie dobrze grał atak i pomoc/ Mieliśmy dużo sytuacji, czego brakowało chociażby na jesieni czy na początku rundy. Szkoda tylko że nasza obrona taka mało pewna jest.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.04.2011, 06:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a Ty nie masz ....a pewnosci, ze gdyby Melex razem z Genkowem byli na boisku, to ten gol z wolnego by nie padl, bo przeciez jak schodzili, to bylo 2-1, dodatkowo, Maor w 89'... wiec skoncz .......ić, ten mecz to niestety brak szczescia i tyle

nie przezywajcie tak, gramy na tyle dobrze, ze reszta moze nam naskoczyc
Brakiem szczęścia to zazwyczaj się usprawiedliwiają nieudacznicy. Więc skończ .....ić skoro nie rozumiesz, że poprzez błędy taktyczne oddane zostało pole kieleckim kopaczom i zamiast prowadzić taką grę jak dotychczas, Wisła tylko się broniła. Zazwyczaj gra się wtedy daleko od własnego pola karnego. Dobre zespoły tak robią. Tylko mają wykonawców na boisku a nie już z niego ściągniętych na ławce.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.04.2011, 08:19
Meczyk minał, można spojrzeć na to co zdarzyło sie w Kielcach chłodniejszym okiem, chociaż i do teraz żal tych 3 pkt jak cholera. Jeszcze mam żal o tego karnego Patryka czy setke TSWetana. Trudno. Jestem bardzo zdziwiony że pomimo dobrego meczu, pomimo walki i serducha jakiego zostawili chłopaki na Koronie poziom frustracji na forum się nie zmienił. Dalej są narzekania i biadolenie na nasza grę. Robert Maaskant i Stan stworzyli fajną pakę. Teraz tylko zdobyć mistrza i kontynuować budowę ekipy która namiesza w LM. Wszystko zależy od piłkarzy, trenera, kibiców a potem od Bogusia. Za długo już czekamy na LM przy Reymonta. Wierzę że to będzie ten sezon.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 12.04.2011, 08:27
Może nie na temat spytam,ale ma ktoś link do akcji gdzie Genkov sam na sam trafił w słupek?Bo w skrótach na C+ i Szybkiej Piłce nie było tej akcji.Z góry dzięki.

@Pablo84 Dzięki.
Ostatnio edytowane przez Ravers : 12.04.2011 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.04.2011, 08:33
2 min szukania i......

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...o_slupek_.html

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
lucashunter10
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 12.04.2011, 08:35
Ktoś wie gdzie mozna ściągnąć cały mecz?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.04.2011, 08:47
lucashunter10 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie gdzie mozna ściągnąć cały mecz?
http://www.allgoals.pl/
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.04.2011, 09:32
Brakiem szczęścia to zazwyczaj się usprawiedliwiają nieudacznicy. Więc skończ .....ić skoro nie rozumiesz, że poprzez błędy taktyczne oddane zostało pole kieleckim kopaczom i zamiast prowadzić taką grę jak dotychczas, Wisła tylko się broniła. Zazwyczaj gra się wtedy daleko od własnego pola karnego. Dobre zespoły tak robią. Tylko mają wykonawców na boisku a nie już z niego ściągniętych na ławce.
Problem w ostatnim meczu nie polegał na zmianach, tylko na tym, że zarówno w końcówce meczu, jak i długimi momentami przez całe spotkanie Wisła oddawała inicjatywę Koronie, bez względu na to, którzy zawodnicy byli na boisku. Z Genkowem i Meliksonem było tak samo słabo pod tym względem, jak bez nich. W końcu niewykorzystane sytuacje i brak inicjatywy się zemściły, nie po raz pierwszy w tym sezonie. Niestety, mamy i przynajmniej do przerwy letniej (o ile nie dłużej), będziemy mieli z tym problemy, więc nie ma sensu za każdym razem tego piętnować i się powtarzać.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 12.04.2011, 11:05
Markus napisał(a):
Bardzo szanuję Maaskanta, ale wczoraj popełnił jednak duże błędy taktyczne i to drugi raz w rundzie. Przy jakości naszej gry defensywnej nie wolno ściągać wszystkich napastników i Meliksona, bo to oznacza , że rywal może iść spokojnie na całość. To oddanie pola i skazywanie się na walkę o wynik tylko samym kryciem strefowym, które jest najsłabszą stroną tej drużyny.

To nie jest mądre posunięcie, co pokazało też wcześniej Podbeskidzie.

Boję się o naszą obronę w kontekście kolejnych meczów. Wystarczy z nią grać "na aferę" i już jest groźnie. Jaliens jest za wolny i gra za miękko , Chavez bardzo często się gubi, a prawej obrony w ogóle de facto nie ma - jeśli każde wejście takiego Lisowskiego kończy się dośrodkowaniem, to o czym w ogóle mówimy? To nie jest żadna obrona tylko jedna wielka prowizorka, która przy braku szczęścia i kolejnych błędach taktycznych Maaskanta może kosztować nas nawet mistrzostwo.
majson napisał(a):Wyświetl post
No niby tak,ale kto nam tak na prawdę może odebrać to mistrzostwo. Lech z Bakero nic nie wygrywa .Legia za Skorży to masakra,a Jagiellonia bez Grosickiego straciła połowę swojej mocy. Widać teraz jak mocna jest nasza liga.
Zgadzam się z Markusem ... też się dziwiłem dlaczego cała ofensywa idzie odpocząć .... myślałem ze może Melikson juz nie ma sił ...

Ale co do mistrzostwa to ..... nic nie jest pewne . Przeanalizowałem terminarze Jagiellonii i Wisły muszę stwierdzić że jeśli chłopaki z Jagi złapią formę to marne 7 punktów są w stanie odrobić
Możemy zgubić punkty ze Śląskiem (wyjazd) , z Legią (wyjazd) z Lechem z Cracovią (derby to derby) a i od innych ekip kosmos na nie dzieli ....

Cały czas mi chodzi po głowie analogia między główka Jopa i Wilka ....
Aby nie ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.04.2011, 11:26
Cytat:
Bardzo szanuję Maaskanta, ale wczoraj popełnił jednak duże błędy taktycz
Byłeś tam przy lini wiesz jak wygląda sytuacja ? Genkov w ostatnich minutach wyglądał na kompletnie wyprutego. Melikson w końcówce grał absolutnie na max, tyle ile miał to dał. Pewnie poszło zlecenie od trenera żeby Maor końcówkę grał na maxa i dał znać kiedy się już wypruję. Skąd wiesz czy sam nie poprosił o zmianę ?
Ile to kiedyś było wjazdów na Maaskanta jak w którym meczu sciągnał Brożka a potem okazało się ze to on sam poprosił o zmianę.
W takich kwestiach trenowanie trenera jest bez sensu bo masz dostęp do małego wycinka co dzieje się z zawodnikami. Na ile mają siły itp.

Niestety nikt nie były wstanie przewidzieć że Łobo w końcówce będzie oddawał piłkę piłkarzom Korony za darmo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.04.2011 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.04.2011, 11:27
Panowie wróciliśmy na R22 a tam nie ma bata że będziemy tracić ptk tym bardziej teraz jedyna obawa może być o wyjazdy.

Grantar Wilk i Pareiko wyjaśnili tą sytuację więc bez takich durnych analogi ok?

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 12.04.2011, 11:59
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Grantar Wilk i Pareiko wyjaśnili tą sytuację więc bez takich durnych analogi ok?
Coś ty taki Kluvi agresywny i drażliwy ?

Jaki jest związek logiczny między tym że Pereiko z Wilkiem wytłumaczyli bramkę a tym że taki samobój mi się źle kojarzy w kontekście utraty "pewnego" mistrzostwa ....

O ile pamiętam Jop i Juszczyk tez wyjaśnili jak to się stało .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.04.2011, 11:59
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Markusem ... też się dziwiłem dlaczego cała ofensywa idzie odpocząć .... myślałem ze może Melikson juz nie ma sił ...

Ale co do mistrzostwa to ..... nic nie jest pewne . Przeanalizowałem terminarze Jagiellonii i Wisły muszę stwierdzić że jeśli chłopaki z Jagi złapią formę to marne 7 punktów są w stanie odrobić
Możemy zgubić punkty ze Śląskiem (wyjazd) , z Legią (wyjazd) z Lechem z Cracovią (derby to derby) a i od innych ekip kosmos na nie dzieli ....

Cały czas mi chodzi po głowie analogia między główka Jopa i Wilka ....
Aby nie ....
wg mnie nie ma takiej opcji żeby Jaga dogoniła Wisłe. Dlaczego?
1. zostali tylko z 1 rasowym napastnikiem - Franek
2. wygrali dopiero 1 mecz i to po męczarniach z Arką u siebie. dlaczego teraz mieliby złapac naglę formę i łoić wszystkich ile wlezie?

Pozatym jak można porównać te oba samobóje?

Tamten Jopa pozamiatał wszystko. Leszek wskoczył na kolejke przed końce na 1 miejsce i ostatni mecz z Zagłebiem mógł nawet zremisować aby zdobyć mistrza.
Teraz nadal rozdajemy karty. Mamy komfortową sytuację i to nie tylko patrząc na naszą przewage punktową ale tez biorąc pod uwagę mizerie w innych ekipach Legia rozbita, Lech rozbity, Jaga rozbita.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 12.04.2011 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.04.2011, 12:11
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Byłeś tam przy lini wiesz jak wygląda sytuacja ? Genkov w ostatnich minutach wyglądał na kompletnie wyprutego. Melikson w końcówce grał absolutnie na max, tyle ile miał to dał. Pewnie poszło zlecenie od trenera żeby Maor końcówkę grał na maxa i dał znać kiedy się już wypruję. Skąd wiesz czy sam nie poprosił o zmianę ?
Ile to kiedyś było wjazdów na Maaskanta jak w którym meczu sciągnał Brożka a potem okazało się ze to on sam poprosił o zmianę.
W takich kwestiach trenowanie trenera jest bez sensu bo masz dostęp do małego wycinka co dzieje się z zawodnikami. Na ile mają siły itp.

Niestety nikt nie były wstanie przewidzieć że Łobo w końcówce będzie oddawał piłkę piłkarzom Korony za darmo.
w kontekście ostatnich wydarzeń, brzmi to dosyć dwuznacznie

z pierwszą częścią wypowiedzi się zgadzam, trener najlepiej wie co ma robić, jesteśmy liderem ze sporą przewagą nad resztą stawki i trudno zarzucić Maaskantowi jakieś ewidentnie złe decyzje (jak np. Bakero który miesza składem i wprowadza niezdrową atmosferę w szatni)
Odpowiedz cytując
Janosz963
Banita

Od: 01.2011

Stary 12.04.2011, 12:24
a tak poza tym jak by Genkov w tej akcji ze słupkiem trafił kilka cm w lewo wpadła by spektakularna siata . Totalne okno !. Pięknie by to wyglądało i zapewne bramka sezonu
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 12.04.2011, 12:35
Janosz963 napisał(a):Wyświetl post
a tak poza tym jak by Genkov w tej akcji ze słupkiem trafił kilka cm w lewo wpadła by spektakularna siata . Totalne okno !. Pięknie by to wyglądało i zapewne bramka sezonu
Tą sytuację mam przed oczami do tej pory. W momencie jak TSWetan biegł z naszej połowy wprost na bramke Korony wstałem z kanapy i uniosłem ręce. Byłem przekonany że wykończy tą akcję. Piłka kopnięta przez Bułgara leciała w kierunku bramki chyba z pół godziny Szkoda naprawdę szkoda tej akcji.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.04.2011, 13:30
raindog napisał(a):Wyświetl post
To dla Was dzieciaki: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_slow_kilka/
Mi sie nawet podoba podejście klubu. Szybko gaszą głupią ale w sumie szkodliwą paplaninę na forach tak samo szybka reakcja z Draganem. Na plus bo super redaktorzy nie trują mi potem w gazetach i podczas komentarzu absurdalnymi teoriami wyczytanymi w internecie. Z drugiej strony szkoda, że poważny facet się musi tłumaczyć no chyba że traktuje to w kategoria edukacyjnych
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.04.2011, 23:27
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Tą sytuację mam przed oczami do tej pory. W momencie jak TSWetan biegł z naszej połowy wprost na bramke Korony wstałem z kanapy i uniosłem ręce. Byłem przekonany że wykończy tą akcję. Piłka kopnięta przez Bułgara leciała w kierunku bramki chyba z pół godziny Szkoda naprawdę szkoda tej akcji.

Z drugiej strony....Genkov omija bramkarza ,i strzalem po ziemi pakuje pilke do siatki,jest 3;1 i koniec imprezy.

Mniej efektownie ,ale za to efektywnie ....ale coz nie ma co plakac.

Musimy cos zrobic z obroną,bo na razie to co akcja Korony to byla afera pod bramką,defensywa kuleje i to baaardzo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2011, 01:55
...i jeszcze jedna rzecz: w pewnych sprawach nie ma jednego, sprawdzonego wariantu. Tak, jak w nauce, czy farmacji, wiele badań przeprowadzanych jest losowo. A nuż jakaś substancja pozytywnie podziała na szczura. Jeden będzie preferował jakieś substancje roślinne, inny zwierzęce, a jeszcze inny syntetyczne. Można by rzecz, że o ich skuteczności zadecyduje przypadek.
Że what?

Zauważ, że być może nie jest to problem samych obrońców, choć to też pewnie nie jest bez wpływu, ale również fakt, iż gramy otwarty, ofensywny futbol.
Nie. Nie jeżeli sytuacje wynikają z błędów indywidualnych obrońców. Fakt, obrona nie jest zgrana, pomoc z obroną też nie, ale to nie ma wpływu na fakt, że Cikos swoją stroną puszcza każde dośrodkowanie, albo na - że tak to ujmę - statyczność gry Chaveza.
Problem mamy i tu i tu, czyli nie zgranych ze sobą słabych obrońców. I chciałbym żebyś pamiętał, że to był mecz z Koroną, która jest bez formy i ma ma w większości marnych kopaczy. Zresztą - nie czarujmy się: naszych obrońców robiło momentami Podbeskidzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2011 o godz. 01:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów