The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2016, 13:50
Oczywiście że Ondrasek to bardzo dobry transfer i nie wiem dlaczego ktokolwiek sądzi inaczej.. Myślę, że w przyszlym sezonie strzeli nam ok 15 bramek i zamknie usta krytykom.

Powoli można przemierzać się do zmian kadrowych i nas zapewnie nie ominie male przewietrzenie szatni. Oby nam się udalo pozbyć Cywke, Crivellaro i Buchalika...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2016, 16:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że Ondrasek to bardzo dobry transfer i nie wiem dlaczego ktokolwiek sądzi inaczej.. Myślę, że w przyszlym sezonie strzeli nam ok 15 bramek i zamknie usta krytykom.

Powoli można przemierzać się do zmian kadrowych i nas zapewnie nie ominie male przewietrzenie szatni. Oby nam się udalo pozbyć Cywke, Crivellaro i Buchalika...
Po czym wnosisz, że to bardzo dobry transfer? Widziałeś jego CV, nie trzeba być wielkim znawcom tematu żeby nie zauważyć, że gość grał w słabych klubach a latka lecą. Jest mocno drewniany, do gry kombinacyjnej bezużyteczny...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.05.2016, 16:48
Jestem tego samego zdania. Ondrasek to klocek. Gdzie on 15 bramek strzeli, chyba jak Brozek skonczy kariere, Wolski zostanie, przyjdzie drugi Wolski a Czech bedzie jedynym, grajacym napastnikiem w kazdym meczu ale tak to i Boguski by strzelil z 15 Co do jego walecznosci itp itd. Niech ktos poda jakis przyklad z normalnego klubu, normalnej ligi gdzie napastnik jest rozliczany z walecznosci a nie ze strzelanych bramek. Fakt, jest sympatyczny, widac ze mu zalezy ale nie od tego jest napastnik.
Wczoraj podczas finalu PP Borek w dwoch zdaniach przyadkowo przedstawil cala kwintesencje Ekstraklapy. Mowiac o Tettehu, ze potrafi grac tylko w defensywie i nic poza tym, ze potrzebni sa wszechstronni pilkarze, ktorzy potrafia podac, strzelic, powalczyc itd. Po czym skwitowal - jakby tacy byli to nie graliby w polskiej lidze
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2016, 17:29
Ondrasek jest bardzo dobry jak na polska kopanine, wyraznie ozywil gre Wisly w ataku, Drzazga jak narazie to melodia przyszlosci a Brozek jest kontuzjogenny i himeryczny dlatego trzeba sie cieszyc z tego co mamy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.05.2016, 17:32
Mi sie wydaje, ze bardziej nasza gre ozywil Wolski z Maleckim ale to tylko moje zdanie. Co do tego, ze na polska kopanine sie nadaje - to wcale nie jest zaleta
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2016, 17:35
Wolski szczegolnie ozywil nasza gre w dwoch ostatnich meczach, dlatego fiorentina sie go pozbyla lekka reka ,po pierwszych paru meczach myslalem ze to super grajek ale po oatatnich dwoch meczach w jego wykonaniu , twierdze ze to zwykly przecietniak ktory nie umie pociagnac zespolu do wygranej.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.05.2016, 17:54
Chciałbym abyśmy pozyskali tego zwykłego ,,przeciętniaka". To prawda - 2 ostatnie mecze nie wyszły mu, jak całej drużynie zresztą. Ale odpuszczanie Wolskiego sprawi że od nowa trzeba będzie zacząć szukać klasycznej 10, więc tak naprawdę zacząć budować ten zespół wokół nowego zawodnika. Nie mamy na to czasu, jeśli chcemy walczyć w przyszłym sezonie o podium.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.05.2016, 17:55
I po 2 meczach jakby strzelil 8 bramek to pisałbyś, że polski Suarez. Ręce opadają.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.05.2016, 19:22
Co do Ondraska to wkurzają mnie jego niecelne podania, nie wiem czy w ogóle choć jedno podanie, gdy był na 20/30 metrze mu wyszło...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.05.2016, 19:30
Ale po co typa oceniać po 2 meczach? Nie lepiej wziąć na tapetę wycinek 5 minut z gry? Oglądasz 5 minut i już wiesz czy to wirtuoz czy leszcz.
Jak umie grać o w 5 minut strzeli 2 bramki i zaliczy 2 asysty a jak jest słaby to tylko piłkę straci i kopnie się w czoło.
Oczywiście to ironia ale takie jest właśnie dziecinne podejście wielu osób tutaj. Małemu bubu sie podoba Blozek/Wolski (wstaw co chcesz) bo stselił blamkę dzisiaj, a jutlo nie stseli to znacy ze jest słaby. Chyba takie podejście wykazywali tak zacni ludzie jak m.in. Wojciechowski. Oni byli tacy szybcy i bystrzy, że potrafili klub rozjebać bo przecież on wie lepiej od wszystkich czy kopacz/trener dobry. A jak jeden mecz zagrał źle to do wyjebania bo dla prezesa to już słabiak.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.05.2016, 20:07
Viper napisał(a):Wyświetl post
Co do Ondraska to wkurzają mnie jego niecelne podania, nie wiem czy w ogóle choć jedno podanie, gdy był na 20/30 metrze mu wyszło...
A nie asystował czasem Małemu przy którymś z golu? Dośrodkował?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.05.2016, 20:51
chimba napisał(a):Wyświetl post
Wolski szczegolnie ozywil nasza gre w dwoch ostatnich meczach, dlatego fiorentina sie go pozbyla lekka reka ,po pierwszych paru meczach myslalem ze to super grajek ale po oatatnich dwoch meczach w jego wykonaniu , twierdze ze to zwykly przecietniak ktory nie umie pociagnac zespolu do wygranej.
Wolski musi zostać, jak go nie wykupimy to znowu będziemy się cieszyć Crivellaro albo Popovicem albo nasi skauci wynajdą kolejnego cudaka. A wyniki i gra będą jak u Moskala.
Co do ostatnich dwóch meczów to pomijając postawę całej drużyny spójrzmy jak zespół ciągnął do wygranej np. kapitan - co gol dla przeciwnika to większa kompromitacja
Ostatnio edytowane przez arti : 03.05.2016 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2016, 08:32
Zdecyduj sie czy fakt, ze byl w Milanie swiadczy o tym ze jest slaby czy o tym, ze dobry ale jeden mecz mu nie wyszedl
Przypominam , ze w tym Milanie bronii wlasnie 17 latek. Ja bym z Chorazka zaryzykowal. Miskiewicz poza dobrym refleksem nie potrafi nic, ani wyprowadzenia pilki nie ma, ani wyjscia do dosrodkowan nie ma ani nie potrafi kontrolowac obroncow. Chorazka mlody, moglby sie przynajmniej czegos nauczyc i testy gowno z tym maja wspolnego bo przypominam, ze byl juz na testach ze dwa lata temu w Tottenhami i jeszcze jakiejs angielskiej druzynie (nie pamietam juz ktorej). O Buchaliku to nawet szkoda pisac bo on to nic nie potrafi kompletnie.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 04.05.2016, 13:33
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
I uważasz, że Chorążka to ma tak? Wracając do nauki, to też uważasz że zacznie bronić z marszu i jest lekiem na wszystko? Szybko się zmienia, jeszcze nie dawno płacz że spadniemy. Teraz już chcecie 17 latka wpuszczać do bramki NAWET KOSZTEM PUNKTÓW. "Odstaw rodaków, postaw na młodych polaków" i postawili na czekaja.
Czytaj ze zrozumieniem - wyraźnie napisał, że Chorążka może się tego nauczyć, co w przypadku Miśka (z racji wieku) nie jest takie pewne.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 04.05.2016, 23:28
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Czekaj ile lat się uczy? Uryga? Nie żeby coś, ale za Maskanta jakie gadanie było. Jeszcze zapłaczecie, za Miśkiewiczem.
Jakie my? Ja tylko prostuję - może trochę zbyt niechlujnie, stąd możliwa dwojaka interpretacja zdania.

Daleki jestem od wstawiania Chorążki do bramki, bo w życiu nie widziałem, jak gra...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.05.2016, 11:35
Ale Chorazki juz nie ma:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...-Chorazka.html
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 05.05.2016, 11:53
E, no chyba nie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...amkarza_wisly/

O tam jedzie dopiero w 2. połowie maja.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 05.05.2016, 11:56
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
E, no chyba nie: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...amkarza_wisly/

O tam jedzie dopiero w 2. połowie maja.
A to luks.

The Sun niezbyt jasno sie wyrazil a naszych doniesien nie sledzilem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.05.2016, 17:58
Kluczowe znaczenie ma obecnie pozostanie Wolskiego. To powinien być główny cel nadchodzącego okienka transferowego. Wszystko inne ma drugorzędne znaczenie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.05.2016, 18:13
Chorążce trzeba życzyć szczęścia. Może dostanie życiową szansę, z której każdy na jego miejscu by skorzystał. Powinniśmy się cieszyć, zamiast kipić zawiścią, że nie pogra w Wiśle. Chorążka, żeby zostać na dłużej niż 1-2 lata w Wiśle musiałby dostać u nas pewny plac, a w takim MU może sobie pozwolić na 5 lat siedzenia na ławcę w rezerwach - takim klubom po prostu się nie odmawia.

Poza tym ma u nas ważny profesjonalny kontrakt jeszcze przez rok, więc jest nawet szansa że wpadnie nam nawet 500 tyś euro.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 05.05.2016, 19:13
Dla przypomnienia, nasz młody bramkarz jakiś czas temu odwiedził już Anglię, był na testach w Tottenhamie Hotspur F.C. Ktoś widzi w nim potencjał więc zaprasza na testy, jak pewnie wielu innych. Do transferu droga daleka.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2016, 19:47
Widzę,że media różnie piszą jedni,że Tottenham a drudzy,że Rangers i czekał na ofertę lecz jej nie dostał....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 05.05.2016, 21:23
jesli to nie sa plotki, to zamiast Wolskiego wolalbym juz w klubie Colaka i Dzalamidze, jeden alternatywa dla Brozka, drugi przypominajacy swoja gra Meliksona
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.05.2016, 21:37
Z tego co się czyta ostatnio to latem mamy zmniejszyć liczbę graczy na środek pomocy i z szerokiego składu pożegnamy Uryge i Cywke. Chcą też rozwiązać umowę z Bałaszowem - za tego ostatniego przyjść ma Nika Dzalamidze.

W razie niewykupienia Wolskiego opcja zapasowa to Antonio Colak (obecnie z Hoffenheim wypożyczony do Kaiserslautern).

Ewentualne przedłużenie kariery przez Głowackiego o jeszcze jeden rok ma być wiadome za tydzień-dwa (pewnie dostał od klubu określony czas na podjęcie decyzji).

Ponadto Wdowczyk chce Dominika Furmana, ale to się nie podoba w klubie.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.05.2016 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.05.2016, 23:46
Niech Was Bóg chroni przed Furmanem. On może i fajnie wygląda ale tylko w TV.
Brak wykupienia Wolskiego będzie największym frajerstwem w historii. To powinna być kwestia czasu a nie pieniędzy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.05.2016, 06:45
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Z tego co się czyta ostatnio to latem mamy zmniejszyć liczbę graczy na środek pomocy i z szerokiego składu pożegnamy Uryge i Cywke.
To jak chcą go pożegnać to po co przedłużali z nim umowę?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.05.2016, 06:57
żeby dostać jakiś geld za niego
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.05.2016, 07:11
Furman Wolski... może Kucharczyk do tego? Będzie Legia Kraków?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.05.2016, 07:17
Taa, jeszcze Saganowskiego do tego...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 06.05.2016, 08:19
Wg tego co z angielskiej prasy cytuje dzisiaj Skysports to transfer Chorazki do Man Utd jest na etapie finalizacji
Mam zatem nadzieje ze zapłacą podobne pieniądze jak dali za obecnego bramkarza Lechii Milinkovica-Savica albo jak Liverpool zapłacił za Garbare (czy jak mu tam jest)

A co do Furmana to chyba ktoś sobie jaja robi
Do środka pola potrzebujemy twardziela w stylu Sobola a nie kolejnego gracza na 8
Mamy juz 3 o bardzo podobnej charakterystyce
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.05.2016 o godz. 08:23.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów