|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czepiacie sie Kieszka, fikolek pierwsza klasa, 5tka z gimnastyki na wfie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
POLECAM obejrzeć początek drugiej połowy meczu z Banikiem. Niemożność wyjścia z własnej połowy i brak jakichkolwiek schematów jest PRZERAŻAJĄCA.
Źle to wygląda, oj źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kurna mać.... a mieliśmy Buchala i zamieniliśmy go na Kieszka.
Nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę... Gra nie wygląda dobrze... oczywiście może to wynikać z fazy przygotowań + nikt nie chce się za bardzo zaangażować, żeby nie narazić się na kontuzję tuż przed rundą, ale nie jest dobrze. Oby nie sprawdziły się najmroczniejsze przewidywania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pulpet
46 minut - od tylu rozgrywamy akcje, najpierw proba srodkiem przez Plewke, pilka wraca do obroncow, potem Plewka i Zhukov schodza w dol na pozycje srodkowych obroncow, srodkowi obroncy ida w roli bocznych a boczni obroncy podlaczaja sie do akcji ofensynwej. Sadlok podaje do Ring, Ring zgrywa do Momo, ten podciaga srodkiem gdzie sie zrobilo pusto, bo Zhukov i Plewka wyciagneli srodkowych i zagrywa w pole karne do Klimenta (ktory nie opanowuje pilki). Chwile pozniej press Savicia, niedokladne podanie Czecha, ktore przejmuje Starzynski. Podaje do Savicia, ktore chce z klepy odegrac, ale na wslizgu Banik wybija na aut. Po aucie probujemy prawa strona, ponownie Savic, ale jedno z podan przecinaja Czesi i wychodza z kontra. W naszym polu karnym Czech nie przyjmuje pilki i ta odbijajac sie od niego wychodzi na aut. Wznawiamy dlugim podaniem na Klimenta, ale ten nie dochodzi do pilki. Czesi wymieniaja podania na swojej polowie, my presujemy zmuszajac ich do dlugiej pilki po ziemi na prawym skrzydle. Sadlok (?) przejmuje ta pilke i zagrywa bezpiecznie do Kieszka, ktory wiadomo co odjebal. Wznawiamy gre. Probujemy dolem do srodka pola zagrac, pilka wraca do obroncow. Szota dluga pilke gra na Klimenta, ale jest spalony. Czesi buduja akcje od tylu, w pewnym momencie probuja zagrac prostopadla pilke do wychodzacego skrzydlowego, ale podanie przecina Sadlok, ktory od razu uruchamia Momo na lewym skrzydle, ktory mija jednego obronce, zbliza sie do pola karnego i probujac minac drugiego i wejsc w pole karne traci pilke. Czech wybija lage przed siebie pod presja Momo. W walce o pilke faulowany Czech. Po wznowieniu presujemy Czechow na ich polowie, wybijaja dluga pilke, ktora blokuje Momo. Jest 50 minuta. Nie chce mi sie dalej juz ogladac, ale zdecydowanie widziales inny mecz. Przez pierwsze 5 minut drugiej polowy Czesi z pilka na naszej polowie byli tak na prawde raz, kiedy obijali sie pilka w naszym polu karnym. Sytuacja z bramka to ciezko nawet nazwac akcja, po prostu napastnik presowal bramkarza, ktory odjebal kiksa. POLECAM pulpet zalozyc okulary, albo nie pisac bzdur. Nie wiem jaki masz w tym cel, ale wlasnie tak wyglada poziom 90% tego forum. Piszecie bzdury, jakies wyobrazenia, ktore niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia. "Kibice" Wisly. Smutne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mecz jak wiele innych sparingowych w podobnym okresie.
Okazja dla nowych żeby pobiegać, dla wątpliwych, żeby jeszcze coś pokazać, zanim usiądą na ławkę albo opuszczą Wisłę. Część z tych ananasów już nie wyjdzie na boisku w lidze, bo zacznie się prawdziwa rywalizacja, a dojdą jeszcze nieobecni dzisiaj Frydrych, Skvarka, Uryga, Fernandez, Ondasek i nowi pomocnicy/pomocnik. Scenariusz będzie pewnie taki, że z Karabachem już zagra bardziej zaufany i mocniejszy zespół, a prawdziwy szlif drużyny będzie popowrocie do PL. Pierwsze mecze będą ciężkie, bo bardzo dużego, widocznego progresu na razie nie widać. Trudno jednak, żeby było widać w drugim meczu w okresie przygotowawczym. Tym bardziej że znowu składamy zespół na nowo. Mecz z Rakowem na pewno będzie traktowany jak sparing finalny z mocnym rywalem, bo chyba są wszyscy świadomi, że na obecnym poziomie rozwoju drużyny naszej i Rakowa, to szanse mamy małe. Dopiero wtedy skończy się dla nas okres przygotowawczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie rozumie tego podejścia, wszyscy wiem że mamy taką ligę, że każdy z każdym może wygrać i nikogo nie powinno to dziwić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Mecz z Rakowem sparing finalny xD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
dlatego ten mecz będzie raczej z gatunku "sprawdzam" taktykę, zawodników, okres przygotowawczy prawdziwa batalia będzie w następnej kolejce, jak będziemy grać ze Stalą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Nikomu nie blokuje miejsca w bramce - na wiosnę nie sądzę by Kieszek coś pograł, może 1-2 mecze w PP. Na pewno jednak kontrakt na 2 lata to jest nieporozumienie. Po roku powinniśmy się z nim pożegnać, ale że najpewniej w czerwcu 2023 skończy karierę to nie sądzę by zrezygnował z kasy za rok kontraktu. Jakieś plusy z dzisiejszego sparingu? Cisse wygląda jak wczesna wersja Yeboaha/Guerriera. Raczej będę spokojny że na poziom esa to wystarczy. Aczkolwiek będzie nas tez irytował podobnie jak panowie wyżej Colley - unikał wyprowadzania piłki, mam nadzieję że tylko z powodu nieznajomości możliwości partnerów. W obronie raczej wyglądał pewnie. Ring - w ofensywie da więcej niż Hanousek, a w obronie.. powinno być podobnie jak u Czecha, czyli miernie. Fajnej że Plewka w końcu coś strzelił, bo może pora dość chować się za partnerami, bo spokojnie może prowadzić grę. Reszty lepiej nie oceniać. Lepiej tak będzie dla nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Karherop, ale Kieszek ma kontrakt do 30 czerwca 2022 z opcja przedłużenia â nie wiadomo czy po stronie klubu czy zawodnika, wiec mozliwe, ze bedzie tu tylko na rok.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jesteśmy w takiej sytuacji , że nie mają prawa zagrać jak wyżej napisałeś. Mają zap... i choćby 11 ustawić w bramce byleby zdobyć chociaż 1 pkt, bo potem przyjedzie Stalówa i wywiezie 3 pkt. Wtedy już naprawdę będziemy w czarnej d...
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Ten gol Kieszka...gdyby to był oficjalny mecz to przeszedłby do historii podobnie jak bilardowa bramka Macieja Śliwy sprzed kilku lat. Monty Python.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na co nam tylu napastników jak nawet w sparingach zawodzą. W środku pola nie istniejemy, na razie to wygląda gorzej niż w lidze. Żeby się nie okazało jak żaden z nowych zawodników nie da tyle co Yaw i Holender
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Poziom wyłożenia lachy na mecz przez tych dwóch asów z ataku dzisiaj już wyj... ponad skalę, nawet nie chce im sie udawać że cokolwiek chcą, żenujące truchtanie, sparing sparingiem ale chyba wtedy zagryzasz zęby bo chcesz pokazać że to Ty zasługujesz na miejsce w składzie, no serio poziom żenady tych obu panów już wystrzelił w kosmos...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
||
|
Ja tu tylko to zostawię :
s1mone napisał(a):
Pozwolę sobie zacytować jeszcze ze dwa wysrywy Pana od zapieprzania ku uciesze gawiedzi : Drozd napisał(a):
Drozd napisał(a):
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH IHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@Skarabeus: dziękuję Ci bardzo za posta nr #7444 bo po 4 krotnym sprawdzeniu czy mi ktoś linku nie podmienił i czy oglądam właściwy mecz zacząłem się martwić o swój stan zdrowia
![]() Sparing jak każdy inny w ostatnich Nasi napastnicy grali zdecydowaną większość sezonu żenująco słabo, więc liczenie, że nagle w sparingu wystrzelą jest chyba dość naiwne? A już wyrokowanie czy spadniemy czy nie po dwóch sparingach, gdzie jeszcze nie znamy do końca składu jakim będziemy się bić o utrzymanie, no litości ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Problem w tym że Gula ma swoje wizje i może stawiać na Kieszka kosztem Biegańskiego. Sensu w tym nie ma bo Biegański to aktualnie jedyny młody na którym mamy szansę zarobić (druga taka runda i pewnie pojawią się oferty). skarabeus - może oglądacie to samo, tylko nie tak samo? Odstaw Prozak czy czym się tam faszerujesz to może złapiesz nić porozumienia z kibicami Wisły którym po oglądaniu tej chujozy w każdym meczu żyć się odechciewa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2022 o godz. 18:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tomytom
Spoko, irytuje mnie znieksztalcanie rzeczywistosci, co wiekszosc tutaj robi zupelnie celowo i swiadomie. Chwilami mam wrazenie, ze to agentura sasiadki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To w sumie powinieneś się już zgłosić do specjalisty.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Specjalnie nie pisałem nicku bo miałem na myśli idiotyczny kierunek w jakim zaczynają zmierzać dyskusje, a nie zamiar piętnowania kogokolwiek personalnie.Jeśli odebrałeś to osobiście to przepraszam.
wściekłe pięści węża napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cymes
Rozumiesz rzeczy oczywiste, ktorych nie wszyscy potrafia pojac. Mozna klepac, tlumaczyc i to jest grochem o sciane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
![]() A co do Kieszka, zamiast wywalić z pierwszej byle dalej jak pewnie zrobiłby w meczu o cokolwiek to zaczął cwaniakować licząc że czescy napastnicy smęcą się jak nasze primadonny i się przeliczył... Jeżeli Pan bulgoczący dalej nie rozumie co znaczy zapieprzać to wystarczy porównać zachowanie napastnika Banika, który uprzedził Kieszka do zachowania Forbesa. Podpowiadam, zielony zapieprza, czerwony się opieprza... A co do meczu. W pierwszej połowie Banik był trzy razy pod naszą bramką, a my poza tym co wpadło mieliśmy jeszcze trzy patelnie. Obraz gry może wynikał z tego ża Banik miał wynik, ale byliśmy zdecydowanie lepsi. Był jakiś pomysł na rozegranie. Druga połowa trochę słabsza, ale też bez dramatu. Najważniejsze że było widać walkę u większości. Bo taki Forbes do karnego pierwszy, a do biegania ostatni. Pisali że są o niego zapytania to niech idzie psuć powietrze gdzie indziej. No i sposób w jaki czech miną podaniem naszego stopera przy trzeciej bramce jest kompromitujący. Serafin jak dziecko we mgle.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.01.2022 o godz. 10:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Coś mi pachnie że w lipcu 2022 wystartujemy z całkowice inna trójka niż rozpoczęliśmy ten sezon. Biegańskiego sprzedamy, Kieszek pójdzie na emeryturę, a Rosa pójdzie gdzieś grać do 2 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Bez satysfakcji po pierwszym meczu pisałem ze Kieszek to taki Misiek vol2.0 stojący jak widły w gnoju i się nie pomyliłem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
od tego fragmentu
https://youtu.be/d8ZkkT7eBVo?t=6385 efektowna krakowska piłka by gula 9 podań na boki z tylu boiska i na końcu laga i to ma uratowac trybuny tak ? a prosty futbol zabija ? nie , zabija niska jakość czy atletico sie oglada gorzej niz barcelone ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czerepach,
akcja o ktorej piszesz, nie jest typowa laga do przodu. Tutaj byl zamysl, aby zagrac za plecy obroncow na szybkosciowy pojedynek. I takie akcje sa ok. Problem byl taki, ze ne mial kto tego pojedynku szybkosciowo wygrac ![]() Natomiast czepianie sie, ze braku pomyslu na akcje to takie czerepachowanie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tonie żadno czerepachowanie , tylko nawiązanie do dyskusji z przed 2 stron , chyba nawet brałeś w niej udział (wolfy napewno)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czepiasz sie na sile. Ja bym znalazl kilka, lepiej pasujacych do Twojej tezy, momentow.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|