The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2016, 19:46
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
A kogo mieliśmy zakontraktowac? Messiego podczas rozdawania autografów? Bida piszczy u nas.

Hmm dziwne co nie?
Mamy wykupić Wolskiego, zapłaciliśmy za Mójtę mamy zapłacić za Gergela.. A u nas bieda piszczy?
Coś tu jest nie halo..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
skawaaa
Member

Od: 02.2015

Stary 02.06.2016, 19:49
A może kontrakt z Wolskim już klepnięty, a Wisła czeka z oficjalną informacją żeby wywołać gównoburze
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2016, 20:07
a nie doszło do was to, że Wolski po prostu, zwyczajnie nie chce u nas zostać?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.06.2016, 20:13
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Teraz moze i nie chce trzeba bylo brac jak nie mial nic do gadania
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.06.2016, 20:15
To ile ten Mójta kosztował że taki płacz? 500 tysięcy euro? Pewnie grosze. I to nie z powodu kupna Mójty może u nas nie grać Wolski. A to czy Mójta to dobry wybór przekonamy się w przyszłym sezonie. Ja myślę że tak.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.06.2016, 20:42
Cytat:
Ja słyszałem, że właśnie chce zostać i tylko dlatego, pomimo że nie skorzystaliśmy z opcji pierwokupu dalej jesteśmy w grze. Gdyby sam zawodnik nie chciał grać w Wiśle, już dawno klub ogłosiłby fiasko rozmów. A Rafał pewnie zawitałby do innego klubu.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.06.2016, 21:00
Dziwić może, że podobno mamy walczyć o puchary a nawet MP w przyszłym sezonie a sprowadzamy zawodników z drużyn, które spadły właśnie z Ekstraklasy ba takich, na których złamanego grosza nie zarobimy. Najważniejsze jest jednak to że Mójta nie ma pojęcia o grze obronnej, gość kryje na radar za każdym razem i przy okazji nie grzeszy zwrotnością.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.06.2016, 21:16
Przychodzili do nas już tuż takie wynalazki jak Fredriksen, Branco, Kaczorowski, Vidlicka czy Lamey. I to w czasach dużo bardziej prężnych finansowo z naszej strony. Przy nich to Mójta jest solidnym obrońcą.

Nie kumam skąd to narzekanie. Jeśli Pietrzak pójdzie faktycznie na wypożyczenie, ogra się w ekstraklasie jak kiedyś Burliga to Mójta jest dobrą opcją na 1-2 sezony. Pamiętacie takiego Pana jak Maciej Stolarczyk? W jakim wieku do nas przychodził?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.06.2016, 21:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przychodzili do nas już tuż takie wynalazki jak Fredriksen, Branco, Kaczorowski, Vidlicka czy Lamey. I to w czasach dużo bardziej prężnych finansowo z naszej strony. Przy nich to Mójta jest solidnym obrońcą.

Nie kumam skąd to narzekanie. Jeśli Pietrzak pójdzie faktycznie na wypożyczenie, ogra się w ekstraklasie jak kiedyś Burliga to Mójta jest dobrą opcją na 1-2 sezony. Pamiętacie takiego Pana jak Maciej Stolarczyk? W jakim wieku do nas przychodził?
solidnym obronca to Mojta nie jest nawet przy strachu na wróble
Inna sprawa, ze w ofensywie pare asyst po dobrych wrzutkach z pewnoscia zapewni
tym niemniej i tak uwazam, ze jego zatrudnienie to jest zly pomysl, nawet jak wiele nie kosztował to za frytki grac nie bedzie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.06.2016, 21:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
solidnym obronca to Mojta nie jest nawet przy strachu na wróble
Wszyscy oceniają go przez to, że przychodzi ze spadkowicza. A wystarczyłoby, żeby ich Lechia nie przekręciła i zajęli by 7-8 miejsce w lidze, czyli wyższe od nas. Wtedy ten sam Mójta nie miałby szans do nas trafić.

Ale ok, pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.06.2016, 22:06
Szczerze to ten transfer nie powala mnie łopatki, ale jako uzupełnienie składu może być. Mamy na tą chwilę Jovicia i Sadloka na boki obrony, więc dobrze, że po odejściu Burligi znalazł się ktoś kto może pełnić rolę zmiennika na tej pozycji.

Z resztą piszecie tu o nim jakby był już po drugiej stronie rzeki, a gość ma 29 lat, czyli jest w najlepszym piłkarsko wieku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.06.2016 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 02.06.2016, 22:22
Moim Zdaniem Wdowczyk ustawi Mójtę i Jovicie na wahadle z Głową, Guzmicsem/Danchiem(?) i Sadlokiem w środku.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2016, 22:32
Przyjście Mójty jest ewidentnym potwierdzeniem teorii, że będziemy grali trójką obrońców (Rysiek, Głowa i Sadlok) i dwoma wahadłowymi (Mójta i Jovic).

Oczywiście patrząc na stan kadrowy na dzień dzisiejszy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.06.2016, 23:25
Ja juz pomijam czy Wolski do nas trafi, ale ileż można w dobie maili, komórek i internetu przeprowadzać jeden transfer.. Niech mnie ktoś oświeci na co oni czekają wszyscy? Dogadać sie albo nie i do przodu
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.06.2016, 23:30
Ty byś ot tak podpisał kilkuletni kontrakt? Obie strony pewnie na coś liczą więcej. Wisła, że uda się zbić cenę, a np. Wolski na podbicie jej poprzez zainteresowanie innych klubów, albo na oferty od nich. Zwłaszcza, że w trakcie rundy Wolski grał bardzo dobrze i mówiło się o zainteresowaniu m. in. Legii (twitty ,,Leśnego") albo o powrocie do Fiorentiny i Wolski pewnie liczył, że będzie miał mocną kartę przetargową, a teraz to jakby ucichło i teraz Wisła ma bardziej komfortową sytuację (moim zdaniem oczywiście).
Ostatnio edytowane przez R33 : 02.06.2016 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.06.2016, 06:45
apropo Mójty.

Mam dobrego znajomego z BB i cały Mójta jest mega słaby psychicznie. Jak idzie dobrze to jst ok ale jak zaczyna się sypać to się sypie. Pogłoska chodzi że po w Białymstoku dostał liscia od Piaźka za to że odpuscił grę. Potem sie obraził razem ze Szczepaniakiem nie grał już tylko dreptał.

Mam nadzieję że chłop wytrzma presję...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2016, 07:22
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
apropo Mójty.

Mam dobrego znajomego z BB i cały Mójta jest mega słaby psychicznie. Jak idzie dobrze to jst ok ale jak zaczyna się sypać to się sypie. Pogłoska chodzi że po w Białymstoku dostał liscia od Piaźka za to że odpuscił grę. Potem sie obraził razem ze Szczepaniakiem nie grał już tylko dreptał.

heheszka
w BB nie wytrzymał presji
a tu ma wytrzymać
nie żartuj tak brutalnie z rana
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.06.2016, 07:42
Cytat:
apropo Mójty.

Chyba dostał od Józefa Piacka a nie Piazka....

W takim razie też bym się chyba obraził, gdyby bił mniej absolutnie najsłabszy zawodnik w klubie, który wielokrotnie dawał popis swoich umiejętności.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 03.06.2016 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 03.06.2016, 08:25
Jak go Glowa zjebi.e w trakcie meczu to sie biedak zamknie w sobie...
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 03.06.2016, 09:18
W kilku kolejkach minionego sezonu był wiodącą postacią Podbeskidzia. Przyda się.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.06.2016, 09:27
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Adam Mójta oficjalnie zawodnikiem Wisły Kraków, podpisał umowę na dwa lata z możliwością przedłużenia.Powodzenia!
Z jednej strony fajnie, z drugiej zaczynamy się modlić

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7525
15/16 - Podbeskidzie BB - spadło'16
14/15 - GKS Bełchatów - spadł'15
13-14 - Sandecja NS
12(w-j) - Warta Poznań - spadła'13
11(j) - Zagłębie Sosnowiec

Dalej nie chce mi się sprawdzać
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.06.2016, 09:29
Grzana napisał(a):Wyświetl post
...
A jak komuś się Rybus marzył, pewniak pierwszego składu reprezentacji, gość który miał jechać na Euro to polecam szybką wizytę w placówce im.dr.J.Babińskiego.
Za "Rybus" w tym temacie możemy wstawić inne nazwiska i ta sentencja będzie nadal prawdziwa
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
DAVE
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.06.2016, 10:07
Zasięgnąłem opinii znajomego kibica Podbeskidzia, człowieka który od lat chodzi na ich wszystkie mecze, jeździ na wyjazdy i generalnie zna się na rzeczy i widział tego piłkarza w akcji wiele razy i oto co mi napisał o naszym nowym nabytku:

"Adam Mójta. Lewy obrońca. W tym sezonie strzelił kilka bramek (trochę z karnych trochę z akcji). B. dobre dośrodkowania (kilka świetnych asyst) po rajdach lewą stroną. Tylko, że wtedy nie wracał pod swoją bramkę i kończyło się to golem lub niebezpieczną sytuacją.

Generalnie b. pozytywna postać minionego sezonu, ale nie widzę go w Wiśle. Wg. mnie jest za słaby. Nie wiem czy gdyby zbilansować to co strzelił z tym co przez niego wpadło to wyszłoby na „0”?! Może nawet na mały minus. No chyba, że DW spróbuje go zamiast na obronie wstawić w pomocy. Wtedy mogłoby to być lepsze. Niemiłosiernie ogrywany przez lepszych pomocników czy napadziorów.

Gdy zobaczyłem go rok temu gdy przyszedł do BB w pierwszym sparingu to powiedziałem, że to jest obraz naszej ekstraklasy. Człapiący, jakoś tak łukowato do tyłu odgięty jakby biegł pod mocny wiatr. Potem w drugiej kolejce TSP dostało na Legii 0-5 i Kubicki go obwinił za ten wynik (mimo, że grał tylko pierwsza połowę) i posadził na ławie. Przyszedł Podoliński i przy nim wystrzelił.

No i co najistotniejsze: Każdy klub ekstraklasowy, w którym Mójta rozegrał choć jeden mecz, spadał z ligi."

To by było na tyle...
semprini, klancyk i części niesforne....
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 03.06.2016, 10:13
Nie ma to jak opinie znajomych kibiców Podbeskidzia...Dzwoń do Prezesa, musimy natychmiast unieważnić kontrakt. Za moich czasów młodzież była bardziej bystra. Nie było wtedy internetu, FB i innych FM. Nie było komórek. Było boisko, rower i życie w realu.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2016, 10:26
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak opinie znajomych kibiców Podbeskidzia...Dzwoń do Prezesa, musimy natychmiast unieważnić kontrakt. Za moich czasów młodzież była bardziej bystra. Nie było wtedy internetu, FB i innych FM. Nie było komórek. Było boisko, rower i życie w realu.
Dokładnie, Real, Geant, to było życie, teraz wszyscy siedzą w tym Auchanie i piszą na shoutboxach.

Tak zupełnie poważnie, to dajcie gościowi zagrać chociaż kilka spotkań. Dariusz W. nie jest idiotą, jak zobaczy, że Mójta kaleczy to posadzi gościa na ławce albo przesunie do pomocy. Nie znamy planów trenera, nie wiemy jak się wkomponuje w zespół sam fan kuchenek, pożyjemy - zobaczymy. Jak dla mnie Sadlok był w wielu meczach bardzo niepewny, miał dużo głupich zagrań, ale na naszą Ekstraklapę wystarczył. Tak samo może być z Mójtą, da ciała w kilku meczach, ale połowie tej ligi spokojnie nastrzela.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.06.2016, 11:27
Kurde,

Coś człowiek napisze a już wszyscy krytykują. POLSKA.

Z Kumplem nie jedną wódkę wypiłem, ma fetysz aby być kibicem TSP BB bo jest z BB i Mójta jest słaby.

Może lepszy od Pietrzaka ale nie będzie tam fajerwerków. Chłop ma 29 lat nic nie osiągnął oprócz kilka spadków.

Daj Panie Boże żebym się mylił. Obym musiał na forum wypluwać dzisiejsze opinie.

W Naszej sytuacji rozsądny wybór w dobrych pieniądzach.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.06.2016, 11:45
Dariusz Wdowczyk napisał(a):Wyświetl post
Kurde,

Coś człowiek sprowadzi w granicach budżetu, wyróżniający się piłkarz ligi polskiej na swojej pozycji a już wszyscy krytykują ne będąc trenerami. POLSKA.
Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 03.06.2016, 12:22
Wyróżniający...
Najbardziej to sie wyróżnia 9 pojedynkami defensywnymi średnio na mecz
I przegrywaniem 45% z nich
najgorsze wyniki w lidze z lewych obrońców wg instata
Ale patrzmy na to ze strzela karne i od czasu do czasu wrzuci, w końcu za to sie powinno oceniać obrońce w pierwszej kolejności
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.06.2016, 12:46
Czyli teoretycznie nasza docelowa formacja obronna ma wyglądać następująco:

Jović - Danch - Sadlok - Mójta

W tym sezonie jeszcze trochę pogra Głowacki, a dalej... oby coś z tego było.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.06.2016, 13:02
No optymistycznie to niestety nie wygląda, jeśli chodzi o obronę

W ogóle Sadloka chyba jednak wolałabym oglądać na lewej obronie, a już na pewno bardziej niż Mójtę.

Jednak trzymam kciuki za naszego nowego zawodnika, niech zada kłam statystykom i pokaże w Wiśle, że grać potrafi... bo potrafi, prawda...? oby...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów