|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
A może kontrakt z Wolskim już klepnięty, a Wisła czeka z oficjalną informacją żeby wywołać gównoburze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a nie doszło do was to, że Wolski po prostu, zwyczajnie nie chce u nas zostać?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To ile ten Mójta kosztował że taki płacz? 500 tysięcy euro? Pewnie grosze. I to nie z powodu kupna Mójty może u nas nie grać Wolski. A to czy Mójta to dobry wybór przekonamy się w przyszłym sezonie. Ja myślę że tak.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dziwić może, że podobno mamy walczyć o puchary a nawet MP w przyszłym sezonie a sprowadzamy zawodników z drużyn, które spadły właśnie z Ekstraklasy ba takich, na których złamanego grosza nie zarobimy. Najważniejsze jest jednak to że Mójta nie ma pojęcia o grze obronnej, gość kryje na radar za każdym razem i przy okazji nie grzeszy zwrotnością.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Przychodzili do nas już tuż takie wynalazki jak Fredriksen, Branco, Kaczorowski, Vidlicka czy Lamey. I to w czasach dużo bardziej prężnych finansowo z naszej strony. Przy nich to Mójta jest solidnym obrońcą.
Nie kumam skąd to narzekanie. Jeśli Pietrzak pójdzie faktycznie na wypożyczenie, ogra się w ekstraklasie jak kiedyś Burliga to Mójta jest dobrą opcją na 1-2 sezony. Pamiętacie takiego Pana jak Maciej Stolarczyk? W jakim wieku do nas przychodził? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Inna sprawa, ze w ofensywie pare asyst po dobrych wrzutkach z pewnoscia zapewni tym niemniej i tak uwazam, ze jego zatrudnienie to jest zly pomysl, nawet jak wiele nie kosztował to za frytki grac nie bedzie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszyscy oceniają go przez to, że przychodzi ze spadkowicza. A wystarczyłoby, żeby ich Lechia nie przekręciła i zajęli by 7-8 miejsce w lidze, czyli wyższe od nas. Wtedy ten sam Mójta nie miałby szans do nas trafić.
Ale ok, pożyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze to ten transfer nie powala mnie łopatki, ale jako uzupełnienie składu może być. Mamy na tą chwilę Jovicia i Sadloka na boki obrony, więc dobrze, że po odejściu Burligi znalazł się ktoś kto może pełnić rolę zmiennika na tej pozycji.
Z resztą piszecie tu o nim jakby był już po drugiej stronie rzeki, a gość ma 29 lat, czyli jest w najlepszym piłkarsko wieku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.06.2016 o godz. 22:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim Zdaniem Wdowczyk ustawi Mójtę i Jovicie na wahadle z Głową, Guzmicsem/Danchiem(?) i Sadlokiem w środku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przyjście Mójty jest ewidentnym potwierdzeniem teorii, że będziemy grali trójką obrońców (Rysiek, Głowa i Sadlok) i dwoma wahadłowymi (Mójta i Jovic).
Oczywiście patrząc na stan kadrowy na dzień dzisiejszy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ty byś ot tak podpisał kilkuletni kontrakt? Obie strony pewnie na coś liczą więcej. Wisła, że uda się zbić cenę, a np. Wolski na podbicie jej poprzez zainteresowanie innych klubów, albo na oferty od nich. Zwłaszcza, że w trakcie rundy Wolski grał bardzo dobrze i mówiło się o zainteresowaniu m. in. Legii (twitty ,,Leśnego") albo o powrocie do Fiorentiny i Wolski pewnie liczył, że będzie miał mocną kartę przetargową, a teraz to jakby ucichło i teraz Wisła ma bardziej komfortową sytuację (moim zdaniem oczywiście).
Ostatnio edytowane przez R33 : 02.06.2016 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
apropo Mójty.
Mam dobrego znajomego z BB i cały Mójta jest mega słaby psychicznie. Jak idzie dobrze to jst ok ale jak zaczyna się sypać to się sypie. Pogłoska chodzi że po w Białymstoku dostał liscia od Piaźka za to że odpuscił grę. Potem sie obraził razem ze Szczepaniakiem nie grał już tylko dreptał. Mam nadzieję że chłop wytrzma presję... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
w BB nie wytrzymał presji a tu ma wytrzymać nie żartuj tak brutalnie z rana ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
W takim razie też bym się chyba obraził, gdyby bił mniej absolutnie najsłabszy zawodnik w klubie, który wielokrotnie dawał popis swoich umiejętności.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 03.06.2016 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jak go Glowa zjebi.e w trakcie meczu to sie biedak zamknie w sobie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
W kilku kolejkach minionego sezonu był wiodącą postacią Podbeskidzia. Przyda się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7525 15/16 - Podbeskidzie BB - spadło'16 14/15 - GKS Bełchatów - spadł'15 13-14 - Sandecja NS 12(w-j) - Warta Poznań - spadła'13 11(j) - Zagłębie Sosnowiec Dalej nie chce mi się sprawdzać ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zasięgnąłem opinii znajomego kibica Podbeskidzia, człowieka który od lat chodzi na ich wszystkie mecze, jeździ na wyjazdy i generalnie zna się na rzeczy i widział tego piłkarza w akcji wiele razy i oto co mi napisał o naszym nowym nabytku:
"Adam Mójta. Lewy obrońca. W tym sezonie strzelił kilka bramek (trochę z karnych trochę z akcji). B. dobre dośrodkowania (kilka świetnych asyst) po rajdach lewą stroną. Tylko, że wtedy nie wracał pod swoją bramkę i kończyło się to golem lub niebezpieczną sytuacją. Generalnie b. pozytywna postać minionego sezonu, ale nie widzę go w Wiśle. Wg. mnie jest za słaby. Nie wiem czy gdyby zbilansować to co strzelił z tym co przez niego wpadło to wyszłoby na „0”?! Może nawet na mały minus. No chyba, że DW spróbuje go zamiast na obronie wstawić w pomocy. Wtedy mogłoby to być lepsze. Niemiłosiernie ogrywany przez lepszych pomocników czy napadziorów. Gdy zobaczyłem go rok temu gdy przyszedł do BB w pierwszym sparingu to powiedziałem, że to jest obraz naszej ekstraklasy. Człapiący, jakoś tak łukowato do tyłu odgięty jakby biegł pod mocny wiatr. Potem w drugiej kolejce TSP dostało na Legii 0-5 i Kubicki go obwinił za ten wynik (mimo, że grał tylko pierwsza połowę) i posadził na ławie. Przyszedł Podoliński i przy nim wystrzelił. No i co najistotniejsze: Każdy klub ekstraklasowy, w którym Mójta rozegrał choć jeden mecz, spadał z ligi." To by było na tyle... ![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Nie ma to jak opinie znajomych kibiców Podbeskidzia...Dzwoń do Prezesa, musimy natychmiast unieważnić kontrakt. Za moich czasów młodzież była bardziej bystra. Nie było wtedy internetu, FB i innych FM. Nie było komórek. Było boisko, rower i życie w realu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Tak zupełnie poważnie, to dajcie gościowi zagrać chociaż kilka spotkań. Dariusz W. nie jest idiotą, jak zobaczy, że Mójta kaleczy to posadzi gościa na ławce albo przesunie do pomocy. Nie znamy planów trenera, nie wiemy jak się wkomponuje w zespół sam fan kuchenek, pożyjemy - zobaczymy. Jak dla mnie Sadlok był w wielu meczach bardzo niepewny, miał dużo głupich zagrań, ale na naszą Ekstraklapę wystarczył. Tak samo może być z Mójtą, da ciała w kilku meczach, ale połowie tej ligi spokojnie nastrzela. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Kurde,
Coś człowiek napisze a już wszyscy krytykują. POLSKA. Z Kumplem nie jedną wódkę wypiłem, ma fetysz aby być kibicem TSP BB bo jest z BB i Mójta jest słaby. Może lepszy od Pietrzaka ale nie będzie tam fajerwerków. Chłop ma 29 lat nic nie osiągnął oprócz kilka spadków. Daj Panie Boże żebym się mylił. Obym musiał na forum wypluwać dzisiejsze opinie. W Naszej sytuacji rozsądny wybór w dobrych pieniądzach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyróżniający...
Najbardziej to sie wyróżnia 9 pojedynkami defensywnymi średnio na mecz I przegrywaniem 45% z nich najgorsze wyniki w lidze z lewych obrońców wg instata Ale patrzmy na to ze strzela karne i od czasu do czasu wrzuci, w końcu za to sie powinno oceniać obrońce w pierwszej kolejności ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czyli teoretycznie nasza docelowa formacja obronna ma wyglądać następująco:
Jović - Danch - Sadlok - Mójta W tym sezonie jeszcze trochę pogra Głowacki, a dalej... oby coś z tego było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No optymistycznie to niestety nie wygląda, jeśli chodzi o obronę
W ogóle Sadloka chyba jednak wolałabym oglądać na lewej obronie, a już na pewno bardziej niż Mójtę. Jednak trzymam kciuki za naszego nowego zawodnika, niech zada kłam statystykom i pokaże w Wiśle, że grać potrafi... bo potrafi, prawda...? oby... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|