The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Carrot
Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2010, 20:24
"Na obiekcie tym wiosną ligowych rywali będzie mogła podejmować też Wisła Kraków, ale póki co - jak wyjaśnił rzecznik tego klubu Adrian Ochalik - nie została jeszcze podpisana umowa między Wisłą a Hutnikiem."

źródło:http://www.sport.pl

Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.02.2010, 20:31
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że Wisła się chce Zabezpieczyć w pewien sposób:
N SS zagra pierwszy mecz Cracovia i wtedy Wisła zobaczy jak to wygląda, czy Hutnik się wywiązuje, czy murawa nie ucieka, czy wszystko jest w porządku, To jednak jest Wydatek, tu chodzi pewnie o sporą kasę, której ,jak dobrze wiemy, w Wiśle brakuje, więc każda inwestycja, każde przesunięcie pieniędzy z konta na inne konto musi się odbywać dokładnie, oszczędnie i precyzyjnie. Wydaje mi się że Wisła Czeka, i dlatego nie ma jeszcze pewności w tej kwestii
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.02.2010, 20:37
Hutnik to się może cmoknąć w... Mecze organizują na Hutniku kluby Wisła i Cracovia, więc Hutnik zbiera jedynie kasę za wynajem, a nie za organizację.

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.02.2010, 21:10
Hutnik to by chciał kasę za samo wynajęcie bez organizacji czegokolwiek. Zachowują się co najmniej jakby sami sfinansowali przebudowę swojego stadionu
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.02.2010, 21:36
Z tą umową na Hutnika nie ma co wariować. Starozakonni mają mecz za trzy dni, a umowę podpisywali wczoraj. My do pierwszego meczu mamy półtora tygodnia. Do końca tygodnia a najpóźniej w poniedziałek wszystko powinno być klepnięte także ze strony Wisły.

Natomiast płacenie Hutnikowi za cokolwiek to jakiś absurd. Przecież te pieniądze wsiąkną gdzieś u komornika...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.02.2010, 22:33
Troche odbiegnę od tematu Hutnika. Wydaje mi się że jeżeli zostanie podjęta decyzja o budowie hali to powinni zostać powtórzone przetargi na parkingi podziemne, a na pewno na te od strony ul. Reymonta. Zwłaszcza że jesli się nie mylę to hala ma powstać w miejscu gdzie obecnie podczas meczów mogą parkowac samochody. A chociaz dzisiejszy mecz pokazał jak tego miejsca jest niewiele.
Ponadto jeśli powstanie porządne muzeum to myśle że w ciągu tygodnia niejeden autokar z wycieczką klasową lub inną zawita na Reymonta.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 23.02.2010, 23:02
Tak sobie myślę, że może lepszym i tańszym rozwiązaniem byłoby wybudowanie parkingu naziemnego, kilkupoziomowego. Koszt zapewne mniejszy niż budowa podziemnego. Parter (czy jak to się fachowo nazywa zostawić dla kibiców (w przyszłości może jakieś sklepiki, czy inne punkty usługowe), aby można było z ulicy dojść do wejścia na trybunę. Drugie, trzecie i czwarte piętro i może dach to już parkingi. Moim zdaniem rozwiązanie o tyle dobre, że mniejszy koszt budowy. Gdyby to miało sensowny wygląd mogło by zasłonić trybunę za bramką, przez co zyskałby wygląd stadionu. elewacja takiego parkingu mogła by nawiązywać w miejscach styku ze stadionem do trybun wschodniej i zachodniej, by później łagodnie przekształcić się w coś extra. Coś co dodałoby kolorytu ulicy Reymonta.

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.02.2010, 23:22
O budowie tych parkingów powinno się też mówić w kontekście problemów organizacyjnych Lwowa. Dziś wstrzymano tam budowę stadionu. Niby nic poważnego, ale zawsze jakiś to sygnał, że może się coś Ukraińcom nie udać i wtedy wszedłby Kraków, cały na biało i mamy Euro2012 (którego decydującego wpływu na rzeczy typu parking przy R22 lub jego brak nie jestem w stanie pojąć, ale to już materiał na osobną bajkę).
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2010, 01:24
W takim wyadku (Czego nie życzymy Ukrainie) Parking najprawdopodobniej może zostać założony tymczasowo na Błoniach, jednak jest to na tyle odległa historia i sprawa, że myślę, że powinniśmy skupić się an problemach bieżących czytaj bardziej przyziemnych
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 24.02.2010, 11:06
Problemy Lwowa oznaczac beda raczej wejscie do gry Dniepropietrowska czy innej Odessy. Na miejsce dla Krakowa raczej bym w tym wypadku nie liczyl.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 24.02.2010, 11:15
A tymczasem przy Reymonta panowie posegragowali klocki na (byłej) murawie i koncza montaz dachu. Na dole za to juz widac maszty pod oswietlenie naszej białogwiezdnej areny
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 24.02.2010, 11:34
mogli by tą kamerkę z AGH przenieść na dach nowej trybuny, bo na zachodniej będzie teraz co oglądać
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.02.2010, 11:35
borsuk napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem przy Reymonta panowie posegragowali klocki na (byłej) murawie i koncza montaz dachu. Na dole za to juz widac maszty pod oswietlenie naszej białogwiezdnej areny
Maszty na oświetlenie? A nie przypadkiem oświetlenie na koronie dachu?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 24.02.2010, 12:02
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Maszty na oświetlenie? A nie przypadkiem oświetlenie na koronie dachu?
Oświetlenie na koronie dachu tez musi byc na czyms zamocowane. Piszac maszty nie mialem na mysli 30-to metrowych slopow tylko wlasnie maszty - szare ramy dla reflektorow i niebieskie wysiegniki do przymocowania tych ram do konstrukcji dachu.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.02.2010, 12:52
A'propos wznowienia manewrów na A/B....

Wiem ze była dyskusja ale cirka 2000 postów stąd, trudno odgruzowac, więc zamiast wyrażac oburzenie, prosze zignorowac mojego posta.

Czy ze strony oficjalnej czy ze stony Krakowa nie ładuje mi sie widok z kamerki z okraglaka. Wiem, ze działa bo ktoś niedawno wrzucał tutaj screena. Ona chyba nadaje "na zywca" wiec pewnie stąd problem. sprawdzałem na 2 komputerach, operą i explorerem. Cos z ustawieniami?

Edit. Dziękuję jaszczur90
Ostatnio edytowane przez Kaan : 24.02.2010 o godz. 13:01.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.02.2010, 12:57
Kaan napisał(a):Wyświetl post
A'propos wznowienia manewrów na A/B....

Wiem ze była dyskusja ale cirka 2000 postów stąd, trudno odgruzowac, więc zamiast wyrażac oburzenie, prosze zignorowac mojego posta.

Czy ze strony oficjalnej czy ze stony Krakowa nie ładuje mi sie widok z kamerki z okraglaka. Wiem, ze działa bo ktoś niedawno wrzucał tutaj screena. Ona chyba nadaje "na zywca" wiec pewnie stąd problem. sprawdzałem na 2 komputerach, operą i explorerem. Cos z ustawieniami?
Zainstaluj sobie quick time.. potem jak wbijesz na stronę Wisły i będziesz chciał kamerkę włączyć z okrąglaka to prawy przycisk myszki na miejsce gdzie się powinno wyświetlać i klikasz "Otwórz to łącze"
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Stary 24.02.2010, 13:49
A jak klikniesz to "otwórz to łącze" to ci się wyświetli że "rozłączono" i dupa...

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.02.2010, 13:59
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A jak klikniesz to "otwórz to łącze" to ci się wyświetli że "rozłączono" i dupa...
klikaj do skutku.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2010, 14:01
Gordian napisał(a):Wyświetl post
dokładnie.
mam to samo

A klikanie "do skutku" powoduje, że jedynym skutkiem jest uraz klikajacego palca
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.02.2010, 14:02
Panie Darku kiedy możemy się spodziewać odpowiedzi na pytania w sprawie kosmetyki stadionu (tynki, iluminacja świetlna, itp.)
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.02.2010, 16:07
Jak wytną numer że pieniądze (część) ze stadionu przekażą na halę to już mi ręce kompletnie opadną.Przecież nie trudno się domyslić że jeszcze fundusze są potrzebne na murawę i IT.
Teraz przesuną- być może- a za 1-1,5 miesiąca bedą szukać na nowy przetarg/zlecenie...coś jest nie tak
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.02.2010, 16:12
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jak wytną numer że pieniądze (część) ze stadionu przekażą na halę to już mi ręce kompletnie opadną.Przecież nie trudno się domyslić że jeszcze fundusze są potrzebne na murawę i IT.
Teraz przesuną- być może- a za 1-1,5 miesiąca bedą szukać na nowy przetarg/zlecenie...coś jest nie tak
Bo jak się jest inteligentym inaczej jak radny B. to można na takie ciekawe pomysły wpaść
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2010, 16:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
dokładnie.
mam to samo

A klikanie "do skutku" powoduje, że jedynym skutkiem jest uraz klikajacego palca
Kliknijcie na ten trójkącik po prawej stronie, ustawienia, przekaz strumieniowy na automatycznie. I jeszcze w zaawansowane ustawienia przesyłania na własne, protokół przesyłania HTTP.
Powinno działać
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.02.2010, 17:07
Prezydent znalazł kasę na halę Wisły Kraków

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...akow,id,t.html
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.02.2010, 17:15
http://www.bieg2012.pl/page/pl/aktua...ogicznego.html
Ciekawostka, ceny IT w Gdańsku. Khy, oby w Krakowie koszt nie przekroczył tego co było na Legii, czyli 35mln PLN...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 24.02.2010, 17:17
Przestańcie już z tymi tynkami na stadionie. Moze jeszcze styropianem obłożyć?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.02.2010, 17:19
Niech wpuszczą graficiarzy
..
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.02.2010, 18:01
Z innej paki - byłem dzisiaj na Reymonta koło 12, stanąłem sobie koło nowej hali i tak patrzyłem z zadowoleniem ... panowie, co by nie mówić, kawał porządnego stadionu nam powstaje. Skończmy już z dywagacjami co by było gdyby, naprawdę, powstaje nam "twierdza 22" Już za pół roku, oby oby oby!!!
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.02.2010, 19:23
czyli mam rozumieć że 3 marca się zdecyduja radni o przyznaniu pieniędzy lub nie przyznaniu
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.02.2010, 19:53
dzis w radiu Kraków po 17ej Ochalik mowil ze od 1 marca na budowe wchodzi 250 osob i praca na 3 zmiany
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów