The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2010, 21:34
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A po co sektor "stojący" skoro nie wolno wpuszczać na takie kibiców w ekstraklasie

Przepisy są po to żeby je zmieniać.

Skoro na najlepszym stadionie świata (subiektywny ranking Timesa), uznawanym za wzór bezpieczeństwa i mającym najwyższą średnią widzów w Europie (78 tys) można to nie widzę racjonalnych argumentów przeciwko zmianie zbyt rygorystycznych przepisów.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2010, 21:40
Oj, martwmy się, żeby nasze estadio co mecz przyjmowało 30 tys., a nie jak powiększyć D...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 22.02.2010, 22:30
A czy nie jest tak, że jakaś procentowa ilość miejsc na stadionie ma być siedząca, żeby stadion został dopuszczony do rozgrywek Ekstraklasy? A tylko w europejskich pucharach wszystkie miejsca muszą być siedzące?

Poza tym o czym my mówimy. "Nie grozi" nam, żeby w ekstra tempie zostały zamienione siedzenie na takie, które można łatwo demontować. Niech budowlańcy (szeroko rozumiani) zajmą się przyśpieszeniem prac na każdym odcinku i oddaniu stadionu w połowie roku
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.02.2010, 22:41
Może to głupie pytanie, ale jakoś nie ogarnełam tej wiadomości - cz murawa na Hutniku jest podgrzewana?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.02.2010, 22:52
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Może to głupie pytanie, ale jakoś nie ogarnełam tej wiadomości - cz murawa na Hutniku jest podgrzewana?
Jak najbardziej. Przepisy Ekstraklasy zabraniają rozgrywania meczów w sezonie zimowym (bodaj listopad - marzec) na nie podgrzewanych murawach...
Ddf
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.02.2010, 23:01
No to ja wiem Tylko pytałam, bo w sumie jak tam byłam wczoraj to ni chu nie wyglądało, że pod trawą jest podgrzewanie ... Pamiętam jak kładli na Wiśle i jakoś zupełnie inaczej to wyglądało ... ale widać niedopatrzyłam czy coś.

Dzięki!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.02.2010, 23:19
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
No to ja wiem Tylko pytałam, bo w sumie jak tam byłam wczoraj to ni chu nie wyglądało, że pod trawą jest podgrzewanie ... Pamiętam jak kładli na Wiśle i jakoś zupełnie inaczej to wyglądało ... ale widać niedopatrzyłam czy coś.

Dzięki!
Podgrzewanie przecież już leży pod ziemią parę tygodni, teraz tylko samą murawę rozkładają...

Nawet nie źle, jak na taką prowizorkę to wygląda:
Ddf
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2010, 08:28
a propos murawy na Hutniku, pomóżcie zrozumiec dyletantowi: wczoraj zakonczono ja kłaść, a w piątek odbędzie się tam pierwszy mecz... To norma w szybkości zakorzeniania, czy mamy do czynienia z genialną murawą, albo genialnymi pracownikami? Czy może chodzi po prostu o to, żeby polożenie murawy "odfajkować" dla potrzeb Komisji licencyjnej, i nie ważne, że po meczu Cracovii z Legią, murawa pójdzie się j...ć ?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 23.02.2010, 08:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a propos murawy na Hutniku, pomóżcie zrozumiec dyletantowi: wczoraj zakonczono ja kłaść, a w piątek odbędzie się tam pierwszy mecz... To norma w szybkości zakorzeniania, czy mamy do czynienia z genialną murawą, albo genialnymi pracownikami? Czy może chodzi po prostu o to, żeby polożenie murawy "odfajkować" dla potrzeb Komisji licencyjnej, i nie ważne, że po meczu Cracovii z Legią, murawa pójdzie się j...ć ?
Prawidłowo murawa powinna zakorzeniać sie ok 2 tyg.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.02.2010, 08:54
Do momentu zakorzenienia sie murawy nie wolno nawet na nią wchodzic. Przy tej temperaturze na pewno dłużej, zakładając, ze podgrzewanie murawy chodzi całą noc.
FraMat mnie to też zdziwiło okrutnie. Po kliku meczach murawa bedzie zaorana, w opłakanym stanie. I to bez koniecznych "odpoczynków" murawy, bo co tydzień bedzie mecz, ze o treningach nie wspomnę (nawet tych przedmeczowych).
Dlatego dla dobra wspólnego dobrze zeby mecz jeszcze tej kolejki najblizszej odbył sie w Sosnnowcu.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.02.2010, 09:56
wg. skyscraper forum dzisiaj przyjechal kolejny żuraw na A/B i mają go składac jutro, szkoda tylko ze jak wreszcie zaczeli cos tam robic, to kamerka nie działa, a dwa miesiace nic nie robienia pokazywała non-stop

jednak działa, no i rzeczywiscie, juz skladają tego zurawia w samym rogu kamery. w koncu cos pozytywnego na tej trybunie.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 23.02.2010 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2010, 09:59
Wczoraj mnie uświadamiano, że jest to jakaś inna technologia i że murawa nie musi się zakorzeniać dwa tygodnie, tylko dużo krócej. Wierzyć mi się w to nie chce - trawa to trawa.
Żeby było śmieszniej, to pasy, które wczoraj podpisały umowę na najem stadionu, chcą w środę przeprowadzić tam trening (sic...).

Ja bym zdecydowanie poświęcił pierwszy mecz, żeby tylko ta murawa wytrzymała do końca sezonu i dłużej... Zagramy teraz, a w kwietniu i maju, w decydujących meczach, będziemy grać na pastwisku... Nie mówiąc już o tym, że ta trawa powinna potem komuś służyć, czy to Hutnikowi, czy komukolwiek kto to wynajmie. Rozumie to ZIS, ale są naciski z góry, żeby było zgodnie z terminem. Czyli, jak za komuny, będą jeszcze trawę malować na zielono, byle w piątek można było rozegrać mecz...
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 23.02.2010, 10:14
Jak mnie oczy nie mylą to składają już tego żurawia, widać podstawę z kamerki na okrąglaku
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 23.02.2010, 10:48
przepraszam, ze tak spytam moze glupio, ale czy caly stadion ma byc oddany w lipcu? Z czterema nowymi trybunami? Bo patrzac na aktualne zdjecia to w miejscu dawnej trybuny A i B nic nie ma, czy pol roku wystarczy na jedna trybune
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.02.2010, 11:30
Masz racje spytałeś bardzo głupio nawet.Wystarczy poczytać choćby 2-3 ostatnie strony.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2010, 11:31
Jeszcze odnośnie murawy.......

Marek Wypychowski, właściciel Zielonej Architektury, która jest odpowiedzialna za położenie murawy, zapewnia, że trawa nie potrzebuje czasu, by zakorzenić się i zaraz po położeniu mogą na nią wbiec piłkarze.

Ciekawa sprawa...
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 23.02.2010, 11:42
Myślę, że miasto będzie się starać o pozwolenie na użytkowanie w stosunku do trybuny wschodniej znacznie wcześniej niż skończy się budowa trybuny zachodniej, a więc jeśli o tą inwestycję chodzi to pozwolenie na użytkowanie i całą resztę niezbędnej dokumentacji powinni zdążyć przygotować i załatwić przed lipcem. Natomiast zapewne osobno miasto wystąpi o warunkowe pozwolenie na użytkowanie w stosunku do niedokończonej trybuny zachodniej. W ten sposób pewnie uda się nieco przyspieszyć formalne zakończenie budowy.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 23.02.2010, 12:06
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze odnośnie murawy.......

Marek Wypychowski, właściciel Zielonej Architektury, która jest odpowiedzialna za położenie murawy, zapewnia, że trawa nie potrzebuje czasu, by zakorzenić się i zaraz po położeniu mogą na nią wbiec piłkarze.

Ciekawa sprawa...
Zdaje się, że to murawa ze Stadionu Śląskiego, może to dlatego jest już "gotowa"?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.02.2010, 12:13
Moim zdaniem nie musi się zakorzeniać gdyż ona jest przewożona przecież z ziemią i już ukorzeniona.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2010, 12:24
Nie była przewieziona z ziemią. Na zdjęciach z ukladania murawy widać, że była w rolkach. A do tych rolek nie była przymocowana żadna gleba.
W ogóle po raz pierwszy czytam, żeby murawę przewozić razem z glebą... jaka jest niby grubość warstwy tej ziemi pod murawą?
No chyba, że murawę gwoździkami do podloża przybili
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.02.2010, 12:37
jakos wątpie czy ta firma co to układa (" zielona architektura " czy jak oni sie tam nazywają) dałaby gwarancje na taką murawe, biorac pod uwage fakt ze ma sie odbyc na niej mecz w kilka dni po ułożeniu. Więc musi byc cos na rzeczy... chyba ze olewamy gwarancje i gramy.

ten nowy żuraw niezle wyglada w kamerce, jakby sie mial zaraz przewrocic
Ostatnio edytowane przez Fuks : 23.02.2010 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2010, 15:47
Lepiej ten jeden mecz wiecej odcierpieć w Sosnowcu, niż grać później na klepisku. Pamiętamy jakie narzekania graczy były na murawę przy Reymonta.
..
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.02.2010, 15:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie była przewieziona z ziemią. Na zdjęciach z ukladania murawy widać, że była w rolkach. A do tych rolek nie była przymocowana żadna gleba.
W ogóle po raz pierwszy czytam, żeby murawę przewozić razem z glebą... jaka jest niby grubość warstwy tej ziemi pod murawą?
No chyba, że murawę gwoździkami do podloża przybili
Nie chodzi mi przecież o metr gleby pod trawą,tylko tą warstwę w której są korzenie trawy,które to mogą mieć chyba max 10cm.Tak to wygląda na zdjęciach jakby była tam choć mała warstwa gleby.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.02.2010, 15:57
Gleby jest tyle, że prawie całe korzonki się w niej "chowają".
Jest to kilka-kilkanaście cm.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 23.02.2010, 16:17
Stadion Hutnika otrzymał licencję. Taką informację podają portale starozakonnych. A nasz portal ? Oczywiście coś wręcz przeciwnego. Po kilkunastu minutach informacja została usunięta. Ktoś celowo wprowadził w błąd czy nierzetelność ?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.02.2010, 16:45
Szukałem tej informacji ale znaleźć nie mogłem.

Wybaczcie moją ignorancję, ale rzadko zaglądam do tego tematu.

Brzydsi dostali pozwolenie na grę na SS. A co z nami? Nigdzie nie widzę czarno na białym napisane: Wisła też gra na Hutniku.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.02.2010, 16:58
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Szukałem tej informacji ale znaleźć nie mogłem.

Wybaczcie moją ignorancję, ale rzadko zaglądam do tego tematu.

Brzydsi dostali pozwolenie na grę na SS. A co z nami? Nigdzie nie widzę czarno na białym napisane: Wisła też gra na Hutniku.
Bo co się nasi "działacze" będą fatygować i coś pożytecznego załatwiać? Przecież weekend się zbliża- trzeba jakieś plany wymyślić, a na mecz przecież nie pojadą. Pewnie wychodzą z założenia, że skoro dopuszczono SS do rozgrywania na nich meczy Ekstraklasy, to i nas tam dopuszczą. A czy dogadali się już w sprawie opłat itp. z działaczami Hutnika, to osobna sprawa i ja nic na ten temat od jakiegoś czasu (słynnych 60 000 złotych za mecz) nie czytałem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Valdaer
Member

Od: 12.2009

Stary 23.02.2010, 17:42
W kronice właśnie powiedzieli że stadion hutnika dostał tylko warunkową licencje i w czwartek jeszcze raz będą wizytowali i ma być poprawione boisko.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.02.2010, 17:42
W czwartek ma być ponownie ogladany przez komisje i jak wszystkie usterki bedą zrobione to stadion bedzie dopuszczony
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2010, 18:30
Cytat:
Komisja ds. Licencji dla Klubów Ekstraklasy na posiedzeniu 23 lutego 2010 r. po zapoznaniu się z opinią prawną sporządzoną przez Departament Prawny PZPN oraz opinią prawną firmy zewnętrznej, świadczącej usługi prawne Kancelaria Adwokacka Dr Marcin Wojcieszak i Wspólnicy Sp. K. podjęła decyzję o zmianie warunków zawartych w licencji nr 4/2009, z dnia 28 maja 2009 r. Komisja wyraziła zgodę na grę przez klub Arka Gdynia SSA na stadionie wyposażonym w boisko ze sztuczną nawierzchnię o wielkości 100m×68m (przy ul. Kazimierza Górskiego w Gdyni) do końca sezonu rozgrywkowego 2009/2010.

Komisja rozpatrywała również wniosek MKS Cracovii SSA i w oparciu o opinię ekspertów z wizytacji na stadionie, wyrażoną w pisemnym protokole, podjęła decyzję o zmianie warunków zawartych w licencji nr 3/2009 z 28 maja 2009 r. Komisja wyraża zgodę na grę Cracovii na stadionie Hutnika Kraków. Komisja ds. Licencji dla Klubów Ekstraklasy podejmując decyzję wzięła pod uwagę zapewnienia klubu MKS Cracovia SSA oraz gminy Kraków o usunięciu, do czwartku (godziny popołudniowe), wszystkich usterek wskazanych przez ekspertów licencyjnych. Zastrzeżenia ekspertów dotyczyły zalegającego na obiekcie m.in. gruzu i materiałów instalacyjnych.

źródło : pzpn.pl
Czyli z tego wychodzi, że póki co Wisła zgłosiła chyba tylko Sosnowiec jak stadion. Na stadionie Hutnika muszą posprzątać tylko
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów