The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012?
Tak 333 52,28%
Nie 304 47,72%
Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2010, 08:54
Ela napisał(a):Wyświetl post
Spotkałam się też z propozycją aby polską maskotkę nazwać...

... Jarema

OOO !!! To jest idealne - on jako jeden z pierwszych solidnie zainteresował się współpracą z Ukraina
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.02.2011, 00:09
Cytat:
Czy gdańska PGE Arena będzie miała specjalną trybunę dla homoseksualistów? Na to liczy Tęczowa Trybuna, anonimowa grupa, która przedstawia siebie jako "pierwszy gejowski fanclub reprezentacji narodowej w piłce nożnej". TT wystąpiła z taką inicjatywą do miast organizatorów. Na razie odpowiedział Gdańsk, mówiąc krótkie "nie".

Poza wysłaniem pism do przedstawicieli miast organizatorów Euro 2012, utworzono stronę internetową opisującą inicjatywę (teczowatrybuna2012.pl). Wyczytać tam możemy m.in.:

"Tęczowa Trybuna 2012 jest inicjatywą domagającą się zapewnienia bezpieczeństwa osobom homoseksualnym na trybunach stadionów piłkarskich podczas Euro 2012.

Jako pierwszy w Polsce gejowski fan-club polskiej reprezentacji narodowej piłki nożnej domagamy się od wszystkich organizatorów Euro 2012 stworzenia bezpiecznego sektora dla członków naszego fan-clubu. Podobne inicjatywy w krajach Europy Zachodniej znalazły pozytywny oddźwięk wśród działaczy odpowiedzialnych za organizację imprez piłkarskich."

Wiadomo już co sądzi Gdańsk o takiej inicjatywie. Na stronie widnieje bowiem odpowiedź urzędu Prezydenta Miasta, której udzielił rzecznik Antoni Pawlak. Oto ona:

"Gdańsk, 16 lutego 2011
Szanowni Państwo,
Jedyne wydzielone sektory, jakie przewidujemy na stadionie PGE Arena Gdańsk, to sektory dla niepełnosprawnych. Nie przewidujemy osobnych sektorów dla przedstawicieli różnych orientacji seksualnych, religijnych, czy politycznych.

Proponowane przez Was rozwiązanie - mimo, że jak wspominacie, funkcjonujące w niektórych krajach Unii Europejskiej - nie wydaje mi się zbyt sensowne. Nie sądzę by wprowadzenie takich sektorów przyczyniło się do zwiększenia Waszego bezpieczeństwa. Obawiam się, że może być wręcz przeciwnie. Ma ono bowiem wszelkie znamiona naznaczenia. Jest jak wskazanie palcem - "oto tam siedzą geje".

Z wyrazami szacunku
Antoni Pawlak
Rzecznik Prezydenta Miasta Gdańska"

Czy geje mają szanse na własne sektory podczas Euro 2012? Szczerze wątpimy. Inicjatywa ma głównie zwrócić uwagę na tęczowy ruch i na tym najprawdopodobniej się skończy. Jeśli ktoś chciałby przyznać takowe sektory homoseksualistom, należałoby także pomyśleć o kucharzach, piekarzach, listonoszach, garbatych, bezzębnych, rudych, wysokich, mniej lotnych, nieznających geografii, alkoholikach, nie używających dezodorantu etc. W czym oni są lepsi/gorsi od tej grupy?

Jak widać przed Euro 2012 w Polsce protestują geje, a na Ukrainie nagie kobiety. Co wolicie?

http://babol.pl/kat,1025465,title,Ge...l?ticaid=5bd31
no nie mam pytań
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.02.2011, 14:36
http://www.eurofutbol.pl/news/206715...olmi-turnieju/

no to juz wiemy kto dostanie bilety
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.02.2011, 15:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.eurofutbol.pl/news/206715...olmi-turnieju/

no to juz wiemy kto dostanie bilety
Dolicz do tego, polityków wszelkiej maści, samorządowców z tych miast i ich licznych znajomków. Ktoś będzie siedział rozparty wygodnie w skórzanym fotelu na stadionie oraz przecież na licznych rautach z okazji meczów, żarł kawior z szampanem, na który w pocie czoła pracują teraz szaraczki. Znając jak to wygladało przy okazji meczów z Realem Madryt w Krakowie, gdzie niektóre firmy ściągały swoich gości na najlepsze miejsca na stadionie można sobie tą skalę przemnozyć kilkukrotnie.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2011, 12:34
EURO w Krakowie zamiast w Poznaniu?!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.03.2011, 12:42
A tutaj link do zródła informacji:
http://pilkarskiekomentarze.com/?p=5305
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

No dobra, ale co będzie z ludźmi np. z Poznania którzy otrzymają bilet na mecz w Poznaniu, a jak przeniosą do Krakowa, to nie będą mogli jechać?
UEFA sama sobie strzeli w stope, bo będzie wtedy jeszcze więcej biletów do kupienia. Chociaż fajnie by było, gdyby było Euro w Krakowie
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Na 100% to farmazon. Do Euro niewiele ponad rok, już na późno na takie zmiany, system biletowy już ruszył, logo Poznań już ma, a stadion w Krakowie jest porównywalny, lub nawet gorszy niż w POZnaniu*. Plota, mająca na celu podniesienie 'klikalności' portalu.

Nie ma co się podniecać, Euro zostanie na 100% w Pyrlandii.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2011, 12:52
Prima Aprilis się zbliża. teraz przygotówka pod newsa, a potem 1 kwietnia "potwierdzą"
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 22.03.2011, 13:11
Co to wogole jest za serwis ten pilkarskiekomentarze.com informator ktory byl swiadkiem kolacji Pewnie kelner uslyszal ze gosciu z uefa placi 90% rachunku na ktorym byla kielbasa Podwawelska i poszla plota Albo to ten sam informator co do GoWna dzwoni
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.03.2011, 14:59
Uczcie sie amatorzy jak za darmo rozreklamowac swoja stronke.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2011, 15:40
fialo napisał(a):Wyświetl post
Na 100% to farmazon. Do Euro niewiele ponad rok, już na późno na takie zmiany, system biletowy już ruszył, logo Poznań już ma, a stadion w Krakowie jest porównywalny, lub nawet gorszy niż w POZnaniu*. Plota, mająca na celu podniesienie 'klikalności' portalu.

Nie byłbym taki pewny.

Prawda jest taka, że stadion w Poznaniu to bubel wybudowany za 713 mln (czyli 203 mln więcej niż Wisły!). Błędy techniczne i słuchy na temat działań CBA (klik!) na pewno nie działają na ich korzyść.

Dość sceptycznie podchodzę do tego newsa, ale nie przekreślałbym tych informacji od razu.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 22.03.2011, 16:07
Ty tak powaznie? Przeczytaj jeszcze raz uwaznie ten artykul, wez fakt, przeczytaj obojetnie jaki artykul, znajdz 10 roznic

Reklama dzwignia handlu Ciekawe ktora marna dziennikarzyna probuje swoj wlasny interes rozkrecic.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 22.03.2011, 16:14
Nie takie rzeczy już się działy w Polsce

Ale podkreślam - podchodzę do tego jako ciekawostki i to w dość sceptyczny sposób. Zresztą nie przyniosło by to miastu większego pożytku na rok przed rozpoczęciem mistrzostw...

Zresztą - czy ja w ogóle napisałem, że jestem za przeniesieniem Euro do Krakowa? Jeśli to tak zabrzmiało, to wybaczcie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.03.2011, 16:15
fialo napisał(a):Wyświetl post

Mało tego. Takie robienie nam łaski "last minute" byłoby żenujące i nieprofesjonalne. Teraz to organizatorzy mogą Kraków w 4 litery cmoknąć. Obejdziemy się bez Euro, tabunów pijanych kibiców i paraliżu komunikacyjnego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.03.2011, 16:40
Zamiana miasta jest teoretycznie możliwa - po to wyznacza się miasta rezerwowe. Natomiast co do samego info z dziwnej strony oczywiście odnoszę się sceptycznie.

Euro jest nam tak poza tym potrzebne jak k... majtki. Co mieli wybudować w Polsce - wybudowali ( albo i nie - w większości przypadków), Kraków i tak będzie jednym z dwóch rozpoznawanych polskich miast na świecie ( oprócz tego ewentualnie Warszawa jako stolica) i z punktu widzenia turystycznego niszowa impreza nic nie zmieni. Dla czterech ( w porywach) meczów w dodatku drużyn które i tak przeważnie nas g.... obchodzą nie warto się tym podniecać.
Szczerze powiedziawszy lepszy finansowo interes robi się na centrach pobytowych i o to trzeba zabiegać. Kasa idzie do miasta a nie do Uefa ( i później ochłapy dla miasta). Niższy koszt organizacji, szansa na utrzymanie grupy turystów jeżdżących za drużyną dłużej niż jeden ( meczowy) dzień.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 22.03.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.03.2011, 16:57
Z logistycznego punktu widzenia, zmiana miasta-gospodarza w tym momencie zdaje się mało realne. Jeśli chodzi o inne aspekty to taka zmiana byłaby nawet wskazana. Poznań kompromituje się na każdym kroku. Począwszy od logotypu miasta na euro, przez idiotycznie wyglądający napis POZnań*, a na haśle "A nam trawa już rośnie" kończąc.

O stadionie już nie wspomnę nawet.

flamengista masz rację ale nie do końca. Moim skromnym zdaniem to nie byłoby robienie łaski nikomu. Kraków jest nadal i pozostanie do czerwca 2012 roku miastem rezerwowym. Gdy któreś miasto da dupy, to teoretycznie inne, z listy rezerwowej wskakuje na jego miejsce.

Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 28.03.2011, 16:46
Mam pytanie odnośnie zamawiania biletów na Euro2012.
Czy u Was też po wypełnieniu formularza na bilety w polu "Adres dostawy i rachunku" nie widać nazwy miejscowości, a jedynie kod pocztowy?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2011, 18:41
tak, tylko numer domu i kod pocztowy.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Stary 29.03.2011, 15:37
Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tymi biletami tzn. 18 lat będę miał dopiero w październiku, a żeby założyć konto to trzeba mieć 18. Założyłem więc na ojca i teraz moje pytanie czy jeśli wylosowałbym bilet to jest on od razu przydzielany na imię i nazwisko osoby aplikującej o bilety czy będzie można wpisać dane osoby (w tym przypadku moje) żeby bilet był dla mnie a nie dla ojca?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.03.2011, 15:22
Jak jest z tymi płatnościami? Moge sobie wybrać np po 4 bilety na wszystkie mecze w polsce a potem zaplacić za ich część tylko gdyby tak hipotetycznie wylosować na 3 mecze? A chcieć jednak jechać tylko na jeden?

ok już wiem jak wybierzesz 10 biletow i cie wylosuja placisz za wszystkie
Ostatnio edytowane przez medyk : 31.03.2011 o godz. 15:59.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.03.2011, 15:40
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tymi biletami tzn. 18 lat będę miał dopiero w październiku, a żeby założyć konto to trzeba mieć 18. Założyłem więc na ojca i teraz moje pytanie czy jeśli wylosowałbym bilet to jest on od razu przydzielany na imię i nazwisko osoby aplikującej o bilety czy będzie można wpisać dane osoby (w tym przypadku moje) żeby bilet był dla mnie a nie dla ojca?
Mam podobny problem i też założyłem konta na rodziców i wymyśliłem że może będzie się dało coś zrobić gdy UEFA uruchomi ten system odsprzedaży który ma ruszyć latem... Jak skończysz 18 lat to "odkupisz" bilet od ojca, mam nadzieję że to tak będzie mogło działać
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.03.2011, 16:00
Kosa93 napisał(a):Wyświetl post
ale przeciez jedna osoba moze aplikowac o 4 bilety np twoj ojciec no to na niego sa one przypisane ale przciez nie zajemi wszystkich 4 miejsc wiec na 3 pozostale jakos ktos musi wejsc..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.04.2011, 15:16
Dzisiaj pierwszy dzień losowań - dostał już ktoś jakąkolwiek informację zwrotną?
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 19.04.2011, 15:44
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj pierwszy dzień losowań - dostał już ktoś jakąkolwiek informację zwrotną?
Ile będzie dni losowań? Do kiedy będzie wszystko wiadomo?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2011, 15:46
A mieszkasz w Warsawie, Gdansku, Wroclawiu lub Poznaniu? Poza tym byla informacja ze dzisiaj losowanie a maile do ludzi pod koniec meisiaca.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 19.04.2011, 16:16
Proste do świąt losowania a po czyli w następnym tygodniu można zacząć zaglądać na skrzynki pocztowe lub konta na stronie UEFA.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 22.04.2011, 15:36
Zerkaliście już na stronkę UEFA? U mnie 0 niestety.. :(
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 22.04.2011, 16:11
Na mecze Biało-Czerwonych nie udało się ale mam pomieszane półfinał w Warszawie i grupowy z ukraińskimi na które widocznie aż takiego zainteresowania nie było. Może uda się wymienić na coś u Nas. Z tego co zauważyłem to jak wybraliśmy maksimum czyli 4 bilety na spotkanie to mniej nie mogliśmy już wylosować;d
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2011, 16:40
To się wybieram na 3 z 4 meczy w Gdańsku, w tym ćwierćfinał Szczęście towarzyszyło, na Polaków się nie udało, ale cóż, wszystkiego nie można
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów